Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

σαφώς και έχεις δικαιωμα να κάνεις ότι θέλεις στο σώμα σου...αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί διαμαρτύρεσαι (οχι εσύ προσωπικά, γενικά) που ο άλλος σου πουλάει θανατο (η τα παρελκόμενα του) ακριβότερα από πριν και όχι για το γεγονός καθαυτό (οτι δηλαδή σου πουλάει κάτι με το οποίο πεθαίνεις μέρα με την μέρα).

Όσο για το άλλο που λες ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ

http://www.medvoi365.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=620:2008-11-27-15-37-07&catid=36:2008-09-21-09-08-48&Itemid=55

Παραθέτω ενδεικτικά ένα τμήμα

Περισσότεροι από 79.000 ενήλικες πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω του παθητικού καπνίσματος στις 25 χώρες της Ε.Ε. 7.000 θανάτους στην Ε.Ε. το 2002 προκάλεσε το παθητικό κάπνισμα στο χώρο εργασίας ενώ η έκθεση στο σπίτι είχε ως συνέπεια 72.000 επιπλέον θανάτους
  • Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply
20 cents x 4.000.000 packs a day (αν πουμε οτι καπνιζουν ενα πακετο την ημερα) καταλαβαινεις τι κερδος εχει το κρατος.

Moνο 4.000.000 Ελληνες καπνιζουν?Μαλλον 8,και απο 2 την ημερα τα 2/3 :) αστα λα βιστα

Και όχι μόνο, μπούφοι είναι τότε και όσοι πληρώνουν για αλκοόλ και πιτόγυρα. Άμα είναι να τα κόψουμε κι αυτά, άστα να πάνε. :D

άλλο να κάνεις κατάχρηση στο αλκόολ και άλλο στο τζατζίκι και τον γύρο...έχει διαφορά ετσι δεν ειναι; στο μεν πρώτο θα αρχίσεις να έχεις προβλήματα με το συκώτι σου και ποιος ξέρει τι άλλα (μεχρι και κοινωνική απομόνωση) ενώ στο δεύτερο το πολύ-πολύ να ανεβάσεις χοληστερίνη (εκτός και αν μιλάμε για τέτοια κάταχρηση που θα δημιουργήσει προβλήματα καρδιάς κλπ....αλλά και πάλι δεν ειναι το ιδιο πράγμα)

edit: και το ποτό με μέτρο δεν νομίζω πως είναι βλαβερό...ισα-ισα που έχω ακούσει γιατρούς να συστήνουν στους ασθενής να πίνουν ένα ποτηράκι την μέρα κρασί για την καρδιά τους ;)

σαφώς και έχεις δικαιωμα να κάνεις ότι θέλεις στο σώμα σου...αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί διαμαρτύρεσαι (οχι εσύ προσωπικά, γενικά) που ο άλλος σου πουλάει θανατο (η τα παρελκόμενα του) ακριβότερα από πριν και όχι για το γεγονός καθαυτό (οτι δηλαδή σου πουλάει κάτι με το οποίο πεθαίνεις μέρα με την μέρα).

Όσο για το άλλο που λες ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ

http://www.medvoi365.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=620:2008-11-27-15-37-07&catid=36:2008-09-21-09-08-48&Itemid=55

Παραθέτω ενδεικτικά ένα τμήμα

ρε παιδι μου πως οι αλλοι διαμαρτυρονται για την τιμη της βενζινης?

Εγω στο νησι που χω οχημα δεν ειπα τιποτα αφου εκει ειναι 1.30 χρονια τωρα.Ειναι στου διαολο το κερατο παει και τελειωσε.

Ενα πραγμα που χρησιμοποιω(εστω και αν εις γνωσην μου ,κανει κακο στην υγεια ΜΟΥ) εγω ακριβυνε.

Το ειπα.

Τοσο κακο ειναι?

Περισσοτερο το timing με πειραξε παρα το γεγονος το ιδιο.

απο στατιστικες αλλο τιποτα φιλε hayabusa.

Αιτια θανατου ξαναλεω πουθενα δεν εχει δηλωθει ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

Ναι και γω μεχρι τα 20 δεν καπνιζα.

Ισα ισα που εβγαζα τους φιλους που καπνιζαν εξω απ το σπιτι,για τσιγαρο.

Μεχρι τοτε δεν το ειχα καν δοκιμασει.

Ναι το καταλαβαινουμε τα ρουχα σας,μαλλια σας βρωμανε.

Νιωθετε δυσφορια και η τσιγαριλα σας πνιγει.

Ε αλλη τοση δυσφορια νιωθω και γω καθε φορα που μπαινω σε λεωφοριο χωρις AC καλοκαιρι και οι αλλοι την λεξη αποσμητικο/καθαριοτητα σωματος δεν την γνωριζουν.Και τι μ αυτο?

εντιτ:και γω εχω ακουσει(το επιβεβαιωνω κιολας) οτι ενα τσιγαρο μετα το σεξ δεν συγκρινεται με τιποτα αλλο στο κοσμο.(με μετρο δηλαδη)

Σε επεισα?

Οτι εχω δει να γινεται απο μεριας μας ειναι οι πορειες στο πιο ακραιο σταδιο,αλλα και παλι ειναι υποκινουμενες.Ισως μπορει να γινει κατι αμα τα παιδια σκευτονται το κοινωνικο συμφερον και οχι το δικο τους.Μου την δινει πολυ να ακουω παιδι της ηλικιας μου να μου λεει τωρα "Φιλε εγω εχω μεσο θα παω ναυτικο","ο πατερας μου εχει εναν φιλο που χει εναν φιλο που η φιλη του θα με βαλει στο δημοσιο" τλπ.Κατσε ρε φιλαρα,αμα πας στρατο 9 μηνες θα παθεις κατι?Με αυτη τη λογικη δεν αλλαζει τιποτα,κατηγορουμε αυτους αλλα και εμεις...μες στην λουφα,ισως αυτοι μας καταντησαν ετσι,δεν ξερω,παντως αγαθα κοποις κτωνται και οπως ειπες δεν γινεται κατι με το να καθομαστε,αμα ειναι να γινει ομως κατι να γινει με υπευθυνοτητα και αγαπη.

:)

και υποκινουμενες να ειναι ειναι ενας τροπος αντιδρασης στο συστημα η στη κυβερνηση.αρκει φυσικα να ειναι πορειες και οχι πορειες μπροστα και γυρω πεδιο μαχης.

ασχετο το ναυτικο με το δημοσιο.

η υποχρεωτικη θητεια ειναι χασιμο χρονου και το μονο που προσφερει ειναι ρουσφετια,ψηφοθηρια και πελατειακες σχεσεις,γι αυτο υπαρχει ακομα.

εχεις παει στρατο?

οπως τα λεει ο Αστρο

πολλοι περασαν πολλες δυσκολιες (και δε μιλαμε για σχολειο και φροντιστηρια κτλ)

αλλα το κυριοτερο τους κινητρο ηταν παντα η ελπιδα για κατι καλυτερο

για δες μεχρι πριν απο λιγα χρονια ποσοι εστω και μια δουλεια στην οικογενεια

ξεπερασαν τις δυσκολιες των καιρων τους

και καταφερναν και ορθοποδουσαν, σπουδαζαν παιδια, εχτιζαν/αγοραζαν ενα σπιτι (μπορει κι ενα μαγαζι)

για δες σημερα τι γινεται

σε ελευθερους επαγγελματιες αλλα και ιδιωτικο τομεα

που ειναι η ελπιδα?

πραγματικα φοβαμαι οτι θα καταντησω σαν καποιους απαισιοδοξους γνωστους μου

που βλεπουν τη μονη διεξοδο απο αυτο το τελμα

με τη μορφη καποιου συνταρακτικου γεγονοτος

πολεμος, καταστροφη κτλ

σαν τον μονο τροπο δλδ για να υπαρξει συσπειρωση και κοινος στοχος στο μυαλο των χαμενων πολιτων

παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν δυσκολιες,αλλα σε καθε γενια/εποχη ειναι διαφορετικες.

ερώτηση

άμα δε γυμναζόταν πόσο διανοητικά καθυστερημένος θα ήτανε?....πάει κι άλλο?:rofl:

lol,δυστηχως δεν ειναι θεμα μυαλου,αλλα αξιοπρεπειας.

δεν εχει σημασια αν ειναι εξυπνος,γιατι δεν κυβερναει αυτος,αλλα τα 50 τσιρακια απο κατω που τον εχουν ανεβασει εκει ως μαριονετα.οποτε οποιος και να παρει τη θεση του δε θα αλλαξει τιποτα.

η λυση βρισκεται σε αλλα ατομα...

Ε αλλη τοση δυσφορια νιωθω και γω καθε φορα που μπαινω σε λεωφοριο χωρις AC καλοκαιρι και οι αλλοι την λεξη αποσμητικο/καθαριοτητα σωματος δεν την γνωριζουν.Και τι μ αυτο?

καλά ρε συ, τι συγκρινεις τώρα; την ιδια ζημιά θα κάνει σε εμένα που δεν καπνίζω ο καπνός του τσιγάρου σου και την ίδια ο ο ιδρώτας και η μποχα του κάθε βρωμιάρη στο λεωφορείο;

καλά ρε συ, τι συγκρινεις τώρα; την ιδια ζημιά θα κάνει σε εμένα που δεν καπνίζω ο καπνός του τσιγάρου σου και την ίδια ο ο ιδρώτας και η μποχα του κάθε βρωμιάρη στο λεωφορείο;

Πιστεψε ειναι πολυ χειροτερα αυτα που αναπνεεις ζωντας σε μια πολη οπως η Αθηνα ,παρα αυτα που εισπνεεις απο το τσιγαρο καποιου.

Στο παραδειγμα μου δεν θελω να μιλησω για ζημια,οσο για τη "δυσφορια" που αναφερουν οι αντικαπνιστες.εξου και στο τελος της προτασης το "και τι μ αυτο".

εντιτ:

και το κινητα κανουν κακο.

οι "μελετες" δειχνουν οτι δεν κανουν-ασχετο απο που ειναι χρηματοδοτημενες-

Αλλες παλι δειχνουν οτι προκαλουν ενα σκασμο πραγματα.

Σταματησες να χρησιμοποιεις κινητο?Περαν απο λιγους σταματησε η "μαζα"?

Δεν σε ενοχλει που μεσα στην πολη σου εχουν καβατζωσει απειρες κεραιες που σε βομβαρδιζουν με κυματα ολημερα οληνυχτα χρονια τωρα?

proof?

δεν εχει σημειωθει Θανατος ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοσμο που η ΑΙΤΙΑ του να ειναι το παθητικο καπνισμα.

edit:μην μου φερεις παραδειγμα το "χαρτι" της κυβερνησης με την εξαγγελια του νεου μετρου-που αναφερει κατι τετοιο καθως δεν στεκει καν.

εντιτ:και γω εχω ακουσει(το επιβεβαιωνω κιολας) οτι ενα τσιγαρο μετα το σεξ δεν συγκρινεται με τιποτα αλλο στο κοσμο.(με μετρο δηλαδη)

Σε επεισα?

Το κάπνισμα βλάπτει το σώμα σας εσωτερικά και εξωτερικά ! Το κάπνισμα οδηγεί σε αναπνευστικά προβλήματα και μειώνει τόσο τις αθλητικές όσο και τις σεξουαλικές επιδόσεις, δημιουργεί ανδρική ανικανότητα και στις γυναίκες, προκαλεί εξωμήτρια εγκυμοσύνη, αποβολές και διαταράσσει την ανάπτυξη του μωρού. Επιπλέον, το κάπνισμα κάνει τα μαλλιά θαμπά και αφυδατώνει το δέρμα, το οποίο αποκτά φαιά απόχρωση.

http://el-el.help-eu.com/pages/page-commentpascommencer-1-8.html

Ξαναλεω.

οταν πεθαινουμε πρεπει να δηλωθει αιτια θανατου.

απλα δειξε μου ενα χαρτι που να λεει "παθητικο καπνισμα".

Και αφου ξεκινησαμε την απλη παραθεση link δινω και γω ενα απο μια πολυ ενδιαφερουσα "σειρα/documetary" με ιδιαιτερο χιουμορ.

Δεν σε ενοχλει που μεσα στην πολη σου εχουν καβατζωσει απειρες κεραιες που σε βομβαρδιζουν με κυματα ολημερα οληνυχτα χρονια τωρα?

Θα προτιμουσες τις κεραιες πανω στα βουνα ?

@Kostas007 : το αν ειναι χαμμενος χρονος ή οχι το φανταριλικι παιζεται, δεν καναμε ολοι τον ιδιο στρατο ουτε ειχαμε ολοι τις ιδιες νοοτροπιες και αντοχες οταν ειμασταν φανταροι (για οσους υπηρετουν ή εχουν τελειωσει μιλαω, οι υπολοιποι δεν μπορουν να εκφερουν αποψη ) αμα καταργηθει τελειως ο στρατος ή τουλαχιστον πηγαινουν μονο οι ΕΠΟΠ/αποφοιτοι σχολων εχεις ιδεα ποσο θα χειροτερεψουν τα ποσοστα ανεργιας, ποσο θα μειωθει η αποκεντρωση και γενικα ποσο θα χειροτερεψουμε σαν χωρα ?

Θα προτιμουσες τις κεραιες πανω στα βουνα ?

θα προτιμουσα να μην ειναι σε κατοικημενες περιοχες εγω προσωπικα,αλλα δεν καταλαβαινω που το πας.

απλα δειξε μου ενα χαρτι που να λεει "παθητικο καπνισμα"

Ακόμη και αν καπνίζεις, και φτάσει το πνευμόνι σου να στάζει πίσσα από το τσιγάρο, και έχεις καρκίνο του πνεύμονα/φάρυγγα/στόματος, ως αιτία θανάτου δε θα γράψει "ήταν καπνιστής", αλλά καρκίνος του πνεύμονα/φάρυγγα/στόματος. Οπότε είναι άτοπο αυτό που ζητάς

εδιτ: Αν φύγουν μακριά οι κεραίες, απλά θα εκπέμπουν κι αυτές αλλά κυρίως και τα κινητά μας με πολύ μεγαλύτερη ένταση ώστε να υπάρχει ικανοποιητικό σήμα, οπότε είναι χειρότερο. Αυτή τη στιγμή οι κεραίες εντός πόλης (για την Αθήνα μιλάω) είναι λίγες.

Μάρεσει που λενε τα τσιγαρα πανω "Το καπνισμα βλαπτει σοβαρα εσας και τους γυρω","το καπνισμα μειωνει την σπερματικη κινητικοτητα" χαχαχαχα σαν να μας λενε βλακες που τα περνουμε κιολας.

Καλα στο χωριο μου ο αλλος πουλησε το χωραφι του στη Wind και εχουν βαλει κεραια και παιρνει λευτα κιολας...:hang2:

Ακόμη και αν καπνίζεις, και φτάσει το πνευμόνι σου να στάζει πίσσα από το τσιγάρο, και έχεις καρκίνο του πνεύμονα/φάρυγγα/στόματος, ως αιτία θανάτου δε θα γράψει "ήταν καπνιστής", αλλά καρκίνος του πνεύμονα/φάρυγγα/στόματος. Οπότε είναι άτοπο αυτό που ζητάς

εδιτ: Αν φύγουν μακριά οι κεραίες, απλά θα εκπέμπουν κι αυτές αλλά κυρίως και τα κινητά μας με πολύ μεγαλύτερη ένταση ώστε να υπάρχει ικανοποιητικό σήμα, οπότε είναι χειρότερο. Αυτή τη στιγμή οι κεραίες εντός πόλης (για την Αθήνα μιλάω) είναι λίγες.

ετσι εστω οπως το θετεις,υπαρχει κατι επισημως?

ναι ισχυει αυτο για τι κεραιες και την ενταση,αλλα δεν γνωριζουμε ποσες εχουν "καμουφλαριστει" για να μην φαινονται εντος πολης.

Εντιτ:

Επισης λεει το ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.

αρα μπορει και να ΜΗΝ σκοτωσει.

Οκ όποιος θέλει να καπνίσει,έτσι του αρέσει και θα το κάνει,αλλά αργά ή γρήγορα θα δει τα αποτελέσματα ειδικά στην αντοχή.Όποιος δεν θέλει όμως,πρέπει να σεβαστεί αυτόν που καπνίζει αλλά και αυτός που καπνίζει πρέπει να σεβαστεί αυτόν που δεν καπνίζει και όχι να του πασάρει τον καπνό.

Όσο για τις κεραίες... Εδώ είναι το αστείο,δεν πιστεύω να ναι λίγες και να πιάνεις σήμα 80-90-100 σχεδόν παντού,μάλλον υπάρχουν και καμουφλαρισμένες όπως λέει ο Nephilim,όχι ότι είναι θεωρία μόνο γιατί πόσες έχουν ξηλώσει πάνω σε πολυκατοικίες...

Με τα καυσαέρια που ρουφάτε κάθε μέρα, πιστεύετε ότι θα πεθάνετε από παθητικό κάπνισμα;

Είσαι λάθος Ζάχο. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να παίρνουν καθημερινά χάπια γιατί έχουν ψυχολογικές διαταραχές. Ψάξε πχ για ασθενείς με διπολική διαταραχή, η απάντηση "είναι όλα στο μυαλό σου" και "όλα λύνονται" απλά δεν δουλεύει.

Το δικο μου πιστευω ειναι οτι πραγματι ειναι ολα στο μυαλο του καθενος μας και οτι ολα μπορουν να λυθουν.

Απο την στιγμη που το πιστεψεις αυτο τοτε πυροδοτεις την διαδικασια της θεραπειας.

Απο την στιγμη που καποιος ομως πιστεψει οτι η "λυση" θα του δοθει με τα χαπια, τοτε πιστευει σε αυτο ακριβως,

στην επιλυση του προβληματος του με τα χαπια.

Ακομα και απο τις διαφορετικες αποψεις των 2 μας ομως μπορεις να καταλαβεις οτι ολα ειναι μια σκεψη.

Η δικη μου "λυση" επιφερει αλλα αποτελεσματα και η δικη σου, αλλα.

Ψυχολογοι που πιστεψαν σε αυτο που δεν αποδεχεσαι, οτι δηλαδη ειναι ολα θεμα του μυαλου, εχουν πετυχει αυτο που αλλοι θεωρουν θαυμα.

Κανενας ανθρωπος δεν γεννιεται σχιζοφρενης, με διπολικη διαταραχη ή με διχασμενη προσωπικοτητα.

Μπορει να υπαρχει το γονιδιακο υποστρωμα αλλα οι εμπειριες του και ο τροπος που αντεδρασε πανω σε αυτες ειναι που δημιουργουν τελικα το προβλημα.

Τελος, να αναφερω για τον φιλο, οτι αν ο ιδιος δεν "δουλεψει" πανω στο προβλημα του και τον εαυτο του, οσα φαρμακα κι αν παρει δεν θα αλλαξει κατι, τουλαχιστον για το προβλημα. Το πιο πιθανο ειναι να χειροτερεψει ή απλα να κατασταλλει για λιγο μεχρι να επανελθει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.