Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

Πετρο,και βεβαια δεν με υποχρωσει κανεις να ανηκω καπου.Προσπαθω μαλιστα να μην "ανηκω" ,γιατι ετσι πιστευω οι ιδεες μου επηρεαζονται απο τριτους και σε τελικη αναλυση ισως καταντησουν ιδεες ιδιες με αλλων τοσων που "καηκαν" στο παιχνιδι των παραταξεων/οργανωσεων/καταταξεων κτλπ κτλπ. :TD:

Μα γιατί; Γιατί τα μέτρα και τα σταθμά να είναι οι προ 4.000 ετών πρόγονοί μου; Δε βλέπω σήμερα τι είναι σωστό και τι όχι; Εμένα το Ευγγέλιο μου είναι να είμαι ένα αξιοπρεπείς άνθρωπος που δεν προκαλεί κακό στους συνανθρώπους του και αυτούς που αγαπάει. Αν όταν πεθάνω γυρίσει έστω και ένας άνθρωπος και πει "ήταν καλό παιδί ο Πέτρος" εγώ θα είμαι οκ.

Συμφωνω με αυτο,απλως ειπα οτι θα πρεπε να κανουμε και μια συγκριση,πως γινεται οι τοτε προγονοι μας να ταν πιο μπροστα σε αρκετα ζητηματα απ'οτι ειμαστε εμεις εν ετει 2000+ ...Ισως ετσι παρουμε λιγο μπρος και κανουμε τιποτα ν'αλλαξει αυτη η μιζερια στην οποια ζουμε.

Το μόνο που θα πω επ'αυτού, είναι ότι το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει σ'αυτό τον κόσμο, είναι για το αν ο γιος μου θα είναι χριστιανός. Ο μόνος λόγος που πιστεύεις αυτά που πιστεύεις, είναι γιατί σου τα εμφυτεύαν στο μυαλό από τότε που είσουν μερικών μηνών.

Μη μπερδευεις τον Χριστιανισμο με την Εκκλησια ,τα θρησκευτικα,τους παπαδες και ολα αυτα τα "τυπικα" .Ο Χριστιανισμος ειναι τροπος ζωης.Εγω που δε πιστευω σε θεο,μπορει να μαι πιο Χριστιανος απο τη γιαγια μου τον θειο μου,γιατι σεβομαι τον συνανθρωπο,ειμαι δικαιος προς ολους,σεβομαι οταν πρεπει να σεβαστω και ας μην πηγαινω εκκλησια και ας λεω "μαμω τη """ια σου " .Εξ'αλλου ο Χριστος οταν μιλουσε ο ιδιος (οχι αυτα που λεγαν για κοινον οι προφητες και οι αποστολοι μετ'επειτα),ποτε δεν ανεφερε Θεο.Μιλουσε για τον Πατερα και εκανε λογο για μια κοινωνια χωρις βασιλιαδες και ηγετες,οπου ολοι ειμαστε ισοι ενωπιον του Πατρος (αταξικη κοινωνια ουσιαστικα).

Χριστιανισμος και Εκκλησια λοιπον καμια σχεση στην πραγματικοτητα.Μη κοιτας το πως ειμαστε σημερα που επειδη ο Μπαμπας ειναι ΠΑΣΟΚ θα ναι και το παιδι,επειδη το βαφτισαν Χριστιανο χωρις να το ρωτησουν,θα ναι Χριστιανος...

Απλως ολο αυτο που πρεσβευε ο Χριστος ,ονομαστηκε Χριστιανισμος,δεν βλεπω πουθενα την σχεση που χει με τον Θεο και τις λατρειες.Ειναι καθαρα τροπος ζωης.Και ο Χριστιανισμος αλλωστε εχει τρομερα φιλοσοφικα ζητηματα που μπορει να μελετησει κανεις...

Ναι. Είμαστε το κέντρο του κόσμου και όλα γίνονται για το ποιος θα μας πάρει. Γιατί εξ ορισμού είμαστε το κελεπούρι του πλανήτη.

Σιγουρα δεν ειναι γι αυτο,γιατι αμα ηθελαν,θα μας ειχαν παρει ηδη τωρα ετσι αδυναμοι που μαστε.Αλλα για σκεψου,στο παρελθον ποσες φορες η Ελλαδα ηταν το επικεντρο του κοσμου.Ποσες φορες οι Ελληνες απειλησαν αλλους λαους και επεκταθηκαν μεχρι δε ξερω και γω που...Ποσες φορες οι Ελληνες ηταν σκλαβοι μεγαλων δυναμεων και τα καταφεραν παρα τη "μικροτητα" τους?...Θα σου πω εγω...πολλες φορες !!! Και δε περασει μολις 1μισος αιωνας και ολα αυτα εχουν αλλαξει.Πλεον φοβομαστε μη μας κανει πολεμο καμια Αλβανια,για καμια μεγαλη δυναμη ας μη το πουμε,καλυτερα να τρεξουμε στις σπηλιες...

Βαση της ιστοριας λοιπον αποδυκνειεται οτι οι Ελληνες σε περιοδο κινδυνου και πολεμου ειναι παντα ενωμενοι και δυνατοι.

Παντως προτεινω να το τελειωσουμε,δεν θα βγαλει πουθενα η κουβεντα γιατι ειναι καθαρα θεμα αντιληψεων.Εξ'αλλου θα μπορουσε να γινει στο αναλογο θεμα ( Ακραιες κατατασεις απαιτουν ακραιες λυσεις..?) :unsure:

• Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply
Εσυ δηλαδη δε θα θελες ο Ελληνας αντιπροσωπος να τα πει στον Αγγλο με τη σειρα του?Δε θα θελες να του το κλεισει?

Για να τον αποστομώσει, θα πρέπει να έχει και κάτι να του δείξει.

Ήθελες να του πει κάτι του στυλ "Όταν οι προγονοί μας μαμούσαν κι έδερναν, εσείς οι Άγγλοι που ήσασταν?"

Το συζητούσα τις προάλλες με ένα φίλο μου και προσωπικά πιστεύω ότι το πρόβλημά μας σαν Έλληνες είναι ότι δίνουμε περισσότερη σημασία στα προφορικά λόγια (είτε αυτό είναι η γλώσσα ή οι λέξεις) παρά στις πράξεις που χρειάζεται να κάνουμε. Αν κάποτε περιορίσουμε λίγο την ελευθερία λόγου που θεωρούμε δεδομένη, τότε ίσως αρχίσουμε να παράγουμε περισσότερα έργα που θα μας πάνε μπροστά.

Ως τότε καλή τύχη γιατί κι εγώ σύντομα θα εγκαταλείψω το "πλοίο" :hehe:

έρχεται κανείς να δείρουμε τον τζιπάβλυ ;

Aλλά όχι, θα κάνω κατι καλύτερο...θα πάρω τον dellman και θα πάμε να μας κανει τραπέζι :hehe:

ασχετο οσο δεν παει....αλλα αυτο ξερατε οτι υπαρχει???:D

total blast!!!

υπάρχει και αυτό

speakeasywine001.jpg

good wines astrolabe, πλέον και με κυριολεκτική έννοια :p

μα τι προπαγανδα ειναι αυτη που διαδιδεις?αφου το λεει ξεκαθαρα!εχουν δημοσια δωρεαν παιδεια και 96 τοις εκατο ξερουν γραμματα...τι πειραζει που τους εκτελουν δηλαδη?απαπαπαππα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.