Jump to content

Assembly ξέρει κανείς?

DarkSaga

Recommended Posts

έχω το εξής θέμα: έχω τα παρακάτω στην διεύθυνση

F390: 06, 90, F3, 21, 99, F3, 36, B0, AF, 32, 6F, E5, 36, CD, C9, 00, 31, 00, FF, CD, 90, F3

και θέλω να κάνω αντίστροφη συμβολομετάφραση

δεν θέλω να διαβάσω απο τη μνήμη.

τα opcodes θέλω να βρώ,το πρόγραμμα

και τελικά να το τρέξω

Αρχική απάντηση από DarkSaga

έχω το εξής θέμα: έχω τα παρακάτω στην διεύθυνση

F390: 06, 90, F3, 21, 99, F3, 36, B0, AF, 32, 6F, E5, 36, CD, C9, 00, 31, 00, FF, CD, 90, F3

και θέλω να κάνω αντίστροφη συμβολομετάφραση

δεν θέλω να διαβάσω απο τη μνήμη τα opcodes θέλω να βρώ,το πρόγραμμα

και τελικά να το τρέξω

θελεις μετατροπη σε δυαδικο ??

Πες ακριβως !!

h διευθηνση f390 ειναι γενικου σκοπου? αν ναι αυτα ειναι δεδομενα το τι ειναι ειναι εντελως αγνωστο......εσυ θελεις απο τις hex τιμες να σου πουμε τινος εντολης το opcode ειναι????? μαλλον ζητας πολλα!!!

DarkSaga, επειδή στους μικροελεγκτές για το κάθε byte έχει σημασία και η θέση του, δεν πρόκeiται να βγάλει κανείς άκρη... έχουν άλλο νόημα τα bytes αυτά αν είναι στην αρχή, άλλο στη μέση και άλλο στο τέλος... δεν είναι μόνο opcodes...

Τέλοσπάντων, όπως λέει και ο wizard πέρνα όλο το binary file μέσα από το IDA ο οποίος είναι δυνατός disassembler και άσε να σου κάνει αυτός την βρωμοδουλειά... Αν τα βρεις σκούρα, στείλε pm...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.