Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

"ημων" και δικος σου προγονος ηταν....μη τα φορτωνεις ολα στους αλλους..:p

(sorry που quotara 5-6 σελιδες πριν ...αλλα μεσα σε ενα 8-ωρο (ελαφρως τραβηγμενο) το τιγκαρατε.:p)

:innocent: Σωστός διορθώθηκε:red: (πάντα λάθος το κάνω)

• Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply
Για μένα ιδιωτικό= πληρωμένος βαθμός.

Πόσες φορές έχω ακούσει καθηγητές ιδιωτικών να κάνουν ιδιαίτερα σε παιδιά των τάξεων τους, τα οποία ανταμείβουν με ένα "επιεικέστατο" 20, μόνο και μόνο γιατί τους πληρώνουν;

Πόσες φορές έχω ακούσει για τις παραπάνω ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας στα ιδιωτικά; Είναι δηλαδή δίκαιο σε ένα σύστημα που προωθείται ο επί ίσοις όροις ανταγωνισμός να υπάρχουν τέτοιες διακρίσεις όταν μιλάει το χρήμα; Ο μαθητής του δημοσίου θα κάνει και θρησκευτικά, θα κανει και Φυσική Γενικής παιδείας.

Μου λέτε ότι τα καλύτερα μυαλά (οι επιτυχόντες των 10 ανωτέρων σχολών) προέρχονται απο ιδιωτικά. (

Αν και δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό.)

Όταν ο καθηγητής τους βάζει 20αρια με το φτυάρι, αυτομάτως έχουν πριμ σε σε σχέση με μένα, που έχω ένα καθηγητή που θέλει να με βαθμολογεί για αυτό που αξίζω.

Global Fakt: Δεν γίνεται να επιτυχεις υψηλοβαθμη σχολή αν δεν κάνεις φροντιστήριο, ιδιέταιρο ή κανονικό. Από την στιγμή που ένας υποψήφιος κάνει φροντιστήριο, τίθεται αυτομάτως σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων. Το ένα φέρνει τ άλλο και καταλήγουμε όλοι στο τέλος να εξαρτόμαστε απο ιδιωτικές φροντιστηριακές μονάδες/ιδιαίτερα.

Για μένα τα καλύτερα σχολεία είναι τα Πειραματικά Πρότυπα Λύκεια και Γυμνάσια. Η αντεπίθεση του δημοσίου στα ιδωτικά.

Πληροφοριακά από όλους τους καθηγητές που κάνουν αίτηση να μπουν σε αυτά τα σχολεία, μόνο αυτοί με το καλύτερο βιογραφικό μπαίνουν. Είναι κρίμα που λειτουργούν με κλήρωση...

Στα πρωτα, περι πληρωμενου βαθμου, συμφωνω απολυτα...

Τωρα, το οτι τα ιδιωτικα κανουν περισσοτερες ωρες, αυτο ειναι καθαρα δικο τους θεμα. Κανονικα παρανομουν, αν γινει ελεγχος, τρωνε γερες καμπανες. Συγκεκριμενα, το δικο μου ιδιωτικο λυκειο (αγρινιο) ειχε και αδεια φροντηστηριου για να μπορει να δικαιολογει τις extra ωρες. Και κατα την γνωμη μου ΚΑΛΑ κανουν.

Ακομα, ειπες "Δεν γίνεται να επιτυχεις υψηλοβαθμη σχολή αν δεν κάνεις φροντιστήριο, ιδιέταιρο ή κανονικό." (γραφεται ιδιαιτερο btw :p)

Εγω προσωπικα, εδωσα με τα 9 μαθηματα πηγαινοντας σε ιδιωτικο σχολειο. Ιδιαιτερο εκανα στα μαθηματικα κατευθυνσης και φροντηστηριο στην εκθεση, δηλαδη σε μονο 2 απο τα 9 και σε αυτα επειδη δεν μου αρεσαν οι καθηγητες του σχολειου μου. Το αποτελεσμα? Περασα ανετοτατα σε μια απο τις πιο υψηλοβαθμες σχολες (ΗΜΜΥ - ΕΜΠ). Αν θες να σου πω λεπτομεριες δεν εχω prob. Και θα σου πω ακριβως ποιο ειναι για μενα το λαθος που κανουν οι περισσοτεροι υποψηφιοι. Πανε σχολειο, παει το πρωι και το μεσημερι. Μετα πλακονωνται στα ιδιαιτερα και στα φροντηστηρια, με αποτελεσμα να γυρνανε 9 το βραδυ σπιτι κατακοποι. Χρονος για προσωπικο διαβασμα μενει? @@ 2-3 ωρες με το ζορι... Δεν πα να εχεις 15 καθηγητες πανω απο το κεφαλι σου, αμα δεν διαβασεις μονος σου δεν περνας πουθενα, so simple.

Και οσο αφορα την οικονομικη πλευρα του θεματος, στους γονεις μου πιστευω βγηκε πιο οικονομικα που πηγαινα ιδιωτικο και δεν εκανα ιδιαιτερα, απο το να πηγαινα δημοσιο και να εκανα σε 9 μαθηματα ιδιαιτερα.

για πληρωμενο βαθμο στο δικο μου δεν παιζει.εδω περυσι εμειναν μερικοι:p

παντως αφτο που πιστευω οτι κερδιζεις απο ενα ιδιωτικο ειναι:

1)οχι κενα,καταληψεις,λειπει ο καθηγητης,γεννησε η καθηγητρια κλπ

2)ασφαλεια απο εξοσχολικους

3)σχετικα νεοι καθητες με ορεξη για εργασια,νοιαζονται για το αν θα μαθει ο μαθητης

4)συνεχης ελεγχος

5)αν προσεχεις χρειαζεται σχετικα λιγος χρονος στο σπιτι

:toomuchne

Σήμερα πήγαν να μας την πέσουν από το τεχνικό, είχαν έρθει με λοστούς. :toomuchne

παραδοξως θα πρεπει να συμφωνησω με τον Τσακωνα σ'αυτο το θεμα :crazy:

απλα με ενα μικρο διαχωρισμο

δεν ειναι ολα τα ιδιωτικα και δημοσια σχολεια ισα κι ομοια

υπαρχουν προτυπα δημοσια, σωστα στελεχωμενα και με αξιοπρεπεις εγκαταστασεις, που κανουν πολυ καλη δουλεια

οπως και υπαρχουν ιδιωτικα που πληρωνεις και παιρνεις απολυτηριο δια αλληλογραφιας

απλα και τα δυο ειναι εξαιρεσεις στους κανονες τους αντιστοιχα

ΑΝ7, μη κρινεις απο δυο σχολεια που εχεις κοντα στο σπιτι σου εναν ολοκληρο κλαδο, ειναι τουλαχιστον αδικο

και επειδη σχολειο δεν ειναι μονο οι βαθμοι του Λυκειου αλλα η γενικοτερη εκπαιδευση του ατομου,

το επιπεδο των καθηγητων (σαφεστατα πιο αυστηρος ελεγχος)

τα δευτερευοντα, αλλα ουδολως αμελητεα, μαθηματα, (καλλιτεχνικα, μουσικη,γυμναστικη κ.α.)

εκπαιδευτικες εκδρομες, ο/α υλικο κτλ

οι ξενες γλωσσες

η επιτηρηση και ασφαλεια του παιδιου

το γενικοτερο επιπεδο των ταξεων (επιπεδο μαθητων> προκληση για βελτιωση> κινητρο)

απλα το ιδιωτικο συνηθως παρεχει πιο πολλα, σχεδον σε ολους τους τομεις

Και σε τελικη αναλυση ειναι στα χερια του ιδιου του παιδιου και των γονεων του

το να τα εκμεταλλευτουν στο επακρο ή απλα να αδιαφορησουν

οπως θα υπαρχουν αριστουχοι απο δημοσια επαρχιακα σχολεια επιπεδου δεκαετιας '50

ετσι θα υπαρχουν σκραπες απο ακριβοπληρωμενα κολεγια πολλων χιλιαδων ευρω

Εννοει κατι κωλοπαιδα 20χρονα που δεν εχουν τι να κανουν στην ζωη τους και σκανε μυτη στα σχολεια με τα παπακια και πουλανε μαγκια στον καθενα ετσι για να περασει η ωρα... Δεν ειναι λιγες φορες που καποιος τρωει ξυλο χωρις λογο, ετσι για να νιωσουν αυτοι πιο μαμιαδες...

Δεν την παλευω λέμε... άντε να περάσει και ο Οκτώβριος να πάρω καμια άδεια γιατί θα φάω άνθρωπο στο τέλος...

Καλημέρες

Κατάληψη κάνουν, τσάμπα το ξύπνημα :getlost:

Καλημέρα :yawn:

Δείτε F1

http://www.soccer-live.pl/ITVF1/formulajeden.php

Καλημέρα :D

Πάω να δω τον τζιτζιφιόγκο που μου βάζει συνέχεια 2 στο υπέρτατο μάθημα της Διδασκαλίας Φυσικής :devil:

[Πρόταση]

Πρέπει να μπει ένα button στο πρώτο post του κάθε thread το οποίο να λέγεται "epic wannabe" και όταν η κατάσταση του thread φτάνει στο σημείο επικοποίησης (sic) να το πατάει κάποιος αδερφός και όσοι χρήστες που είναι subscribed στην δημόσια ομάδα των "epic-watchers" να ενημερώνονται με ένα mail... έχω βαρεθεί να τα διαβάζω ετεροχρονισμένα "μαύρη τρύπα", θέλω να είμαι εκεί την ώρα που συμβαίνει...!

[/Πρόταση]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.