Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

• Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από gznp

Καλό είναι να εκτονώνεται σε 5.5άρια από το να κάνει ξαφνικά 7.0άρια ;)

Αυτο το συμπερασμα το εβγαλες μετα απο μακροχρονια μελετη??

To gznp μηπως ειναι τιποτα αρχικα οπως το BAN??/

Αρχική απάντηση από Winters

Auto to sumperasma to evgales meta apo makroxronia meleti?

To gznp mipos einai tipota arxika opos to van??/

greeklish βλέπουν τα καστανά μπιρμπιλωτά και όλο τσαχπινιά μάτια μου;

Αρχική απάντηση από Winters

Total respekt

:worship: :worship:

:daisy: :daisy:

H Σεισμολογία στην Ελλάδα είναι από τις μακράν πιο μπακάλικες επιστήμες - το '70 δώσαν "σιγουριά" στο λαό τα "μεγάλα" ονόματα, με πομπώδεις δηλώσεις και εφησυχασμούς, μη γνωρίζοντας Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΩΣ τίποτα για την κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις.

Τώρα, ποιος θα τολμήσει να καταστρέψει την όποια φήμη του, βγαίνοντας στα κανάλια και λέγοντας "Δεν ξέρω"?

Κανείς - οι περισσότεροι μιλάνε διπλωματικά, είμαστε η μόνη χώρα με 50 γεωδυναμικά ινστιτούτα, ο ένας κοιτάει να φάει τον άλλο και οι κοτσάνες δίνουν και παίρνουν.

Κλασικά παραδείγματα?

Ο πολίτης σε αυτή τη χώρα δεν ξέρει τι είναι το ρήγμα. Νομίζει ότι ρήγμα είναι κάτι που παράγει σεισμό. Ανοίγει η γη στα δύο ξέρω γω, ο Γκάνταλφ χτύπησε το staff του κάτω.

Που να βγω εγώ τώρα και να πω στους Θεσσαλονικείς για το ρήγμα της Αγίου Δημητρίου με τα πανεπιστήμια? Και το ρημάδι φαίνεται, να πεις ότι είναι κρυφό?

Θα αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι, "prey for forgiveness", "the end is near", "save us oh mighty lord".

Που να καθησυχάσεις αυτή τη μάζα? Λέγοντάς τους ότι υπάρχουν εκατοντάδες έως και χιλιάδες ρήγματα και μικρορήγματα στο νομό Θεσ/νίκης?

Πάει, το χασες. Ή θα σε σταυρώσουν και θα σε πουν τρελό ή θα δημιουργήσεις ένα πανικό που όμοιο δε θα έχεις ξαναδεί.

Και όλα αυτά γιατί κάποιοι πριν κάτι δεκαετίες το παίζαν παντογνώστες.

Οι ΙΔΙΟΙ κάποιοι που σα μλκες καθόντουσαν και λέγανε "δε θα γίνει άλλος σεισμός", για τα περσινά στη Ζάκυνθο, και κάθε μέρα γινόταν και ένας 6άρης.

Αφού δεν ξέρεις ρε, τι μιλάς? Τι καθησυχάζεις? Ένας καψερός από την Αθήνα είπε το αντίθετο και τρέξαν από όλη την Ελλάδα να τον φάνε - εν τέλει είχε δίκιο όμως. Τα ρήγματα εκεί έχουν κλασική συμπεριφορά που επιτρέπει συνεχείς, παρόμοιας έντασης σεισμούς. Το "μπορείτε να είστε ήσυχοι, δε θα γίνει άλλος σεισμός" ήθελα να ξερα πως τους ήρθε...

Και να γιναν κανα-δυο? Κοντά 5-6 μεγάλοι γίναν τότε.

Και αυτό που σου λέω, το εικάζω κι εγώ. Την περιοχή δεν την ξέρω καλά, αλλά λογικά για να κάνει 4.2 προχτές και 5.4 σήμερα, με εστιακό βάθος 10 χλμ και μετασεισμούς κοντά στο 3.5?

’νετα κύριος είναι ο 5.4 με βάση τα στατιστικά μοντέλα μας, σε κλασική ρηγματογενή ζώνη. Δεν είναι όπως εκείνος στη λίμνη κοντά στο Αγρίνιο, που φοβόμασταν μήπως τον έκανε στο μεγάλο ρήγμα που σήκωνε και 7.5άρη. Εδώ είναι 90φεύγα% ο 5.4 ο κύριος και τέλος.

Το αν ανησυχούμε τώρα για Κορινθιακό και τέτοια...Κανείς δεν ξέρει. Απλά ΔΕΝ ξέρει.

Στη σεισμολογία μπορείς να προβλέψεις επιτυχώς 2 από τους 3 παράγοντες:

- Το μέγεθος

- Το χρόνο

- Τον τόπο

Ποτέ όμως (με τα σημερινά δεδομένα) δεν μπορούμε να πιάσουμε το 3 στα 3.

Να σου πω ότι θα κάνει 7.2 στην Ανατολία? Πότε όμως?

Να σου πω ότι θα κάνει σεισμό τώρα στην Αθήνα? Ίσως μόλις έγινε, ένας 2.5άρης.

Να σου πώ ότι θα κάνει στις 10:23 έναν 6άρη? Κάπου στον κόσμο, ναι.

U get the point ;)

long post over and out.

οαεε : 11-1 τα ταμεια ανοιχτα...

Δε μπορουν αλλες ωρες.Δε μπορουν απο το πρωι.Δε μπορουν πιο μετα.Θα κουραστουν να εχουν επαφη με τον υπολοιπο κοσμο για παραπανω απο 2 ωρες..

Τι να πω.τι να πω.

Το 1 εχει κάποια λογική γιατί μετά για να κλείσουν στατιστικές , απογραφή κλπ οταν τελειώσουν συναλαγή με το κοινό θελουν κανα 1-2 ώρες ακα 3~ ,

Το 11 ομως δεν το καταλαβαίνω και εγώ . :hehe:

απογραφη 1-2 ωρες θελουν αυτοι που τα ταμεια ειναι ανοιχτα απο τις 8 το πρωι....αυτοι τι απογραφη να κανουν μεσα σε 2 ωρες ;ουτε 15λεπτα δε τους παιρνει....

anyway ενταξει για το 1....αλλα για το 11 wtf? να ξυπνησεις 7-8 να πας να ξεμπερδευεις (ειπαμε να κανουμε ενα καλο κ εμεις) και δε μπορεις

έχει παραγίνει μ φαίνεται :|

Κατεχάκη......

κοντά στο σταθμό του μετρό......

νυσταγμένος περιμένω έξω από το αμάξι της δουλείας....

κοίταζω ανά διαστήματα το κινητό μήπως με έχουν πάρει τηλ από την δουλεία.......

ώσπου σκάει ένα "παλικάρι" νορμαλ φαινομενικά.....

και ο διάλογος είχε ως εξής......

"καλήμερα συγνώμη.....μπορώ να σε ρωτήσω κάτι?"

"ναι πες μου" (λέω για καναν δρόμο θα με ρωτάει......)

"θα σε ενδιέφερε να κάνεις πριβέ γνωριμία?"

"ε??" ( για καμια βιζιτου θα θέλει να μου πει λεω)

"για πριβέ γνωριμία......ΜΟΝΟ ερωτικά....."

"τι εννοείς????:o " ( τι λεει ο μλκς πρωί πρωί?)

"για πριβέ γνωριμία......να γνωριστούμε.....ερωτικά"

":O ΟΧΙ" (πω τον π3#$%@στη)

"γιατί....?τιιι?μόνο με γυναίκες?"

"ε ναι!.." ( παραξενεύτικε κίολας :|)

"γιατί έτσι?"

"Δεν έχει γιατί....." (ακόμη μλκας έχω μείνει)

"θές να σου δώσω το τηλεφωνό μου για να με πάρεις άμα θες?"

"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση...." (:@)

"Δεν θα σε ενδιέφερε να δοκίμάσεις?καθόλου?"

"Ο Χ Ι "

"Γιατί είσαι τόσο κάθετος?"

"ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"

:o πω ρε π......... έχουν ξεφύγει......και ο τύπος δεν φαινότανε........

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.