Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

αποκλείεται δηλαδή να διάβαζε το φόρουμ και πριν την εγγραφή του; :p
Αναπολώ τις εποχές που έκανες και εσύ το ίδιο:hehe:

7498-1.gif

• Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply
β. Νομίζω το άρθρο στο link που παρέθεσα λέει καθαρά ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες εσύ τώρα.

Το άρθρο μπορεί να λέει ότι θέλει. Έχεις διαβάσει τον Αεροπαγίτικο, για να μπορείς να κρίνεις μόνος σου????? Γιατί εγώ άλλα κατάλαβα από αυτά που θέλει να μας πει το άρθρο.

Και επειδή βλέπω ότι σου αρέσει να διαβάζεις ότι σε βολεύει, διάβασε και το λινκ από τα σχόλια του άρθρου που μας παρέθεσες. Μη διαβάζουμε τα μισά, ε; :D

?????????:unsure::slap:
Και εγώ να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται,έχω χάσει επεισόδια μάλλον.:p

Το άκουσα πριν στις ειδήσεις... Ποιός ξέρει τι περιείχε η συνταγή,εκτός από αλάτι,πιπέρι,ρίγανη...

οι υπεύθυνοι για όλο αυτό το πράγμα δεν θέλουν στήσιμο στα τρία μέτρα και εκτέλεση; που ζούμε ρε...

Πέρασα μια βόλτα απο το φόρουμ μετά από αρκετό καιρό και είπα να πώ ένα "γεία".

Χαίρομαι που βλέπω πολλά γνωστά πρόσωπα ακόμα εδώ, ελπίζω να είστε όλοι καλά :)

Το άρθρο μπορεί να λέει ότι θέλει. Έχεις διαβάσει τον Αεροπαγίτικο, για να μπορείς να κρίνεις μόνος σου????? Γιατί εγώ άλλα κατάλαβα από αυτά που θέλει να μας πει το άρθρο.

Ελπίζω το Αεροπαγιτικος να σου ξέφυγε, παρατηρώντας πως το ίδιο λάθος υπάρχει και στο κείμενο του blog σχιζοφρένεια.

Και επειδή βλέπω ότι σου αρέσει να διαβάζεις ότι σε βολεύει, διάβασε και το λινκ από τα σχόλια του άρθρου που μας παρέθεσες. Μη διαβάζουμε τα μισά, ε; :D

Δεν ξέρω πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι διαβάζω ό,τι με βολεύει, αλλά τέλος πάντων. Θα μπορούσα να σου απαντήσω δίνοντάς σου την απάντηση του κ. Σαραντάκου στο άρθρο που μου είπες να διαβάσω, λέγοντάς σου ακριβώς το ίδιο που μου είπες κι εσύ, αλλά προτιμώ να μιλώ με επιχειρήματα.

Διαβάζοντας λοιπόν το άρθρο που μου πρότεινες να διαβάσω, συνεχίζω να υποστηρίζω την άποψή μου ότι το ψευδοαπόφθεγμα αυτό (στο ότι είναι πλαστό φαντάζομαι συμφωνούμε, αφού σίγουρα αυτά δεν ήταν τα ακριβή λόγια του Ισοκράτη) είναι μία -ίσως μη εσκεμμένη- λάθος μετάφραση του αρχικού κειμένου.

Τώρα στο θέμα του αν το πλαστό αυτό απόφθεγμα εκφράζει το γενικό πνεύμα του Αρεοπαγιτικού.

Πάρα πολύ τους βοήθησε στην καλή διοίκηση της πόλης, ότι ενώ εθεωρείτο ότι υπάρχουν δύο ισότητες, και η μία αποδίδει το ίσο σε όλους, η δε άλλη το πρέπον στον καθένα, δεν αγνόησαν την χρησιμότερη ισότητα, αλλά αποδοκίμαζαν την ισότητα εκείνη, η οποία έκρινε άξιους των ιδίων αμοιβών και τιμών τους φαύλους, προτιμώντας εκείνη (την ισότητα) η οποία τιμά και τιμωρεί καθένα σύμφωνα με την αξία του.

Σε αυτή την παράγραφο, ο Ισοκράτης επιδοκιμάζει την αξιοκρατία που επικρατούσε παλαιότερα αλλά όχι στο πολίτευμα της εποχής του. Η αναφορά στην κατάχρηση του δικαιώματος της ελευθερίας και της ισότητας αφορά αποκλειστικά και μόνο το πολίτευμα της εποχής του και όχι τη Δημοκρατία.

Πως γίνεται να επαινούμε και να ευνοούμε αυτό το πολίτευμα που έγινε η αιτία τόσων κακών και σήμερα φαίνεται να πηγαίνει προς το χειρότερο; Πως γίνεται να μην φοβόμαστε ότι, αφού η κατάσταση πάει προς το χειρότερο, δεν θα καταντήσουμε σε κατάσταση ακόμα πιο άσχημη από την εποχή εκείνη;

Σύμφωνα με το άρθρο που έδωσες από το blog σχιζοφρένεια, αυτό το απόσπασμα αναφέρει άμεσα ή έμμεσα ότι η Δημοκρατία αυτόκαταστρέφεται. :suicide:

Πώς γίνεται αυτό, τη στιγμή που για άλλη μία φορά ο Ισοκράτης στο απόσπασμα αυτό αναφέρεται στο συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα της εποχής του και όχι στη Δημοκρατία; Το πολίτευμα αυτό άλλωστε δεν ήταν Δημοκρατία, το να ισχυριζόταν κάποιος το αντίθετο θα ήταν αντιφατικό, διότι δημοκρατία => αξιοκρατία και λίγο πριν είδαμε ότι το πολίτευμα στο οποίο αναφέρεται ο Ισοκράτης ήταν κάθε άλλο παρά αξιοκρατικό.

Το συμπέρασμά μου, λοιπόν, από όλα αυτά είναι ότι το ψεύτικο απόφθεγμα για το οποίο συζητάμε δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που το ερμηνεύουμε σήμερα και χρησιμοποιείται μόνο για προπαγάνδα.

BTW το χοιρινο κρεας πρεπει να ειναι παντα καλα ψημενο γιατι περιεχει παρασιτα (νηματωδεις αν θυμαμαι καλα-fragma πεστα εσυ που τα θυμασαι)

Σοβαρο link δεν βρισκω τωρα και βαριεμαι να ψαχνω βιβλια

Είναι δεν είναι προπαγάνδα, με εκφράζει και πιστεύω ότι δε χρειάζεται το όνομα του Ισοκράτη για να το στηρίξει. Είναι δυνατό από μόνο του.

Προπαγάνδα είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς

εσύ ποιος σκοπός πιστευεις ότι εξυπηρετείται από την κατά τα λεγόμενα σου παραποιημένη απόδοση του λόγου του Ισοκράτη;

edit: OMG, 3 ποστ την ιδια στιγμή...:p

Ελπίζω το Αεροπαγιτικος να σου ξέφυγε, παρατηρώντας πως το ίδιο λάθος υπάρχει και στο κείμενο του blog σχιζοφρένεια.

Δεν ξέρω πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι διαβάζω ό,τι με βολεύει, αλλά τέλος πάντων. Θα μπορούσα να σου απαντήσω δίνοντάς σου την απάντηση του κ. Σαραντάκου στο άρθρο που μου είπες να διαβάσω, λέγοντάς σου ακριβώς το ίδιο που μου είπες κι εσύ, αλλά προτιμώ να μιλώ με επιχειρήματα.

Διαβάζοντας λοιπόν το άρθρο που μου πρότεινες να διαβάσω, συνεχίζω να υποστηρίζω την άποψή μου ότι το ψευδοαπόφθεγμα αυτό (στο ότι είναι πλαστό φαντάζομαι συμφωνούμε, αφού σίγουρα αυτά δεν ήταν τα ακριβή λόγια του Ισοκράτη) είναι μία -ίσως μη εσκεμμένη- λάθος μετάφραση του αρχικού κειμένου.

Τώρα στο θέμα του αν το πλαστό αυτό απόφθεγμα εκφράζει το γενικό πνεύμα του Αρεοπαγιτικού.

Σε αυτή την παράγραφο, ο Ισοκράτης επιδοκιμάζει την αξιοκρατία που επικρατούσε παλαιότερα αλλά όχι στο πολίτευμα της εποχής του. Η αναφορά στην κατάχρηση του δικαιώματος της ελευθερίας και της ισότητας αφορά αποκλειστικά και μόνο το πολίτευμα της εποχής του και όχι τη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το άρθρο που έδωσες από το blog σχιζοφρένεια, αυτό το απόσπασμα αναφέρει άμεσα ή έμμεσα ότι η Δημοκρατία αυτόκαταστρέφεται. :suicide:

Πώς γίνεται αυτό, τη στιγμή που για άλλη μία φορά ο Ισοκράτης στο απόσπασμα αυτό αναφέρεται στο συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα της εποχής του και όχι στη Δημοκρατία; Το πολίτευμα αυτό άλλωστε δεν ήταν Δημοκρατία, το να ισχυριζόταν κάποιος το αντίθετο θα ήταν αντιφατικό, διότι δημοκρατία => αξιοκρατία και λίγο πριν είδαμε ότι το πολίτευμα στο οποίο αναφέρεται ο Ισοκράτης ήταν κάθε άλλο παρά αξιοκρατικό.

Το συμπέρασμά μου, λοιπόν, από όλα αυτά είναι ότι το ψεύτικο απόφθεγμα για το οποίο συζητάμε δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που το ερμηνεύουμε σήμερα και χρησιμοποιείται μόνο για προπαγάνδα.

Προπαγάνδα ποιων και υπέρ η κατά τίνος;

Διότι, τα έγραψε η όχι ο Ισοκράτης, στην εποχή μας με την "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" να επικρατεί, αυτά τα λόγια φαντάζουν πέρα για πέρα ΟΡΘΑ....

Είναι δεν είναι προπαγάνδα, με εκφράζει και πιστεύω ότι δε χρειάζεται το όνομα του Ισοκράτη για να το στηρίξει. Είναι δυνατό από μόνο του.

Τότε γιατι δεν το βγάζεις; :hmm:

εσύ ποιος σκοπός πιστευεις ότι εξυπηρετείται από την κατά τα λεγόμενα σου παραποιημένη απόδοση του λόγου του Ισοκράτη;

Δεν νομίζω πως έχει σημασία η άποψή μου, και δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος για το ποιος είναι ο σκοπός που εξυπηρετείται.

Προπαγάνδα ποιων και υπέρ η κατά τίνος;

Διότι, τα έγραψε η όχι ο Ισοκράτης, στην εποχή μας με την "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" να επικρατεί, αυτά τα λόγια φαντάζουν πέρα για πέρα ΟΡΘΑ....

Δεν ξέρω. Εγώ απλά επισήμανα ότι η φράση αυτή δεν έχει ειπωθεί ή εννοηθεί από τον Ισοκράτη, και αφού συνειδητοποίησα ότι ο Astrolabos χρησιμοποιεί ψευδά το όνομα του Ισοκράτη εν γνώση του, κατάλαβα πως κάνει προπαγάνδα.

η άποψη σου μια χαρά σημασία έχει, κουβέντα κάνουμε εδώ πέρα οπότε όλοι είναι διατεθειμένοι να ακούσουν και να ακουστούν.

Όσο για το ότι δεν εισαι απόλυτα σίγουρος για το σκοπό που εξυπηρετείται, αυτό μάλλον έπρεπε να το έχεις σκεφτεί πριν γράψεις τα περί προπαγάνδας :)

Όσο για το ότι δεν εισαι απόλυτα σίγουρος για το σκοπό που εξυπηρετείται, αυτό μάλλον έπρεπε να το έχεις σκεφτεί πριν γράψεις τα περί προπαγάνδας :)

Αυτό που λες είναι άκυρο, αν δεις το edited post μου θα καταλάβεις τις προθέσεις μου:

"Εγώ απλά επισήμανα ότι η φράση αυτή δεν έχει ειπωθεί ή εννοηθεί από τον Ισοκράτη, και αφού συνειδητοποίησα ότι ο Astrolabos χρησιμοποιεί ψευδά το όνομα του Ισοκράτη εν γνώση του, κατάλαβα πως κάνει προπαγάνδα."

Για να αποδείξεις ότι κάποιος κάνει κάτι, δεν είναι ανάγκη να γνωρίζεις και το σκοπό του :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.