Hydra Σεπτέμβριος 1, 2009 #23161 Σεπτέμβριος 1, 2009 φιλαράκο δε ξέρω την ηλικια αλλά θέλω να πιστεύω πως είσαι μικρός, γιατί αν είσαι μεγάλος το πρόβλημα σου είναι ακόμα σοβαρότερο.Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι γράφεις, αλλά άθεος όπως λες ότι είσαι σημαίνει πως δεν πιστεύεις πουθενά και άρα δεν θα έπρεπε να έχεις κανένα πρόβλημα να αντικρύσεις το Χριστό το Βούδα τον Μωάμεθ κ.ο.κ Επι του πρακτέου, εγώ είμαι Χριστιανός αλλά αμα ποστάρεις μια εικόνα του Βούδα δεν θα με πειράξει εφόσον ο καθένας έχει το δικαιωμα να πιστεύει όπου θέλει (ή να μην πιστεύει) και δεν προσηλυτίζεις, προπαγανδίζεις κλπ. Εσύ με το Βούδα, εγώ με το Χριστό. Έχουμε τίποτα να χωρίσουμε; Αν όμως σε πειράζει που για κάποιο λόγο βλέπεις το Χριστό τότε μάλλον δεν είσαι άθεος αλλά αντίχριστος (btw, δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ καθόλου αυτή τη λέξη) οπότε το θέμα πάει αλλού. Oπως το καταλαβες ειναι,αθεος.,οχι αντιχριστος,σιγα μην ειμαι και ο σατανας. Δεν θα σχολιασω παιρεταιρω,γιατι ανοιγουμε μεγαλο θεμα... Δε μ'αρεσει να μιλαω για θρησκειες/πολιτικα/:nada: Οσο για τους Slayer δε θα το θεωρουσα προσβολη και καταπατηση,εκτος και αν ημουν εγω ενας απο αυτους.εδω οι Metallica βγαλαν προφυλακτικα,εδω θα κολλησουμε τωρα
Kostas007 Σεπτέμβριος 1, 2009 #23162 Σεπτέμβριος 1, 2009 το να βλέπεις την κοινώς αποδεκτή εικόνα ενός συμβόλου δεν προσβάλλει ούτε θίγει εσένα που δε πιστεύεις.γιατί πολύ απλά είναι ο επίσημος συμβολισμός.το να δημοσιοποιείται η εικόνα αυτή παραποιημένη σε βαθμό που προκαλεί το κοινό αίσθημα (η λέξη κοινό αίσθημα μπήκε με την τελείως ψυχρή έννοια) Και προσβάλλει Και θίγει αυτόν που πιστεύει.αν έρθω εγώ και παραποιήσω κάτι που εσύ θεωρείς ιερό (π.χ. slayer) και αντί για αιματοβαμμένο εξώφυλλο με πεντάλφα βάλω ροζ ελεφαντάκια με καρδούλες αμέσως θα βγεις να με πεις κάφρο και ιερόσυλο με την έννοια της πλάκας.....αυτό όμως που προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι είναι οτι από τη μια μιλάμε για παραποίηση ενός ιερού συμβόλου και από την άλλη για ένα συγκρότημα metal.ο οποιοσδηποτε μπορει να εχει προσβληθει εδω μεσα απο τα 235234523 διαφορετικα θεματα.ο αλλος μπορει να θεωρει τον υπολογιστη θεοτητα και να θεωρει ιεροσυλια να του κανεις overclocking που λεει ο λογος...το οτι πιστευει καποιος σε καποια θεοτητα ειναι δικο του θεμα,αλλα δε νομιζω οτι οταν προσβαλει καποιος εμμεσα η αμεσα τη θρησκεια του ειναι κατι τοσο ουσιωδες,μιας και η πιστη του παραμενει οπως ηταν.
hayabusa Σεπτέμβριος 1, 2009 #23163 Σεπτέμβριος 1, 2009 άρα δηλαδή αν βρεθεί κάποιος και αρχίσει να βρίζει και να προσβάλλει την μάνα σου και τον πατέρα σου εσύ δεν υπάρχει λόγος να αντιδράσεις. σωστά;
greekfragma Σεπτέμβριος 1, 2009 #23164 Σεπτέμβριος 1, 2009 Εσείς που τιμάτε τοn Ιησου τιμήστε τον προσωπικά και μην κρίνετε τους αλλους.Και προς θεού σε χώρο ανταλαγής απόψεων είμαστε... από πότε απόψεις δεν περιορίζονται από θρησκεία, πολιτική κλπ; Εδώ βγάλανε ολόκληρη ταινία (Zeitgeist) που πραγματεύεται το αν υπάρχει θεός η όχι. Βγείτε τώρα τσάρκα στα βίντεο κλαμπ και κάψτε τα ντι-βι-ντι. Υ.Γ1: Ποιος είδε τον Άι Ποντ και δεν γέλασε(; ) Υ.Γ.2: Κάποιος νομίζω είχε πει "μην κρίνετε για να μην κριθείτε", αλλά δεν θυμάμαι ποιος. να σου απαντήσω και πιο συγκεκριμένα γιατί μάλλον τα βάζετε όλα στην ίδια ζυγαριά. το Zeitgeist το έχω δει και ξέρω απόλυτα τι πραγματεύεται. Το Zeitgeist όμως........ο δημιουργός του και το μέσο προώθησης της ταινίας (aka videoclub) δε μου το έβαλαν με τη βία μπροστά στα μάτια μου να το δω. Υπάρχει στο ράφι και ΑΝ ΘΕΛΩ πάω και το παίρνω οικειοθελώς......με ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Ναι γέλασα με τον Ai pod και δε το θεωρώ προσβλητικό καθώς α) δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο Άγιο (απλά δανείστηκε τον generic τρόπο απεικόνισης) β)κάνει λογοπαίγνιο του I- με το Άη κάτι που σημαίνει οτι η σάτυρα που αποπνέει είναι προσεγμένη ωστέ να μην παραλληλίζει και προσβάλλει από τη μιά.....και από την άλλη να κάνει έξυπνο λογοπαίγνιο. Η εικόνα όμως του Χριστού (συγκεκριμένου ιερού συμβόλου) με τη μορφή ζόμπι και σχετικού μηνύματος περί εκδίκησης μίσους κλπ αντίθετων μηνυμάτων που θέλει να περάσει..............δεν περιέχει ίχνος έξυπνου χιούμορ (παρά μόνο φτηνής καφρίλας πεζοδρομίου) ενώ ταυτόχρονα προκαλεί καθώς απεικονίζει μια τελείως διαστρεβλωμένη εικόνα που προκαλεί (χρησιμοποιώ ξανά τη λέξη "το κοινό αίσθημα λυπάμαι αλλά η δυνατότητα ανάλυσης της σκέψης μου φτάνει ως εδώ και δε μπορώ να γίνω πιο επεξηγηματικός.
Hydra Σεπτέμβριος 1, 2009 #23165 Σεπτέμβριος 1, 2009 Ειδες ποτε τη μανα μου η τον πατερα μου στο ιντερνετ σε μορφη ζομπι?Τον Ιησου δεν τον εχεις ξαναδει δηλαδη σε τετοια μορφη,γιατι εγω κατα τυχη παιζει να τον εχω δει ετσι 3-4 φορες.Αμα ειχες δει και τον πατερα μου βριστον τι να σου πω.Μα και να το κανες και σε εβριζα και εγω τι θα γινοταν απ'το να μακακιζομαστε μπροστα σε τοσα ατομα?:fist:Και οπως λεει και ο Γιαννης απο κατω,αλλλο μανα και αλλο θρησκεια,και εσυ που πιστευεις ειμαι σιγουρος εχεις πεταξει μπινελικια προς το Θεο που πιστευεις η οποιονδηποτε αλλο αυτης της θρησκειας.Τη μανα σου τη βριζεις?οχι...
johnsonb Σεπτέμβριος 1, 2009 #23166 Σεπτέμβριος 1, 2009 Άλλο μάνα και προσβολή συγγενή πρώτου βαθμού και άλλο προσβολή θρησκείας όμως. Δεν φτιάχνετε κάνα θέμα όμως γιατί ξεφύγατε και κάνετε σαν τρελοfanboys που μαλώνουν για το πια εταιρία είναι καλύτερη;
Kostas007 Σεπτέμβριος 1, 2009 #23167 Σεπτέμβριος 1, 2009 άρα δηλαδή αν βρεθεί κάποιος και αρχίσει να βρίζει και να προσβάλλει την μάνα σου και τον πατέρα σου εσύ δεν υπάρχει λόγος να αντιδράσεις. σωστά;συγκρινεις υπαρκτα προσωπα με αντικειμενα και ...ιδεες.
hayabusa Σεπτέμβριος 1, 2009 #23168 Σεπτέμβριος 1, 2009 Τον Ιησου δεν τον εχεις ξαναδει δηλαδη σε τετοια μορφη,γιατι εγω κατα τυχη παιζει να τον εχω δει ετσι 3-4 φορες. οχι, ρε φίλε. δεν τον έχω δει (και ούτε πρόκειται). αν για τον χψζ λόγο ήθελα θα μπορούσαν να κυκλοφορώ στις σελίδες που τον έχεις δει και εσύ και να μορφωθώ. Σου φαίνεται το ίδιο με το να μου πλασάρει κάποιος εικόνες με τις οποίες πιθανόν (γιατί κανείς δεν ξέρει για τον άλλο) να μην συμφωνώ και να μην πρόκειται να αποδεχτώ ακόμα και αν έρθει ο κόσμος τούμπα; και εσυ που πιστευεις ειμαι σιγουρος εχεις πεταξει μπινελικια προς το Θεο που πιστευεις η οποιονδηποτε αλλο αυτης της θρησκειας. προσπάθησε να μην είσαι τόσο σίγουρος γιατί εκτείθεσαι ανεπανόρθωτα Πόσο χρονών είσαι είπαμε; συγκρινεις υπαρκτα προσωπα με αντικειμενα και ...ιδεες. αν θες να συζητήσουμε περί ύπαρξης Θεού και τα σχετικά, ευχαρίστως, αλλά άνοιξε ένα νέο θέμα
ea6gka Σεπτέμβριος 1, 2009 #23169 Σεπτέμβριος 1, 2009 ουτε εγω γελασα με το ζομπι τζηζους , με κατι αλλα που χτυπαει πορτες βραδιατικα βεβαια λυνομαι...διαφορετικη αισθηση του χιουμορ θα με πεις...ΑΛΛΑ αυτο με το συνταγμα υπαρχει εκει για να φυγει δια παντος μια μερα. Μερικοι απο εμας , και μιλαω στο πληθυντικο γιατι ξερω οτι ειμαστε πολλοι , ειμαστε καθετα εναντια στη ταυτιση κρατους και θρησκειας/εκκλησιας καθως εξυπηρετει τα οικονομικα συμφεροντα του δευτερου εις βαρος του πρωτου , ειναι ανηθικο , ειναι ιστορικα αναληθες, ειναι κατασκευασμενο και πολλα αλλα.
alexis2044 Σεπτέμβριος 1, 2009 #23170 Σεπτέμβριος 1, 2009 να σου απαντήσω και πιο συγκεκριμένα γιατί μάλλον τα βάζετε όλα στην ίδια ζυγαριά.το Zeitgeist το έχω δει και ξέρω απόλυτα τι πραγματεύεται. Το Zeitgeist όμως........ο δημιουργός του και το μέσο προώθησης της ταινίας (aka videoclub) δε μου το έβαλαν με τη βία μπροστά στα μάτια μου να το δω. Υπάρχει στο ράφι και ΑΝ ΘΕΛΩ πάω και το παίρνω οικειοθελώς......με ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Ναι γέλασα με τον Ai pod και δε το θεωρώ προσβλητικό καθώς α) δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο Άγιο (απλά δανείστηκε τον generic τρόπο απεικόνισης) β)κάνει λογοπαίγνιο του I- με το Άη κάτι που σημαίνει οτι η σάτυρα που αποπνέει είναι προσεγμένη ωστέ να μην παραλληλίζει και προσβάλλει από τη μιά.....και από την άλλη να κάνει έξυπνο λογοπαίγνιο. Η εικόνα όμως του Χριστού (συγκεκριμένου ιερού συμβόλου) με τη μορφή ζόμπι και σχετικού μηνύματος περί εκδίκησης μίσους κλπ αντίθετων μηνυμάτων που θέλει να περάσει..............δεν περιέχει ίχνος έξυπνου χιούμορ (παρά μόνο φτηνής καφρίλας πεζοδρομίου) ενώ ταυτόχρονα προκαλεί καθώς απεικονίζει μια τελείως διαστρεβλωμένη εικόνα που προκαλεί (χρησιμοποιώ ξανά τη λέξη "το κοινό αίσθημα λυπάμαι αλλά η δυνατότητα ανάλυσης της σκέψης μου φτάνει ως εδώ και δε μπορώ να γίνω πιο επεξηγηματικός. Καταρχάς το χιούμορ είναι ένα εντελώς υποκειμενικό μέγεθος. Διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο. Από την στιμγή όμως που συνδέεσαι στο διαδίκτυο αποδέχεσαι ότι μπαινεις σε έναν χώρο όπου δυστυχως η ευτυχως υπάρχει πλήρης ελευθερια διακίνησης απόψεων και ιδεών( όχι μόνο ταινιών και μουσικης ). Είναι στο χέρι σου και στην ικανότητα κρίσης που έχεις να απορρίψεις ή να αποδεχθείς ότι βλέπεις ή διαβάζεις. Κανείς δεν σε υποχρεώνει.
Kostas007 Σεπτέμβριος 1, 2009 #23171 Σεπτέμβριος 1, 2009 ας αφησουμε το θεμα υπαρξης η οχι.αν βρισω εσενα θα ειναι προσβοληαν βρισω την αγαπημενη σου ομαδα ποδοσφαιρου θα ειναι?
hayabusa Σεπτέμβριος 1, 2009 #23172 Σεπτέμβριος 1, 2009 συγκρίνεις μια ποδοσφαιρική ομάδα με μια θρησκεία (την οποιαδήποτε) ή είναι ιδέα μου; τα θεωρείς το ίδιο έτσι απλά;
Kostas007 Σεπτέμβριος 1, 2009 #23173 Σεπτέμβριος 1, 2009 θεωρω οτι και τα 2 ειναι ασκοποι φανατισμοι με σκοπο καποια συμφεροντα και θεωρω οτι το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο.και στη τελικη ο Χ μπορει να θεωρει την Ζ ομαδα για θρησκεια.
hayabusa Σεπτέμβριος 1, 2009 #23174 Σεπτέμβριος 1, 2009 οκ, ειναι τα περί ισοπέδωσης που έλεγα παραπάνω. μάλλον δεν έχει νοήμα να συνεχίσουμε την κουβέντα.
greekfragma Σεπτέμβριος 1, 2009 #23175 Σεπτέμβριος 1, 2009 @Hydra και λοιποί της αντίθετης άποψης από τη δική μου.ποιος είσαι εσύ που θα μου ορίσεις τα όρια μου στο τι θεωρώ ιερό και στο απυρόβλητο?σε ενοχλώ?σε θίγω?.....όχι.τα δικά μου ιερά και όσια τα κρατάω για πάρτη μου.ούτε σε προσηλυτίζω ούτε σου κάνω πλύση εγκεφάλου να ασπαστείς τα δικά μου ιερά.έχω λοιπόν κάθε δικαίωμα να πιστεύω ότι θέλω χωρίς να θίγω τα δικά σου πιστεύω.εσύ όμως που δεν πιστεύεις προκαλείς με το να παραποιείς και να δημοσιοποιείς (που σημαίνει οτι θα το δω μπροστά μου) πράγματα τα οποία με θίγουν.επομένως δε με σέβεσαι.εγώ λοιπόν που δεν κρίνω αν είσαι σατανιστής ή άθεος ή μοιρολάτρης ή βουδιστής περιμένω από σένα να πράξεις το ίδιο......πράγμα το οποίο δεν κάνεις και με προκαλείς ανοιχτά.είσαι ακόμα 16χρονών και αυτό δικαιολογεί την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεις ευαίσθητα ζητήματα....γι αυτό και προσπαθώ να αναλύσω τη σκέψη μου και κάνω κουβέντα εδώ μέσα.ευτυχώς υπάρχει και το κουμπί ignore.........η εύκολη ύστατη λύση που όμως δε μ αρέσει
Kostas007 Σεπτέμβριος 1, 2009 #23176 Σεπτέμβριος 1, 2009 οκ, ειναι τα περί ισοπέδωσης που έλεγα παραπάνω. μάλλον δεν έχει νοήμα να συνεχίσουμε την κουβέντα.ισοπεδωση? γιατι?ποιος οριζει τι ειναι "ιερο"?
johnsonb Σεπτέμβριος 1, 2009 #23177 Σεπτέμβριος 1, 2009 Τώρα τελευταία πάει φυρί-φυρί το θέμα να το κλειδώσουν για πάντα. :lock:
greekfragma Σεπτέμβριος 1, 2009 #23178 Σεπτέμβριος 1, 2009 Από την στιμγή όμως που συνδέεσαι στο διαδίκτυο αποδέχεσαι ότι μπαινεις σε έναν χώρο όπου δυστυχως η ευτυχως υπάρχει πλήρης ελευθερια διακίνησης απόψεων και ιδεών( όχι μόνο ταινιών και μουσικης ) Λάθος......εδώ είναι TheLab.gr τεχνολογικό forum που λόγω του παρεϊστικου ύφους έχουμε και ένα offtopic να λέμε τις σαχλαμαρίτσες μας να περνά η ώρα πιο ανέμελα για να μην είμαστε κολλημένοι geeks και ασχολούμαστε μόνο με pc. το offtopic για τις σαχλαμαρίτσες να περνά ανέμελα η ώρα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τις ακρότητες που υπάρχουν στο διαδίκτυο σε άλλα site extreme περιεχομένου. η κοινωνία μας απαρτίζεται από κανόνες συμπεριφοράς που υπάρχουν σε όλους τους χώρους. είναι σα να μου λες οτι θα πάω στο σινεμά και θα μιλάω στο κινητό με τις ώρες φωναχτά την ώρα της παράστασης με τον ξάδερφο από τη Γουαδελούπη για τα 3/4 της ταινίας...... εγώ μπήκα σε τεχνολογικό forum που συνδυάζει και λίγο το χαλαρό κλίμα μιας παρέας και ψάχνω αυτό ακριβώς. να ενημερωθώ τεχνολογικά και να πω και καμιά σαχλαμάρα να περάσει η ώρα όμορφα. αν θέλω να εκφράσω αντιλήψεις για ευαίσθητα θέματα θα πάω στο αντίστοιχο forum θρησκευτικού πολιτικού και άλλως δημοκρατικών δυνάμεων forum. και στο sports δημοκρατικών δυνάμεων thread χαλαρή κουβέντα κάνουμε και την πλάκα μας κάνουμε με τα κλασσικά πειράγματα.....μόλις μπήκαν ο charly13 και ακόμα ένας με σκληρό οπαδιλίκι η Δ.Ο καλώς έκανε και παρενέβη. ακόμα και τα τεχνολογικά amd vs intel έχουν τα όρια τους στο fanboy-σμό........... το παν είναι η κατανόηση των ορίων.......και φυσικά ο διαχωρισμός υγιούς αντιπαράθεσης με την έλλειψη σεβασμού.
alexis2044 Σεπτέμβριος 1, 2009 #23179 Σεπτέμβριος 1, 2009 να ενημερωθώ τεχνολογικά και να πω και καμιά σαχλαμάρα να περάσει η ώρα όμορφα. Εν τέλει αυτό νομίζω πήγε να κάνει και ο nephilim αλλά κατέληξε σε αφορμή για flame war
Hydra Σεπτέμβριος 1, 2009 #23180 Σεπτέμβριος 1, 2009 ποιος είσαι εσύ που θα μου ορίσεις τα όρια μου στο τι θεωρώ ιερό και στο απυρόβλητο?σε ενοχλώ?σε θίγω?.....όχι.τα δικά μου ιερά και όσια τα κρατάω για πάρτη μου.ούτε σε προσηλυτίζω ούτε σου κάνω πλύση εγκεφάλου να ασπαστείς τα δικά μου ιερά.έχω λοιπόν κάθε δικαίωμα να πιστεύω ότι θέλω χωρίς να θίγω τα δικά σου πιστεύω.εσύ όμως που δεν πιστεύεις προκαλείς με το να παραποιείς και να δημοσιοποιείς (που σημαίνει οτι θα το δω μπροστά μου) πράγματα τα οποία με θίγουν.επομένως δε με σέβεσαι.εγώ λοιπόν που δεν κρίνω αν είσαι σατανιστής ή άθεος ή μοιρολάτρης ή βουδιστής περιμένω από σένα να πράξεις το ίδιο......πράγμα το οποίο δεν κάνεις και με προκαλείς ανοιχτά.είσαι ακόμα 16χρονών και αυτό δικαιολογεί την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεις ευαίσθητα ζητήματα....γι αυτό και προσπαθώ να αναλύσω τη σκέψη μου και κάνω κουβέντα εδώ μέσα.ευτυχώς υπάρχει και το κουμπί ignore.........η εύκολη ύστατη λύση που όμως δε μ αρέσει1)Αν διαβαζες παραπανω θα εβλεπες οτι ειπα πως δεν μου πεφτει καρφι που πιστευεις,πιστευε οτι θες.2)δε ποσταρα εγω την εικονα.3)δεν ειμαι 16 χρονων οχι, ρε φίλε. δεν τον έχω δει (και ούτε πρόκειται). αν για τον χψζ λόγο ήθελα θα μπορούσαν να κυκλοφορώ στις σελίδες που τον έχεις δει και εσύ και να μορφωθώ. Σου φαίνεται το ίδιο με το να μου πλασάρει κάποιος εικόνες με τις οποίες πιθανόν (γιατί κανείς δεν ξέρει για τον άλλο) να μην συμφωνώ και να μην πρόκειται να αποδεχτώ ακόμα και αν έρθει ο κόσμος τούμπα; Παράθεση:και εσυ που πιστευεις ειμαι σιγουρος εχεις πεταξει μπινελικια προς το Θεο που πιστευεις η οποιονδηποτε αλλο αυτης της θρησκειας.προσπάθησε να μην είσαι τόσο σίγουρος γιατί εκτείθεσαι ανεπανόρθωτα Πόσο χρονών είσαι είπαμε; Μαλλον δεν καταλαβες,εγω οπως ειπα και πριν κατα τυχη τις εχω δει.Καληνυχτα σας και καλη συνεχεια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.