Κοπρίτης Φεβρουάριος 15, 2009 #17261 Φεβρουάριος 15, 2009 Ρε συ δεν ειναι, ανετα, τελειως υποκειμενικη αυτη η αποψη?Ξερω ανθρωπους που θεωρουν τον Αρχοντα και το star wars κλπ τις πιο βαρετες ταινιες που φτιαχτηκαν ποτε και γουσταρουν να βλεπουν Ιαπωνικο πειραματικο κινηματογραφο και Αγγελοπουλο.Το θεμα ειναι οτι σαν ταινια, οσο πιο παλια ειναι αυτη, τοσο περισσοτερο εχει ανεβει στο μυαλο του εκαστοτε σινεφιλ με τα χρονια. Kane, Casablanca, gone with the wind, Ποτεμκιν, ακομα κι ο... Ανδαλουσιανος σκυλος θεωρουνται ταινιες σταθμος και ανετα θα ψηφιζονταν σε αναλογη ψηφοφορια οπου ο Αρχοντας και ο Νονος δεν θα πηγαιναν καν στο τοπ 50...Μην το ψαχνουμε τωρα σε γουστα.Χρονια τωρα σε οποιοδηποτε σοβαρο "all time movie-something" δημοψηφισμα, ο Kane παιρνει τις μισες φορες την πρωτη θεση και τις αλλες μισες ειναι στην πρωτη 5αδα. Ε κατι πρεπει να σημαινει αυτο. Δεν ειναι ουτε η αγαπημενη μου ταινια, ουτε απαραιτητα συμφωνω μαζι τους, αλλα αυτο δεν μειωνει οτι "κατι εχει να πει παραπανω" απο τον Νονο, το Star wars και το LOTR.nuff said nigga
Nephiλiμ Φεβρουάριος 15, 2009 #17263 Φεβρουάριος 15, 2009 γιατι τι κακο εχει ο Ιαπωνικος πειραματικος κινηματογραφος?μιλας σε movie junkie.πιστευω οτι το πιο σημαντικο με τον Πoλιτη Κεην ειναι η ηλικια του σκηνοθετη οταν το γυρισε.
perp Φεβρουάριος 15, 2009 #17264 Φεβρουάριος 15, 2009 Ελα να περάσει το 10λέπτο να σχολάσω.... :dance3:
Maximus Φεβρουάριος 16, 2009 #17266 Φεβρουάριος 16, 2009 Δεν είναι η ηλικία - είναι το πότε τη γύρισε. Όταν το American Dream είχε απίστευτη προβολή, ο Kane το κατέρρευσε. Φυσικά, μην ξεχνάς και τη σκηνοθεσία της, έχει απίστευτα καλές τεχνικές για τόσο παλιά ταινία. In other words - best game ever είναι το Deus Ex κατ' εμέ. Χάνει σε γραφικά, σε κίνηση (lol physics λέμε), σε ήχο, τι άλλο μένει? Απλά - το πιο απίστευτο σενάριο που έχει ποτέ βγει σε παιχνίδι. Τις θεωρίες που πιάσαν οι συνομωσιολάγνοι τώρα, τις έχει από το 99 (και πολύ πιο όμορφα δομημένες), ένα παιχνίδι που είναι αποκάλυψη. Για μένα, αυτό είναι ακριβώς ότι θέλω - το παιχνίδι να με βάζει να σκέφτομαι. Κι αν δε σ αρέσει το Deus σαν παράδειγμα, πάρε το Half-Life 1. Άνετα το βάζεις μέσα στα Best Games Ever. Τι κι αν δεν έχει φυσική, γραφικά, μουσική, το παιχνίδι ήταν μια επανάσταση όταν βγήκε. Είχαμε μείνει χαζοί, άλλαξε όλο το είδος των FPS. Έτσι και ο Kane, αυτό έκανε (και επειδή μου ξύπνησε ο JC μέσα μου, σουτ στο σύντροφο, πάμε στα παλιά ) edit: Όσο για τον Κουμπάρο VS την Αρχόντισσα, με καλύπτει πλήρως αυτό το σχόλιο: It comes down to these two? Both overrated. Δε λέω, καταπληκτικές ερμηνείες ο Νονός. Πολύ καλή σκηνοθεσία και πανέμορφο σενάριο. Αντίστοιχα, τρομερά εφέ ο Άρχοντας, υπερβολικά καλή μουσική, σενάριο πανέμορφο επίσης και σκηνοθεσία epic. ΑΛΛΑ Καμία από τις 2 δε σε βάζει να σκέφτεσαι, εκτός από το σημείο στο Νονό που πιάνεις στο τραπέζι με όλους τους μεγάλους, το πως κατάλαβε το ποιος τον πρόδωσε. Αλλά δε νομίζω να θεωρούμε αυτό "ταινία που σε βάζει να σκέφτεσαι". Τέτοιες ταινίες είναι το Αποκάλυψη Τώρα (ΕΠΟΣ), το Syriana, το Good Night and Good Luck, το V for Vendetta, το Bobby, το This is England, το Libertine και πολλές μα πολλές ακόμα που ξεχνάω. Ακόμα και η φιλο-εβραϊκή Λίστα του Σίντλερ, είναι πολύ δυνατή σε νοήματα ταινία και άνετα τη βάζω πάνω και από τις 2 υποψήφιες. Αυτό πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να είναι μια πραγματικά καλή ταινία, κάτι που θα σε βάλει σε σκέψεις και θα σε κάνει να αναρρωτηθείς για φιλοσοφικά/πολιτικά/κοινωνικά ζητήματα. Όλα τα άλλα, απλά είναι ένα μυθιστόρημα. (και μιλάει άνθρωπος που λατρεύει τις καλές epic movies, Μονομάχο, Τελευταίο Σαμουράι και όλο το συνάφι τα βλέπω και δεν τα χορταίνω - αλλά πέραν του "ηρωικού" της όλης υπόθεσης, δε σου χαρίζουν τίποτα άλλο )
Nephiλiμ Φεβρουάριος 16, 2009 #17267 Φεβρουάριος 16, 2009 συμφωνω μαν.Απλως πιστευω οτι οι μισοι και βαλε ,που ψηφιζουν πολιτη σε αυτα τα πολλ,απλα ψηφιζουν για να ψηφιζουν.Επειδη ντε και καλα ειναι η καλυτερη ολων των εποχων.ακι πιστεψε με 25-26 χρονων το γυρισε,ΣΗΜΑΙΝΕΙ κατι.Αυτο για το Νονο το τεκμηριωνω αλλιως.Μπορει να μην εχει την κλασικη αξια "καλο εναντιων κακου" βλεπε σταρ γουορς,Αρχοντας κλπ αλλα ειναι πολυ καλογραμμενη ,σκηνοθετημενη,με μονο μελανο σημειο την κοιλια που κανει το 3.Και παλι ομως το Goodfellas μου ειπε τα ιδια στο 1/4 της ωρας.
Maximus Φεβρουάριος 16, 2009 #17268 Φεβρουάριος 16, 2009 Θα σήμαινε για μένα περισσότερα η ηλικία του, αν συνέχιζε με όλες του τις ταινίες έτσι (ή έστω με την πλειοψηφία). Ίσως και να του βγήκε - πάντως ήταν καλό ότι βγήκε Για το Νονό, δεν έχω πρόβλημα και με το 3, που αρκετοί έχουν, αλλά όπως είπες - τα Καλά Παιδιά μας τα παν κι αυτά και ίσως τραγούδησαν και καλύτερα. Όσο για κλασική αξία καλό vs κακό, που αρκετοί μου λένε ότι είναι super επιχείρημα υπέρ του Νονού, επειδή δεν την έχει...ντάξει...Προτιμώ το Road Arlington, το Sin City, κανά Skeleton Key ή φυσικά την τραγωδία του OldBoy αν θέλω να ξεφύγω από τα τετριμμένα Είναι σα να σου λένε ότι το The Good, the Bad and the Ugly ή τα For a Few Dollars / +More και το Unforgiven, "ξεφεύγουν από το κλασικό: καλός vs κακός". Ε μα, Western είναι, όλοι είναι bandits εκεί πέρα. Αντίστοιχα, μαφιόζοι είναι, τι περίμεναν, να δουν τα Στρουμφάκια?
Maximus Φεβρουάριος 16, 2009 #17270 Φεβρουάριος 16, 2009 Μαζι σου - όχι για καλύτερη ταινία ever, αλλά άνετα για μια από τις κορυφαίες περιπέτειες που έχουν βγει.
jpavly Φεβρουάριος 16, 2009 Author #17272 Φεβρουάριος 16, 2009 Αυτά είναι βιβλία http://www.amazon.com/Illustrated-Manual-Sniper-Skills-Spicer/dp/0760326746
LevelOne Φεβρουάριος 16, 2009 #17273 Φεβρουάριος 16, 2009 Αυτά είναι βιβλία http://www.amazon.com/Illustrated-Manual-Sniper-Skills-Spicer/dp/0760326746 Hitman: A Technical Manual For Independent Contractors της Paladin Press... το είχανε σύρει στα δικαστήρια επειδή οπως αποδείχθηκε, χρησιμοποιήθηκε σαν guideline για μια πληρωμένη δολοφονία και το αποσύρανε απο τα ράφια... Αν σου αρέσουν αυτου του είδους τα μανιουαλ, αυτο ειδικά εχει λεπτομέρειες αν μη τι άλλο, πολύ ενδιαφέρουσες...
greekfragma Φεβρουάριος 16, 2009 #17276 Φεβρουάριος 16, 2009 μακράν η πιο τραγική είδηση που έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό. http://www.skai.gr/master_story.php?id=111301
HotPeanut Φεβρουάριος 16, 2009 #17279 Φεβρουάριος 16, 2009 Βλέπω η μάνα έχει αρκετό πράμα να θυλάζει το μωρό Τι τάξη πάνε?
aggelopas Φεβρουάριος 16, 2009 #17280 Φεβρουάριος 16, 2009 ρε παιδια θυμαται κανεις το σιτε που εχει ανεβασμενα σε γοογλε βιντεο και βιμεο ελληνικες σειρες και ταινιες? ας στειλει ενα πμ γιατι μου διαφευγει τωρα.entit. thanks
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.