alexis2044 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Silent Fan Duel: Coolermaster Silent VS Nexus D12SL-12 Σήμερα στα alexisLabs, συγκεωτρώσαμε 2 από τις πιο επώνυμες προτάσεις τις αγοράς στο χώρο του Aircooling και σας τις παρουσιάζουμε με στόχο την ανάδειξή του πιο αθορυβου. 1 - Πειραματική Διάταξη Τα τεστ γίνονται με άκρως επάγγελματικό μικροφωνικό εξόπλισμό B.LUESKY σε ηχομονωμένη αίθουσα με φυσικό masking που υπάρχει στις εγκάταστάσεις της alexisLabs... :whistling :whistling Πιο συγκεκριμένα από απόσταση 15 cm τα δύο φουρφουρια ηχογραφήθηκαν σε 80Kbps Mono MP3. (Να ειπωθεί ότι η απόσταση είναι εξαιρετικά μικρή και δεν αντιπροσωπεύει την ένταση του ήχου από την απόστση 1-1.5m που απέχουν από τον χρήστη σε μια κανονική τοποθέτηση. Είναι όμως υπεραρκετη για την ανάδειξει νικητή.) Το τεστ διέξήχθη σε 2 φάσεις. Κατά την πρώτη φάση τα φανακια τροφοδοτήθηκαν με 9V ρευματος και αφού πέρασαν το SpinUp, ηχογραφήθηκαν. Κατά την δεύτερη φάση τα φανακια τροφοδοτήθηκαν με 12V ρευματος και αφού πέρασαν το SpinUp, ηχογραφήθηκαν. Παραθέτονται τα χαρακτηριστίκα των δύο. Coolermaster Silent Fan 120 SI2 - Higher air flow to enhance cooling performance. - Ultra silent operation at 19 dBA. - Economic solution for perfect performance. - RoHS compliance for protecting the environment. - Airflow 44.73CFM -1200Rpm Ο Coolermaster αποτελεί μία σχετικα οικονομική λύση και η εταιρία μας έχει μάθει σε ποιοτικά προιόντα. Θα μπορέσει όμως να υπερισχύσει του Nexus; Nexus D12SL-12 -The Nexus Real Silent 120mm Case fan has a fan speed of 1000 RPM (+/-10%). The fan speed is fixed at 1000 RPM at 12V. -The airflow of the fan is 36.87 CFM (62.61m3/hour). -The Nexus 120mm Real Silent case fan produces only 22.8 dB(A) Ο Nexus είναι αρκετά γνωστός στον χώρο της αερόψυξης, ως ένας από τους πιο αθόρυβους ανεμιστήρες της αγοράς. Θα δείξει όμως τα δόντια του μπροστά στον Coolermaster; Θα το μάθουμε σε λίγο... ( Διαλλειμα για διαφημίσεις!!! ) Testbed Οδηγίες ακρόασης των ήχων. Κατα προτίμηση φορέστε ένα σετ ακουστικών. (ναι κάνε και συ κάτι...) Παίξτε το αρχείο Masking και ρυθμίστε την ένταση των ακουστικών σας ώστε να ακούτε ένα "σσσ" όχι πολυ δυνατό αλλά όχι και πολύ χαμηλό. Κατόπιν με την ίδια ένταση παίξτε τα άρχεια πχ 9V του ένα ανεμιστηρα και μετα του άλλου. Επαναλάβετε για τα άλλα δύο αρχεία. Εαν δεν καταλάβετε διαφορά ανεβάστε ένταση κατα βούληση Οι ήχοι υπάρχουν εδώ και στο τέλος και σε rar. http://rapidshare.com/files/88199450/Nexus_VS_Coolermaster_Roundup.rar 1 - Τest 1 @ 9v A) Coolermaster Silent Fan 120 SI2 - @9V Ο Ανεμιστήρας της CoolerMaster δεν ξεκίνησε και πολύ καλά. Αν και στην αρχή φάνηκε ότι θα είναι αρκετά αθόρυβος, στην πορεία άριχσε να κάνει έναν ήχο σαν κρόταλο. Επάνελαβα το τεστ και με έναν όλοιδιο άλλο ανεμιστήρα για την εξαλειψη πιθανότητας προβήματος στον ανεμιστήρα, αλλα και πάλι είχα το ίδιο αποτέλεσμα. Σε απόσταση 0,5m ήταν πολύ λίγο αντιληπτός. Nexus D12SL-12 @ 9V Ο Nexus από την άλλη εντυπωσίασε. Ξεκίνησε με έναν απαλό βομβο τον οποίο και διατήρησε μεχρι το τέλος του τεστ. Σε άποσταση 0,5m ήταν εντελώς αθόρυβος. 2 - Τest 2 @ 12v Ας ξεκινήσει ο Nexus αυτή τη φορά... A) Nexus D12SL-12 @ 12V O Ανεμιστήρας της Nexus παρά τις υψηλές στροφές δεν έπαψε να μας εντυπωσιάζει. Ο βομβός που παρουσιάστηκε στο 1ο τεστ ενισχύθηκε αρκετά, αλλα παρόλα αυτά ήταν απαλός και υποφερός. Από απόσταση 0,5m ήταν αθόρυβος. (και πάλι) Coolermaster Silent Fan 120 SI2 O Coolermaster εδώ έδειξε ότι δεν αντέχει πια τον ανταγωνισμό. Το κροτάλισμα επειδεινώθηκε και μάλιστα τόσο ώστε ακουγόταν σα μηχανή σκάφους! Από 0.5 μετρο παραήταν αισθητός... HXOI http://rapidshare.com/files/88199450/Nexus_VS_Coolermaster_Roundup.rar -->Conclusion<-- Nexus. Ο αθόρυβος. Coolermaster. Ο δυνατός. Ο Nexus κατάφερε να νικήσει τον Coolermaster στον θορυβο. ΑΛΛΑ ο δουλευει στα 1000 RPM ενώ ο CM δουλευει στα 1200. Αυτό εν ολιγοις σημαινει ότι "πομπαρει" λιγότερο αέρα μέσα στο κουτί από ότι ο CM.( αλλωστε κάτι τετοιο μαρτυρά και η διαφορά τους στα CFM με τον CM να υπερχει κατα σχεδόν 10.) Αλλά σε αυτό το τεστ ο νικητής είναι ο πιο αθόρυβος ανεμιστηρας που στην περιπτωση μας στεφεται πανυγυρικά ο Nexus D12SL-12. Ας δουμε και μια συνοπτική Βαθμολογία: Nexus D12SL-12 Ησυχία: ***** 5/5 ( Αθόρυβος!) Επιδόσεις: *** 3/5 ( χαμηλά CFM) Design: ***** 5/5 (Black & White Fan.... Nice!) Τιμή: 9-15 Euro Overall ---> 4.5/5 Coolermaster Silent Fan 120 SI2 Ησυχία: ** 2/5 (Όχι και τόσο...) Επιδόσεις: ***** 5/5 ( υψηλά CFM) Design: ** 2/5 (2 Classic...) Τιμή: 4.5 έως 6.89 Euro (+-) Overall ---> 3/5 Thanx 4 Readin'...! Ασφαλώς όπως πάντα σχόλια/παρατηρησεις/απόψεις/...ορθογραφικά. Χτυπήστε! Κλοπιράιτ alexisLabs2008 :banging: :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 1, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2008 Μπραβο ρε Αλεξη, πολυ ωραια !! Οποτε καταληγουμε σε Nexus ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daemon13 Φεβρουάριος 1, 2008 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2008 μου άρεσε πολύ πρωτότυπο τεστ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 4, 2008 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2008 Μπραβο Αλεξη για την προσπαθεια σου! Ωραιο το review! προσωπικα προτιμώ SilectX 12άρη που τρεχει σε 1700 στροφες και εχει 14 ντεσιμπελ σε 1000αρι και 22 σε Full load. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 4, 2008 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2008 To review είναι θειικό... Από που πήρε και πόσο τον Nexus...(ή ποια εταιρία στον παραχώρησε για το review:p ) P.S. Το κουκλάκι σαν του mister Bean μου κάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
L4ncel0t Φεβρουάριος 5, 2008 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Πολύ ωραίο review Αλέξη, και πάνω που ετοιμαζόμουν να αγοράσω δυο 12ριδες ΥΓ: Δεν μας είπες από που πήρες το κουκλάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Φεβρουάριος 5, 2008 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Όπως παρατήρησες και εσύ ο ένας τρέχει στις 1200 και ο άλλος στις 1000.Επειδή έχω 3 διαφορετικές μάρκες ανεμιστήρων ο θόρυβος και για τους 3 είναιυπερ όταν είναι στις 1000 ανεξαρτήτως ποιος άλλος είναι στις 1200.Αν μπορέσεις χαμήλωσε τον CM στις 1000 και επανέλαβε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Φεβρουάριος 5, 2008 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Θα συμφωνήσω με τον Spyrus και επίσης μπορείς να κάνεις την ηχογράφηση λίγο πιο μακριά για να αποφύγεις την ροή του αέρα μέσα στο μικρόφωνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Φεβρουάριος 5, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια Αρχική απάντηση από Spyrus Όπως παρατήρησες και εσύ ο ένας τρέχει στις 1200 και ο άλλος στις 1000. Επειδή έχω 3 διαφορετικές μάρκες ανεμιστήρων ο θόρυβος και για τους 3 είναι υπερ όταν είναι στις 1000 ανεξαρτήτως ποιος άλλος είναι στις 1200. Αν μπορέσεις χαμήλωσε τον CM στις 1000 και επανέλαβε. Δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω αυτήν την στιγμή εντός του κουτιού. Τα παραπάνω τεστ έγιναν εκτός κουτιού και σε αρκετή απόσταση από αυτό με τροφοδοσια 9V & 12V DC αντιστοιχα. Δεν ήταν συνδεδεμενα στο τρφοδοτικό του κουτιού ούτε σε fan controler. Πέριμένω έναν φαν κοντρολερ αυτες τις μέρες και θα δω τι μπορώ να κάνω. Αρχική απάντηση από apostolis22 Θα συμφωνήσω με τον Spyrus και επίσης μπορείς να κάνεις την ηχογράφηση λίγο πιο μακριά για να αποφύγεις την ροή του αέρα μέσα στο μικρόφωνο. Ηχογραφώ και στα δυο τεστ όχι απο την πλευρα που φυσάει, αλλά από την πλευρα που ρουφαει. Δεν πιστεύω ότι δεν επήρεαζει τοσο το αποτέλεσμα. Αρχική απάντηση από mech5107 To review είναι θειικό... Από που πήρε και πόσο τον Nexus...(ή ποια εταιρία στον παραχώρησε για το review:p ) P.S. Το κουκλάκι σαν του mister Bean μου κάνει... Χαίρομαι που σαρεσε φίλε Τον Nexus τον πήρα από ένα καταστημα στα τρίκαλα, το Cool Clean & Quiet http://www.cool-clean-quiet.com/product/index/greek/real-silent-case-fan-120mm-black-white Αρχική απάντηση από mech5107P.S. Το κουκλάκι σαν του mister Bean μου κάνει... :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Φεβρουάριος 5, 2008 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Το κατάλαβα από την φωτογραφία ότι ήταν από την πλευρά που φυσάει. Για αυτό και ανέφερα μόνο την απόσταση Σε τόσο μικρή απόσταση (φώτο) πρέπει λογικά ο αέρας να επηρεάζει το μικρόφωνο. Μου έρεσαν πολύ τα σχόλια σου γενικά στο review:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 5, 2008 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Δεν κάθισα να διαβάσω όλα τα κείμενα, γιατί δεν είμαι σε φάση που ψάχνομαι για ανεμιστήρες, αλλά αρχικά ένα μεγάλο μπράβο για την υπομονή και την παρουσίασή σου, κι σίγουρα θα το έχω στα υπόψη όταν θα αναζητήσω 12άρηδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Φεβρουάριος 5, 2008 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Έτσι για εξτρά συγκριτικά:http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=170224 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Φεβρουάριος 5, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Αρχική απάντηση από apostolis22 Το κατάλαβα από την φωτογραφία ότι ήταν από την πλευρά που φυσάει. Για αυτό και ανέφερα μόνο την απόσταση Σε τόσο μικρή απόσταση (φώτο) πρέπει λογικά ο αέρας να επηρεάζει το μικρόφωνο. Μου έρεσαν πολύ τα σχόλια σου γενικά στο review:D Αρχική απάντηση από Wizard! Δεν κάθισα να διαβάσω όλα τα κείμενα, γιατί δεν είμαι σε φάση που ψάχνομαι για ανεμιστήρες, αλλά αρχικά ένα μεγάλο μπράβο για την υπομονή και την παρουσίασή σου, κι σίγουρα θα το έχω στα υπόψη όταν θα αναζητήσω 12άρηδες Αρχική απάντηση από Dr.Paneas Μπραβο Αλεξη για την προσπαθεια σου! Ωραιο το review! προσωπικα προτιμώ SilectX 12άρη που τρεχει σε 1700 στροφες και εχει 14 ντεσιμπελ σε 1000αρι και 22 σε Full load. Ευχαριστώ πολυ Πάντως ο άτιμος ο Nexus είναι πολύ ήσυχος... [Mythbusters Mode]Και επειδή μου βάζεται ιδεές θα παραγγείλω και ενα SilenX για να δούμε αν τελικά στεκεται μπροστα στον Nexus η αν είναι μυθος τα τόσα λιγα db που κοκορευεται στα 1700rpm.[/Mythbusters Mode] Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Φεβρουάριος 5, 2008 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Στο silentpcreview.com τον Naxus τον εξυμνουν ως πολύ ησυχο και φτηνό. O Nexus ειναι Yate Loon rebranded και σε λίγο διαφορετικες ταχυτητες. Αντιστοιχα καλοί θεωρούνται οι Scythe S-Flex, και κυριως οι καινουριου με 9 πτερυγια, Slipstream, οι οποίοι λεγεται οτι βγαζουν ιδια ροη με λιγοτερες στροφες. Κορυφαιοι θεωρούνται οι Noctua αλλα μονο για εξαερισμο κουτιού, οχι για ψύκτρα η ψυγειο η γενικα μεγαλη αντισταση γιατι λογω σχεδιασης των τπερυγιων δεν βγαζουν μεγαλη στατικη πιεση. (Αυτα για τους παλιους S12 με τα λιγα "ορθογωνια" πτερυγια, οι καινουριοι P12 υποτιθεται οτι ειναι φτιαγμενοι ειδικα για μεγαλη αντισταση)Ενα σημαντικος παραγοντας ειναι και το εδρανο που χρησιμοποιείται, οι Scythe S-Flex εχουν S-FDB που εκτος απο υσηχο εχει και μεγαλη αντοχη σε θερμοκρασια και οριζοντια τοποθετηση, οι υπολοιποι εχουν πιο απλα κουζινετα που λεγεται οτι ειναι πιο ευπαθη σε οριζοντια τοποθετηση και υψηλη θερμοκρασια (πχ σε ενα τροφοδοτικο)Εγώ έχω βαλει εναν S-Flex 1600rpm στο Tagan και τον τρεχει στα 4.5 εως 5V, οπου δεν ακουγεται σχεδον καθολου ακομα και αν κολλησεις το αυτι σου πανω. Στα 12V ομως εκανε σιγουρα αρκετο θορυβο, γιατι απλα 1600rpm ειναι παρα πολλές, απο 1000 και κατω μπορεις να μιλας για ησυχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Φεβρουάριος 5, 2008 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 ωραιος φιλε μπραβο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Φεβρουάριος 5, 2008 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Αρχική απάντηση από alexis2044 [Σήμερα, στις 17:25] [Mythbusters Mode]Και επειδή μου βάζεται ιδεές θα παραγγείλω και ενα SilenX για να δούμε αν τελικά στεκεται μπροστα στον Nexus η αν είναι μυθος τα τόσα λιγα db που κοκορευεται στα 1700rpm.[/Mythbusters Mode] Να σου στείλω 2 SilenX 120x25 & 120x38 που έχω, να βγάλουμε συμπεράσματα?Παίζει και ένας CoolerMaster 120x25 PWM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Φεβρουάριος 5, 2008 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Πολύ ωραίος!Μπράβο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.