Jump to content

Poll: die wolfie die??

f117

Έχετε δώσει ρεύμα στον Wolfadale σας και  

91 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Spyrus [Σήμερα, στις 10:33]

Ίσως αυτό να εξηγεί τη δυσκολία μου να τον σταθεροποιήσω κάτω από orthos που τον ζεσταίνει αρκετά.

Γιατι για benchs μεγάλη η διαφορά.

Το λέω αυτό γιατί ακόμα και με 65 βαθμούς στους Ε6χχ μια χαρά περνούσε orthos.

Αλλά με αύτον τον Ε8χχ στην ίδια θερμοκρασία τα πράματα είναι δύσκολα.

Ναι όντως...ίσως αν είχαμε νεράκι και εγώ και εσύ να μπορούσε να είναι σταθερός με λιγότερη τάση!

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

καλά βρε παλικάρια που βλέπετε θερμοκρασίες?

Εμένα ο σένσορας της μητρικής είναι κολημένος στο 22 και στο coretemp δείχνει μόνιμα 43 ακόμα και σε στοκ...

Στην φόρμουλα δουλεύει κανονικά μιας και ανεβαίνει 20 βαθμούς με το orthos.

Idle 43-load 63 με το τελευταιο coretemp 0.96.1

μα τι λέμε τώρα είναι δυνατόν στα 3Ghz όλα στοκ να έχει ο προσέσορας 43 βαθμούς σε idle??

και το ποιο κουφό από όλα, να τον βάζω στα 4500 και πάλι να διαβάζει τις ίδιες θερμοκρασίες??

Σχετικο-άσχετο θα βγει καινούργιο revision QX9650.

Μήπως κάτι κατάλαβε η Intel ή μόνο errata θα φτιάχνει;

Τίποτα δεν είναι σίγουρο αλλά ευχόμαστε να επαναληφθεί η G0 μετάβαση.

το άκουσα και εγώ αυτό, επίσης άκουσα ότι δεν υπάρχει στοκ σε 8χχχ ούτε για δείγμα...

μάλλον πάνε να διορθώσουν κάπως την κατάσταση...

να δεις που η καινούρια φουρνιά δεν θα πηγαίνει βήμα...

Τώρα όσον αφορά το uguru, από τότε που έβαλα τον 8400 τα έχει πέξει, στις τάσεις να φανταστείς μου δείχνει -...

ότι να ΄ναι... έβαλα το μπετα και κάπως έστρωσε η κατάσταση... πάντως η abit δεν τον διαβάζει καθόλου καλά... αναμένω νέο bios μπας και στρώσει η κατάσταση...

Από μια πρόχειρη αναζήτηση στο XS για dead 45nm CPUs.

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2741910&postcount=38

Πρόσεξα στο XS ότι γίνονται και RMA για λανθασμένες ενδείξεις στη θερμοκρασία των πυρήνων.

Έγραψε και το theinquirer κάτι σχετικό

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/02/01/heat-probs-reported-intel

Aυτό που λες για τις θερμοκρασίες + RMA πως εξηγείται;

Δηλαδή είναι επιχείρημα το ότι δεν ξέρω πόσο ζεσταίνεται για να κάνω RMA;

Και να πάρω τι; 65nm πάλι;:blink:

Ε καλά, δεν λέμε εδώ και τώρα RMA.

Αργότερα. Όταν θα βγει νέα φουρνιά.

Γιατί όπως φαίνεται υπάρχει και αυτό το πρόβλημα.

Έβαλα και link από το theinquirer.

Αν υπάρχει αστοχία υλικού σχετική με την ένδειξη της θερμοκρασίας είναι σοβαρή, γιατί δεν ρυθμίζεται ο ανεμιστήρας.

αυτο ομως σημαινει οτι και χωρις να κανεις overclock πιθανοτατα να ανεβαζεις σε full load καταστασεις θερμοκρασιες ανω των 70C με αποτελεσμα να υπαρχει κινδυνος για τον επεξεργαστη(τουλαχιστον συμφωνα με XS) ... αρα ποσο ασφαλης ειναι ο επεξ. ακομα και σε non-oc κατασταση; Διοτι το o/c ειναι ουτως η αλλως μια extreme κατασταση που δεν ειναι ζητουμενο απαραιτητο. Ομως η σωστη λειτουργια και απροβληματιστη χωρις να τον θετεις στα ορια του ειναι υποχρεωτικη και δεδομενη. Τα καταστηματα θα ειναι διατεθιμενα να δεχτουν πισω επεξεργαστες που δεν λειτουργουν σωστα εστω και στην ενδειξη θερμοκρασιας;

Δεν βγάζει prime στα ίδια αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις.

Με μόνο 1.45 μετά από μια ώρα το πολύ bench.

’σχημα τα νέα.

Θα δοκιμάσω s&m και prime.

Αναγκάστηκα να τον χαμηλώσω. Προσπάθησα να δώσω λίγη ακόμα τάση 1.33 μπας και σταθεροποιηθεί στα 4050 που έβγαζε στην αρχή με 1.3 αλλά δεν αν και οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει 65 εκεί πάνω.

Από ότι φαίνεται επειδή θεωρώ τα 1.45 τάση με αέρα όχι τίποτα υπερβολικό που έφαγε για μια ώρα bench ότι για 1.3

που μπήκε με τη μια για να δουλέψει θα το έτρωγε το degradation ούτως ή άλλως.

Πάντως σαν κομμάτι όπως τα περισσότερα που πάνε καλά στην αρχή μπουτάρει (όχι να μπει windows) με 1.2 στα 4GHz κάτι που η σειρά 748 που δεν τραβούσε αλλά αντέχει την τάση δεν μπορούσε με κάτω από 1.35.

Προβλέπω με μια επιφύλαξη να κατέβει μέχρι ένα σημείο ακόμα και χωρίς bench.

Τώρα τον δοκιμάζω στα 3.6 με λιγότερο από 1.2 τάση.

εκεί τον έβαλα εγώ και έχασε...

ελάχιστα βέβαια 0.01 volt αλλά έχασε...

και να σκεφτείς ότι στα 4050 δεν κούναγε...

θα μας κουφάνουν...

άστα τα 3600...

Δεν κούναγε στα 4050 τι θες να πεις; Δεν ήταν ποτέ σταθερός;

Να αφήσω τα 3600 γιατί είναι λίγα;

Δε σε πιάνω μαν (παίζω με τον πόνο μου) :o

αυτό που θέλω να πω είναι ότι στα 4 που τον είχα δεν έχασε καθόλου...

μετά με τα διάφορα που άκουγα και επειδή η αβιτ δεν τον έπαιζε καθόλου καλά τον έβαλα στα 3.6 με λιγότερα βολτ, και εκεί έχασε...

ενώ πριν ήθελα 1.41 για τα 4Γηζ τώρα θέλω 1.42...

κουφό αλλά αληθινο...

ίσως βέβαια να ήρθε η ώρα του...

Eπομένως μάλλον έρχεσαι στα λόγια μου. Χάνουν ακόμα και παρακάτω.

Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα χάσουν στην αρχή και μετά θα σταθεροποιηθούν.

Καλά τα bench αλλά να ξέρουμε που να δουλεύουμε.

Για μικρή συχνότητα 3.6-3.8 πιστεύω ότι θα είναι σταθεροί με την ίδια τάση < 1.3V ανεξαρτήτως

αν κάποιος έχει δώσει παραπάνω τάση για κάθε μέρα ή για bench.

Φτου και δεν έβγαλα 3d ακόμα

:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.