Jump to content

Μηκος καλωδιου τηλεφωνου και δικτυου

nosader

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από ΝTG

O,τι και να κανεις απο αυτα που προτεινεις ειναι μια χαρα....

Στη χειριστη περιπτωση ...ακομα και τηλεφωνικο καλωδιο να βαλεις ...δεν 8α εχεις προβλημα.

Σπιτι ..(εδω που ειμαι δλδ) εχω 30μ τηλεφωνικο καλωδιο...μεχρι την πριζα του οτε..

Περναει απο 2 μπαλκονοπορτες..οι οποιοες ωω τι συμπτωση ...τις ανοιγοκλεινουν καθημερινα...

Εχει τσακισει σε καμποσα σημεια..σε μερικα φαινονται το καλωδια μεσα..

αλλα δυο χρονια τωρα εχω μια χαρα νετ...

Αν μπορεις να βαλεις utp καλωδιο στο τηλεφωνο ...καντο και αυτο.

Οπως και να το κανεις ..δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Απο κει και περα το πλεον βελτιστο αφορα την οικονομια υλικων και πως θα γινει μια προσεγμενη δουλεια.

Μπορεις με 2χ 8-αρια gigabit να ενωσεις τα pc ..και τα switch μεταξυ τους..και με 1 καλωδιο να συνδε8ει με το μοδεμ-ρουτερ.

Το μοδεμ ρουτερ η το αφηνεις διπλα στη πριζα του οτε..οποτε τραβας 15μ utp σε ενα switchaki η το μεταφερεις στον ιδιο χωρο με τα switachakia και τραβας ειτε 15μ τηλεφνικο καλωδιο (η 15μ utp οπου το τερματιζεις με τηλεφωνικο κλιπσακι..rj-11)

Aν σε ενδιαφερει η ταχυτερη μεταφορα αρχειων μεταξυ των 10 υπολογιστων..

Αν οχι ..παρε ενα switch 8-αρι ακομα και 100μβιτ...και βαλε ολες τα pc πανω στο μοδεμ- ρουτερ και το switchaki. (τα ενωνεις μεταξυ τους..) .

Έχεις νέτ αλλά με τί ταχύτητα ;;;;

Εδώ που μένω εγώ παρόλο που το modem/router είναι μερικά μόνο μέτρα μακρυά από το κουτί του ΟΤΕ υπάρχει ένα σημείο που η σύνδεση είναι χάλια.

Και εγώ έχω νετ, κανένα πρόβλημα ΑΛΛΑ αντί να πιάνω το 14άρι της NETONE είμαι μόνο με 5,6 λόγο του θορύβου της γραμμής. :(

στα 17.5Μ συχρονιζω down και 950Κ up..

(δεν μπαινω καν στη διαδικασια να δω αν το 17.5 γινει 18.5 (πχ ....τυχαιο νουμερο) βαζοντας το ρουτερ διπλα απο το πριζακι..

Συνηθως...ο θορυβος της γραμμης υφισταται πριν το πριζακι..

(απο οσα εχω δει...)

(αν δεν βαριεμαι αυριο 8α δειξω και αποκαλυπτικες "γυμνες" φωτο....απο το υπαρχον καλωδιο)

• 1 year later...

καλημερα εχω κανει μια σκεψη ,

μπορω να ριξω απο το 3ο οροφο και να φταση στο υπογειο περι τα 23μ. μηκος λαν καλωδιο ουτος ωστε να κατεβασω το 1 pc στο υπογειο να εχω εκει ολα τα hdd ?

δηλαδη μπορω να κανω 1 λαν δικτυο με τοσο μεγαλο καλωδιο ?

παρακαλω οποιοσ εχει κανει τετοιο εγχειρημα και δε βαριετε να με διαφωτιση λιγο ευχαριστω

p.s. επισης τη καλωδιο θα χρειαστη γιατι ενα μερος θα ειναι εκτεθημενο ενα θαμμενο.

Από τον 5ο έχω ρίξει στον 2ο μέσα από τα μπετά, μια χαρά θα είσαι. Πάρε ενισχυμένο καλώδιο (shielded) και όπου είναι εκτεθειμένο βάλε καναλάκι για προστασία.

καλημερα εχω κανει μια σκεψη ,

μπορω να ριξω απο το 3ο οροφο και να φταση στο υπογειο περι τα 23μ. μηκος λαν καλωδιο ουτος ωστε να κατεβασω το 1 pc στο υπογειο να εχω εκει ολα τα hdd ?

δηλαδη μπορω να κανω 1 λαν δικτυο με τοσο μεγαλο καλωδιο ?

παρακαλω οποιοσ εχει κανει τετοιο εγχειρημα και δε βαριετε να με διαφωτιση λιγο ευχαριστω

p.s. επισης τη καλωδιο θα χρειαστη γιατι ενα μερος θα ειναι εκτεθημενο ενα θαμμενο.

Όπως σου είπαν δεν θα έχεις κανένα απολύτως προβλημα.

Πάρε αρκετά περισσότερο καλώδιο από τα 23μ που αναφέρεις, συνήθως 4-5 μέτρα παραπάνω χρειάζονται.

Το ftp θα σου βγεί ίσως λίγο ακριβό, πάρε utp και στα εκτεθειμένα/θαμένα σημεία πέρασε το μέσα από πλαστική σωλήνα ηλεκτρολόγου για να μην «καταστραφεί» με τον καιρό...

Από το 3 ισόγειο θωρακισμένο, χωρίς κανάλια τίποτα χύμα στο κύμα :p ,παίζει άψογα κανένα 8μήνο

απο το ενα δωματιο στο αλλο εξωτερικα του σπιτιου...cat 5 χωρις θωρακιση δηλαδη...40μετρα καλωδιο..παιζει καλα..αλλα κανει καποια μικροπροβλημα συνδεσης τελευταια που εν μερη ισως οφειλονται στο σκατοcontroller της p5k.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.