x-treme Ιανουάριος 29, 2008 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2008 Ασύρματα μεταφέρεται το σήμα από τον πομπό στο δέκτη (δλδ στο ηχείο). Αλλά το ηχείο έχει και κάποιες ενεργειακές απαιτήσεις για να λειτουργήσει. Οι απαιτήσεις δεν καλύπτονται από μπαταρίες, για να είναι και τελείως ασύρματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιανουάριος 30, 2008 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2008 Οποτε παιρνεις 2 δορυφορους ασυρματους αλλα πρεπει να τους συνδεσεις στην πριζα. χμμμμ δεν μου κανει και πολυ βολικο αυτο.τα ζ-5500 δεν νομιζω να θελουν τετοια κολπα για τους δορυφορους ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 30, 2008 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2008 Για να μην μπερδεύεσαι φίλε έχε υπόψιν ότι 1- ο δέκτης στέλνει το σήμα στον πομπό (ηχείο). 2- ο πομπός πρέπει να δεκτεί σήμα ικανής ισχύος ώστε να διεγερθεί σωστά και να αποδόσει, με άλλα λόγια το ηχείο δεν φτάνει μόνο να δεκτεί ένα σήμα για να παίξει χρειάζεται και το κατάλληλο ρεύμα. Το 2 καλύπτεται από τους ενισχυτές που έχουν ενσωματωμένους τα συστήματα, συνήθως μέσα στο sub υπάρχει και ο x-κάναλος ενισχυτής (δικάναλος, πεντακάναλος) και για αυτό το λόγο όλα τα καλώδια των ηχείων συνήθως συνδέονται εκεί. Ο ενισχυτής πέρνει το σήμα το ενισχύει κατάλληλα, όσο καλύτερος τόσο δυνατότερα θα παίζει και το στέλνει στα ηχεία. Αντίστοιχα υπάρχουν ηχεία που έχουν το καθένα τον δικό του ενισχυτή (κοίτα λίγο στο Πλαίσιο κάτι μόνιτορ M-Audio, αλλά κοίτα και τις τιμές τους ). Τα ασύρματα λοιπόν πέρνουν ένα ασθενές σήμα αλλά για να παίξουν σωστά χρειάζονται το καθένα τον ενισχυτή του. Κάπως έτσι πάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιανουάριος 30, 2008 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2008 Φανιστελρόυ αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η ποιότητα( ακα ξέρεις συγκεκριμένα τι θέλεις) και δεν ακούς κυρίως ηλεκτρονική μουσική απέφυγε τα λότζιτεκ. Σε σχέση με ποιοτικά σετ 2.1 δεν αξίζουν. Για σινεμά καταστάσεις πάντως είναι πολύ καλά.Τα κλιπς είναι σοβαρά ηχεία αλλά δυστυχώς πανάκριβα εδώ στην Ελλάδα. Τα κλιπς που λες δεν έχουν πολύ δύναμη και παραμορφώνουν κάπως τις ψηλές αν ζοριστούν(τα άκουσα στην αντιπροσωπεία). Ο ήχος τους σε χαμηλές μεσαίες εντάσεις είναι καθαρός και αέρινος με μπάσο ανώτερο από τα λότζιτεκ.Από κλιπς θα έπαιρνα αυτά για ποιότητα και μικρό μέγεθος. Είναι ακριβά και 2.1 αλλά έχουν τεράστιες εντάσεις με πολύ καλό ήχο.Αν θέλεις οπωσδήποτε 5.1(ή 7.1) και πάλι μην πάρεις λότζιτεκ αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως η μουσική, αλλά creative gigaworks. Έχουν καλύτερες ψηλές από τα λότζι λόγω ύπαρξης τουίτερ γεμάτες μεσαίες και μπάσο σαφώς ευκρινέστερο από οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει η προαναφερθείσα ανταγωνίστρια. Σε ήλεκτρονική μουσική όμως τα μειονεκτήματα των λότζι δεν θα φαίνονται. Οπότε σταθμίζεις τις απαιτήσεις σου και αποφασίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FREY REACTOR Φεβρουάριος 4, 2008 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2008 φιλε πετρο τ'αχεις ακουσει και τα 2 και μπορεις να πεις με βεβαιοτητα οτι τα s750 ειναι καλυτερα στη μουσικη απο τα Ζ5500? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 4, 2008 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2008 Έχω τα μέγκα (χειρότερα από τα s750) συν ένα ζευγάρι ποιοτικών ακουστικών και έχω ακούσει σε μαγαζί τα z-5500 σε δικά μου cd. Ναι, τα πιστεύω όσα λέω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FREY REACTOR Φεβρουάριος 5, 2008 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 δεν ηταν μομφη το ποστ μου απλως επειδη εχω τα Ζ5500 και εχω βαρεθει λογω των γνωστων προβληματων/μειονεκτηματων τους σκεφτομαι αν αξιζει να παω στα s750 ή κατευθειαν σε ενα setup με ξεχωριστο ενισχυτη,ηχεια κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Φεβρουάριος 5, 2008 Author #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Tι γνωστα προβληματα εχουν δλδ τα Ζ5500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FREY REACTOR Φεβρουάριος 6, 2008 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2008 μικροι δορυφοροι που δεν αποδιδουν γεματες μεσαιεςψηλο crossover point (<200 Hz) που λερωνει τις "μεσαιες"μια "τρυπα" στις χαμηλομεσαιες-παρα το ψηλο crossoverτο poppingγενικα τον πρωτο χροον τα χαρηκα αλλα οταν τελειωσε ο wow factor αρχισαν να με κουραζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Φεβρουάριος 6, 2008 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2008 Αρχική απάντηση από ea6gka και οταν σε περνουν στο κινητο τι γινεται με τα ασυρματα? Απολύτως τίποτα, με τα ασύρματα ποντίκια και πληκτρολόγια παίζει πρόβλημα.Αρχική απάντηση από Jofa φιλε μου εγω δεν εχω καποιο ιδιαιτερο προβλημα ειναι πολυ καλα τα ηχεια οσο για τα συγκεκριμενα ασυρματα δες τι λενε και που ισχυει γιατι τα εχω...Η εξάλειψη των καλωδίων δεν γίνεται εις βάρος της ποιότητας ήχου αφού η ασύρματη σύνδεση των πίσω ηχείων δίνει μια ακόμη καλύτερη αίσθηση του περιφερειακού ήχου, είτε αυτός είναι από μια ταινία, είτε από παιχνίδι , είτε από πολυκάναλη αναπαραγωγή μουσικής. ΤRI-Node.Βασικό χαρακτηριστικό είναι πως κάθε πίσω ηχείο είναι ανεξάρτητο, με το δικό του ασύρματο δέκτη και ενσωματωμένο ενισχυτή και το μόνο που χρειάζονται είναι μια πρίζα Τα ηχεία έχουν την πιστοποίηση ΤΗΧ λόγω της ασύρματης τεχνολογίας Τι είναι αυτά που λες? Τι σχέση έχει το ΤΗΧ με τα ασύρματα?---Φάνη, άκου τον Petrossotrep, σε ότι λέει συμφωνώ κι εγώ 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 10, 2008 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2008 Αρχική απάντηση από FREY REACTOR [06-02-2008 21:35] μικροι δορυφοροι που δεν αποδιδουν γεματες μεσαιεςψηλο crossover point (<200 Hz) που λερωνει τις "μεσαιες"μια "τρυπα" στις χαμηλομεσαιες-παρα το ψηλο crossoverτο poppingγενικα τον πρωτο χροον τα χαρηκα αλλα οταν τελειωσε ο wow factor αρχισαν να με κουραζουν Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει παλαιότερα σχετικά θρεντ του λαμπ όπου είχα ποστάρει, αλλά σε όσα λες συμφωνώ απόλυτα. Είναι τα κλασσικά προβλήματα όλων των λότζι. Είσαι ίσως ο πρώτος με λότζιτεκ εδώ μέσα που το παραδέχεται. Πάμε στα s750 τώρα. Το κροσσόβερ τους είναι σίγουρα κάτω από τα 150 Hz αλλά δεν θυμάμαι που ακριβώς. Οι δορυφόροι, κρίνοντας και από τα δικά μου, θα παίζουν τις μεσοχαμηλές (χωρίς κενά στον ήχο) αλλά όχι τόσο καθαρά όπως σε μεγαλύτερα ηχεία βάσης για το σαλόνι(αρκετά θαμπές για μουσική αλλά με ικανοποιητικό όγκο). Είναι ο αναπόφευκτος συμβιβασμός όταν σχεδιάζεις μικρό ηχείο ώστε να παίζει αυτές τις νότες. Όσο για τους επιμέρους τομείς(μπάσα, πρίμα κτλ) είναι σίγουρα καλύτερα από τα λότζιτεκ. Τέλος, το γούφερ, ενώ είναι καθαρό παρουσιάζει προκλήσεις όσον αφορά την τοποθέτηση.Συμπέρασμα: Πήγαινε κατ'ευθείαν σε ξεχωριστό ενισχυτή με ηχεία της επιλογής σου, αν μπορείς, για να αποφύγεις όλα τα μειονεκτήματα των pc speakers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.