Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

εγω πανω σ αυτο θα θελα τσακωνοσχολιασμο.Να σε παει για εξακριβωση για ποιο λογο ;

Για να δει αν εκκρεμεί κάποια καταδίκη εις βάρος σου. Λογικά.

• Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply
Σχολιάζω το συγκεκριμένο θέμα. Ο αστυνόμος έχει δικαίωμα να σε πάει για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα. Δεν έχει δικαίωμα να φερθεί όπως φέρθηκαν στο φίλο σου. Από την άλλη πρέπει και οι πολίτες να σέβονται τα όργανα της τάξης και να μην προκαλούν. Επειδή ήταν εκεί οι κάμερες ο άλλος πήγε να κάνει το μάγκα και να του βγάλει το κράνος; Από που και ως πού να το κάνει αυτό; Δεν είναι απο προεπιλογή οι αστυνόμοι φταίχτες όταν οι πολίτες προσπαθούν να το παίξουν μάγκες.

Ναι μεν αλλά... το ότι έχουν το δικαίωμα να πάνε κάποιον για εξακρίβωση δεν σημαίνει ότι είναι μια ρουτίνα την οποία πρέπει να εξαντλούν σε όλες τις περιπτώσεις... Αν δεις ο κόσμος που βρίσκεται εκεί, είναι στην ηλικία των πατεράδων μας και των μανάδων μας, οι περισσότεροι... έκανε μια λάθος κίνηση ο ένας, από μαγκιά ή από βλακεία, αλλά ο έχων την εξουσία πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί καταστάσεις όπως αυτή με σκοπό την ηρεμία και εξομάλυνση, όχι να προκαλέσει μεγαλύτερη αναταραχή... το λάθος χρεώνεται περισσότερο στον αξιωματικό, κατ' εμέ παρά σε αυτόν που πήγε να του βγάλει το κράνος... Το πιο σωστό θα ήταν να απευθυνθεί προς αυτόν διπλωματικά και να του ζητήσει να απομακρυνθεί ή ίσως και κάποιες εξηγήσεις για την κίνηση του και αν συνεχίσει, τότε να χρησιμοποιήσει την εξουσία του...

Για να καταλάβεις την διαφορά, θα σου πω το εξής... ο κολλητός μου (και παιδικός μου φίλος) είναι τα τελευταία 12 χρόνια στην αστυνομία... είναι αξιωματικός... μέχρι και πέρυσι (για ένα χρονικό διάστημα) ήταν στην υπηρεσία που έκανε τους ελέγχους και τις περιπολίες στο κέντρο, η οποία ανήκει στην ίδια υπηρεσία που έχει τα ματ κλπ... ως αξιωματικός ήταν επικεφαλής, στην βάρδιά του, των ομάδων που περιπολούσαν στην Ακρόπολη και το μοναστηράκι και όποτε πήγαινε να δημιουργηθεί κάποιο θέμα με πολίτες, έτρεχε επιτόπου ο ίδιος... δεν υπήρξε ούτε μια φορά που να έρθει σε διένεξη ή να μην βγάλει άκρη, ακόμα και με τους πιο οξύθυμους, αρχικά... είναι όλα στην παιδεία, τον άνθρωπο και τον χαρακτήρα... ο επικεφαλής, πρέπει να είναι κύριος, γάτα και να έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τον πολίτη, με τον καλύτερο τρόπο, να έχει συναίσθηση της εξουσίας του, των πράξεων του και κάτω από πίεση να μπορεί να ελιχθεί και να βρει την σωστή λύση άμεσα... ο τρόπος που θα μιλήσει, αυτά που θα πει και το βλέμμα του, μπορεί να αλλάξουν τελείως μια κατάσταση... είναι ευθύνη τους και υποχρέωσή τους (τουλάχιστον έτσι το αισθάνονται μερικοί, όπως ο φίλος μου) και όχι προαιρετική ικανότητα που ίσως την έχουν κάποιοι... και όμως όχι μόνο δεν κάνουν σεμινάρια γι' αυτά τα πράγματα, αλλά πολλές φορές, τέτοιοι άνθρωποι αποδοκιμάζονται στο σώμα από τους ίδιους τους συναδέλφους τους...

Συμφωνώ με αυτό που λές και σίγουρα υπάρχουν καλοί και κακοί μπάτσοι, το θέμα είναι ποιοί προβάλλονται και για πιο λόγο.

Σίγουρα δεν πρόκειται να ακούσεις τα καλά από την τηλεόραση... δηλαδή κανένα κανάλι δεν θα κάνει ρεπορτάζ για το πόσο καλά έκανε την δουλειά του ένας αστυνομικός στην βάρδια του, το γιατί είναι άλλο θέμα και έχω άποψη επ' αυτού, αλλά αντί να την γράφω σε ένα φόρουμ, καλύτερα να στην πω τρώγοντας ποικιλίες στον Μπακέα...

Πάντως ένας λάθος άνθρωπος στην λάθος θέση, μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και εκτενή επεισόδια, με καταστροφές κλπ (αληθινά παραδείγματα υπάρχουν)... αυτό συνήθως συμβαίνει, γιατί ο επικεφαλής είναι καουμπόης και δεν μπορεί να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις ή να αφήσει στο ντούκου κάποια πράγματα, κάνοντας ακόμα και αστείο με κάποιον πολίτη, το οποίο μπορεί να τους κάνει να γελάνε, παρά να χτυπιούνται...

Φυσικά, όταν αρχίσουν να χτυπιούνται η κάμερα θα είναι εκεί και το βράδυ στις ειδήσεις, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί αυτά πρέπει να βγαίνουν στην δημοσιότητα...

Γενικά, την επιβράβευση στην δουλειά σου, στην δίνει πρώτα το αποτέλεσμα της δουλειάς σου και μετά ο προϊστάμενος, ο εργοδότης σου κλπ... αν είσαι ικανοποιημένος από την δουλειά σου, αλλά οι ανώτεροί σου, όχι μόνο δεν σε επιβραβεύουν, αλλά σε βυθίζουν, τότε με τον ίδιο τρόπο οι "καλοί μπάτσοι" τρώγονται πρώτα από το ίδιο τους το σώμα, με αποτέλεσμα στην επιφάνεια πλέουν οι "φελλοί"... δυστυχώς στα σώματα ασφαλείας, το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά κανόνα...

Kαι επειδη δε σ'αρεσει πρεπει να κυκλοφορουν με φορμες ?

Πάντως σίγουρα όχι με μπλούζες σαν αυτές που περιγράφεις ότι φοράς...

Αστυνομικοι ειναι,καποια στιγμη θα εμπλακουν.

Το ότι θεωρείς σίγουρο ότι θα εμπλακούν, δείχνει ότι κάποιοι έχουν κάνει καλά την δουλειά τους...

Πάντως σίγουρα όχι με μπλούζες σαν αυτές που περιγράφεις ότι φοράς...

Kοιτα ειναι στον ανθρωπο,εγω δεν κρινω απο την εξωτερικη εμφανιση και ουτε με νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι.Εχω βαλει και πουκαμισο για να παω σχολειο.

Επισης δε φοραω ενα ρουχο,γιατι θελω να δηλωσω κατι η γιατι θελω να περασω κατι αλλο.

Το φοραω γιατι μου αρεσει η εχω αλλους λογους. π.χ αυτη τη μπλουζα την πηρα επειδη οσο και αν ειχα ψαξει στην Ελλαδα ,δεν εβρισκα μια με αυτο το συγκροτημα που μ'αρεσει πολυ.Απο κει και περα δε παει να πει οτι ειμαι και εγω σατανιστης η πρεζακιας που ειναι ο τραγουδιστης.

Αλλα και εσυ δεν θα ειχες αδικο αν με κριτικαρες βλεποντας με με μια τετοια μπλουζα στο δρομο.Ετσι ειμαστε ολοι σημερα.Δε ξερω ομως κατα ποσο ειναι καλο η κακο να ειμαστε τοσο καχυποπτοι ,αφου πιστευω πως καλα καναν και με σταματησαν και καλα καναν και σταματησαν τον φιλο μου που ειχε τσαντα στον ωμο.Μπορει αν οχι αυτος ,ο επομενος να ηταν εγκληματιας.Αλλο πιστευω στο Χριστο(βοηθαω το συνανθρωπο,δικαιοσυνη,ειρηνη,ισοτητα,σεβασμος των ξενων δικαιωματων) αλλο δε πιστευω σε κανεναν (αγνωστικισμος,δισταγμος αποδοχης θεοδιδακτων αρχων,μηδενισμος,ορθολογικος θετικισμος,νιτσε'ι'σμος ...) και αλλο σατανισμος(θυσιες ζωων,ανθρωπων,κανιβαλισμος,βαρβαροτητα και διψα για αιμα και ολα αυτα τα αισχρα).Καλα καναν και με ηλεγξαν ,ποτε δε ξερεις αν ο αλλος ειναι η στ'αληθεια φαινεται αυτο που δειχνει.

ο καθενας μπορει να πιστευει ο,τι οπου οποιον θελει. γουελκαμ 1500 χρονια πισω...μαλλια σκουλαρικια τατουαζ και περιεργες μπλουζες ειναι υποπτα -πλεον κ οι τσαντες-

αφου πιστευω πως καλα καναν και με σταματησαν και καλα καναν και σταματησαν τον φιλο μου που ειχε τσαντα στον ωμο

κι εσύ κι ο φίλος σου μάλλον είστε μαθητές και είχατε τσάντα στον ώμο. με αυτή τη λογική όλοι οι μαθητές/φοιτητές είναι ύποπτοι (όλη η νεολαία βασικά).

μην ξεχασουμε και τις γκομενες με τα τσαντακια τους , θεος ξερει τι κρυβουν μεσα. Ας μην ρισκαρουμε...

κι εσύ κι ο φίλος σου μάλλον είστε μαθητές και είχατε τσάντα στον ώμο. με αυτή τη λογική όλοι οι μαθητές/φοιτητές είναι ύποπτοι (όλη η νεολαία βασικά).

Ναι εχειι ενα point αυτο που λες.Συγκεκριμενα μολις ειχε τελειωσει το φροντιστηριο την Παρασκευη και πηγαμε στα Εξαρχεια για καφε.Απλα δεν ειναι και τοσο normal να κυκλοφορεις με τσαντα στις 11 το βραδυ εκει περα...Anyway βιβλια ειχε μεσα το παιδι,τι να φοβηθει :p

Ναι εκει παω ,μετα το monsterville δεξια .Γιατι τι εχει καλε?

Εκτος του οτι κανει αισχρο και παρα πολυ βαρυ καφε και οτι βαζει χαζοhardcories τα Σαββατα.

Για ποιό λόγο ακριβώς ο άλλος πήγε να βγάλει το κράνος του ματατζή; Να το παίξει μάγκας;

όντως, δείχνει προκλητική αυτή η κίνηση, αλλά πολύ πιο προκλητική μου φαίνεται η συμπεριφορά των "αστυνομικών" που κάνουν τους μάγκες και τους άγριους, ενώ μπροστά τους δεν έχουν κουκουλοφόρους με μολότοφ αλλά παππούδες και γιαγιάδες.

επίσης δεν καταλαβαίνω τον ρόλο ύπαρξης του κράνους σε αυτή την κατάσταση. (αποσο κατάλαβα εισέβαλαν σε βιβλιοπωλείο(!).)

γιατί όμως να μπαίνουν με εμφάνιση αλά ρόμποκοπ και όχι κανονικά , με πρόσωπο, έτσι ώστε ο κόσμος να ξέρει με ποιον έχει να κάνει?δεν προκαλούν έτσι τραμπουκίζοντας ανώνυμα?

Εχε υποψην σου οτι τα ΜΑΤ δεν κανουν οτι θελουν ,οτιδηποτε κανουν ,το κανουν μονο αμα εχουν εντολες.Επειδη εχω γνωστους μου τα χουν πει .Για παραδειγμα εναν γνωστο μου τον κλεψαν στο συνταγμα με την παρεα του μερικοι αλλοδαποι και ο ενας απο την παρεα που ξεφυγε και πηγε 5 βηματα περα και ανεφερε το περιστατικο στους Ματατζηδες,αυτοι του ειπαν οτι δεν μπορουν να μετακινηθουν αμα δε παρουν εντολη για αυτο.

Εχουν εντολες να μην βγαλουν το κρανος,αυτο και θα κανουν.Δεν ειναι ετσι απλα,οπως τα παρουσιαζει ο Λαζοπουλος τα πραγματα.:beer:

αλλο πράγμα το να μετακινιθεί διμοιρία, και άλλο το να βγάλει απλά το κράνος.

δηλαδή αν ένας λογικός άνθρωπος έβγαζε το κράνος, και συζητούσε ήρεμα με τους ανθρώπους πιθανότατα δεν θα επιλυόταν το θέμα?

επειδη τωρα ειδα το βιντεο , ενω οι κλεφτες αλωνιζουν τα σπιτια μας , η παρανομια οργιαζει , στο δρομο κανει ο καθενας οτι θελει και δεν μπορεις να κυκλοφορησεις το βραδυ με ασφαλεια πληρης απουσια και ανικανοτητα της αστυνομιας δλδ, οταν ειναι για εκδηλωσεις αριστερων ειναι εκει ενωμενη δυνατη και σε μεγαλους αριθμους !

Και με τι εμφανιση , κρανη , αλεξισφερα γιλεκα , classy θυρεους...αρε συριζα εισαι δημοσιος κινδυνος τελικα και δε το ξερεις...

όντως, δείχνει προκλητική αυτή η κίνηση, αλλά πολύ πιο προκλητική μου φαίνεται η συμπεριφορά των "αστυνομικών" που κάνουν τους μάγκες και τους άγριους, ενώ μπροστά τους δεν έχουν κουκουλοφόρους με μολότοφ αλλά παππούδες και γιαγιάδες.

επίσης δεν καταλαβαίνω τον ρόλο ύπαρξης του κράνους σε αυτή την κατάσταση. (αποσο κατάλαβα εισέβαλαν σε βιβλιοπωλείο(!).)

γιατί όμως να μπαίνουν με εμφάνιση αλά ρόμποκοπ και όχι κανονικά , με πρόσωπο, έτσι ώστε ο κόσμος να ξέρει με ποιον έχει να κάνει?δεν προκαλούν έτσι τραμπουκίζοντας ανώνυμα?

αυτοι δεν ηταν ματατζηδες ηταν ομαδα Δ,και τα κρανη αυτα δεν ηταν για συμπλοκες,αλλα κρανη για μοτοσυκλετες.

αραγε ο νεος νομος δεν εφαρμοζεται σε αυτους?

δίκιο έχεις κώστα.

ξαναβλέπω το βίντεο, και αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι οι τύποι είναι απλά ηλίθιοι. δηλαδή με τις πραξεις τους εξυπηρετούν τον αντίθετο ακριβώς σκοπό απο αυτον που θέλουν(να εγκαθιδρύσουν μια μόνιμη αστυνομική παρουσία)μέχρι και οι γιαγιάδες τους διώχνουν.

μ αρεσει που πηγαν να μας πλασαρουν οτι ξηλωθηκε ο αρχηγος της ελας γι αυτο το λογο!

οχι οτι ηθελαν να σουταρουν τον νεοδημοκρατη και να βαλουν τον πασοκο...:whistle2:

παντως ξαφνικα απο εποχες νδ που ηταν αστυνομια vs νεολαιας,αστραπιαια ηρθαμε σε παλιες κλασσικες εποχες πασοκ αστυνομια vs γεροι συνταξιουχοι δασκαλοι κτλ :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.