Jump to content

Poll: die wolfie die??

f117

Έχετε δώσει ρεύμα στον Wolfadale σας και  

91 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Επειδή τα συστήματα ασφαλείας σε περίπτωση υπερθέρμανσης εξαρτώνται από τη θερμοκρασία core, τι θα γίνει άραγε αν σταματήσει ο ανεμιστήρας να δουλεύει?

Πχ αν βγει κατά λάθος το φις.

Τζζζζ δεν μπορώ να το φανταστώ.

Κανονικά φτάνει στους 80 - 90 και κλείνει.

Θα κλείσει λέτε ή είναι επικίνδυνος και θα κάνει μπάμ?

Αλήθεια παίζει περίπτωση έκρηξης?

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Στους 105C κλείνει δοκιμασμένα...:hehe:

Τώρα για περίπτωση έκρηξης νομίζω πως είναι μία πιθανότητα στο δισεκατομύριο..

’ντε να κάνει ένα τσουφ στη χειρότερη...:p

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 01:57]

Επειδή τα συστήματα ασφαλείας σε περίπτωση υπερθέρμανσης εξαρτώνται από τη θερμοκρασία core, τι θα γίνει άραγε αν σταματήσει ο ανεμιστήρας να δουλεύει?

Πχ αν βγει κατά λάθος το φις.

Τζζζζ δεν μπορώ να το φανταστώ.

Κανονικά φτάνει στους 80 - 90 και κλείνει.

Θα κλείσει λέτε ή είναι επικίνδυνος και θα κάνει μπάμ?

Αλήθεια παίζει περίπτωση έκρηξης?

Μάριε στα 3600 με την κλασική ψύκτρα της ιντέλ σταμάτησα το ανεμηστηράκι και ήταν σαν να μην συνέβη τίποτα...

τρεις βαθμούς ανέβηκε, και αυτό ήταν...

από τη μητρική που δεν διαβάζει σωστά, 2 έδειχνε και πήγε 5... λολ...

σε μερικές μέρες θα της βάλω καινούριο βιος και θα ξαναδοκιμάσω...

αλλά κράταγα την ψύκτρα και ούτε ζεστάθηκε...

όρθος έτρεχα...

Edit: και στον 4600 που το έχω δοκιμάσει το ίδιο έγινε...

απλά σε αυτόν το δοκίμασα στα 3 ghz...

αν θυμάμαι καλά από 65 πήγε 69... κάτι τέτοιο...

Aν είναι ενεργοποιημένα και τα thermal control κλπ που άσχετο αν εμείς τα βγάζουμε (και σε αυτήν την περίπτωση

είμαστε υπεύθυνοι) δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το έχεις ελέγξει και λειτουργεί ανεξάρτητα από το αν η θερμοκρασία core είναι σωστή ή όχι?

Πράγματι μάλλον έχεις δίκιο, γιατί είχα δει ότι τα digital δεν δουλεύουν μεν σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά πάνω από ένα σημείο δουλεύουν.

πυρήνες δεν διάβαζε σωστά το coretemp, τώρα θα το ξαναδοκιμάσω σε δυο τρεις μέρες γιατί στήνω την υδρόψυξη και έχω μείνει με το λαπτοπ...

λογικά αφού έτρεχα όρθος, έπρεπε να κολήσει αλλά δεν...

συνέχισε σα να μην συμβαίνει τίποτα...

δεν κράτησα και πολύ ώρα τον ανεμηστήρα, κάνα λεπτό...

αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η θερμοκρασία ανέβαινε πάρα πολύ αργά... μα πάρα πολύ...

εγώ περίμενα ότι θα τους ανέβαζε πέντε-πέντε βαθμούς αλλά αυτό ίσα ίσα που κινήθηκε...

Δεν ξέρω αν είναι θέμα στεπινγκ επεξεργαστή πάντωσ σε δύο μητρικές Χ38 με τον ίδιο επεξεργαστή που δοκίμασα

έχω ακριβώς τις ίδιες θερμοκρασίες.

o δικος μου παντως στην maximus εδειχνε οτιδηποτε πανω των 33C..αν ηταν πιο κατω,απλα εμενε κολλημενο στους 33.

Αυτό που λέει και ο Γιώργος.

Idle οτι και να γίνει 30 φεύγα βαθμούς.

Ενώ λόγο νερού η cpu είναι περίπου στους 22-23.

Σωστές θερμοκρασίες cpu παίρνω απο το everest αλλά δεν μπορώ να πάρω για πυρίνες.

Δεν ειναι ολοι οι επεξεργαστες ετσι ομως. Ο Q740A476T που ειχα μια χαρα Temps εδειχνε. Γυρω στα 29-33 idle και ανεβαινε 42-44 full load. Με νερακι παντα.

Τα συστήματα με Penryn είναι πολύ "αλήτικα" τελικά.

Κουτί καγκουρέϊκο με εξωτερικό θερμόμετρο, και κουμπί "turbo" με όριο τις 50 κόντρες - εχμ συγνώμη benchmarks - , για να μην τρώει degrade, κάτι σαν NOS:)

Σοβαρά τώρα, ελπίζω σε λίγο καιρό θα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, και με τους Penryn, και ελπίζω και στους Phenom, και θα βλέπουμε καλές και απροβλημάτιστες επιδόσεις.

Μάλιστα, θα κάνω μια συνομοτική υπόθεση: άν δει κανείς τα απότομα "ταβάνια" που τρώνε οι Phenom, πχ στα 2450 να είναι full stable, και στα 2500 με ανέβασμα τάσης να μην μπουτάρει καν, μοιάζει σαν κάποιο εσωτερικό μηχανισμό προστασίας, προς αποφυγή καποιου παρόμοιου συμπτώματος με τους Penryn. Ίσως και η Intel θα έπρεπε να είχα βάλει κάποιο μηχανισμό προστασίας, πχ όριο τάσης, θερμοκρασίας, όπου να μην ξεκινούσε ο υπολογιστής, για να προστατέψει την φήμη αυτών των φοβερών κατά τα άλλα επεξεργαστών.

Ναι αλλά θα έκοβε τις πωλήσεις τουλάχιστον στους Overclockers (μικρό το κακό)

Πόσοι εδώ δεν πήγαν σε AMD για αυτό το λόγο;

Προστασία όχι, ας τους φτιάχνουν με υλικά που να αντέχουν στο χρόνο.

Τελικα μου αλλαξανε τον επεξεργαστη. Μιλησα με τον υπευθυνο του καταστηματος και του ειπα:

Ο επεξεργαστης σαν επεξεργαστης δουλευει μια χαρα, δεν εχει κανενα προβλημα, απλα διχνει οτι θερμοκρασιες να ναι. Μου απαντησε οτι τοτε ειναι ελαττωματικο. Δεν παιζει ρολο αν δουλευει ή οχι απο την στιγμη που κατι πανω του δεν παει καλα και εγινε η αλλαγη :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.