Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

• Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply

Γειάσουσας. Ο μπόμπιρας μας έχει ξετρελάνει λέμε! Πολύ φαϊ ο άτιμος!

Διάβασα και κάτι ενδιαφέροντα περί θρησκείας, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε ρε παιδιά. Όλοι μας πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν θεοί, απλά ορισμένοι πιστεύουμε σε έναν θεό λιγότερο.

Με άλλα λόγια VIL, όταν κάτσεις και σκεφτείς τα δικά σου επιχειρήματα που έρχονται στο μυαλό σου όταν προσπαθείς να εξηγήσεις σε κάποιον άλλον γιατί δεν υπάρχει Βούδας, Αλλάχ κλπ θα καταλάβεις γιατί ορισμένοι δεν δέχονται ότι υπάρχει Θεός.

Γιατί είναι ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα, απλά ο καθένας στη δικιά του θρησκεία βρίσκει αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, βασισμένα σε αρχές παρά σε αποδείξεις.

Οι ιστορίες του Κορανίου π.χ. είναι εντελώς science fiction και παράλογες, σε αντίθεση με τις καιόμενες βάτους, τις θάλασσες που ανοίγουν στη μέση και τις βάρκες που χωράνε όλα τα ζώα του κόσμου, που είναι πράγματα που θα έπρεπε να δεχόμαστε ως αρχές και να μην τα αμφισβητούμε ποτέ.

actually αυτοί που την πατάνε είναι αυτοί που δεν πιάνουν τις μεταφορές και τα παραδείγματα των διδαγμάτων.

επίσης, chosen, μην μπερδεύεις την καινή με την παλαιά διαθήκη. Η παλαιά διαθήκη αναγνωρίζεται από πολλές θρησκείες (μεταξύ των οποιων και το ισλαμ).

Στην ουσία η παραδοχή της καινής διαθήκης είναι που χαρακτηρίζει τον χριστιανισμό.

Απλά είναι άκυρη η φοτο που έβαλε ο snips, και η κακία και ο φανατισμός είναι άσχημο πράγμα.

Και λέω φανατισμός γιατί τα θέματα που έχουν ανοίξει στο forum γενικά είναι για κράξιμο έναντι της Χ θρησκείας (κυρίως του χριστιανισμού). Δεν βλέπω πολλά θέματα που να ξεκινάνε με το υπέρ μιας θρησκείας. Κοινώς παρουσιάζεται ενας φανατισμός για την κατάρριψη της οποιαδήποτε θρησκείας που είναι στο στόχαστρο, όχι το αντίθετο.

Απλά είναι ψωμοτύρι να λέμε τους θρήσκους φανατισμένους και τους άθεους "πραγματιστές" ή κάτι παρεμφερές που (imo) απλά χαιδεύει αυτιά.

Τέλος είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι "αντι-" μπερδεύουν την θρησκεία (ορθοδοξία πχ) με την θρησκευτική οργάνωση που είναι η εκκλησία (σαν οργανισμός). Separate them in your head και τα λέμε

Δεν υπάρχει λόγος για φανατισμούς εδώ μέσα. Ρε παιδί μου ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε ό,τι θέλει ή να μη πιστεύει σε ό,τι δε θέλει. Άσε με εμένα να πιστεύω ότι αν δεν υπήρχαν θρησκείες ο κόσμος θα ήταν 2000% καλύτερος και εσύ πίστευε ότι αν δε κάνεις το σταυρό σου θα πας στην κόλαση. Είναι καθαρά περί ορέξεως κολοκυθοκορφάδες το θέμα.

Separate them in your head και τα λέμε

Η θρησκεία "γράφτηκε" με διαλεγμένα κείμενα/αποσπάσματα/ερμηνείες από τους Βυζαντινούς/Eastern Roman Empire - τους ίδιους που βγαίναν και λέγαν κάτι "Εν τούτω Νίκα" σε μια κοινωνία του υποτίθεται "αγαπάτε αλλήλους".

Η υποκρισία και το ψέμα είναι τόσο διάχυτα σε όλες τις θρησκείες/εκκλησίες, που αυτό που ζητάς είναι πολύ δύσκολο να το κάνουν όσοι είναι αντίθετοι με αυτά που βλέπουν τα μάτια και ακούνε τα αυτιά τους. Άσχετα αν η θρησκεία μπορεί μέσα στα όλα παραμύθια που έχουν οι Γραφές της, να περιέχει βαθιά ανθρώπινα και κοινωνικά νοήματα, γιατί απλά όποτε μας συμφέρει τα θυμόμαστε.

Και μην ξεχνάς ότι ακόμα και μέσα σε αυτά τα κείμενα, οι αντιφάσεις ώρες-ώρες είναι μεγάλες. Εδώ ρε συ οι βάσεις του Χριστιανισμού είναι κλονισμένες, όταν απορρίφθηκαν τα κείμενα των άλλων μαθητών από τους Βυζαντινούς (και καλά, άσε το οξύμωρο του πως οι "πεφωτισμένοι από το άγιο πνεύμα" γράψαν αρλούμπες, τη γνώμη τους να άκουγα απλά).

Είναι ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολλά τα οξύμωρα αυτά. Κάποια στιγμή, όταν τα ίδια τα κείμενα είναι υπό τόση αμφισβήτηση, δε μιλάς για την Εκκλησία πλέον, αλλά για τη βάση της θρησκείας.

Για μένα ένα και μοναδικό πράγμα παίζει να έχει κάνει καλό η θρησκεία στον κόσμο - κράτησε κάποιες ηθικές αρχές υψηλά, βοηθώντας τη "συνείδηση" του καθενός να αντιδρά σε πράγματα ακραία. Δεν το έκανε ούτε ο Θεός ούτε η "θαυματουργή μας ψυχή/πνεύμα" αυτό, το έκαναν κάποιες διδασκαλίες που είχαμε από μικροί και μας βοήθησαν να ξεχωρίσουμε το "σωστό" από το "λάθος" (τα οποία ανά τον ρου της Ιστορίας γυρίζουν τούμπαλιν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Δες π.χ. τι έγινε όταν εξαφανίστηκε η θρησκεία/σεβασμός στις "ηθικές" αρχές στην Ιαπωνία. Από το ένα άκρο του ακραίου φανατισμού, από έναν Ιμπεριαλισμό που κάνει τα όσα τράβηξαν οι Εβραίοι να φαντάζουν βόλτα στο πάρκο, μπροστά σε όσα κάναν οι Japos στους Κινέζους - πας ξαφνικά σε μια κοινωνία η οποία έχει κατ' εξακολούθηση κατηγορηθεί ως ανώμαλη, ακραία, απάνθρωπη και διάφορα άλλα κοσμητικά, ενώ ταυτόχρονα είναι και το λίκνο του μοντέρνου πολιτισμού!

Στην ουσία - από το ένα κακό (φανατισμός, ρατσισμός, δογματισμός) πας σε ένα άλλο το οποίο είναι το ακριβώς αντίθετο, αλλά οδηγεί και αυτό σε παρόμοιο δρόμο τελικά.

Εγώ εκεί που ειλικρινά απορώ είναι το πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν οι θρησκείες...

200-400 δισεκατομμύρια ήλιοι στο γαλαξία μας. Δισεκατομμύρια γαλαξίες μέσα στο σύμπαν. Και ποιος ξέρει τι ακόμα. Πόσοι πλανήτες ικανοί να συντηρήσουν οποιαδήποτε μορφή ζωής - mindf*ck. Το 80-90% του σύμπαντος αποτελείται από σκοτεινή ύλη/ενέργεια, τα οποία ξέρουμε ότι υπάρχουν (αλλιώς οι εξισώσεις δε βγαίνουν), αλλά δεν μπορούμε να τα δούμε!

Πως θα καταφέρουν να πείσουν τις μελλοντικές γενιές, ότι ο Θεός κάθισε και έφτιαξε όλο το από πάνω, μόνο και μόνο για να κοιτάει εμάς, να μας στείλει το γιο του, να κάνει θαυματάκια και να μας κρίνουν οι 2 τους στο τέλος για το αν θα πάμε σε κόλαση ή παράδεισο, πραγματικά δεν ξέρω. Είναι τραγικό δηλαδή.

Είμαστε τόσο εγωιστές που δεν αισθανόμαστε ίχνος ντροπής για αυτά τα (κατ' εμέ) αίσχη που διδάσκουμε στον κόσμο.

Εδώ νομίζουμε ότι ο πλανήτης αυτός...μας "ανήκει"?!

Είναι ένας τυπάκος με το σύνδρομο που περνάει χρόνια από το μαγαζί. Αν βρει τον καθρέπτη του αυτοκινήτου ανοιχτό, χαστουκίζετε 5-6 φορές και τον κλίνει.

Χθες πως του έκατσε, τον πετάει έξω, και μου κατουράει το αμάξι από μπρος μέχρι πίσω. Το λιγότερο δυο λίτρα κάβα είχε ο άθλιος!

Τι αμαρτίες πληρώνω θεέ μου : D

1424lft_th.jpg

Χαρίζω 9800gtx,pentium 4 506 που πάει 4.5 (και βάλε) με αέρα σε όποιον μου την φέρει,επίσης ένα σάπιο λάπτοπ,ηχεία logitech (αυτά τα σουτάρω και έτσι),ένα router με fan μέσα που κατεβάζει torrents σε ex-hdd κτλ...:inlove::weep:

(Μπα δεν είναι η ιδέα σου,την έχεις ξαναδει σε video με τον pedobear...)

Που χάθηκε τελικά;:alien:
Lost κατάσταση πρέπει να έχει πεχτεί... Σε λίγο θα βρούνε κάνα fake αεροπλάνο...
Λοιπόν αν και υποτίθεται στο forum οι χρήστες είναι σχετικά νεαρής ηλικίας, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είχαμε μυαλά μιας άλλης εποχής.

@VIL νεαρέ μου. Ούτε ξέσπασμα αποτελεί, ούτε τίποτα. Όσο για το πόσο θα υπερασπιζόσουνα σύμβολα άλλων θρησκειών επέτρεψε μου μετά την αντίδραση σου να έχω αμφιβολίες. Η αντίδραση σου είναι πέρα για πέρα φανατική, οπότε περαιτέρω συνέχεια στο θέμα νομίζω είναι περιττή. Θα σεβαστώ τα δικά σας πιστεύω όταν θα σεβαστείτε και οι λοιποί την γνώμη των άλλων. Λυπάμαι που εν έτει 2009, με την έννοια ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ να μας περυτριγυρίζει, έχουμε αντιδράσεις που ΔΗΘΕΝ αποτελούν ΦΡΕΝΟ σε φανατισμούς και προάγουν την επίσης δήθεν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δες λίγο τι λέξεις χρησιμοποιείς...."OΠΑΔΟΙ", "ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ"..

Και επίσης αν ψάξεις λιγο θα καταλάβεις ότι αυτά που γράφω είναι απλά να καταδείξω το ΑΔΙΕΞΟΔΟ της έννοιας ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ γύρω απο αυτές. Όποιες και νάνε.

Πάντως δεν περίμενα να δικαιωθώ αμέσως.... :flower:

Τα ίδια ισχύουν βέβαια και για τους "βαθια" θρηκευόμενους και "αγωνιστές" των ανθρωπίνων δικαιώματων που έκαναν report για την εικόνα.

Θα ήθελα επίσης ο νομομαθής που επικαλέστηκε άρθρο-τμήμα της Ελληνικής νομοθεσίας, στο οποίο απαγορεύεται η ύβρις του συγκεκριμένοου βιβλίου-έργου κτλ κτλ... να κάνει τον κόπο να το ποστάρει εδώ. Έτσι για να έχουμε συνέχεια αν θέλει...

@ΜΟDERATORS,ADMINS κτλ..

κάντε DELETE την φωτογραφία και απο το QUOTE του παιδιού, διότι συνεχίζει να σοκάρει...

Όταν με το καλό μεγαλώσεις, και μπορείς να σέβεσε τον-τους συνομιλητή-τες σου, τότε να συνεχίσουμε την κουβέντα.

Ο (νεαρός) των 52 χρόνων θα σταματήσει εδώ όχι όμως από αδυναμία επί του θέματος αλλά για το καλό του φόρουμ.

Μία ερώτηση μόνο, έχεις κάποιο ιερό ή όσιο (ότι να είναι αυτό) που να πιστεύεις?

ΕΔΙΤ Πλίνθοι κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι

Δεν υπάρχει λόγος για φανατισμούς εδώ μέσα. Ρε παιδί μου ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε ό,τι θέλει ή να μη πιστεύει σε ό,τι δε θέλει. Άσε με εμένα να πιστεύω ότι αν δεν υπήρχαν θρησκείες ο κόσμος θα ήταν 2000% καλύτερος και εσύ πίστευε ότι αν δε κάνεις το σταυρό σου θα πας στην κόλαση. Είναι καθαρά περί ορέξεως κολοκυθοκορφάδες το θέμα.

μαζί σου, αλλά όχι να ξεκινάει flame-post κάποιος, να ρωτάει κάποιος δεύτερος και να λέμε ότι ο δεύτερος είναι φανατισμένος. Anyway, ας μείνουνε κάποιοι στις εντυπώσεις. Εγώ δεν είμαι του εφήμερου

1424lft_th.jpg

Χαρίζω 9800gtx,pentium 4 506 που πάει 4.5 (και βάλε) με αέρα σε όποιον μου την φέρει,επίσης ένα σάπιο λάπτοπ,ηχεία logitech (αυτά τα σουτάρω και έτσι),ένα router με fan μέσα που κατεβάζει torrents σε ex-hdd κτλ...:inlove::weep:

(Μπα δεν είναι η ιδέα σου,την έχεις ξαναδει σε video με τον pedobear...)

Lost κατάσταση πρέπει να έχει πεχτεί... Σε λίγο θα βρούνε κάνα fake αεροπλάνο...

Φερε μου την Misa Campo και σου δινω το δωματιο ολοκληρο!!

Είμαστε τόσο εγωιστές που δεν αισθανόμαστε ίχνος ντροπής για αυτά τα (κατ' εμέ) αίσχη που διδάσκουμε στον κόσμο.

Και εμένα εκεί εστιάζεται το πρόβλημα μου. Πως μπορείς να λες αυτά τα πράγματα σε νέους ανθρώπους ;

Δεν είναι δυνατόν με αυτά τα εφόδια να αντιμετωπίσουν τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ευθύνη που τα διδάσκουν;

Δεν καταλαβαίνω πως ένας επιστήμονας μπορεί να συμβιβάζεται στο βωμό της επιβίωσης κατα τέτοιο τρόπο. Έχει τεράστιες ευθύνες η εκπαιδευτική κοινότητα κατά την άποψη μου.

Αν μιλήσεις όμως θεωρήσε προπαγανδιστής και δόλιος. Εγω δε μπορώ ακόμα να μιλήσω στις κόρες μου, γιατί θα θεωρηθεί ότι τις επηρρεάζω και θα εχω τη γενική κατακραυγή. Οι άλλοι όλοι δηλ. δεν τις επηρρεάζουν ;

Και εχω και τις τύψεις ότι τις κρατάω στο σκοτάδι. Τις τραβάω πίσω ρε παιδί μου. Εγω έφτασα 18-20 για να καταλάβω τι γίνεται, γιατί και αυτές πρέπει να ξεκινήσουν με χειρόφρενο ; Πως ακριβώς επιτελείται πρόοδος κατ' αυτό τον τρόπο ;

Επίσης δεν είμαι κάθετος ούτε φανατικός. Δεν εχω αντίρρηση να συνεχίσουν να διδάσκουν τα θρησκευτικά στα σχολεία, αλλά να δίνουν έμφαση στο αλληγορικό του πράγματος. Όπως ακριβώς γίνεται με τη μυθολογία. Να είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ιστοριούλες με κάποιο συμβολισμό. Επίσης αφού υπάρχει που υπάρχει το μάθημα των θρησκευτικών, καλό θα ήταν να μαθαίναμε και τίποτα για τις άλλες θρησκείες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.