Jaco Μάρτιος 5, 2010 #27401 Μάρτιος 5, 2010 Συμφωνώ με τον Hydra... Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι άλλοι μάζευαν βελανίδια... τώρα που ήρθε η ώρα να τα βάλουμε όλοι εκεί που ξέρουμε, οι άλλοι θα βάζουν βελανίδια και εμείς Παρθενώνες...
dellman Μάρτιος 5, 2010 #27402 Μάρτιος 5, 2010 :nono:http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 :big_boss: Kαι δεν υποτιμησα την ιστορια των Αγγλων,την αληθεια ειπα...Θελουμε..δε θελουμε?Η Ακροπολις θα αξιζει πολυ παραπανω απο Καστρα. Εμπλεκεται και μια Χρυση Τομη που δινει αλλη διασταση.... Τι σχέση έχει ο εθνισμός? Θες να μου πεις ότι ξέρεις την ιστορία του τόπου σου (και μη μιλήσεις για σχολικά βιβλία γιατί αυτά έχουν τόσες ιστορικές αναλήθειες όσες οι τρύπες της Τζούλιας :sic tm) Έχεις διανοηθεί, αντιληφθεί ότι οι νέοι σήμερα δεν μπορούν να γράψουν ελληνικά όχι να έχουν παιδεία .... Aφιερωμένο.....
Hydra Μάρτιος 5, 2010 #27403 Μάρτιος 5, 2010 Το ειπα σε περιπτωση που ο Neph με ταυτισε με αυτον τον χαζο τον φασιστα που νομιζει οτι ειναι Χριστιανος.Αλλο εθνιστης,αλλο εθνικιστης και αλλο πατριωτης .Ειμαι σιγουρος τα ξερεις αυτα,δε θα στα μαθω εγω. Και βεβαια δεν τα ξερω ολα απο Ιστορια.Αλλα νομιζω στο εξωτερικο διδασκονται και ελληνικη ιστορια Το χω αντιληφθει,αλλα δεν ειναι ολοι ετσι.Λες για μενα που λεω "οταν εμεις χτιζαμε Παρθενωνες..." αλλα απ'οτι βλεπω το "Εγω στην ηλικια σου..." δεν επαψε να υπαρχει και να ακουγεται ακομη και τωρα :yes4: Και δεν νομιζω οτι υπαρχει Ελληνας που να ξερει καλα τη γλωσσα του και την Ιστορια του.Ειμαι σιγουρος γι αυτο.Το ελληνικο λεξιλογιο π.χ ειναι τοσο μεγαλο που δεν παιζει να το γνωριζουμε ολο. Βασικα ομως δεν βρισκω το νοημα να μιλαμε τωρα για αυτα τα θεματα.Εμεις αντι να κανουμε κατι μπας και μας δουν εκει εξω με καλυτερο ματι,καθομαστε και τσακωνομαστε μεταξυ μας...
Nephiλiμ Μάρτιος 5, 2010 #27404 Μάρτιος 5, 2010 Το ειπα σε περιπτωση που ο Neph με ταυτισε με αυτον τον χαζο τον φασιστα που νομιζει οτι ειναι Χριστιανος.Αλλο εθνιστης,αλλο εθνικιστης και αλλο πατριωτης .Ειμαι σιγουρος τα ξερεις αυτα,δε θα στα μαθω εγω.Και βεβαια δεν τα ξερω ολα απο Ιστορια.Αλλα νομιζω στο εξωτερικο διδασκονται και ελληνικη ιστορια Το χω αντιληφθει,αλλα δεν ειναι ολοι ετσι.Λες για μενα που λεω "οταν εμεις χτιζαμε Παρθενωνες..." αλλα απ'οτι βλεπω το "Εγω στην ηλικια σου..." δεν επαψε να υπαρχει και να ακουγεται ακομη και τωρα :yes4: Και δεν νομιζω οτι υπαρχει Ελληνας που να ξερει καλα τη γλωσσα του και την Ιστορια του.Ειμαι σιγουρος γι αυτο.Το ελληνικο λεξιλογιο π.χ ειναι τοσο μεγαλο που δεν παιζει να το γνωριζουμε ολο. Βασικα ομως δεν βρισκω το νοημα να μιλαμε τωρα για αυτα τα θεματα.Εμεις αντι να κανουμε κατι μπας και μας δουν εκει εξω με καλυτερο ματι,καθομαστε και τσακωνομαστε μεταξυ μας... Αγοραρε. Εγω απλως σου παραθεσα ενα κειμενο που πολυ ομορφα και σε απλα ελληνικα εξηγει την προελευση την γραφικοτατης φρασης περι Παρθενωνων και βελανιδιων. Αν αλλο καταλαβες εσυ, ειναι δικο σου και μονο θεμα.
dellman Μάρτιος 5, 2010 #27405 Μάρτιος 5, 2010 Το ειπα σε περιπτωση που ο Neph με ταυτισε με αυτον τον χαζο τον φασιστα που νομιζει οτι ειναι Χριστιανος.Αλλο εθνιστης,αλλο εθνικιστης και αλλο πατριωτης .Ειμαι σιγουρος τα ξερεις αυτα,δε θα στα μαθω εγω.Και βεβαια δεν τα ξερω ολα απο Ιστορια.Αλλα νομιζω στο εξωτερικο διδασκονται και ελληνικη ιστορια Το χω αντιληφθει,αλλα δεν ειναι ολοι ετσι.Λες για μενα που λεω "οταν εμεις χτιζαμε Παρθενωνες..." αλλα απ'οτι βλεπω το "Εγω στην ηλικια σου..." δεν επαψε να υπαρχει και να ακουγεται ακομη και τωρα :yes4: Και δεν νομιζω οτι υπαρχει Ελληνας που να ξερει καλα τη γλωσσα του και την Ιστορια του.Ειμαι σιγουρος γι αυτο.Το ελληνικο λεξιλογιο π.χ ειναι τοσο μεγαλο που δεν παιζει να το γνωριζουμε ολο. Βασικα ομως δεν βρισκω το νοημα να μιλαμε τωρα για αυτα τα θεματα.Εμεις αντι να κανουμε κατι μπας και μας δουν εκει εξω με καλυτερο ματι,καθομαστε και τσακωνομαστε μεταξυ μας... ΚΑι Ιστορία και αρχαία ελληνικά... Δεν μιλάω για ηλικίες αλλά για νοοτροπίες... Υπάρχουν και μάλιστα πολλοί... Τσακωνόμαστε γιατί την νοοτροπία... γιατί όσο εμείς είμαστε στα @@ μας οι άλλοι έτσι θα μας βλέπουν. Κάποιος εδώ μέσα είχε πει το απλό. Με τα όσα μέτρα και αν παρθούν πάλι σε 4 χρονάκια τα ίδια κόμματα θα είναι κυρίαρχα και εμείς θα συνεχίσουμε να κλαιγόμαστε...
ΓιαγκΤ Μάρτιος 5, 2010 #27406 Μάρτιος 5, 2010 ψιτ, βγάλε και την αγγλοσαξονική μυθολογία από το avatar σουΑπλό μυθιστόρημα, του συγγραφέα Tolkien.
Hydra Μάρτιος 5, 2010 #27407 Μάρτιος 5, 2010 Απλό μυθιστόρημα, του συγγραφέα Tolkien. Απλως τοτε που τα γραψε ο Τολκιν οι Αγγλοι δεν ειχαν μυθολογια και ο πρωτος μυθος ηρθε απο αυτον.Το Beowulf.
Nephiλiμ Μάρτιος 5, 2010 #27409 Μάρτιος 5, 2010 Απλως τοτε που τα γραψε ο Τολκιν οι Αγγλοι δεν ειχαν μυθολογια και ο πρωτος μυθος ηρθε απο αυτον.Το Beowulf. Δεν ειχαν οι Αγγλοσαξονες μυθολογια?
Hydra Μάρτιος 5, 2010 #27410 Μάρτιος 5, 2010 Μα δεν εννοω αυτο και το Beowulf παλιο ειναι,αυτος τα εγραψε και κυκλοφορησε στον λαο.
Nephiλiμ Μάρτιος 5, 2010 #27411 Μάρτιος 5, 2010 Απλως τοτε που τα γραψε ο Τολκιν οι Αγγλοι δεν ειχαν μυθολογια και ο πρωτος μυθος ηρθε απο αυτον.Το Beowulf. Ξαναπαμε μια. Μεχρι 1954 δεν ειχαν μυθολογια?
Hydra Μάρτιος 5, 2010 #27412 Μάρτιος 5, 2010 Ειχαν,αλλα αυτος συγκεντρωσε τις μυθολογιες σε βιβλια.Ειναι σαν να εχουμε εμεις τη μυθολογια με τον Ηρακλη και να μην ειναι γραμμενη πουθενα ,απλα να λεγεται απο γενια σε γενια δια στοματος.Ποσοι θα την ξερουν...?Απλο ειναι :patsak:Για να πειστεις,αγορασε αυτο .
JaguarOne Μάρτιος 5, 2010 #27413 Μάρτιος 5, 2010 O Tolkien δεν μάζεψε καμμια μυθολογία σε βιβλία. Πήρε ιδέες από την μυθολογία της βόρειας και κεντρικής ευρώπης και απλά έπλασε μια ιστορία, ένα μυθιστόρημα. Αυτό που λές είναι σαν να έγραφα εγώ τους άθλους του Ηρακλή, μόνο που οι στυμφαλίδες όρνιθες ήταν 5 παπάκια με την γρίπη των πουλερικών και η ιππολύτη ήταν η τζούλια. Έλεος πια έχεις καμμια ιδέα για τι μιλάς?
Chosen Μάρτιος 6, 2010 #27414 Μάρτιος 6, 2010 http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 εθνισμός αρσενικό * ιδεολογική στάση που προωθεί την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης χωρίς να δείχνει περιφρόνηση απέναντι στην ιστορία και την ταυτότητα άλλων εθνών Ναι οκ,και θα μας μιλαει ο εγγλεζος για δημοκρατια?Για μενα αυτη ειναι η ντροπη .Φτασαμε να μας τη λενε στο θεμα "δημοκρατια" κατι τυποι που προ Χριστου ηταν ανυπαρκτοι σαν λαος.Αν δεν ηταν καποιοι "Ελληναραδες" "******* idiot Greeks" δεν θα ηξερε καν τι εστι δημοκρατια και ακομη θα υπεγραφαν συγχωροχαρτια ..... Μάλιστα... μαθήματα δημοκρατίας, ιστορίας και εθνισμού, από το παλικάρι που πρώτα λέει αυτό που του'ρχεται και μετά ψάχνει να βρει τα επιχειρήματα για να το στηρίξει... Πριν από μερικά χρόνια θα σπαταλούσα φαιά ουσία να απαντήσω στο κλασικό επιχείρημα "οι άλλοι λαοί δεν έχουν ιστορία, μόνο οι Έλληνες έχουν", σκεπτόμενος πάντα ότι για έναν νέο άνθρωπο ποτέ δεν είναι αργά να ανοίξουν τα μάτια του και να δουν τον κόσμο αντικειμενικά, ολοκληρωτικά και πέρα από την πλύση εγκεφάλου που μας κάνανε στα σχολεία. Σήμερα πλέον δε με απασχολεί καθόλου, η ανθρώπινη ιστορία προχωράει και όποιος μπορέσει να εξελιχθεί, θα εξελιχθεί (όποιος δε μπορεί, ας ζήσει με τα βιβλία της ιστορίας για Βίβλο). Σέβομαι την ελληνική ιστορία, αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο τι αποτύπωμα θα αφήσω εγώ στον πλανήτη και στους συνανθρώπους μου και όχι να ζω ως νεοελληνικό παράσιτο κρυμμένο πίσω από το λάβαρο του αρχαίου Έλληνα που δίδαξε τους πάντες και τα πάντα πριν από 5.000 χρόνια. Κι όσο για τους Παρθενώνες και τα βελανίδια: μπορεί ο "Άγγλος του 3.000 π.Χ." και ο "Γερμανός του 3.000 π.Χ." να ήταν βάρβαροι (για τα ελληνικά δεδομένα), αλλά εγώ ντρέπομαι περισσότερο για τον "Έλληνα του 2000 μ.Χ." που αποφάσισε ότι το gaming είναι παράνομο και που αποδεικνύει ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί το ίδιο του το κράτος χωρίς να το καταστρέψει. Όπως λέγανε και οι αρχαίοι Κινέζοι (άλλος βάρβαρος λαός "χωρίς ιστορία"): όποιος ζει σε γυάλινα σπίτια, δεν πετάει πέτρες στα σπίτια των άλλων. Κοινώς, μέχρι να καταφέρουμε να αποδείξουμε στον υπόλοιπο πλανήτη ότι έχουμε έστω και 1% από την ποιότητα των αρχαίων Ελλήνων, καλό θα ήταν να μην το παίζουμε ότι είμαστε ακόμα οι #1 πριμαντόνες
Hydra Μάρτιος 6, 2010 #27415 Μάρτιος 6, 2010 Μάλιστα... μαθήματα δημοκρατίας, ιστορίας και εθνισμού, από το παλικάρι που πρώτα λέει αυτό που του'ρχεται και μετά ψάχνει να βρει τα επιχειρήματα για να το στηρίξει...Αλλο εθνιστης,αλλο εθνικιστης και αλλο πατριωτης .Ειμαι σιγουρος τα ξερεις αυτα,δε θα στα μαθω εγω.Kαι δεν υποτιμησα την ιστορια των Αγγλων,την αληθεια ειπα...Θελουμε..δε θελουμε?Η Ακροπολις θα αξιζει πολυ παραπανω απο Καστρα.Εμπλεκεται και μια Χρυση Τομη που δινει αλλη διασταση....Τι να κανουμε ρε Chosen τωρα?Ετσι ειναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ αν προτιμας!Μηπως η παγκοσμιοποιηση μας εχει κλεισει τα ματια που λες και εχουμε καταντησει να μιμουμαστε Αμερικη μερια με αποτελεσμα σαν λαος να αποτελουμαστε απο παιδια που ασχολουνται με μαρκες και μεγαλα "παιδια" που σπαταλαν τα λευτα τους σε apples,iPads και Μερσεντες 30 χιλιαδες ευρω,γιατι το Getz τους χαλαει...Σέβομαι την ελληνική ιστορία, αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο τι αποτύπωμα θα αφήσω εγώ στον πλανήτη και στους συνανθρώπους μου και όχι να ζω ως νεοελληνικό παράσιτο κρυμμένο πίσω από το λάβαρο του αρχαίου Έλληνα που δίδαξε τους πάντες και τα πάντα πριν από 5.000 χρόνια.Εσυ? Καταρχας δεν ξερουμε τις αντιληψεις σου και τις ιδεες σου.Αλλα θα πρεπε να βλεπεις και λιγο πισω στο παρελθον και να συγκρινεις την προσφορα των τοτε και την προσφορα τη δικη σου.Η δικη σου ειναι τονοι καυσαεριο το μηνα,ραδιενεργεια,σκουπιδια,φοροδιαφυγη,κερδος εις βαρος του συνανθρωρου,αντιδημορατικη-αντιχριστιανικη παιδεια στους νεους(το παιδι στο πισω καθισμα,μπροστα ο φαδερ του κλασσικα να φωναζει σε εναν ξενο στον δρομο "$@%@ Πανγια σου κωλ%#@#3 "),οικονομικο χρεος και ενα σωρο ανεπιθυμητα για τους επομενους πραγματα.Μιλαω για εναν μεσο Ελληνα ,οχι για σενα...Πριν καιρο ειχα δει ενα γκαλοπ στο ερωτημα "Αν η Ελλαδα ηταν εν καιρω πολεμου και απειλουνταν,θα πηγενατε να βοηθησετε?" Και οι μισοι σχεδον ειπαν ΟΧΙ.Αυτο καταντησαμε ,ανθρωποι που μισουν την ιδια τους την χωρα...Αλλα ετσι μας θελουν εκει εξω.Μιζερους,αφελεις και ευκολους.Τουδε και στο εξης θα πρεπει να μαθουμε να μισουμε τη χωρα μας και να αμελουμε την ιστορια μας.Αφου αξιζει να ξεχασουμε ποιοι ειμαστε για το νεοκαπιταλιστικο ρευμα ...Το οτι σε 200 χρονια απο τωρα υπαρχει πιθανοτητα οι απογονοι μας να μην εχουν ελληνικη γλωσσα το εχεις διανοηθει?Ειτε γιατι σημερα ολοι γραφουν greeklish,ειτε επειδη εχουμε την ταση να τη θεωρουμε κατωτερη αλλων γλωσσων...To οτι ο παππους μας κοιμηθηκε στην Ελλαδα και μεις ξυπνησαμε στο Σουδαν σου λεει κατι?Δε σου πα οτι η Ελλαδα ειναι το παν ,τιμη-αιμα και χαζαμαρες.Εσυ δηλαδη δε θα θελες ο Ελληνας αντιπροσωπος να τα πει στον Αγγλο με τη σειρα του?Δε θα θελες να του το κλεισει?Θα θελες!Αλλα ειναι ανικανος και αυτος και οσοι ψηφιζουμε,γιατι και μεις ανικανοι ειμαστε!Οσα δε φτανει η αλεπου ,τα κανει κρεμασταρια ! Αυτο θα πω και τελος .
Jaco Μάρτιος 6, 2010 #27417 Μάρτιος 6, 2010 Hydra, το μοναδικό νόημα που έχει η ιστορία είναι να διδασκόμαστε από αυτή και να αποφεύγουμε τα ίδια λάθη...Όλα τ' άλλα είναι φούμαρα...Το να λες είμαι περήφανος, που πριν από 3000 χρόνια κάτι τύποι που ζούσαν εδώ, ήταν πιο έξυπνοι και καλύτεροι από εμάς είναι κατάντια... Το να είσαι περήφανος από την κατάντια σου, είναι δικαίωμα σου, αλλά δέξου ότι κάποιοι θέλουν να πάνε μπροστά...
ΓιαγκΤ Μάρτιος 6, 2010 #27418 Μάρτιος 6, 2010 Δεν ειχαν οι Αγγλοσαξονες μυθολογια?Η μυθολογία είναι συνήθως προϊστορικά γεγονότα διανθισμένα με παραμύθια, αφού μεταφέρονταν από γενιά σε γενιά προφορικά.Οι Αγγλοσάξονες δημιουργήθηκαν στους ιστορικούς χρόνους, από την ένωση των Ρωμεο-Κελτών της Βρετανίας και των Σαξόνων ( γερμανικό φίλο ) που μετακινήθηκαν εκεί.
winters Μάρτιος 6, 2010 #27419 Μάρτιος 6, 2010 http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_3.htmlΞεφτίλα....
Chosen Μάρτιος 6, 2010 #27420 Μάρτιος 6, 2010 Τι να κανουμε ρε Chosen τωρα?Ετσι ειναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ αν προτιμας!Μηπως η παγκοσμιοποιηση μας εχει κλεισει τα ματια που λες και εχουμε καταντησει να μιμουμαστε Αμερικη μερια με αποτελεσμα σαν λαος να αποτελουμαστε απο παιδια που ασχολουνται με μαρκες και μεγαλα "παιδια" που σπαταλαν τα λευτα τους σε apples,iPads και Μερσεντες 30 χιλιαδες ευρω,γιατι το Getz τους χαλαει...Με το συμπάθειο, αλλά αυτό μου βγαίνει λίγο ό,τι να'ναι... αρχίζω και δυσκολεύομαι να βρω λογική συνέχεια στα γραφόμενά σου. Δε σε υποχρεώνει κανείς να ανήκεις σε κάποια κατηγορία και σαν έφηβος είναι πιο δύσκολο να δεις την παγίδα, αλλά σ'αυτό τον σκληρό αγώνα που λέγεται ζωή, δεν είναι όλοι οι κανόνες για να σε διευκολύνουν.Που σημαίνει ότι αν ξυπνήσεις, ξύπνησες. Αν όχι, ατύχησες.Εσυ? Καταρχας δεν ξερουμε τις αντιληψεις σου και τις ιδεες σου.Αλλα θα πρεπε να βλεπεις και λιγο πισω στο παρελθον και να συγκρινεις την προσφορα των τοτε και την προσφορα τη δικη σου.Μα γιατί; Γιατί τα μέτρα και τα σταθμά να είναι οι προ 4.000 ετών πρόγονοί μου; Δε βλέπω σήμερα τι είναι σωστό και τι όχι; Εμένα το Ευγγέλιο μου είναι να είμαι ένα αξιοπρεπείς άνθρωπος που δεν προκαλεί κακό στους συνανθρώπους του και αυτούς που αγαπάει. Αν όταν πεθάνω γυρίσει έστω και ένας άνθρωπος και πει "ήταν καλό παιδί ο Πέτρος" εγώ θα είμαι οκ.αντιδημορατικη-αντιχριστιανικη παιδεια στους νεουςΤο μόνο που θα πω επ'αυτού, είναι ότι το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει σ'αυτό τον κόσμο, είναι για το αν ο γιος μου θα είναι χριστιανός. Ο μόνος λόγος που πιστεύεις αυτά που πιστεύεις, είναι γιατί σου τα εμφυτεύαν στο μυαλό από τότε που είσουν μερικών μηνών.Αν πάω να βάλω είδηση ότι η Nvidia αγοράζει την AMD, θα με πλακώσουν όλοι με τις πέτρες. Γιατί αν δε δουν ένα link από αξιόπιστη πηγή, δεν πρόκειται να το πιστέψουν. Αλλά και να το δουν, πάλι θα έχουν ενδιασμούς, μέχρι να το δουν σε άλλα 5 sites.Αλλά για τις ιστορίες με τα φίδια και τα μήλα, με τις φλεγόμενες βάτους, τις πλημμύρες και τις νεκραναστάσεις, δεν χρειαζόμαστε καμία απόδειξη. Μας αρκεί που μας το υπαγορεύουν από το δημοτικό σχολείο και που μας απειλούν με την κόλαση. Τόσο καλή δουλειά έχει κάνει ο χριστιανισμός και τόσο ελεύθερος είσαι.Όπως είχε πει και ένας έξυπνος άνθρωπος: απαιτούμε την ελευθερία του λόγου, γιατί έχουμε ήδη χάσει την ελευθερία της σκέψης.Αλλα ετσι μας θελουν εκει εξω.Μιζερους,αφελεις και ευκολους.Ναι. Είμαστε το κέντρο του κόσμου και όλα γίνονται για το ποιος θα μας πάρει. Γιατί εξ ορισμού είμαστε το κελεπούρι του πλανήτη.Τις τελευταίες 2-3 παραγράφους σου, δεν τις κάνω quote γιατί σε έχασα, μου κάνει πιο πολύ για ranting περί διαφόρων θεμάτων, παρά για επιχειρήματα με λογικούς συνειρμούς.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.