Jump to content

Poll: die wolfie die??

f117

Έχετε δώσει ρεύμα στον Wolfadale σας και  

91 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Chessman εμενα σε πολλές μητρικές και σε αυτην που δεν ξανανοιξε ειναι μια DFI P35...Και δεν ξανανοιξε υστερα απο ενα boot σε default καταστασεις...

Μπήκε σε Blitz formula - dfi P35 - P5K deluxe - P5E3 WS PRO

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Chessman , ευχαριστουμε για το ενδιαφερον !!

Ας αναφερω ,λοιπον , τις περιπτωσεις που γνωριζω :

1ον ) deadlock7 : E8400 degrade σε μητρικη asus commando p965 (Ανεβασε ρευμα αφθονο με αερα) .

2ον & 3ον ) Ενας φιλος μου με E8400 & E8500 σε μητρικη P5K deluxe P35 (Μεχρι 1.52v σε νερο) . Degrade σε 2 μερες ο E8500 . Με τον E8400 δεν ασχοληθηκαμε .

4ον ) Ο δικος μου Ε8500 σε Maximus Extreme . Επαιξε και με νερο , και με subzero . Ταση εφαγε μεχρι 1.80V . Degrade υστερα απο καθε bench session . Ειτε νερο , ειτε subzero . Καθε 3-4 μερες εχανε απο 60Mhz περιπου .

5ον ) Geoal με Ε8400 , pk5 deluxe p35 . Με νερο και νομιζω μεχρι 1.50-1.55V .

Οι υπολοιπες περιπτωσεις ειναι του giorgos th (6ον) , an7 (7ον) ... και αλλη μια που μου διαφευγει , αλλα θα τη συμπληρωσω .

Σε ολες τις περιπτωσεις ειδαμε degrade στο Orthos . Ισως γιατι αυτο ζοριζει περισσοτερο τον επεξεργαστη και δινει μεγαλυτερες θερμοκρασιες (και καταναλωσεις ?) . Αρα ζοριζεται περισσοτερο το διηλεκτρικο ? Οποτε μπορει να δημιουργησει ή και να φανει η βλαβη πιο ευκολα ?

Να ειναι θεμα μητρικης , δυσκολο . Ολοι μας παιξαμε με asus . Δε μπορω να πιστεψω πως οι Asus χαλανε τους επεξεργαστες.

Αρχική απάντηση από Spyrus [Σήμερα, στις 11:21]

Mήπως το orthos φταίει; Χλωμό αλλά βάλτε π.χ. OCCT.

Στο XS ενας χρηστης ανεφερε οτι εχασε Mhz στο OCCT .

Το orthos & το prime95 δε φταινε .

Αρχική απάντηση από Stelaras [Σήμερα, στις 11:19]

1ον ) deadlock7 : E8400 degrade σε μητρικη asus commando p965 (Ανεβασε ρευμα αφθονο με αερα) .

2ον & 3ον ) Ενας φιλος μου με E8400 & E8500 σε μητρικη P5K deluxe P35 (Μεχρι 1.52v σε νερο) . Degrade σε 2 μερες ο E8500 . Με τον E8400 δεν ασχοληθηκαμε .

4ον ) Ο δικος μου Ε8500 σε Maximus Extreme . Επαιξε και με νερο , και με subzero . Ταση εφαγε μεχρι 1.80V . Degrade υστερα απο καθε bench session . Ειτε νερο , ειτε subzero . Καθε 3-4 μερες εχανε απο 60Mhz περιπου .

5ον ) Geoal με Ε8400 , pk5 deluxe p35 . Με νερο και νομιζω μεχρι 1.50-1.55V .

Οι υπολοιπες περιπτωσεις ειναι του giorgos th (6ον) , an7 (7ον) ... και αλλη μια που μου διαφευγει , αλλα θα τη συμπληρωσω .

Σε ολες τις περιπτωσεις ειδαμε degrade στο Orthos . Ισως γιατι αυτο ζοριζει περισσοτερο τον επεξεργαστη και δινει μεγαλυτερες θερμοκρασιες (και καταναλωσεις ?) . Αρα ζοριζεται περισσοτερο το διηλεκτρικο ? Οποτε μπορει να δημιουργησει ή και να φανει η βλαβη πιο ευκολα ?

Να ειναι θεμα μητρικης , δυσκολο . Ολοι μας παιξαμε με asus . Δε μπορω να πιστεψω πως οι Asus χαλανε τους επεξεργαστες.

Και ο Γιωργος..(Georgesod)..έχει Abit IP35 Pro..αλλα εδωσε αρκετο ρευματακι...

:p

Κατα κανονα μιλαμε για ταση απο 1.45-1.5V και ΠΑΝΩ ! Τεσταρισμα με orthos .

Δε μπορει να μη χαλανε ολοι . Απλα θελει λιγο προσεκτικο ελεγχο .

stelara για παράδειγμα εμένα προχθές τραβούσα με 1.664 3d marks και έκανα και τα cpu tεστ δεν έπαθα κάτι...

Αρχική απάντηση από fafoylis

stelara για παράδειγμα εμένα προχθές τραβούσα με 1.664 3d marks και έκανα και τα cpu tεστ δεν έπαθα κάτι...

βρε ORTHOS τρεξε...ποσες φορες θα το πουμε....

Αυτό όμως δεν είναι καθόλου καλό και κυρίως δεν συμφέρει όσους ασχολούνται με το overclock.Δεν περίμενα να γίνει πάντως αυτό από την Intel...κρίμα!

να ρωτησω,

τελικα ποια ειναι η σωστη ταση; 1.3 η 1.225 ;

επιπλεον, αν τον εχεις εξαρχης και μονιμα σε τετοια ταση(χαμηλη), θα δεις διαφορα(προς το χειροτερο)....; Εχει κανεις εναν 8400/8500 χωρις να τον εχει o/ced και να δει καποια διαφορα ή προβλημα;

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα μητρικής, γιατί σε ίδιες μητρικές έμπαιναν και οι 65nm επεξεργαστές.

Κατά τη γνώμη μου, δεν απορρίπτεται η πρόταση του Lied, ότι πιθανότατα να φταίνε τα νέα high-k metal gates υλικά (κυρίως το χάφνιο) σε συνδυασμό με την 45nm αρχιτεκτονική.

Μάλιστα τη βρίσκω ως την πλέον λογική και τον πιθανότερο παράγοντα μείωσης της αντοχής του επεξεργαστή σε extreme καταστάσεις.

Η σκέψη ότι οι 45nm Yorkfield QX9650 δεν είναι ευαίσθητοι δεν στηρίζεται πουθενά.

Το αντίθετο.

Υπάρχουν link όπου και οι επεξεργαστές αυτοί έδειξαν την ίδια συμπεριφορά.

Μην ξεχνάμε όμως ότι ο αριθμός τους είναι ελάχιστος (λόγω τιμής), σε σχέση με τους 8Χ00 και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπερχρονίζονται με extreme ψύξη.

Πάντως ρε παιδιά σ' εμένα συμβαίνει το εξής...

Ο 8400 μου είναι πάνω σε μια Asus P5K E Wi Fi με μνήμες 1066 2χ1 και τροφοδοτικο 750 Toughpower(και χάλια υδρόψυξη). Δεν του έχω δώσει πάνω από 1.432 (από cpu-z+everest είδα την τάση) κι αυτό σ' ένα max post για SPi 1M!

Τον έχω σχεδόν απ' την αρχή στα 4050 με 1.288(1.40 στο bios) και ενώ περνάει άνετα occt (μισάωρο), 4-5 ώρες crysis (με gts 8800@620/920) όλα στο high, 2πλό SPi 32M, δεν βγάζει πάνω από 2-3 ώρες orthos!!!!:confused:

Αρχική απάντηση από Stelaras [Σήμερα, στις 11:19]

............................

εφαγε μεχρι 1.80V . Degrade υστερα απο καθε bench session . Ειτε νερο , ειτε subzero . Καθε 3-4 μερες εχανε απο 60Mhz περιπου .

.............................

Αυτό που λες το κατάλαβα ως εξής.

Ο επεξεργαστής σου, έβγαλε Orthos για μισή ώρα, σε μια Χ συχνότητα, με τάση Ψ=1.8v.

Την επόμενη μέρα δεν σου έβγαζε το orthos στα Χ αλλά στα Χ-ΖMHz, και την παρεπόμενη στα Χ-(2*Ζ)MHz.

Καλό είναι λοιπόν όσοι διαπιστώνουν το πρόβλημα να αναφέρουν τα νούμερα Χ, Ψ και Ζ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λειτουργίας, όπως στο παράδειγμα.

Η CPU 8500 (BATCH), βγάζει Orthos μισή ώρα κάθε 8 ώρες λειτουργίας, στις παρακάτω συχνότητες CPU, έχοντας ίδια τάση vcore.

Χ=4400MHz (CPU MHz την πρώτη φορά)

Ψ=1.6v (Vcore σταθερή)

Z=60MHz (μείωση συχνότητας CPU κάθε 8 ώρες λειτουργίας)

Ω=8 ώρες λειτουργίας

Kαλή σκέψη αλλά δεν είναι γραμμικό το φαινόμενο, όπως και το να δουλεύει πιο ψηλά με τάση.

Αρχική απάντηση από Spyrus [Σήμερα, στις 12:59]

Kαλή σκέψη αλλά δεν είναι γραμμικό το φαινόμενο, όπως και το να δουλεύει πιο ψηλά με τάση.

Θα μου φαινόταν παράξενο να είναι γραμμικό το φαινόμενο όπως το περιγράφει ο stelaras.

Έχουμε δύο πιθανές περιπτώσεις.

- Η μία είναι να μαθαίνει ο επεξεργαστής σε μια συγκεκριμένη τάση και να βγάζει σφάλματα σε χαμηλότερη.

Από τα quotes του Chessman (της Intel).

Στην περίπτωση που ένας επεξεργαστής δουλέψει σε extreme καταστάσεις για κάποιο χρονικό διάστημα και επιστρέψουμε σε συνθήκες εντός προδιαγραφών, πιθανόν να μην δουλεύει ή να μειωθεί πολύ η αξιοπιστία του.

Αυτό πιθανότατα θα το έχουν διαπιστώσει αρκετοί overclockers, με προηγούμενης αρχιτεκτονικής επεξεργαστές.

Δηλαδή, ένας επεξεργαστής μπορεί να δουλεύει σε phase για μήνες χωρίς προβλήματα σε orthos και όταν τον βάλουμε σε ένα κοινό σύστημα στα defaults, βγάζει σοβαρά σφάλματα.

Αν τώρα οι 45nm την ακούνε ευκολότερα, σε ίδιες τάσεις, εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό, λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής και υλικών.

Απλά, δεν μπορούμε να δίνουμε την ίδια τάση που δίναμε (όχι άφοβα) παλιά.

- Η δεύτερη περίπτωση είναι να έχουμε σταδιακή έκπτωση της συχνότητας που δουλεύει ένας επεξεργαστής με συγκεκριμένη τάση.

Εδώ μιλάμε για καταστροφή που δεν την έχουμε ξαναδεί.

Ακόμα και γραμμική να μην είναι μπορούμε να την περιγράψουμε με το παράδειγμα που έδωσα στο προηγούμενο ποστ.

μήν απορρίπτεται τον παράγοντα της μητρικής.

στη δικιά μου dfi αν δεν έχεις το beta βιος σου δίνει ανεβασμένο VTT

Major Reasons of Change:

Added 45nm CPU VTT Voltage control table.

http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios_download_us.jsp?PRODUCT_ID=5497&STATUS_FLAG=B&SITE=NA

απο όσο έχω διαβάσει το υπερβολικό VTT προκαλεί degradation, πόσο μάλλον σε overclock καταστάσεις (που ανεβαίνουν και τα GTL ποσοστά - αν έχω καταλάβει σωστά)

Μπαμ κάνει και το γεγονός ότι για τη μητρική μου, tweakάροντας τα GTL (χαμηλώνοντας) μπορείς να είσαι σταθερός στις ίδιες συχνότητες με λιγότερο vcore (διάβασα και vdimm)

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3149&p=11

Αυτό λύνει πολλές απορίες:

FSB Termination Voltage:

The scale runs from 1.2V-2V in .02V increments. Again, the board overvolts the BIOS setting by around 0.03V-0.04V. We recommend that users do not exceed a setting of 1.56V (1.6V actual) for 24/7 use. As FSB is raised with a quad-core CPU, VTT also needs to be raised. Expect to use between 1.5V-1.6V for overclocks past 440 FSB.

2vlfv793ccifqxpkitdk.jpg

οπότε από ότι φαίνετε το vtt και το gtl κάνει όλη τη ζημιά...

Γιατί δεν μπορεί να καίγονται στα 1,4volt... σε vcore...

και να σκεφτείς ότι όταν μπέντσαρα του είχα δώσει 53 gtl...

φτηνά τη γλύτωσα...

Στους Wolfdale σαν dual μπορεί να μη χρειάζεται και καθόλου VTT εγώ το χρειάστηκα για 530+.

Οπότε κρατώντας τις τιμές 0.63x CPU GTL και 0.67x NB GTL σταθερά είσαι μέσα στις προδιαγραφές.

Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Και επίσης από τα λεγόμενα του ποιητή μέχρι 1.55 VTT πάλι οκ είσαι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.