KoMM Μάρτιος 24, 2008 #3001 Μάρτιος 24, 2008 Δεν ξέρω τι έχει παιχτεί στο ΠΟΘ, καφέ για ένα διάστημα -1 μήνας έμεινε ακόμα- δεν πίνω.Τώρα λίγο κουβέντα να πιάναμε ήθελα..:/Λυπάμαι παίδες για τις απώλειες .
hayabusa Μάρτιος 24, 2008 #3002 Μάρτιος 24, 2008 κοψτο οσο ειναι καιρος φιλε...ειναι κριμα να κανεις κατι που σου κοβει χρονια απο τη ζωη σου...
alexis2044 Μάρτιος 24, 2008 #3003 Μάρτιος 24, 2008 κοψτο οσο ειναι καιρος φιλε...ειναι κριμα να κανεις κατι που σου κοβει χρονια απο τη ζωη σου... Δεν ειναι κρίμα είναι μαζοχισμός. Ποσο μάλλον και να πληρώνεις για κάτι που σε βλάπτει.
Wizard! Μάρτιος 24, 2008 #3004 Μάρτιος 24, 2008 Ένας γνωστός προσπαθεί εδώ και 4-5 μήνες να πάρει αύξηση 150-200€ από τη δουλειά του.Καπνίζει δύο πακέτα τη μέρα...Του είπα να την πάρει μόνος του...: ~3€ * 30 ημέρες * 2 πακέτα = 180€...
DJD Μάρτιος 24, 2008 #3005 Μάρτιος 24, 2008 Για μερικούς το κάπνισμα είναι απόλαυση. Κάπνιζα από τα 17 μου μέχρι και τα 26 μου. Κάπνιζα όμως γιατί μου άρεσε, πραγματικά απολάμβανα ένα στριφτό τσιγάρο και τα Fellows πουράκια μου. Ο μόνος λόγος που το έχω κόψει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο είναι ο θάνατος του πατέρα ενός πολύ φίλου μου από καρκίνο του πνεύμονα. Καταπιέστηκα αλλά δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να το κόψω, όχι γιατί ζητούσα την νικοτίνη, απλά επειδή μου άρεσε πολύ να καπνίζω. Βέβαια δε κάπνιζα πολύ μη φανταστείτε, 8-9 στριφτά τσιγάρα τη μέρα. Και ναι ακόμα και τώρα 1,5 χρόνο μερικές φορές μου λείπει, ειδικά με ποτό. Όμως έχω αποκτήσει πάλι ένα κομμάτι από την αντοχή που είχα, λαχάνιαζα όταν ανέβαινα 3 ορόφους.. τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όλα επιλογές είναι, μην κατακρίνετε τους ανθρώπους που καπνίζουν, το 90% των καπνιστών άνω των 20 ετών (τα παιδάκια δε τα λογαριάζω) ξέρουν ότι βλάπτουν τον εαυτό τους.
alexis2044 Μάρτιος 24, 2008 #3006 Μάρτιος 24, 2008 Και σε τι διαφέρει ένα τσιγάρο απο την κοκαΐνη ας πουμε η οποιοδηποτε άλλο ναρκωτικο...;Στο ότι πωλείται ελεύθερα σε κάθε περίπτερο;
Wizard! Μάρτιος 24, 2008 #3007 Μάρτιος 24, 2008 Να σου πω κάτι? Δοκίμσα στα 16 μου More πράσινα. Μου άρεσαν πολύ. Ξέρεις τι σκέφτηκα? Οι συμμαθητές μου το έμαθαν με το ζόρι, με βήχα κλπ. όπως οι περισσότεροι. Αν λοιπόν αυτοί που το ξεκινάνε με το ζόρι και με δυσκολία δε μπορούν να το κόψουν, εμένα που μου αρέσει, τι θα κάνω?Κι έτσι πέταξα το γεμάτο πακέτο και δεν το ξαναέβαλα στο στόμα μου. Ήρθε κι η φάση με τον πατέρα μου, κι έληξε. Χώρια που σιχαίνομαι να φιλήσω γυναίκα που καπνίζει... Αλήθεια, αυτό δεν το σκέφτεστε ή βρίσκετε μόνο καπνίστριες?
KoMM Μάρτιος 24, 2008 #3008 Μάρτιος 24, 2008 καλά και γώ όταν ήμουν ακόμα πιο ανώριμος κάπνιζα 2 πακέτα τη μέρα χωρίς λόγο..Τώρα κανα 2 χρονάκια κάνω καπνό, και προσπαθώ να βρώ κάποιον ελαφρύ αλλά αρωματικό αλλά συνέχεια τους αποσύρουν ...Λίγα τσιγάρα και από δω, να ναι και καλά το γυμναστήριο που με έκανε να καταλάβω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αντοχές μου...
KoMM Μάρτιος 24, 2008 #3009 Μάρτιος 24, 2008 Εγώ προσωπικά δε σκέφτομαι αν καπνίζει η κοπέλα ή όχι...Και τώρα που έκανα και ένα φλασ μπακ δε θυμάμαι κάποια που να μη κάπνιζε....
DJD Μάρτιος 24, 2008 #3010 Μάρτιος 24, 2008 Εγώ έτυχε και είχα σχέση με καπνίστρια, αλλά ακόμα κι εμένα με ενοχλούσε. Πάντως το τσιγάρο δεν είναι ναρκωτικό, δηλητήριο είναι το οποίο κάνει κακό σε ένα μεγάλο μέρος του οργανισμού. Ειδικά για συγκεκριμένες μάρκες έχει ακουστεί ότι έβαζαν μέσα κάποιου είδους αμμωνίας για να τα κάνουν πιο εθιστικά.
unknown Μάρτιος 24, 2008 #3011 Μάρτιος 24, 2008 Χώρια που σιχαίνομαι να φιλήσω γυναίκα που καπνίζει... Αλήθεια, αυτό δεν το σκέφτεστε ή βρίσκετε μόνο καπνίστριες?σαν να γλυφεις τασακι ειναι :sick:
hayabusa Μάρτιος 24, 2008 #3012 Μάρτιος 24, 2008 Εγώ έτυχε και είχα σχέση με καπνίστρια, αλλά ακόμα κι εμένα με ενοχλούσε. Πάντως το τσιγάρο δεν είναι ναρκωτικό, δηλητήριο είναι το οποίο κάνει κακό σε ένα μεγάλο μέρος του οργανισμού. Ειδικά για συγκεκριμένες μάρκες έχει ακουστεί ότι έβαζαν μέσα κάποιου είδους αμμωνίας για να τα κάνουν πιο εθιστικά. απο τη στιγμη που σε εθιζει δεν ειναι δηλητηριο ναρκωτικο ειναι...οπως και οτιδηποτε εθιζει...
Wizard! Μάρτιος 24, 2008 #3013 Μάρτιος 24, 2008 Ειδικά για συγκεκριμένες μάρκες έχει ακουστεί ότι έβαζαν μέσα κάποιου είδους αμμωνίας για να τα κάνουν πιο εθιστικά.Είχε ακουστεί...? Μάλλον δεν έχεις δει αυτό: http://www.imdb.com/title/tt0140352/
DJD Μάρτιος 24, 2008 #3014 Μάρτιος 24, 2008 Είχε ακουστεί...? Μάλλον δεν έχεις δει αυτό: http://www.imdb.com/title/tt0140352/ Το έχω δει, όπως και το Thank you for smoking που έδειχνε μια ιστορία με τον cowboy της Marlboro. απο τη στιγμη που σε εθιζει δεν ειναι δηλητηριο ναρκωτικο ειναι...οπως και οτιδηποτε εθιζει... Ο εθισμός είναι πάθηση. Το κάθετι που μπορεί να σε εθίσει δεν είναι ναρκωτικό. Ο τζόγος και τα παιχνίδια ναρκωτικά είναι;
deninho Μάρτιος 24, 2008 #3015 Μάρτιος 24, 2008 "ναρκωτικός -ή -ό [narkotikós] E1 : 1.που έχει την ιδιότητα να προκαλεί νάρκωση: Nαρκωτικές ουσίες. Nαρκωτικά φάρμακα. 2. (ως ουσ.) το ναρκωτικό: τοξική ουσία, όπως π.χ. η ηρωίνη, το χασίς κτλ., που η παρατεταμένη χρήση της δημιουργεί εθισμό, με αποτέλεσμα την ψυχολογική και τη σωματική κατάπτωση του ατόμου που την παίρνει" και οι δύο είστε σωστοί
unknown Μάρτιος 24, 2008 #3016 Μάρτιος 24, 2008 αυτο που ξερω απο το λυκειο (οτι καταφεραν να με μαθουν δηλαδη)ουσιες που τελειωνουν σε -ινη οπως πχ.. κοκκα-ινη ηρω-ινη νικοτ-ινη εχουν τις ιδιες ιδιοτητες (δεν θυμαμαι πως αναφερονται επιστημονικα)οπως επισης και η ισταμ-ινη (αυτη προκαλει τον πυρετο)διορθωστε με αν κανω λαθος
hayabusa Μάρτιος 24, 2008 #3017 Μάρτιος 24, 2008 "ναρκωτικός -ή -ό [narkotikós] E1 : 1.που έχει την ιδιότητα να προκαλεί νάρκωση: Nαρκωτικές ουσίες. Nαρκωτικά φάρμακα. 2. (ως ουσ.) το ναρκωτικό: τοξική ουσία, όπως π.χ. η ηρωίνη, το χασίς κτλ., που η παρατεταμένη χρήση της δημιουργεί εθισμό, με αποτέλεσμα την ψυχολογική και τη σωματική κατάπτωση του ατόμου που την παίρνει"και οι δύο είστε σωστοί ευχαριστούμε δασκαλε...
sotiris Μάρτιος 24, 2008 #3018 Μάρτιος 24, 2008 αυτο που ξερω απο το λυκειο (οτι καταφεραν να με μαθουν δηλαδη)ουσιες που τελειωνουν σε -ινη οπως πχ.. κοκκα-ινη ηρω-ινη νικοτ-ινη εχουν τις ιδιες ιδιοτητες (δεν θυμαμαι πως αναφερονται επιστημονικα)οπως επισης και η ισταμ-ινη (αυτη προκαλει τον πυρετο)διορθωστε με αν κανω λαθοςΔεν είναι θέμα κατάληξης, είναι θέμα χημείας.Σίγουρα όλα όσα προκαλούν εθισμό δεν είναι ναρκωτικά.Ναρκωτικά είναι ένας γενικόλογος ορισμός.Κάποια είναι παραισθησιογόνες ουσίες, κάποια άλλα εξαρτησιογόνες ουσίες, και κάποια και τα δύο μαζί. Γεγονός είναι ότι αν δεν είναι παραισθησιογόνο, δεν αξίζει να το πάρεις, οπότε θεωρώ ότι εξ'ορισμού όλα τα ναρκωτικά έιναι παραισθισιογόνα.Το πρόβλημα είναι με τα οπιοειδή.Ο εγκέφαλος αναγνωρίζει τα οπιοειδή, για φυσικές λειτουργίες του οργανισμού (ενδορφίνες κλπ.), οπότε εκεί είναι η δύσκολη περίπτωση εθισμού και τα λεγόμενα βαριά ναρκωτικά, για διάφορους λόγους, και από εκεί είναι που μπορείς να την πάθεις πιο χοντρά.Ρίχτε μια ματιά και σε αυτό:http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/heroin/brain/Όχι, το τσιγάρο δεν είναι ναρκωτικό, διότι δεν είναι παραισθησιογόνο. Το ότι μπορεί να περιέχει 1-2 εξαρτησιογόνες ουσίες είναι άλλο θέμα, και η σοκολάτα για πολλούς είναι εξάρτηση, για άλλους το σουβλάκι κλπ. Ναρκωτικό πάντως δεν είναι, με την έννοια της νάρκωσης / παραίσθησης.
voudas Μάρτιος 24, 2008 #3019 Μάρτιος 24, 2008 όλα στο μυαλό είναι... κάπνιζα 1-2 πακέτα τη μέρα, πουράκια, καπνό, τα πάντα, σε χώρο με άπειρους καπνιστές, δύσκολο ωράριο κλπ... από 5 γενάρη απλά δεν ξαναέκανα άλλο τσιγάρο...
cptkoulis Μάρτιος 24, 2008 #3020 Μάρτιος 24, 2008 Δεν είναι θέμα κατάληξης, είναι θέμα χημείας.Σίγουρα όλα όσα προκαλούν εθισμό δεν είναι ναρκωτικά.Ναρκωτικά είναι ένας γενικόλογος ορισμός.Κάποια είναι παραισθησιογόνες ουσίες, κάποια άλλα εξαρτησιογόνες ουσίες, και κάποια και τα δύο μαζί. Γεγονός είναι ότι αν δεν είναι παραισθησιογόνο, δεν αξίζει να το πάρεις, οπότε θεωρώ ότι εξ'ορισμού όλα τα ναρκωτικά έιναι παραισθισιογόνα.Αυτο το παιδι ωρες ωρες τα λεει πολυ ωραια :flower:BTW ενα πολυ απλο παραδειγμαΚαι η καφε-ινη δεν θεωρειται ναρκωτικο αλλα ειναι τρομερα εθιστικη
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.