Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

• Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply
http://www.skai.gr/articles/news/greece/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%82%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82210410/

να δω πότε θα σταματήσουμε να είμαστε αμαθείς και πρόχειροι στη ζωή μας.

Αντί για φυτοφάρμακα που και κοστίζουν αλλά και αδυνατίζουν την παραγωγή είναι προτιμότερο με το 1/5 των χρημάτων εκεί κάτω οι Κρητίκαροι να βάλουν

2 αρπακτικά του λεπιδόπτερου

Trichogramma

Macrolophus

και παγίδες φερομόνης.

Οικολογικές λύσεις με το 1/5 των χρημάτων και με 3φορές πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Αλλά εντάξει....πότε ακούσανε τους γεωπόνους.......για να τους ακούσουν τώρα.

φέρε επιδότηση για φάρμακα και λιπάσματα και καθαρίσαμε....ffs/

Να φέρουμε δλδ 2 νέα ήδη που πριν δεν υπήρχαν στην περιοχή και να τα αφήσουμε να αυγατίσουν;

Υπάρχουν λιπάσματα και λιπάσματα, δεν είναι όλα τα ίδια

Ναί αλλά μην ξεχνάς ότι οι γεωπόνοι είναι οι πωλητές των φυτωφαρμάκων

και ότι βλέπουν μόνο σαν τζίρο τους παραγωγούς

κανένας σοβαρός γεωπόνος δε πουλάει φυτοφάρμακα.....αν εννοείς τους ''πήγαινα για γεωπόνος και τελικά άνοιξα ένα φυτώριο 5Χ5 να πουλάω φυτοφάρμακα και λιπάσματα''...sorry αλλά δεν είναι γεωπόνοι.

Γι αυτό εξάλλου υπάρχουν και οι γεωπόνοι των τοπικών δήμων και κοινοτήτων που είναι κρατικά όργανα επίβλεψης των καλλιεργιών μιας περιοχής.

Να φέρουμε δλδ 2 νέα ήδη που πριν δεν υπήρχαν στην περιοχή και να τα αφήσουμε να αυγατίσουν;

Υπάρχουν λιπάσματα και λιπάσματα, δεν είναι όλα τα ίδια

Τα αφήνεις να αυγατίσουν ελεγχόμενα......δεν ανοίγεις απλά ένα σακί και τα αμολάς.......ξανά δουλειά γεωπόνου με τις σωστές τεχνικές.

Πίστεψέ με τα λιπάσματα περισσότερη ζημιά κάνουν παρά καλό....Το καλύτερο λίπασμα είναι το φυσικό (κοπριά,φύλλα,πευκοβελόνες)

Τα λιπάσματα είναι χρήσιμα σε σπάνιες περιπτώσεις που έχουμε απότομες αλλαγές σε ph εδάφους ή λόγω λανθασμένης αγρανάπαυσης λείπει κάτι και τα βάζεις ως συμπλήρωμα.

Οι περισσότεροι όμως νομίζουν τα λιπάσματα οτι είναι πλήρες μενού και αντικαθιστά τα πάντα.

Ο καλύτερος rapper λευκός.

Ο καλύτερος golfer μαύρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαύρος.

Ο James Bond ξανθός.

Πριν 2 χρόνια είχαμε μαύρο παγκόσμιο πρωταθλητή στην F1.

Αυτά τα 00's τελικά ήταν πολύ ανατρεπτικά.. :hehe:

κανένας σοβαρός γεωπόνος δε πουλάει φυτοφάρμακα.....αν εννοείς τους ''πήγαινα για γεωπόνος και τελικά άνοιξα ένα φυτώριο 5Χ5 να πουλάω φυτοφάρμακα και λιπάσματα''...sorry αλλά δεν είναι γεωπόνοι.

Γι αυτό εξάλλου υπάρχουν και οι γεωπόνοι των τοπικών δήμων και κοινοτήτων που είναι κρατικά όργανα επίβλεψης των καλλιεργιών μιας περιοχής.

Από το 1991 έχω θερμοκήπια και δεν έχω δει γεωπόνο δημόσιο ή δημοτικό υπάληλο στο θερμοκήπιο μου.

Μόνο από τον Ε.Λ.Γ.Α. για την εξαίρεση από τον Ε.Λ.Γ.Α. έρχονται.

Όλοι οι γεωπόνοι που ξέρω είναι ή έμποροι ή αντιπρόσωποι εταιριών.

Τα αφήνεις να αυγατίσουν ελεγχόμενα......δεν ανοίγεις απλά ένα σακί και τα αμολάς.......ξανά δουλειά γεωπόνου με τις σωστές τεχνικές.

Πίστεψέ με τα λιπάσματα περισσότερη ζημιά κάνουν παρά καλό....Το καλύτερο λίπασμα είναι το φυσικό (κοπριά,φύλλα,πευκοβελόνες)

Τα λιπάσματα είναι χρήσιμα σε σπάνιες περιπτώσεις που έχουμε απότομες αλλαγές σε ph εδάφους ή λόγω λανθασμένης αγρανάπαυσης λείπει κάτι και τα βάζεις ως συμπλήρωμα.

Οι περισσότεροι όμως νομίζουν τα λιπάσματα οτι είναι πλήρες μενού και αντικαθιστά τα πάντα.

Και εδώ διαφονώ.

Τα ωφέλιμα έντομα τα αγοράζεις και είναι εισαγώμενα κυρίος από Ολλανδία.

Για τα λιπάσματα έχεις δίκιο αλλά δεν ζούμε σε ένα τέλοιο κόσμο και γι'αυτό δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε αυτά.

διαφωνείς σε τι ακριβώς?

εγώ δε μίλησα για προέλευση των αρπακτικών που ανέφερα νωρίτερα. αλλά για την καταλληλότητά τους (σε αποτελεσματικότητα και κόστος) σε σχέση με τα φυτοφάρμακα.

διαφωνείς σε τι ακριβώς?

εγώ δε μίλησα για προέλευση των αρπακτικών που ανέφερα νωρίτερα. αλλά για την καταλληλότητά τους (σε αποτελεσματικότητα και κόστος) σε σχέση με τα φυτοφάρμακα.

Η λύση είναι συνδιασμός όλων και χρήση φαρμάκων.

Δεν υπάρχη μαγική συνταγή ούτε μόνο μιά μέθοδος.

Αυτό που προσπαθούμε είναι να υπάρχει πάντα μια ισοροπία σε όλα.

Τώρα γιατί ζητάνε επιδοτίσεις για φυτοφάρμακα δεν ξέρω.

Μάλον γιατί έτσι έχουν μάθει και αυτοί όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=OYTkEpA2DYo&feature=player_embedded]YouTube - Microcameras - ΀α Ξ½Ξ­Ξ± ΞΈΞ±ΟΞΌΞ±ΟΞΏΟΟΞ³Ξ¬ gadgets![/ame]

Τον γνωρίζετε τον κύριο οι παλιοί ? :p

http://www.youtube.com/watch?v=OYTkEpA2DYo&feature=player_embedded

Τον γνωρίζετε τον κύριο οι παλιοί ? :p

Μετα απο αυτο θα εκτοξευθηκαν οι πωλησεις μικρο-βιντεοκαμερωνενενενε! Απειλουνε τα στυλο και τα μολυβια σε ογκο πωλησεων...

Ας βαζανε μετα και τον αλλον(ε) να κυλιεται στο χαλι τις γιαγιας του, να καναμε φουλ της νταμας με τριαρια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.