nikpony Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2008 Καλησπέρα σε όλους,φρέσκος στο φόρουμ και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ.Λοιπόν για να μπω στο θέμα,έχω ένα μηχανηματάκι ενός φίλου με επεξεργαστή Pentium D στα 3.4 Ghz με μνήμη 512 και Windows XP Home.Γενικώς μια χαρά.Μια μέρα καθώς σέρφαρε στο ίντερνετ είχε ανοίξει 2-3 παράθυρα απο το site ilike.com και ξαφνικά ο explorer του κάνει ένα κλασσικό κόλλημα που μου έχει παρουσιάσει σε μένα σε κάποιες σελίδες και του ανοίγει καμια 50αριά ξέρω γω σελίδες μαζί.Αυτός πανικοβλήθηκε και το κλεισε από το κουμπάκι.Από τότε το πατάει για να ανοίξει και κάνει ότι ανοίγει,φτάνει στο καλωσόρισμα των XP και εκεί κάνει από μόνο του επανεκκίνηση και δεν σταματάει ποτέ.Δοκίμασα να μπω από safe mode να κάνω κανα scan με το NOD32 που έχει αλλά σε ασφαλής λειτουργία δεν γίνεται.Δοκίμασα system restore...τίποτα.’λλαξα τροφοδοτικό μήπως και...τα ίδια.Είπα να επανεγκαταστήσω τα Windows αλλά μου λεγε ότι το cd που έχω εγώ έχει πιο παλιά εκδοση από την υπάρχουσα.Τέσπα ότι και να έκανα βρήκα τοίχο.Μπήκα και στο event viewer να δω τι ακριβώς χτυπάει και μου βγαλε τα εξής:Απέτυχε η φόρτωση των ακόλουθων προγραμμάτων οδήγησης της εκκίνησης του υπολογιστή ή της εκκίνησης του συστήματος: FipsintelppmΓια περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Κέντρο Βοήθειας και Υποστήριξης στο http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;;;Δεν ξέρω αν αξίζει να του κάνω φορματ μη βγάλει τα ίδια.
qtgeo Ιανουάριος 30, 2008 #2 Ιανουάριος 30, 2008 Αγαπητέ φίλε.Το πρόβλημα είναι καθαρά software και φυσικά φταίνε τα Windows!Όπως μας τα περιγράφεις δύο είναι τα προβλήματα και πολύ φοβάμαι ότι μόνο με format θα λυθούν:1) Κατά την επανεκίνηση κάποια αρχεία στο σύστημα αρχείων καταστράφηκαν. Σύνηθες φαινόμενο για το FAT32 ή το NTFS. Στο NTFS αυτό συμβαίνει όταν το timer δέν έχει προλάβει να κάνει interrupt για να φτιάξει το journal. Δέ θα μπώ σε περαιτέρω πληροφορίες.2) Κάποιο flag στο σύστημα δέν μπόρεσε να επαναπροσδιοριστεί και έτσι επίμονα πετάει το ίδιο πράγμα. Να σημειώσω ότι το δεύτερο μπορεί να είναι και απόρεια του πρώτου!Format και πάλι Format...C Ya!
nikpony Φεβρουάριος 2, 2008 Author #3 Φεβρουάριος 2, 2008 Νέο κουσούρι τώρα. Πάω να τον ανοίξω,βγάζει την πρώτη πρώτη οθόνη που εμφανίζει πόση μνήμη έχω τι επεξεργαστή κλπ κλπ κάνει ένα μπιπ και μετά το χάος,τίποτα απόλυτο σκοτάδι,τον άνοιξα να δω αν έχει γίνει καμια βλακεία αλλά τίποτα γιατί πριν μια μέρα μου είχε ανοίξει κανονικά.Τι κάνουμε;
nikpony Φεβρουάριος 2, 2008 Author #5 Φεβρουάριος 2, 2008 Όχι δεν ξέρω και πως γίνεται,μπορείς να βοηθήσεις;
stiffler Φεβρουάριος 2, 2008 #6 Φεβρουάριος 2, 2008 Αρχική απάντηση από qtgeo [30-01-2008 20:20] Format και πάλι Format... Δε νομιζω να το γλυτωσει το pc του φιλου σου...Επισης αν εχεις πειραξει τιποτα στο bios πηγαινε και κανε restore defaults.Δε νομιζω οτι υπαρχει κανενας λογος να μπλεξεις με bios update σε αυτη τη φαση...
ΝTG Φεβρουάριος 2, 2008 #7 Φεβρουάριος 2, 2008 πριν κανεις φορματ.....μπες σε recovery console ..και κανε μια chkdsk /p ....και ενα chkdsk /r ...Ισως γλιτωσεις το φορματ.
HotPeanut Φεβρουάριος 2, 2008 #8 Φεβρουάριος 2, 2008 Αρχική απάντηση από nikpony [Σήμερα, στις 17:11] Όχι δεν ξέρω και πως γίνεται,μπορείς να βοηθήσεις; ’στο αν δεν ξέρεις, κάνε αυτό που προτείνει ο NTG.
jpavly Φεβρουάριος 2, 2008 #9 Φεβρουάριος 2, 2008 Όπως επίσης και ένα sfc/ scannow από Safe mode με Command Prompt.Για το Bios μπαίνεις μέσα και κάνε Load setup defaults.
nikpony Φεβρουάριος 2, 2008 Author #10 Φεβρουάριος 2, 2008 Ποια είναι η εντολη για την recovery console?????
Frostbyte Φεβρουάριος 2, 2008 #11 Φεβρουάριος 2, 2008 Bootαρεις με το CDακι των windows και πατας το R μολις τελιωσει το φορτωμα, νομιζω..
ΝTG Φεβρουάριος 2, 2008 #12 Φεβρουάριος 2, 2008 Αρχική απάντηση από JohnnyGR Bootαρεις με το CDακι των windows και πατας το R μολις τελιωσει το φορτωμα, νομιζω.. Στο πιο ακριβως...βοοταρεις με το cd ...το κοιτας απελπισμενος με μια μικρη απογοητευη για αυτο που επαθες...Καποια στιγμη θα σταματησει μονο του σε μια ο8ονη που θα σου λεει να πατησεις "enter " για να εγκαταστησεις τα Wιn.. .."R" για repair σε recovery console (<-Αυτο θες) και "F3" για exit.
nikpony Φεβρουάριος 2, 2008 Author #13 Φεβρουάριος 2, 2008 Α ναι μωρέ ξέρω ποια λέτε.Οκ ευχαριστώ παιδιά θα το δω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.