Jump to content

Noμικα προβληματα ΚΑΙ για το Rapidshare

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η μουσική βιομηχανία της Γερμανίας, πέτυχε μια νομική νίκη έναντι της δημοφιλούς υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων, rapidshare. Σύμφωνα με τους κατόχους δικαιωμάτων, το rapidshare θα πρέπει να απαγορεύσει στους χρήστες του να κατεβάζουν μουσικά κομμάτια από τους servers της υπηρεσίας γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη διακοπή λειτουργίας του.

Την τελευταία εβδομάδα υπάρχουν αναφορές σε ενδεχόμενο κλείσιμο του Rapidshare και που αναμένετε να γίνουν πολύ πιο έντονες μετά τη τελευταία δικαστική απόφαση. Το rapidshare έχει χάσει τη δίκη περί παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από την ομάδα GEMA που αντιπροσωπεύεται από 60.000 μέλη και περισσότερους από 1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες δικαιωμάτων παγκοσμίως. Η GEMA έχει λάβει επιθετική στάση στην επιδίωξη για νομική δράση κατά του Rapidshare σε μια προσπάθεια ώστε η δημοφιλής υπηρεσία να είναι υπόλογη για τις παράνομες ενέργειες των χρηστών της.

Aπ'οτι φαινεται το κυνηγητο δεν θα σταματησει μονο στο piratebay...

Πηγες

insomnia.gr

torrentfreak.com(επισημη πηγη)

Δηλαδη αν ανεβασω ενα album συμπιεσμενο και με password πως θα καταλαβουν αν εχει τραγουδια μεσα ή οχι?

Κατι μου λεει οτι οδευουμε προς νομιμοποιηση οχι μονο τραγουδιων !!

Και η αρχη εγινε απο το pirate bay !!;)

Αρχική απάντηση από kallileo

Δηλαδη αν ανεβασω ενα album συμπιεσμενο και με password πως θα καταλαβουν αν εχει τραγουδια μεσα ή οχι?

Δυστυχώς λίγοι ξέρουν να το κάνουν αυτό... Μην κοιτάς εμάς εδώ μέσα που έχουμε κάπως ανεβασμένο επίπεδο...

ΟΤΙ και να προσπαθησουν δεν θα καταφερουν τιποτα.

Μπορει να χασαμε την μαχη αλλα οχι τον πολεμο

Αρχική απάντηση από TheoV

ΟΤΙ και να προσπαθησουν δεν θα καταφερουν τιποτα.

Μπορει να χασαμε την μαχη αλλα οχι τον πολεμο

φιλος, συγνωμη αλλα διαφωνω με αυτο το σκεπτικο....

Δεν μπορει να κατεβαζεις παρανομα (οχι εσυ προσωπικα) και να θελεις να βγεις και απο πανω...Ασχετα αν οι εταιρειες που φωναζουν εχουν αδικο σε αλλα πραγματα ο αγωνας κατα της παρανομιας ειναι αναφαιρετο δικαιωμα τους...

Πολυ σωστα hayabusa συμφωνω, αυτο το σκεπτικο ειναι λαθος και ας εχουν αδικο σε καποια θεματα οι εταιριες....αλλα ""η πειρατεια σκωτωνει την μουσικη"":( και δεν γινετε μονο με την μουσικη αυτο....ασχετα που οι περισσοτεροι ακολουθουμε αυτον τον ευκολο δρομο-τροπο...

Ναι, μα δεν λένε να κάνουν κάτι για να σταματήσει η πειρατεία της μουσικής, ταινιών και άλλου υλικού στο οποίο έχουν καταχυρωθεί πνευματικά δικαιώματα. ΔΛΔ, γιατί να πληρώνεις 20-30 για ένα album, και 60-70 για ένα game. Και από την άλλη να σου λένε να κάνεις και αναβαθμίσεις για να το παίξεις. Ή θα μας πούνε, αν δεν μπορείς να υποστηρίξει το μηχάνημα σου την τεχνολογία μην το παίξεις?

Προσωπικά πιστεύω, ότι όσοι κατεβάζουν καλά κάνουν, μέχρι κάποιος οργανισμός να βάλει μυαλό και να επιβάλλουν ανώτερες τιμές στα προιόντα αυτά, και να μην είναι στη δικαιοδοσία της κάθε εταιρείας το πόσο θα το βγάλει στην αγορά.

Και όλα αυτά τα site, rapidshare, pirate bay, demonoid και άλλα δημιουργήθηκαν για να περάσουν ένα μήνυμα στον κόσμο, αλλά οι εταιρείες απλά θέλουν να τα τρώνε και δεν κοιτάνε, έστω και ελάχιστα, το συμφέρον του καταναλωτή.

Παιδιά μπορεί να μου εξηγήσει πως δουλέυει το rapidshare? Θεωριτικά εκεί ανεβάζει ο καθένας ότι θέλει και το rapid δε ρωτά. Οπότε, ποιος φέρει ευθήνη για την περίπτωση που κάποιος ανεβάσει κάτι παράνομο? Αυτός που το ανεβάζει ή το rapid που το δέχεται? (έχω account αλλά δεν έχω κοιτάξει term of use κλπ).Και αν όντως εγώ ανεβάζω συμπιεσμένα αρχεία με pass ( που το κάνουν πολύ) τι γίνεται τότε? Μηπως το rapid δεν θα δέχεται τέτοια αρχεία (σιγά μην αποσυμπιέζουν τα τόσα Gb συμπιεσμεων αρχείων που έχουν και τους στέλνουν).Αν και απ ότι κατάλαβα αυτό έχουν σαν στόχο οι αντι-pirate εταιρίες.Η το rapid να ψάχνει κάθε αρχεία να δει τι είναι (τα συμπιεσμένα) ή να μη δέχεται τέτοια αρχεία (συμπιεσμενα).

Οσο υπαρχουν αυτες οι τιμολογιακες πολιτικες αυτα θα παθαινουν και δεν θα τα αποτρεψουν με τιποτα παιδια εγω αυτο ξερω

Μόνο οι καλλιτέχνες μπορούν να μας σώσουν... Αλλά κι αυτοί δύσκολο. Αν συνεχίσουν/κλιμακώσουν τις απεργίες, που γίνονται γιατί οι εταιρίες παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, το πιθανότερο να τους παραμερίσουν και να βγάλουν καινούριους στην επιφάνεια. Δυστυχώς η δίψα για δημοσιότητα είναι τέτοια που δε θα δυσκολευτούν να βρουν αντικαταστάτες. "Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς"

Αν κατάλαβα καλά από το torrentfreak.com δεν είναι παρά μόνο μια ανεπιβεβαίωτη φήμη... λέει: "rumors that now look likely to resurface"...

Τελοσπάντων, δεν ξέρω αν στέκει νομικά να έχει ευθύνη αυτός που κάνει το hosting... αν είναι έτσι τότε πάει ένας ρουφιάνος, ανεβάζει mp3 σε όλους τους hosting providers στυλ rapidshare και τους κλείνουν αύριο... άλλωστε υπάρχει υπηρεσία του rapidshare η οποία μόλις γίνει μια καταγγελία για μη νόμιμο υλικό το κατεβάζει αμέσως... άρα δεν υιοθετεί την πειρατία...

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Δε θα καταδικάσει κανείς τους providers επειδή κάποιος τους ανέβασε πειρατικό υλικό. Αν όμως, το διατηρούν εν γνώση τους, αν έχουν μεγάλη κίνηση, αν τους προειδοποιήσουν/ενημερώσουν και δεν κάνουν κάτι, τότε ναι, θα έχουν πρόβλημα.

’λλωστε και τώρα γίνεται. Η Tellas μάλιστα είχε ανακοινώσει ότι αν της ζητηθούν στοιχεία από συνδρομητή της που μοιράζει πολλά αρχεία (τόσα ώστε να τραβήξει την προσοχή των εταιριών), θα τον "δώσει στεγνά". Μετά την αλλαγή του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (το 2004 νομίζω), μπορεί να άλλαξε πολιτική, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, μπορεί να τον δώσει κρυφά και να βρουν νόμιμη οδό να τον μαζέψουν.

Αν θέλουν πραγματικά να τα κλείσουν τα κλείνουν σε μια μέρα... πράγματι...

πιστεύω ακόμα πολύ λόγος για το τίποτα... αν τους κλείσουν και πολεμήσουν πραγματικά την πειρατία μέχρι εσχάτων, τότε θα απορρήσω γιατί σημαίνει ότι δεν έχω καταλάβει το σχέδιο τους ή καλύτερα την αλλαγή πορείας τους... είδωμεν...

telefonica ειναι στα δικαστηρια γιατι δεν εδωσε στοιχεια πειρατων , απο τις εταιριες. αναλυτης ελεγε οτι αν τα δωσει μετα θα μυνησουν την telefonica οι χρηστες για παραβιαση προσωπικων δεδομενων. μυλος

σφίξιμο στο bandwith παγκόσμια μου μυρίζει....

άμα το ξεπεράσουν θα χαλαρώσουν πάλι :hehe:

οι Guns N Roses θα βγάλουν δισκάκι που έμενε επι 15χρόνια στα συρτάρια δισκογραφικής.

λήγει το συμβόλαιο και θα ακολουθήσουν το μονοπάτι των Radiohead κατέβασε ό,τι θέλεις και δώσε ό,τι θέλεις.

εκεί βλέπω να καταλήγουν και τα προγράμματα

και λοιπά προιόντα.

http://www.e-na.com/default.aspx μέχρι και 70% κάτω στον τύπο...

θα προτιμούσα ένα άυλο μέλλον σε πολλά είδη

Αρχική απάντηση από ea6gka

telefonica ειναι στα δικαστηρια γιατι δεν εδωσε στοιχεια πειρατων , απο τις εταιριες. αναλυτης ελεγε οτι αν τα δωσει μετα θα μυνησουν την telefonica οι χρηστες για παραβιαση προσωπικων δεδομενων. μυλος

To Rap ισχυρίζεται ότι δεν κρατάει καν logs απο το τι κατεβάζει ο καθένας... οπότε δεν μπορούν να αγγίξουν τον "καταναλωτη". Εκτός και αν καθορίσουν τιμωρία για όλους πραγμα αδύνατο.

Αρχική απάντηση από Rapidshare Premium

The following table shows the download traffic you have generated with your premium account. The respective log entries will be deleted after 90 days. RapidShare save the date, the ip address and the generated traffic. No more data is collected. The second table shows your premium point conversions.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.