Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

• Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply

Επισης,μπορουσες να καθεσαι εξτρα 2ωρα για ενισχυτικη, δλδ εκανες 1499814 ωρες μαθ.κατ τη βδομαδα.

Δεν ξερω αν με πιανετε ;/

Τωρα για το σχολειο σαν εγκαταστασεις, εγω θυμαμαι απο στιβο-κολυμπι-αθληματα, μεχρι θεατρα, μουσικες και λειζερ, παλμογραφους ,χημικα πειραματα κτλ. Ξεφευγες απ τη ρουτινα του σχολειου.Οπως και να εχει , στον ανθρωπο ειναι :)

εδιτ: κουβεντα κανουμε, μη το ξεσκισετε ιδιωτικα vs δημοσια..

Παντως το pierce ειχε πολυ ωραια κοριτσια :hehe:

Και στα δημόσια υπάρχει η ενισχυτική ;)

Το κάθε δημόσιο διαχειρίζεται ανάλογα τα κονδύλια του.

Αλλά εμείς είχαμε και γήπεδο,και θέατρο(ανεβάζαμε και παραστάσεις σε διαγωνισμούς),αθλήματα φυσικά και είχαμε,και παλμογράφο είχαμε μιας και είχαμε 2 πλήρη εργαστήρια

Και στα δημόσια υπάρχει η ενισχυτική ;)

Το κάθε δημόσιο διαχειρίζεται ανάλογα τα κονδύλια του.

Αλλά εμείς είχαμε και γήπεδο,και θέατρο(ανεβάζαμε και παραστάσεις σε διαγωνισμούς),αθλήματα φυσικά και είχαμε,και παλμογράφο είχαμε μιας και είχαμε 2 πλήρη εργαστήρια

Kαι εμείς.

Και υπερ εξελιγμένο χημείο ;)

1 αίθουσα εκδηλώσεων υπερ πλήρης (με καρέκλες στυλ σινεμά κλπ)

Κλειστά και ανοικτά γήπεδα κλπ.

Στο 1ο Αγ. Δημητριου πάω (Στρογγυλό

Δε διαφωνω παιδες, και ειναι καλο που υπαρχουν τετοια σχολεια.Το θεμα ειναι να υπαρχουν παντου , αμην και ποτε.

Και μη κολλατε στον παλμογραφο και τις καρεκλες σινεμα :hehe: απλα παραδειγματα ηταν :)

υ.γ. αν και σαν παιδι ιδιωτικου θα πρεπε να πω MAH SKOOL WAS TEH BEST0r. :hehe:

Για μένα ιδιωτικό= πληρωμένος βαθμός.

Πόσες φορές έχω ακούσει καθηγητές ιδιωτικών να κάνουν ιδιαίτερα σε παιδιά των τάξεων τους, τα οποία ανταμείβουν με ένα "επιεικέστατο" 20, μόνο και μόνο γιατί τους πληρώνουν;

Πόσες φορές έχω ακούσει για τις παραπάνω ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας στα ιδιωτικά; Είναι δηλαδή δίκαιο σε ένα σύστημα που προωθείται ο επί ίσοις όροις ανταγωνισμός να υπάρχουν τέτοιες διακρίσεις όταν μιλάει το χρήμα; Ο μαθητής του δημοσίου θα κάνει και θρησκευτικά, θα κανει και Φυσική Γενικής παιδείας.

Μου λέτε ότι τα καλύτερα μυαλά (οι επιτυχόντες των 10 ανωτέρων σχολών) προέρχονται απο ιδιωτικά. (

Αν και δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό.)

Όταν ο καθηγητής τους βάζει 20αρια με το φτυάρι, αυτομάτως έχουν πριμ σε σε σχέση με μένα, που έχω ένα καθηγητή που θέλει να με βαθμολογεί για αυτό που αξίζω.

Global Fakt: Δεν γίνεται να επιτυχεις υψηλοβαθμη σχολή αν δεν κάνεις φροντιστήριο, ιδιέταιρο ή κανονικό. Από την στιγμή που ένας υποψήφιος κάνει φροντιστήριο, τίθεται αυτομάτως σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων. Το ένα φέρνει τ άλλο και καταλήγουμε όλοι στο τέλος να εξαρτόμαστε απο ιδιωτικές φροντιστηριακές μονάδες/ιδιαίτερα.

Για μένα τα καλύτερα σχολεία είναι τα Πειραματικά Πρότυπα Λύκεια και Γυμνάσια. Η αντεπίθεση του δημοσίου στα ιδωτικά.

Πληροφοριακά από όλους τους καθηγητές που κάνουν αίτηση να μπουν σε αυτά τα σχολεία, μόνο αυτοί με το καλύτερο βιογραφικό μπαίνουν. Είναι κρίμα που λειτουργούν με κλήρωση...

παμε ολοι ιδιωτικο που δε γινονται τετοια !

φυσικα 8 ωρες την ημερα απο 1η γυμνασιου που παω.........νιωθεις μαθημα ρε παιδακι μου:toomuchne

εξακολουθεί να μην μου λέει κάτ

ελα να στο κανω ψιλα:

εχεις στην Αττικη(υποθετικος αριθμος) 100 δημοσια και 10 ιδιωτικα.

εστω το καθε σχολειο 100 μαθητες που δινουν πανελληνιες.

εστω μια α σχολη με 100 εισακτεους.Καταλαβες ως εδω?

αρα εχουμε εξετασεις με 100χ100+10χ100 εξεταζομενους.Αρα 10000+1000.Ποσες πιθανοτητες υπαρχουν καποιοι του δημοσιου να καταλαβουν τις 10 πρωτες θεσης της σχολης και ποσες πιθανοτητες να καταληφθουν αυτες οι θεσεις απο καποιους του ιδιωτικου?(δεν θυμαμαμαι στατιστικη για να απαντησω,ας απαντησει καποιος που ξερει,νομιζω παντως οτι υπαρχουν τερατωδως μεγαλυτερες πιθανοτητες αυτες οι 10 θεσεις να καταληφθουν απο ατομα του δημοσιου)...Δεν μπορεις να κρινεις δηλαδη δημοσια και ιδιωτικα με τα ιδια μετρα.Γιατι το να μπουν στην σχολη αυτη 40 του ιδιωτικου ειναι συντριπτικη επιτυχια,κι ας φαινονται οι 60 του δημοσιου περισσοτεροι.

το 16?τι εννοας?δεν σε πιάνω.

για τον τζιμακο πηγαινε.παντως εννοουσα οτι η αναθεωρηση του ισως να μην ειναι απαραιτητα κατι κακο.

αν ήταν τόσο καλύτερα τα ιδιωτικά τις πρώτες θέσεις θα έπρεπε να τις είχαν μαθητές απο ιδιωτικά.

εντελως λαθος συμπερασμα (βλεπε 10.000 -1000)

ΥΓ: συγκεκριμένα σχολείο μου οι καθηγητές κατεύθυνσης είναι αξιοσέβαστοι όλοι τους

δηλαδη οσο πιο πολλες ασπρες τριχες εχει ενας καθηγητης τοσο πιο αποτελεσματικος ειναι?

α οποία ανταμείβουν με ένα "επιεικέστατο" 20, μόνο και μόνο γιατί τους πληρώνουν;

υπενθυμιζω πως στο τελος της σχολικης χρονιας οι μαθητες των ιδιωτικων υποχρεουνται να εξεταστουν και σε συμπληρωματικες "δημοσιες" εξετασεις.(οχι τις πανελληνιες,αλλα αλλες,ειδικα για τους μαθητες των ιδιωτικων)

Σε μας 20αρια δε χαριζανε.Σιγουρα το 15 στο κανανε 16, και το 13 15, αλλα μεχρι εκει.

Θρησκευτικα-κειμενα-κτλ καναμε κανονικα

Συμπληρωματικες εξετασεις;απο ποτε ειναι αυτο;Εγω θυμαμαι πανελληνιες+τα υπολοιπα.

Το αν θα κανει καποιος φροντιστηρια ειναι στο δικο του χερι.Και παλι, αυτο ξεκιναει απ το ποσο διαβαζεις εσυ ο ιδιος.

@performer και γω 17:00 γυρνουσα σπιτι..Ουτε δουλεια να ηταν :hehe:

Τωρα για το τοπ10 , δεν εχω κατι να πω, δε με απασχολει το θεμα.

Το αρθρο 16 ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη ιστορια.Αν ολα δουλευαν οπως πρεπει, και το αρθρο 16 ηταν το προβλημα, θα ημουν θετικος.Αλλα επειδη δε δουλευει τιποτα, δεν ξερω.

Αντιστοιχα με το θεμα που ακουστηκε να πανε οι εξετασεις απ το σχολειο στο πανεπιστημιο.Για μενα ειναι το πιο λογικο-σωστο.Επιλεγεις τη σχολη σου, πας, αναγκαστικα διαβαζεις αμα θες να μεινεις κτλ.

Οταν ομως πας και περνας μαθηματα με 0 επειδη εισαι στο Χ κομμα,το παραπανω συστημα θα ειναι epic fail.

Όσοι μελέτησαν την τέχνη του διοικείν, έχουν πεισθεί

ότι η τύχη των κρατών εξαρτάται, κατά βάση, από την εκπαίδευση των νέων ..

Αριστοτέλης

Αυτό το είπε κάποτε ο αρχαίος υμών πρόγονος, τώρα :wall:

"ημων" και δικος σου προγονος ηταν....μη τα φορτωνεις ολα στους αλλους..:p

(sorry που quotara 5-6 σελιδες πριν ...αλλα μεσα σε ενα 8-ωρο (ελαφρως τραβηγμενο) το τιγκαρατε.:p)

*Προσωπικά, αν ξαναπήγαινα σχολείο, θα πήγαινα μόνο σε δημόσιο (κι όχι μερικές τάξεις ιδιωτικό και τις υπόλοιπες σε δημόσιο).

*Το παράδειγμά σου, Τσάκωνα, είναι ελαφρώς άτοπο. Αν θες, μπορείς να μας πεις για τις 100 υψηλότερες βαθμολογίες - σε συγκεκριμένη κατεύθυνση-, αλλά όταν βάζεις και κάποια σχολή που μπαίνει μέσα και ο υποκειμενικός παράγωντας της προτίμησης του υποψηφίου, τα κάνουμε σαλάτα. Γιατί ξέρω παιδιά, από δημόσιο -και ο ένας μάλιστα χωρίς φροντιστήριο, που μπήκαν στο Φυσικό με 19,690 και 19,400κάτι. Αυτοί περνάγανε χαλαρά ΕΜΠ, αλλά προτιμήσανε το Φυσικό λόγω λόξας

υποκειμενικός παράγωντας της προτίμησης του υποψηφίου,

ναι,υπαρχει αυτος ο παραγοντας...αλλα θεωρω πως επηρεαζει σε ελαχιστο βαθμο το αποτελεσμα μιας και οι εν λογω αριστουχοι αποτελουν φωτεινες εξαιρεσεις....οι περισσοτεροι υποψηφιοι επιλεγουν την πιο "απαιτητικη " σε βαθμολογια/ζητηση σχολη που μπορουν(βαλε και το κοινωνικο συμπλεγμα των ελληνων)..και μια κ εκανες τον κοπο να διαβασεις το προηγουμενο ποστ θα βγαλεις περικαλω και τις πιθανοτητες?

υγ:γνωστος απο το σχολειο ηθελε πολυτεχνειο ηλ-μηχ ΕΜΠ...περασε εκει ολα ωραια κλπ..στο σχολειο φυσικα ηταν καπως ελλιπης σε αρχαια κλπ...μια μερα πηγε βολτιτσα στο ΦΠΨ για γκουχ "κοινωνικοποιηση".Ετυχε και μπηκε σε μαθημα αρχαιων.

Συμμετειχε στο μαθημα τοσο πολυ σε σχεση με τις κανονικες φοιτητριες του τμηματος που η καθηγητρια του ζητησε ονοματεπωνυμο για να του βαλει εξτρα βαθμο στις εξετασεις...Και φανταστειτε τα μουτρα της καθηγητριας οταν ειπε οτι ηταν απο το ΕΜΠ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.