Jump to content

Προβλημα pc ή δικτυου?

eleni

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από qtgeo [Σήμερα, στις 21:05]

eleni επειδή δέ θα βγάλουμε άκρη...

Σε παρακαλώ πές μου τι προγράμματα τρέχουν τώρα στο PC σου για να αποφανθούμε εάν είναι κάποια εφαρμογή ή το MODEM είτε φταίει κάτι στη γραμμή σου.

Αλλά πάμε σε παρακαλώ με τη σειρά.

Λοιπον, κοιταω τις εφαρμογες που βρισκονται διπλα στο ρολοι, κατω δεξια της οθονης ετσι?

Τρεχουν, 1)msn(ειναι εκτος συνδεσης τωρα), 2)AVG FREE EDITION, 3) το ΑΤΙ katalyste μαλλον, που δειχνει σε ποια αναλυση ειναι η οθονη, 4) το safely remove hardware και 6) ο εκτυπωτης μου.

Στον task manager στο processes exei παρα πολλα.

Αρχική απάντηση από qtgeo [Σήμερα, στις 21:36]

Ναι σε παρακαλώμ πές μου το Process table και μετά θα δούμε το MODEM σου.

wscntfy.exe 00 3.352k

firefox.exe 00 34.444k

HookManager.exe 00 4.024k

WZQKPICK.EXE

Floater.exe

GoogleToolbarNot...

btdna.exe

msnmsgr.exe

ctfmon.exe

CursorXP.exe

Dap.exe

dthtml.exe

iPodService.exe

wpCtrl.exe

iTunesHelper.exe

realsched.exe

CLI.exe

SM1bg.exe

HPZimp.exe

issch.exe

msnappau.exe

opwareSE2.exe

avgemc.exe

angcc.exe

hphmon05.exe

hpwuSchd.exe

hpcmpmgr.exe

hpztsb09.exe

jusched.exe

wdfmgr.exe

svchost.exe

svchost.exe

explorer.exe

WgaTray.exe

MDM.EXE

DTSRVC.exe

avgupsvc.exe

avgamsvr.exe

CLI.exe

taskmgr.exe

spoolsv.exe

ati2evxx.exe

svchost.exe

svchost.exe

svchost.exe

svchost.exe

ati2evxx.exe

wmiprvse.exe

lsass.exe

services.exe

winlogon.exe

csrss.exe

smss.exe

alg.exe

CLI.exe

System

System Idle Process

Αν και δε βλέπω κάτι ανησιχοιτικό, κλείσε το: Google Tool bar...

Επίσης παρατήρησα ότι έχεις πολλά svchost.exe ανοικτά. Αυτό σημαίνει ότι τρέχουν πολλές διεργασίες στο PC σου και για να εξυπηρετήσει το λειτουργικό σου αυτές τις εφαρμογές έχει παράγει πολλά child processes.

Απλά σπαταλάς μνήμη και μπορεί να έχεις καθυστερήσεις, άσχετο ουσιαστικά με το θέμα σου απλά στο λεω.

Τώρα μιάς και έχεις MODEM της Intracom και τα ρυθμιστικά να υποθέσω είναι τα default θα έχεις IP: 192.168.1.1

Οπότε μπαίνεις από explorer και μόνο απο explorer και κάνεις ένα reboot στο Administration section.

Εάν το φαινόμενο δε λυθεί πές μου πόσα dB δείχνει στο section για το ADSL Status/Statistics. Θέλω όλο τον πίνακα.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο ότι μάλλον θα έχεις πρόβλημα με το φυσικό μέσο, τη γραμμή σου δηλαδή και όχι τόσο με το MODEM ή το PC σου.

θα περιμένω... :-)

Λοιπον Ελένη βρήκα την λυση στο προβληματακι σου...περιγραφεται παρακατω !!

1.Αποσυνδεσου

2.Πηγαινε στις Ρυθμισεις

3.Επιλεξε ΑΡΝ

4.Επιλεξε Μη αυτοματες ρυθμισεις ΑΡΝ

5.Συμπληρωσε τα πεδια ως εξης:

α.Στο πεδιο ΑΡΝ γραψε με κεφαλαια αγγλικα INTERNET

β.Τα δυο επομενα πεδια κενα

γ.Στο πεδιο DNS1 γραψε τον αριθμο 213.249.17.10

δ.Στο πεδιο DNS2 γραψε τον αριθμο 213.249.17.11

6.Συνδεσου και ολα πρεπει να δουλευουν κανονικα

it works 100%:T:

Αρχική απάντηση από qtgeo [30-01-2008 22:14]

Αν και δε βλέπω κάτι ανησιχοιτικό, κλείσε το: Google Tool bar...

Επίσης παρατήρησα ότι έχεις πολλά svchost.exe ανοικτά. Αυτό σημαίνει ότι τρέχουν πολλές διεργασίες στο PC σου και για να εξυπηρετήσει το λειτουργικό σου αυτές τις εφαρμογές έχει παράγει πολλά child processes.

Απλά σπαταλάς μνήμη και μπορεί να έχεις καθυστερήσεις, άσχετο ουσιαστικά με το θέμα σου απλά στο λεω.

Τώρα μιάς και έχεις MODEM της Intracom και τα ρυθμιστικά να υποθέσω είναι τα default θα έχεις IP: 192.168.1.1

Οπότε μπαίνεις από explorer και μόνο απο explorer και κάνεις ένα reboot στο Administration section.

Εάν το φαινόμενο δε λυθεί πές μου πόσα dB δείχνει στο section για το ADSL Status/Statistics. Θέλω όλο τον πίνακα.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο ότι μάλλον θα έχεις πρόβλημα με το φυσικό μέσο, τη γραμμή σου δηλαδή και όχι τόσο με το MODEM ή το PC σου.

θα περιμένω... :-)

Εκανα reboot αλλα τπτ :(

Το ADSL Status/Statostics βρισκεται στη σελιδα που κανω το reboot? Δεν το βρισκω...

Αρχική απάντηση από MOS [Χθες, στις 01:52]

Λοιπον Ελένη βρήκα την λυση στο προβληματακι σου...περιγραφεται παρακατω !!

1.Αποσυνδεσου

2.Πηγαινε στις Ρυθμισεις

3.Επιλεξε ΑΡΝ

4.Επιλεξε Μη αυτοματες ρυθμισεις ΑΡΝ

5.Συμπληρωσε τα πεδια ως εξης:

α.Στο πεδιο ΑΡΝ γραψε με κεφαλαια αγγλικα INTERNET

β.Τα δυο επομενα πεδια κενα

γ.Στο πεδιο DNS1 γραψε τον αριθμο 213.249.17.10

δ.Στο πεδιο DNS2 γραψε τον αριθμο 213.249.17.11

6.Συνδεσου και ολα πρεπει να δουλευουν κανονικα

it works 100%:T:

Οταν λες να αποσυνδεθω, δηλδ να βλαω το modem απο το πριζα? Γιατι με το που ανοιγω το pc ειμαι σε συνδεση.

2. Σε ποιες ρυθμισεις να παω, του modem? Aν ναι, πως παω δεω βρισκω κατι τετοιο

Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια!!

YΓ. πηρα πριν λιγο τηλεφωνο την τεχνικη υποστηριξη της vodafone, για να μιλησω με εναν τεχνικο μου πηρε συνολικα 1 λεπτο!!! ελαχιστη αναμονη!!!:)

Μου ειπαν να παω στην ip πυ εδωσε ο gtpeo και να τους πω την ταχυτητα μου, μετα μου ειπαν οτι λογω των συχνων συνδεσεων-αποσυνδεσεων θα κανουν αιτηση στους τεχνικους της vodafone να το κοιταξουν και στον ΟΤΕ:getlost: και να παρω τηλ ξανα στα μεσα της επομενης εβδομαδας, για να δουμε.....

eleni προσπάθησε να βρείς τα statistics.

Είναι στη καρτέλα WAN. Μετά πατάς κάτω αριστερά το DSL Param.

Θέλω απο το παράθυρο που θα σου ανοίξει όλο τον πίνακα.

Κουράγιο θα τα βρούμε όλα!

Αρχική απάντηση από qtgeo [Σήμερα, στις 12:57]

eleni προσπάθησε να βρείς τα statistics.

Είναι στη καρτέλα WAN. Μετά πατάς κάτω αριστερά το DSL Param.

Θέλω απο το παράθυρο που θα σου ανοίξει όλο τον πίνακα.

Κουράγιο θα τα βρούμε όλα!

Oριστε

Η γραμμή σου είναι εκαιρετική......

Τώρα τι να πώ......

Έχω μπερδευτεί....

Μήπως η Vodafone τελικά έχει το πρόβλημα?

Μήπως δίνει πολύ λιγότερα απο αυτά που υπόσχεται?

Ρώτα άλλους στη περιοχή σου με Vodafone μήπως έχουν αντίστοιχα κολήματα.

Απο ότι φένεται φταίει ο παροχός σου!

• 2 weeks later...

Τελικα μετα απο πολλα τηλ, στην τεχνικη υπηρεσια της vodafone καταφεραν και μου εστειλαν εναν τεχνικο του ΟΤΕ στο σπιτι να δει τη γραμμη.

Ο ανθρωπος μου ειπε οτι η γραμμη ειναι μια χαρα και οτι για τις συχνες συνδεσεις/αποσυνδεσεις μαλλον ευθηνετε καποιος ιος:...:

Σκαναρα το πσ με το spybot και βρηκε καποια cookies τα οποια και καθαρισε, αλλα το προβλημα παραμενει. Δεν πιστευω να ειναι ιος γιατι 3 χρονια εχω το pc με συνδεση vivodi και ολα καλα. Ο τεχνικος δεν ειχε τι να πει και μου ειπε να κανω φορματ το πσ μηπως λυθει το προβλημα.

Εχω κουραστει πολυ και με την κοπελα που μιλαω στην βονταφον νιωθω σαν να μιλαω σε τοιχο παντα δεν ξερει τι να μου πει και μου λεει να περιμενω μερικες μερες.

Τελευται λυση μου μενει η προταση με τα 6 βηματα, που αναφερθηκε πιο πανω αλλα δεν ξερω που να παω να βρω αυτες τις "Ρυθμισεις" , ο φακελος που δημιουργηθηκε οταν εγκατεστησα το μοντεμ εχει μονο το unistall και ενα shortcut που δειχνει αν ειμαι σε συνδεση ή οχι και την ταχυτητα μου.

Φιλια,

Ελενη.

Παιδια, βρηκα μια μερικη λυση απο την οποια αν καταλαβα σωστα μαλλον δεν φταιει η vodafone.

Οταν δημιουργειται το θεμα με το φορτωμα των σελιδων, βγαζω το τηλεφωνικο καλωδιο απο το μοντεμ και το κουμπωνω ξανα. Τοτε αμεσως λυνεται το προβλημα και λειτουργει ξανα το φορτωμα των σελιδων.

Μηπως ειναι μαπα το μοντεμακι μου?

Βασικά παίζει να είναι και πρόβλημα με τους DNS που δεν παίρνει σωστά το ρούτερ σου eleni.

Θα ήθελα να δοκιμάσεις να ρυθμίσεις τα windows να χρησιμοποιούν τον DNS της Vodafone απευθείας αντι να τον περιμένουν απο το μοντεμ σου.

Και εξηγούμαι:

1) Κάνε δεξί κλίκ στο εικονίδιο της σύνδεσης δικτύου που βρίσκεται στην κάτω γωνία δεξιά της οθόνης ( εκει που φορτώνει ο msn). Κάνε διπλό κλικ πάνω του.

2) Στο παράθυρο που ανοίγει κάνε κλικ στο κουμπάκι "ίδιοτητες"

3)Στο νέο παράθυρο που σου άνοιξε κάνε διπλο κλικ στο Internet Protocol (TCP/IP) (που φάινεται και στην εικόνα)

windows_xp_5.gif

4) Τώρα πρέπει να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο παράθυρο

WinXPSetup01.gif

Επέλεξε το τελευταίο απο τα 4 κουμπάκια ( αυτό που λεεί "Χρήση των παρακάτω DNS" η κάτι παρόμοιο)

5)Συμπλήρωσε στα 2 κουτακια που ενεργοποιύνται τα εξής:

Προτιμώμενος:194.30.220.114

Δευτερεύων:194.30.220.117

Δίνεις OK και κλείσιμο αντίστοιχα στα δύο παράθυρα και δοκιμάζεις να συνδεθείς.

Αν και πάλι δεν δουλευει το ιντερνετ σωστα επανέφερε τις ρυθμίσεις σου στις αρχικές.

Ελπίζω να σε βοήθησα...

:)

Υ.Γ Οι εικόνες είναι από άλλα PC καθώς δεν είμαι σε windows αυτη τη στιγμή. Θα τις διορθώσω αν δυσκολεύεσαι. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.