Jump to content

Γουργουρισμα σκληρου και βιστα...

jois21

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από qtgeo [Σήμερα, στις 09:36]

Όχι ψάξιμο δε θέλει απλά μανιωδώς ανακατασκευάζει το index table.

Εάν βέβαια κλείσεις το indexing θα κερδίσεις ταχύτητα σε πολλά σημεία αλλά στο search and find θα τραβάς τα μαλλιά σου...

Είναι και το άλλο. Φτιάχνει κάθε τόσο το journal για να μή χάσει αρχεία σε περίπτωση crash του συστήματος και επειδή στα Vista είναι πιό επίμονο από τα XP... έ λογικό είναι να παρατηρούμε κάποιο degradation σε πολλές περιπτώσεις.

Πρακτικά όμως τα Vista είναι πολύ πιο σβέλτα από τα XP σε πολλά σημεία γιατί είναι βασισμένα και χωρισμένα όλα σε πλατφόρμες.

C Ya!

Σημείωση: Είμαι Linuxας αλλά το σωστό να λέγεται. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα...

Το χα προτείνει και εγώ...αλλά τέλος πάντων για δοκίμασε μπορεί να μην ψάχνεις συνέχεια οπότε να μη σε νοιάζει να έχεις fast search και άνοιγμα αρχείων και φακέλων...

Ποιός ο λόγος να αφήνεις τον υπολογιστή ανοικτό όταν κοιμάσαι στο ίδιο δωμάτιο?

Αν το κάνεις γιατί κατεβάζει (torrents, κλπ), τότε δε φταίει το indexing που δουλεύουν οι δίσκοι... :rolleyes:

Ειναι ht/game-pc και μενει ανοιχτο οταν πχ. βλεπω τιβι κανα βραδυ γιατι μπορει να θελω να γυρισω σ' αυτο μετα. Δεν ακουγεται τιποτα, εκτος του σκληρου.

1.Σκληρο απο λαπτοπ; Θα πεσει πολυ αποδοση; Μονο για το OS.

2.ssd μονο αν πληρωσετε εσεις.-:p :p

3.Τα βιστα δε τα βγαζω, μη το κανεται VS.-

Φίλε μου δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει ο δίσκος να ακούγεται.

Κάνε όλα τα updates και ένα defrag και θα σταματήσει να ακούγεται.

Μην κάνεις τίποτα άλλο.

Αλλά κάνε το αυτό πρώτα.

Τελικά έκανες ένα checkdisk και ένα defrag?

Κανονικά τα Vista δεν ψάχνουν το δίσκο, παρά μόνο για λίγο καιρό στην αρχή.

Μετά είναι ήσυχα.

Αν δεν σταματήσει το ψάξιμο ο δίσκος, μπορεί να σημαίνει ότι κάπου έχεις άλλο πρόβλημα.

Μπορεί να ψάχνει να φορτώσει κάτι και να μην το βρίσκει ή να είναι ασύμβατο.

Το UAC το έχεις απενεργοποιήσει?

Οι οδηγοί για τον sata controller είναι οι τελευταίοι?

Τα προγράμματα που εγκατέστησες είναι εμπιστοσύνης ή τίποτα βαρειά και παράξενα?

Το antivirus ποιο είναι?

(πχ. δεν πάω με τίποτα το Norton).

Μπορείς να απενεργοποιήσεις το αυτόματο defrag και να κάνεις μόνος σου όποτε θες. Γράψε "defrag" στο search του Contol Panel για να το βρεις και κάνε untick την επιλογή Run on a schedule.

To superfetch παίζει κάθε φορά που κάνεις boot και τα vista κάνουν cache όσα χρησιμοποιείς συχνότερα. Επίσης αν πχ κατεβάσεις μια ταινία 4gb τα vista κάνουν cache αυτά τα 4gb για μία φορά όμως για την λειτουργία του index. Αν προσθέτεις νέα αρχεία συνέχεια στο pc τα οποία είναι μεγάλα τότε είναι λογικό να ακούς το δίσκο να δουλεύει συνέχεια. Το παρατήρησα και γω από τότε που άρχισα να κατεβάζω HD Movies που είναι μεγάλες. Επίσης παίζει ρόλο και η ταχύτητα του δίσκου σε αυτό.

Νομιζω αρχιζει να το κανει πιο σπανια οσο περνανε οι μερες.

Το UAC ειναι off (btw, υπαρχει τροπος να μη βγαινει το μηνυμα καθε φορα που το ανοιγω; )

Tους οδηγους σατα πως τους βλεπω; (IP35 pro)

Εχω βαλει Nod32 smart security γιατι το kaspersky απο εμπειρια μου λεει οτι θα χειροτερεψει τα πραγματα.

δε χρειάζεται να κλείνεις το pc.Hibernate FTW.

υπάρχει τρόπος να μη στα σπάει το pc , control panel, security center, change the way security center warns me, dont warn me. ;)

Nαι το βρηκα.

Χαιμπερνειτ κανω παντα στο λαπτοπ αλλα δε ξερω πως δε μου ρθε να το κανω και δω...

Αυτο θα κανω απο δω και περα.

Αρχική απάντηση από KoMM [31-01-2008 14:06]

Πιο εύχρηστα

Πιο γρήγορα -εκτός από παιχνίδια που η διαφορά 5-10-15% εμένα δε με καίει τόσο προσωπικά-

Πιο όμορφα

Πιο σταθερά.

Και με τα xp άνετα την παλεύει κάποιος, απλά τα βίστα είναι ένα βήμα παραπέρα.

Πιο εύχρηστα δεν είναι με τίποτα ιδίως για τον απλό χρήστη. Θέλουν πάρα πολύ χρόνο εξοικείωσης για να πεις ότι δουλεύεις αποδοτικά. Όλες οι ρυθμίσεις συστήματος έχουν πολύ μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.

Πιο γρήγορα ας γελάσω:jump: :jump: . Βάλε βίστα και εξπί σε 2 ίδια μηχανάκια να δεις ποια είναι πιο γρήγορα.

Πιο όμορφα συμφωνώ.

Πιο σταθερά με τίποτα, τσέκαρε λίγο τον event viewer σε οποιαδήποτε φρέσκια εγκατάσταση vista με 2-3 εφαρμογές να δεις τον χαμό που γίνεται και θα καταλάβεις. Μόνο τα 60-70 processes που τρέχουν σε default mode χωρίς τίποτα φορτωμένο αρκούν για να βγάζουν ένα κάρο προβλήματα.

Εν ολίγοις, για όποιον είναι γνώστης και έχει σύστημα 5000 (με SSD δίσκους) και τα θέλει για το σπίτι του είναι μια χαρά.

Σε εταιρικό περιβάλλον θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2-3 χρόνια για να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται (τουλάχιστον στην Ελλάδα).

SirGeorge έχεις γνώσεις λειτουργικών συστημάτων?

Έχεις διαβάζει για schedulers, διαχείρηση μνήμης και processes, threads, File Systems?

Δούλεψες ποτέ σε άλλο OS εκτός από Windows?

Είσαι σίγουρος ότι τα Vista είναι πιο αργά?

Με πιό κριτήριο φίλε?

Εμπειρικά?

Κι εγώ έτσι θα έλεγα. Δεν αληθεύει όμως...

Εάν διαβάσεις πληροφορίες πάνω στις αλλαγές και γνωρίζεις βασικά πράγματα στα παραπάνω...αυτή τη στιγμή θα επιβράβευες τη Microsoft.

Όπως έχω ξαναπεί μη τα ισοπεδώνουμε όλα. ’λλο τι μπορεί να φένεται και άλλο τι είναι.

Αρχική απάντηση από qtgeo [Σήμερα, στις 20:58]

Έχεις διαβάζει για schedulers, διαχείρηση μνήμης και processes, threads, File Systems?

Με πιό κριτήριο φίλε?

Εμπειρικά?

Εάν διαβάσεις πληροφορίες πάνω στις αλλαγές και γνωρίζεις βασικά πράγματα στα παραπάνω...αυτή τη στιγμή θα επιβράβευες τη Microsoft.

Όπως έχω ξαναπεί μη τα ισοπεδώνουμε όλα. ’λλο τι μπορεί να φένεται και άλλο τι είναι.

:T: +1

Αρχική απάντηση από qtgeo [Σήμερα, στις 20:58]

Με πιό κριτήριο φίλε?

Εμπειρικά?

Φίλε μου καλέ είμαι MSCE,MSCA και τώρα δίνω εξετάσεις για την πιστοποίηση στα Vista. ’μα σου είναι γνωστά τα ακρωνύμια που αναφέρω τότε κατανοείς...αν έχω διαβάσει. Εμπειρικοί

είναι το 90% των χρηστών/τεχνικών που νομίζουν ότι κατέχουν 5 πράγματα επειδή ξέρουν να κάνουν φορμάτ και να στήνουν ένα PCάκι. Ασχολήσου με σοβαρά δίκτυα και domains και θα δεις γιατί αποδοκιμάζω τα βίστα

Γιατί να επιβραβεύσω την Microsoft επειδή ο Kernel των Vista είναι 480ΜΒ και πρέπει κάθε φορά να φορτώνεται όλος στην μνήμη?. Στα XP είναι 40ΜΒ περίπου..Σου λέω ένα απλό παράδειγμα για να μην μπούμε σε ποιο τεχνικές έννοιες όπως processes, threads και File Systems (που btw είναι το ίδιο σε XP, Vista)

Εγώ θα επιμείνω ότι είναι πιο γρήγορα. Λογικά επειδή τα κασαρει όλα ή ότι κάνει τελοςπάντων.

Πιο εύχρηστα είναι γιατί πολύ απλά τα κάνουν όλα μόνα τους.drivers, indexing κτλ + ότι έχουν πολύ καλύτερο help.

Τέλος, εγώ με 64αρια vista είμαι μια χαρά.Όσο για τη σταθερότητα, τα είχα περάσει πάνω απ τα χπ και απλά λειτουργούσαν μια χαρά όλα εκτός του avg.

Τι με νοιάζουν εμένα τα domains τα δίκτυα και οι εταιρίες....τα βιστα είναι ένα βήμα πιο μπροστά απ τα χπ.

Τα Vista δεν είναι σε τίποτα κοινά απο τον πυρήνα μέχρι και τα αρχεία σε σχέση με τα XP.

Καταρχήν όλα στα Vista είναι βάση πλατφόρμας.

Επίσης να σε ενημερώσω λίγο γιατί μπορεί να είσαι καλός όχι όμως τόσο καλός.

Μου είπες: "Γιατί να επιβραβεύσω την Microsoft επειδή ο Kernel των Vista είναι 480ΜΒ και πρέπει κάθε φορά να φορτώνεται όλος στην μνήμη. Στα XP είναι 40ΜΒ περίπου.."

Σου απαντώ λοιπόν ότι κάνει ΜΠΑΜ ότι δεν έχεις ασχοληθεί με λειτουργικά συστήματα.

Εξηγούμαι:

1) Από τα Windows 2000 και μέχρι σήμερα όλα είναι βασισμένα σε αρχιτεκτονική Micro kernel. Αυτό σημαίνει πως ΟΧΙ δέ φορτώνεται όλος ο πυρήνας στη μνήμη και φυσικά ΔΕΝ είναι τόσο μεγάλος όσο λές. Μιλάμε για μερικά ΚΒ άντε ΜB.

Πιο πολλές πληροφορίες δές εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Microkernel

2) Είμαι μηχανικός Η/Υ και δικτύων και ευχαριστώ πολύ που με παροτρύνεις να ασχοληθώ με τα δίκτυα, αλλά είναι η δουλειά μου :-).

3) Έχουν προβλήματα τα Vista αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που περογράφεις.

Καλό διάβασμα...

Εάν θές σου προτείνω και βιβλιογραφίες περί των θεμάτων.

Αρχική απάντηση από qtgeo [Σήμερα, στις 22:16]

Τα Vista δεν είναι σε τίποτα κοινά απο τον πυρήνα μέχρι και τα αρχεία σε σχέση με τα XP.

Καταρχήν όλα στα Vista είναι βάση πλατφόρμας.

Επίσης να σε ενημερώσω λίγο γιατί μπορεί να είσαι καλός όχι όμως τόσο καλός.

Μου είπες: "Γιατί να επιβραβεύσω την Microsoft επειδή ο Kernel των Vista είναι 480ΜΒ και πρέπει κάθε φορά να φορτώνεται όλος στην μνήμη. Στα XP είναι 40ΜΒ περίπου.."

Σου απαντώ λοιπόν ότι κάνει ΜΠΑΜ ότι δεν έχεις ασχοληθεί με λειτουργικά συστήματα.

Εξηγούμαι:

1) Από τα Windows 2000 και μέχρι σήμερα όλα είναι βασισμένα σε αρχιτεκτονική Micro kernel. Αυτό σημαίνει πως ΟΧΙ δέ φορτώνεται όλος ο πυρήνας στη μνήμη και φυσικά ΔΕΝ είναι τόσο μεγάλος όσο λές. Μιλάμε για μερικά ΚΒ άντε ΜB.

Πιο πολλές πληροφορίες δές εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Microkernel

2) Είμαι μηχανικός Η/Υ και δικτύων και ευχαριστώ πολύ που με παροτρύνεις να ασχοληθώ με τα δίκτυα, αλλά είναι η δουλειά μου :-).

3) Έχουν προβλήματα τα Vista αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που περογράφεις.

Καλό διάβασμα...

Εάν θές σου προτείνω και βιβλιογραφίες περί των θεμάτων.

Βλέπω ότι η έγκυρη και εξακριβωμένη γνώση που έχεις βασίζεται σε ένα γενικόλογο άρθρο περι λειτουργικών συστημάτων. Ουδεμία συγκεκριμένη αναφορά σε XP και Vista παρά κάποιες γενικότητες σε εφαρμογές για Windows. Εννοείται ότι δεν φορτώνεται όλος ο Kernel απλά ο Kernel των Vista είναι υπερπολλαπλάσιος σε μέγεθος με αποτέλεσμα να χρειάζεται υπερπολλαπλάσιους πόρους.

Λογικό είναι να μην κατέχεις αυτά που λέω αφού είναι προφανές ότι δεν έχεις καμία απολύτως τεχνική γνώση περί των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft από την στιγμή που δεν έχεις και κάποια πιστοποίηση από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρία των λειτουργικών συστημάτων αυτών.

SirGeorge ξεκίνα με τον ορισμο "λειτουργικα συστηματα" σε ενα λεξικο γιατι δυσκολα θα καταλάβεις τα πιο πανω που σου λεει ο qtgeo. Όλοι εδω μέσα είμαστε η αφροκρεμα των Η/Υ στην ελλαδα, αυτοι που τα ξέρουμε όλα. Ελεος ρε παιδια..... Εγω ξέρετε πιος είμαι? Είμαι ο bill gates.. και λέω πως τα vista είναι καλύτερα

Αρχική απάντηση από GdamprXP [Σήμερα, στις 23:10]

SirGeorge ξεκίνα με τον ορισμο "λειτουργικα συστηματα" σε ενα λεξικο γιατι δυσκολα θα καταλάβεις τα πιο πανω που σου λεει ο qtgeo. Όλοι εδω μέσα είμαστε η αφροκρεμα των Η/Υ στην ελλαδα, αυτοι που τα ξέρουμε όλα. Ελεος ρε παιδια..... Εγω ξέρετε πιος είμαι? Είμαι ο bill gates.. και λέω πως τα vista είναι καλύτερα

Ναι ναι έχεις δίκιο φίλε μου πρέπει να ξεκινήσω από τα βασικά, ευχαριστώ για την υπόδειξη.:tomato:

Υ.Γ. Δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο απλά λέω αυτά που διδάσκει η ίδια η Microsoft για τα λειτουργικά της συστήματα από αμερικάνους εισηγητές/διαχειριστές Windows σε επαγγελματικό επίπεδο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.