SLN Φεβρουάριος 26, 2009 #17521 Φεβρουάριος 26, 2009 Τι λες ρε?...Αμερικανιες και στο Ελλαντα...:fist:Καλη τυχη Λουκα.
jpavly Φεβρουάριος 26, 2009 Author #17522 Φεβρουάριος 26, 2009 Δεν ειμαι UΚ dude εαν αυτο εννοεις ... Τριτη εφυγε για μονιμα το αδερφι (UK) και σε λιγο καιρο θα ακολουθησω και εγω. Απο την δουλεια που ημουνα τωρα σαν network admin απολυθηκα χωρις λογο και χωρις καμια προειδοποιηση την περασμενη παρασκευη και μαλιστα στο τελος της ημερας (να εβγαζα και οσο δουλεια γινοταν!). Ειμασταν 2 ατομα και τωρα εμεινε ενας.Ρωτησα κατι γνωστες και μου ειπαν οτι οφειλει ο εργοδοτης σου να σου πληρωσει ολους τουσ μισθους μεχρι να βρεις καινουργια δουλεια εαν σε απελυσε χωρις προειδοποιηση. Βεβαια πρεπει να κινηθεις δικαστικως. Θα το επιβεβαιωσω με την επιθεωρηση εργασιας συντομα ...Το ξέρω ότι είσαι Αθήνα, για αυτό σε ρώτησα. Θεώρησα ότι θα ψάχνεις δουλειά εδώ για αυτό και αναρωτιέμαι, πως είναι τα πράγματα αυτό τον καιρό;Πολύ πεστιά πάντως ρε συ, τι σου φτιάξανε εκεί.. Καλή τύχη και πάλι και όσο μπορείς ρούφα τους το αίμα αν έχεις κουράγιο..
dellman Φεβρουάριος 26, 2009 #17523 Φεβρουάριος 26, 2009 Καλή τύχη Λουκά.Δυστυχώς από φίλους που ψάχνουν για δουλειά κανένα 3μήνο τα πράγματα είναι ζόρικα και πολύ μάλιστα Καλή τύχη
DJD Φεβρουάριος 26, 2009 #17525 Φεβρουάριος 26, 2009 http://www.imdb.com/title/tt1320253/Ετοιμαστείτε για τρελλή "κομωδία"..Y.Γ. Κι έξω τα πράγματα εύκολα δεν είναι, δύσκολα θα τα έλεγα. Ειδικά Ιρλανδία διανύουν τον χειρότερο τους χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια, σε όλους τους τομείς.. μπας κι είμαστε γκαντέμηδες;
Jaco Φεβρουάριος 26, 2009 #17526 Φεβρουάριος 26, 2009 μπας κι είμαστε γκαντέμηδες;H γενιά μας λες...? Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε... αρκεί να μην ζήσουμε πόλεμο, όλα τ' άλλα ανέχονται...
KoMM Φεβρουάριος 26, 2009 #17528 Φεβρουάριος 26, 2009 http://www.imdb.com/title/tt1320253/Ετοιμαστείτε για τρελλή "κομωδία"..omg! ποσο ξυλο θα πεφτει στην ταινια; Ολα τα ντουκια μαζευτηκαν, ο ζαν κλοουν λειπει μονο
Maximus Φεβρουάριος 26, 2009 #17529 Φεβρουάριος 26, 2009 Τι να K και αυτή μπροστά σε.... Μια ταινία του Steven Seagal Ένα επεισόδιο του Jack Bauer Ένα trailer ταινίας του Chuck Norris
spc Φεβρουάριος 26, 2009 #17530 Φεβρουάριος 26, 2009 Ρωτησα κατι γνωστες και μου ειπαν οτι οφειλει ο εργοδοτης σου να σου πληρωσει ολους τουσ μισθους μεχρι να βρεις καινουργια δουλεια εαν σε απελυσε χωρις προειδοποιηση. Βεβαια πρεπει να κινηθεις δικαστικως. Θα το επιβεβαιωσω με την επιθεωρηση εργασιας συντομα ...Εάν δουλεύεις στην εταιρία πάνω από 2 μήνες δικαιούσαι αποζημίωση που ξεκινάει ~1,5 μισθό min (από 2 μήνες μέχρι 1 έτος) και φτάνει μέχρι Χ (αναλόγως τον χρόνο που δουλεύεις στην εταιρία).Τα υπόλοιπα είναι τρίχες κατσαρές / ράδιο αρβύλες.Τι λες ρε?...Αμερικανιες και στο Ελλαντα...:fist:Πολύ πεστιά πάντως ρε συ, τι σου φτιάξανε εκεί.. Καλή τύχη και πάλι και όσο μπορείς ρούφα τους το αίμα αν έχεις κουράγιο..Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα παίδες…Εκτός του ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά, αν το δεις και απολύτως τυπικά / νομικά αυτό που ονομάζετε ʽφουστιάʼ / ʽπιες του το αίμαʼ το έχει πληρώσει ο εργοδότης, ως οφείλει σύμφωνα με τον νόμο και ονομάζεται Αποζημίωση (η οποία μάλιστα μπορεί να είναι και απολύτως παράλογη, ανά περίπτωση, από την πλευρά του εργοδότη). Y.Γ. Κι έξω τα πράγματα εύκολα δεν είναι, δύσκολα θα τα έλεγα. Ειδικά Ιρλανδία διανύουν τον χειρότερο τους χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια, σε όλους τους τομείς.. μπας κι είμαστε γκαντέμηδες;Δεν είσαι γκαντέμηδες.Απλώς ο ʽπαράδεισοςʼ που κάποιοι ʽχτίσανεʼ στην Ιρλανδία έφτασε στα όριά του.Βάλε και την γενική κρίση….Δεν στρώσαμε, μας στρώσανεΜπορεί να μας στρώσανε αλλά το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθούμε να στρώνουμε (ως ένα βαθμό πάντα) γιατί πολύ απλά έχουμε το δικαίωμα της ψήφου.Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα των εκλογών μας στέλνουν για ύπνο αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν για αυτό παρά μόνο τους εαυτούς μας.
perp Φεβρουάριος 26, 2009 #17531 Φεβρουάριος 26, 2009 Δεν ειμαι UΚ dude εαν αυτο εννοεις ... Τριτη εφυγε για μονιμα το αδερφι (UK) και σε λιγο καιρο θα ακολουθησω και εγω. Απο την δουλεια που ημουνα τωρα σαν network admin απολυθηκα χωρις λογο και χωρις καμια προειδοποιηση την περασμενη παρασκευη και μαλιστα στο τελος της ημερας (να εβγαζα και οσο δουλεια γινοταν!). Ειμασταν 2 ατομα και τωρα εμεινε ενας.Ρωτησα κατι γνωστες και μου ειπαν οτι οφειλει ο εργοδοτης σου να σου πληρωσει ολους τουσ μισθους μεχρι να βρεις καινουργια δουλεια εαν σε απελυσε χωρις προειδοποιηση. Βεβαια πρεπει να κινηθεις δικαστικως. Θα το επιβεβαιωσω με την επιθεωρηση εργασιας συντομα ...Λουκά κουράγιο... εμένα μου το είχαν ανακοινωσει τηλεφωνικώς την περίοδο που ήμουν σε άδεια και εκτός Αθηνων... Το ταμείο ανεργίας μην αμελήσεις και μια επίσκεψη στην επιθεώρηση εργασίας βέβαια.
Daytime Dreamer Φεβρουάριος 26, 2009 #17532 Φεβρουάριος 26, 2009 jax7480 και spc, δεν μιλαω για την αποζημιωση αλλα για αλλο πραγμα (την αποζημιωση την πηρα). Και δεν ειναι τριχες κατσαρες believe me. ο Υπευθυνος του τμηματος ανθρωπινου δυναμικου μου το πε απο την προηγουμενη δουλεια μου που αποχωρησα (εχω καλες σχεσεις με αυτους) και ενας δικηγορος ... οποτε σε καμια περιπτωση δεν ειναι ραδιο-αρβυλα ουτε τριχες κατσαρες. Απολυση ΧΩΡΙΣ προειδοποιηση εχει κυρωσεις ...θα το επιβεβαιωσω και αυριο με την επιθεωρηση εργασιας Thanks παιδες απο ολους για την συμπαρασταση παντως ... εστω και εαν ειναι e-compassion μετραει :daisy: Εdit : Οσο για τα δωρα , δικαιουμαι ποσοστο απο δωρο Πασχα, καλοκαιριου και Xmas και ο εργοδοτης μπορει να μου τα δωσει ή ολα τωρα (αυτα που μου αναλογουν) ή στην ωρα τους. Απλα για ενημερωση και για αλλους το βαλα αυτο
spc Φεβρουάριος 26, 2009 #17533 Φεβρουάριος 26, 2009 jax7480 και spc, δεν μιλαω για την αποζημιωση αλλα για αλλο πραγμα (την αποζημιωση την πηρα). Απολυση ΧΩΡΙΣ προειδοποιηση εχει κυρωσεις ...θα το επιβεβαιωσω και αυριο με την επιθεωρηση εργασιαςΠιθανότατα έχεις μπλέξει τα ακόλουθα:Καταρχήν εσύ προειδοποιηθηκες (έστω και κάποια λεπτά πριν).Τώρα δεν γνωρίζω να υπάρχει νόμος που να ορίζει το διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της προειδοποιησης και της αποχώρησης.Αν υπάρχει (που μου κάνει απίθανο), θα το μάθουμε αύριο λογικά που θα σου πουν (καλό είναι να υπάρχει κάπου και μία επίσημη αναφορά).Απόλυση χωρίς Ενημέρωση έχει κυρώσεις.Και η Ενημέρωση κατοχυρώνεται με την υπογραφή σου στην Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας ή με Εξώδικο πχ.Αν στην περίπτωσή σου δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω, ναι μπορείς να ʽκυνηγήσειςʼ νομικά το θέμα (με τι προοπτικές και κόστος είναι αμφίβολο βέβαια).Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νομοθεσία είναι πάντα στο πλευρό του εργαζομένου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Εdit : Οσο για τα δωρα , δικαιουμαι ποσοστο απο δωρο Πασχα, καλοκαιριου και Xmas και ο εργοδοτης μπορει να μου τα δωσει ή ολα τωρα (αυτα που μου αναλογουν) ή στην ωρα τους.Δώρο Πάσχα και Επιδομα (όχι Δώρο) αδείας δικαιούσαι (αναλόγια).Δώρο Χριστουγέννων δεν δικαιούσαι (πρακτικά από Μάιο και μετά δικαιούσαι).
Daytime Dreamer Φεβρουάριος 26, 2009 #17534 Φεβρουάριος 26, 2009 SPC η ενημερωση πρεπει να ειναι γραπτη και ΔΕΝ ειναι το χαρτι της απολυσης σου ( η ληξη της συμβασης δηλαδη που υπογραφεις)Αυριο πιο πολλα και επισημως. Αν και αυτα που λεω μου τα εχουν πει HR Directors και οχι ο καθε πικραμενος
spc Φεβρουάριος 26, 2009 #17535 Φεβρουάριος 26, 2009 Καταρχήν, μην παρεξηγηθούμε κιόλας. Κατανοώ την δύσκολη θέση σου αλλά απλώς προσπαθώ να σου πω ποια είναι η πραγματικότητα (και για να μην τρέφεις φρούδες ελπίδες και για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση (όχι εσκεμμένη προφανώς). Εξακολουθείς λοιπόν να μην έχεις καταλάβει: Όταν λέω: Και η Ενημέρωση κατοχυρώνεται με την υπογραφή σου στην Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας ή με Εξώδικο πχ. Είμαι σαφής. Μιλάω για Καταγγελία Σύμβασης (ένα μονοσέλιδο που υπογράφεις κατά την αποχώρησή σου) ή ενημέρωση σου με εξώδικο. Τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με ( η ληξη της συμβασης δηλαδη που υπογραφεις) Μακάρι ολόψυχα να μου διαφεύγει κάτι και να έχεις δίκιο και να έχεις και λαμβάνειν (αλλά απλώς θελω να σε αποτρέψω από το να το ελπίζεις, γιατί, εξ όσων ξέρω, δεν ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτά που γράφω). Ενημέρωσε μας τελικά τι έγινε αύριο (μία φιλική παρατήρηση μόνο: για να μην ταλαιπωρηθείς περαιτέρω αδίκως από πιθανή παρεξήγηση όσων ακούσεις ή από κακή ενημέρωση, φρόντισε να είσαι 100% σίγουρος για ότι κατανοήσεις / μεταφέρεις και εάν είναι δυνατόν, παρέθεσε και κάποιο επίσημο στοιχείο / Link). Καλή συνέχεια και Κοίτα Μπροστά
def Φεβρουάριος 26, 2009 #17537 Φεβρουάριος 26, 2009 miss my girl.................................:sorry:
johnsonb Φεβρουάριος 27, 2009 #17538 Φεβρουάριος 27, 2009 Ωπ,να το topic μου! Άσχετο σχόλιο thelab edition. Ο fafoylis εδώ πέρα πως και το έχει αφήσει με ένα post το thread; Άσχετο αλλά αφού βρήκα ευκαιρία ας το πω... έχω gaming pc με pentium 4 506 @ 4ghz,και 9800gtx,και το καλύτερο είναι ότι δεν παίζει να πάρω επεξεργαστή. :tw: Καλημέρα σας! (πωπω όσοι με ξέρουν,αυτήν την στιγμή θα τους τρέχει κρύος υδρώτας γιατί θα νομίζουν ότι θα γίνω ο top poster του thread )
Nephiλiμ Φεβρουάριος 27, 2009 #17539 Φεβρουάριος 27, 2009 πιο βαρετο πραγμα απο ολονυχτιο περασμα προγραμματων και ξαναστησιμο εγκαταστασης ειλικρινα δεν υπαρχει.Εφτιαξα τουλαχεστον το προβλημα που ειχα με το software του MX5500.Αλλα οπως και να το κανουμε,η "αισθηση" της φρεσκιας εγκαταστασης ειναι ωραιο πραμα.Καλημερες!
jax7480 Φεβρουάριος 27, 2009 #17540 Φεβρουάριος 27, 2009 Καλυτερο πραγμα εννοεις δεν υπαρχει.Just you and the machine...Χωρις spam και trolling απο τον περιγυρο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.