Guest Νοέμβριος 21, 2010 #35161 Νοέμβριος 21, 2010 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι
ΓιαγκΤ Νοέμβριος 21, 2010 #35162 Νοέμβριος 21, 2010 Το απαιτώ κάποιον να κάνει κάτι και το πρέπων μέρος για να κάνω κάτι, είναι εκφράσεις και λογικές τις οποίες θα τις άκουγα από τον πατέρα μου, όχι από κάποιον που διανύει την δεύτερη δεκαετία της ζωής του. Fyi, την ζωή τη ζεις παρατηρώντας αυτό που συμβαίνει δίπλα σου, δεν κατεβάζεις το κεφάλι, φοράς τις παρωπίδες και πας για να προλάβεις. Να προλάβεις τί; αυτό που υπάρχει δίπλα σου το χάνεις, τυποποιείς τη διασκέδασή σου, διαμορφώνεις τα θέλω σου στα πρέπει που σου επιβάλλει η κοινωνία. Πες μου, ποια ήταν η τελευταία φορά που έδωσες σημασία σε ένα κομμάτι μπρούντζο για να δεις τι κρύβει μέσα του;Για να μπορέσεις να καταλάβεις την διαφορά ενός βιρτουόζου από έναν τυχαίο πρέπει να έχεις εκπαιδευτεί ( πανάκριβο σπορ )σε αυτό το είδος. Πόσοι νομίζεις από αυτούς που πέρασαν είχαν ξανακούσει ρεσιτάλ βιολιού;Τεράστια αστοχία Αντώνη. Αυτοί που θα τον καταλάβαιναν δυστυχώς δεν πηγαίνουν στη δουλειά με το μετρό.
z3et Νοέμβριος 21, 2010 #35163 Νοέμβριος 21, 2010 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι...?
Guest Νοέμβριος 21, 2010 #35164 Νοέμβριος 21, 2010 ...? Θα σου απαντούσα αλλά δεν προλαβαίνω τώρα Κάνε ένα search στο forum και θα μάθεις κάποια στιγμή
astrolabos Νοέμβριος 21, 2010 #35165 Νοέμβριος 21, 2010 Για να μπορέσεις να καταλάβεις την διαφορά ενός βιρτουόζου από έναν τυχαίο πρέπει να έχεις εκπαιδευτεί ( πανάκριβο σπορ )σε αυτό το είδος. Πόσοι νομίζεις από αυτούς που πέρασαν είχαν ξανακούσει ρεσιτάλ βιολιού;Τεράστια αστοχία Αντώνη. Αυτοί που θα τον καταλάβαιναν δυστυχώς δεν πηγαίνουν στη δουλειά με το μετρό.Δεν μέμφομαι το γεγονός ότι δεν κατάλαβαν ότι είναι βιρτουόζος, αλλά ότι δεν σταμάτησαν καθόλου να ακούσουν τη μουσική που έπαιζε. Η αδιαφορία είναι που με ενοχλεί. Λες και αν αργούσαν ένα λεπτό από εκεί που πήγαιναν θα άλλαζε κάτι.Την διαφορά ενός βιρτουόζου από έναν ερασιτέχνη είναι εμφανής, πόσο μάλλον αν ο ένας παίζει με μουσικό όργανο αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά όταν κάποιος είναι απομονωμένος στο μικρόκοσμό του και δεν βλέπει τι γίνεται γύρω του, όχι βιρτουόζος, και ο θεός ο ίδιος να έπαιζε, δε θα του έδινε σημασία.
alexis2044 Νοέμβριος 21, 2010 #35166 Νοέμβριος 21, 2010 Το απαιτώ κάποιον να κάνει κάτι και το πρέπων μέρος για να κάνω κάτι, είναι εκφράσεις και λογικές τις οποίες θα τις άκουγα από τον πατέρα μου, όχι από κάποιον που διανύει την δεύτερη δεκαετία της ζωής του. Fyi, την ζωή τη ζεις παρατηρώντας αυτό που συμβαίνει δίπλα σου, δεν κατεβάζεις το κεφάλι, φοράς τις παρωπίδες και πας για να προλάβεις. Να προλάβεις τί; αυτό που υπάρχει δίπλα σου το χάνεις, τυποποιείς τη διασκέδασή σου, διαμορφώνεις τα θέλω σου στα πρέπει που σου επιβάλλει η κοινωνία. Πες μου, ποια ήταν η τελευταία φορά που έδωσες σημασία σε ένα κομμάτι μπρούντζο για να δεις τι κρύβει μέσα του;Καταρχάς το να προσπαθείς να με καταρρίψεις λέγοντας ότι ακούγομαι σαν τον πατέρα σου, δεν είναι επιχείρημα ούτε τεκμήριο, επικαλείσαι συναισθηματικούς παράγοντες. Αν θες να με καταρρίψεις σε παρακαλώ κάντο με λογικούς συνειρμούς.Κατά δεύτερον, την λέξη "απαιτεις" που τόσο περίτεχνα boldάρεις στο post μου, την απομύζησα από το δικό σου προηγούμενο post στο οποίο εσύ δογματικά δεν θεωρείς ζωντανό, ή θεωρείς ότι δεν ζει, αυτός που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κάθισε να ακούσει τον πολυβραβευμένο μουσικό.Εγώ απλά θεωρώ ότι το κριτήριο σου είναι άκυρο, εφόσον δεν ζούμε σε ένα ιδεατό κόσμο άνευ υποχρεώσεων, αλλά σε έναν κόσμο ολοένα και αυξανόμενων που πρέπει να διεκπεραιωθούν, ως προϋποθέσεις επιβίωσης.Είμαι τόσο παράλογος; Ή θεωρείς ότι ο μέσος εργατοπατέρας στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να σταματήσει, να ακούσει τον μουσικό, να αργήσει στην δουλειά του ερχόμενος ίσως σε δύσκολη θέση εμπρός στον εργοδότη του και πιθανώς διακινδυνεύοντας τον μισθό με τον οποίο πρέπει να θραφούν τα 2 του παιδιά.Εγώ, αφού αναφέρεις εμένα, εάν δεν με πίεζε κάτι, είναι πιθανό να καθόμουν να τον ακούσω. Αλλά αν είχα τις υποχρεώσεις του κυρίου που περιγράφω από πάνω, που αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, δεν θα το σκεφτόμουν καν.Δεν είναι το θέμα το ότι δεν πάω κόντρα στο κατεστημένο, ούτε το ότι υποτάζομαι στα προστάγματα της κοινωνίας. Απλά αξιολογώ ένα ρεαλιστικό σενάριο. Και εφόσον μιλάς για παρατήρηση, δεν πέφτω θύμα στις προσταγές ενός περιοδικού που δεν κοιτάει καν τον αντίλογο, για ένα αποτέλεσμα που πιστεύω είχανε προκαθορισμένο πριν καν κάνουνε το παραπάνω κοινωνικό πείραμα.Μήπως εσύ τελικά φοράς τις παρωπίδες;
astrolabos Νοέμβριος 21, 2010 #35167 Νοέμβριος 21, 2010 Αεροπλάνο είσαι να σε καταρρίψω; Ο συνειρμός ήταν ηλικιακός, πράγμα που δεν το κατάλαβες. Αυτό που ήθελε να πει η εικόνα ή τουλάχιστον αυτό που εισέπραξα εγώ από αυτή, είναι ότι υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Αυτοί που θα δουν ένα ωραίο λουλούδι και θα το θαυμάσουν και άλλοι που θα το αγνοήσουν. "Ζην" διάγει αυτός που θα αγνοήσει το λουλουδι. "Ευ ζην" διάγει αυτός που θα κάτσει μια στιγμή και θα το θαυμάσει.
nickstamat Νοέμβριος 21, 2010 #35168 Νοέμβριος 21, 2010 Να κάτσει να το θαυμάσει.Να πάει μία εκδρομή.Να απολαύσει ένα ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα.Αλλά στον ελεύθερο χρόνο του.Όχι να αφήσει στη μέση μία άλλη υποχρέωση (όπως το να πάει στη δουλειά).
LevelOne Νοέμβριος 21, 2010 #35169 Νοέμβριος 21, 2010 Πάντα να έχετε στο νού σας, πως όλα χωρίζονται απο μια πάρα πολύ λεπτή γραμμή...Η εκκεντρικότητα απο το γούστο, ο πλούτος απο την φτώχια, η καλοσύνη απο την κακία...
deninho Νοέμβριος 21, 2010 #35173 Νοέμβριος 21, 2010 θέλετε να μου πείτε αν στη θέση του βιολιστή ήταν η Ριάνα, η Λόπεζ, ή, στα δικά μας, κανένα από τα ξεπωπα που "τραγουδάνε" στις πίστες, θα υπήρχε η ίδια αντίδραση-αδιαφορία;
ΓιαγκΤ Νοέμβριος 21, 2010 #35178 Νοέμβριος 21, 2010 Δεν μέμφομαι το γεγονός ότι δεν κατάλαβαν ότι είναι βιρτουόζος, αλλά ότι δεν σταμάτησαν καθόλου να ακούσουν τη μουσική που έπαιζε. Η αδιαφορία είναι που με ενοχλεί. Λες και αν αργούσαν ένα λεπτό από εκεί που πήγαιναν θα άλλαζε κάτι.Την διαφορά ενός βιρτουόζου από έναν ερασιτέχνη είναι εμφανής, πόσο μάλλον αν ο ένας παίζει με μουσικό όργανο αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά όταν κάποιος είναι απομονωμένος στο μικρόκοσμό του και δεν βλέπει τι γίνεται γύρω του, όχι βιρτουόζος, και ο θεός ο ίδιος να έπαιζε, δε θα του έδινε σημασία.θέλετε να μου πείτε αν στη θέση του βιολιστή ήταν η Ριάνα, η Λόπεζ, ή, στα δικά μας, κανένα από τα ξεπωπα που "τραγουδάνε" στις πίστες, θα υπήρχε η ίδια αντίδραση-αδιαφορία;Ακριβώς αυτό ήθελα να πω. Για να κάτσεις να ακούσης αφήνοντας τη δουλειά σου, πρέπει κατ αρχάς να σου αρέσει τι είδος. Γούστα είναι αυτά πως να το κάνουμε.Τώρα για να βγάλεις ένα συμπέρασμα ψάξε τις 624 σελίδες και βρες κλασικό κομμάτι για βιολί : P
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.