Jump to content

Poll: die wolfie die??

f117

Έχετε δώσει ρεύμα στον Wolfadale σας και  

91 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

εγώ σήμερα του έχωσα πράμα να μάθει χμ...και αντί να με κόψει έδωσε :) benchara από τις 9 μέχρι τώρα με 1.664volt....διαφορά καμιά μετά.

Αφου το γράφει επάνω το κουτάκι ΜΑX Volt 1.35V. Από την στιγμή που έδωσες παραπάνω (ακόμα και αν η μητρική σου έκανε overvoltage) είσαι "θεωρητικά" ΕΚΤΟΣ εγγύησης και το προϊόν way-outside-specifications.

Η αλήθεια είναι ότι οι προηγούμενες σειρές (Ε4χχχ, Ε6χχχ, Q6xxx) μας είχαν καλομάθει, αλλά άλλο πράγμα είναι να έχει το CPU, VID 1,325Volts και να το βάζεις 1.6 και άλλο 1,12Volts στα 1.6.

Όπως φαίνεται τα 4GHz δεν είναι εύκολο πράγμα με αέρα ή νερακι.

Q6600 FTW

Αρχική απάντηση από tifozif1

Αφου το γράφει επάνω το κουτάκι ΜΑX Volt 1.35V. Από την στιγμή που έδωσες παραπάνω (ακόμα και αν η μητρική σου έκανε overvoltage) είσαι "θεωρητικά" ΕΚΤΟΣ εγγύησης και το προϊόν way-outside-specifications.

Η αλήθεια είναι ότι οι προηγούμενες σειρές (Ε4χχχ, Ε6χχχ, Q6xxx) μας είχαν καλομάθει, αλλά άλλο πράγμα είναι να έχει το CPU, VID 1,325Volts και να το βάζεις 1.6 και άλλο 1,12Volts στα 1.6.

Όπως φαίνεται τα 4GHz δεν είναι εύκολο πράγμα με αέρα ή νερακι.

Q6600 FTW

1,225v max :p:P

Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι λογική αυτό.

Και όπως έγραψα στο 5ο ποστ...αυτό έχουμε να το δούμε απο Ρ4 εποχές...με μεμονωμένα φαινόμενα και όχι σε τέτοιο βαθμό.

Αρχική απάντηση από Georgesod

Και γω το ίδιο. Αφού έφαγε 1,69v για 3d εκεί που ήμουν primestable 4150 με 1,33v τώρα θέλει 1,35- 1,36. Μπορεί να στρώσουν όμως

προσεχε οταν ξυπνησεις μην θελει 1,4 :p

Τα αποτελέσματα είναι δυστυχώς άσχημα.

Ακόμα και αν προσθέσουμε όλους όσους απάντησαν δεν ξέρω δεν υπερχρόνισα σε αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα, βγαίνει ότι οι μισοί έχουν πρόβλημα.

Καθόλου καλό αυτό για τους νέους επεξεργαστές.

αν και ΔΕΝ εχω "λυκακι".. αλλα προτιμησα , γερο-Kentsfield , με τετοιες τασεις που δινετε ρε παιδια, πως περιμενετε να αντεξουν τα διηλεκτρικα ? , αν ειχα, πανω απο 1.3 για καθε μερα δε προκειται να εδινα , και εχετε φτασει σε αστρονομικα νουμερα.. (A64 90nm τους περασατε ? :p) ,δεν εχω ψαξει , αλλα θυμαμαι επι εποχης Thoroughbred(130nm) καπου ειχα βρει ενα πολυ τεχνικo αρθρο που ελεγε για την αντοχη του διηλεκτρικου , και ηταν περιπου 2volt.. ,για τις διαστασεις του,(δε θυμαμαι και καλα , αν ηταν η τελεσιδικη ταση. η οτι ξεκιναγε εντονο electromigration) ..στα 130nm .Δεν εχω ιδεα με ποιο "τυπο" θα μειωνεται η αντοχη αυτη στα 45nm πλεον ,δεδομενου του αρκετα λεπτοτερου αναλογικα διηλεκτρικου, αλλα η κοινη λογικη μου λεει οτι θα ειναι πολυ πιο κατω απο απο τα 2volt.Παρολο που ειμαστε σε φορουμ που ποτε δε παμε με τα official specs :p:D , εχει δει κανεις το datasheet της Intel για τους wolfdale?? . ΕΔΩ και στη σελιδα 17 , εχει αυτο το πινακακι.. ,ή μηπως ξεχαστηκε κιολας ο coolaler πριν κανα 4μηνο που καπου στα 1.75?-1.8? εστειλε στα θυμαρακια τον τοτε ES του..?

my 2 cents

post-172-1416073359,9597_thumb.png

Bρε καλά όλα αυτά αλλά για παράδειγμα έχω δώσει μέχρι 1.65 στον Ε6χχ δηλαδή +0.15 παραπάνω από το max vid

χωρίς απώλειες.

Περιμένω εδώ να δώσω 1.3675(max vid)+0.15=1.5175 άντε να το κάνω 1.5 στρογγυλό λόγω μη γραμμικότητας

για να είμαστε μέσα...και περιμένω να μη δω διαφορά. Το 1.45 όμως είναι ακόμα πιο κάτω.

Πάντως εδώ ανέφεραν και 1.4V που έδωσαν και είχαν το ίδιο πρόβλημα.

εγώ πάντως θα του αλλάζω τα πεταλλα μέχρι να μου μείνει στο χέρι τα έχω πάρει αν και ο δικός μου δεν έχει πρόβλημα αλλά είναι κάπως να συμβαίνει τέτοιο πράγμα..

από ότι φαίνετε μέχρι τώρα συμβαίνει σε συγκεκριμένα stepping... και όχι σε όλα...

Εμένα και του Θόδωρα που είναι Q748A102 μέχρι τώρα δεν έχουν μειωθεί σε απόδοση... αλλά από την αρχή ήθελαν παραπάνω ρεύμα... σε σχέση με τους υπόλοιπους...

fafoulis τι step έχεις?

Αρχική απάντηση από dark22 [Σήμερα, στις 15:27]

από ότι φαίνετε μέχρι τώρα συμβαίνει σε συγκεκριμένα stepping... και όχι σε όλα...

Εμένα και του Θόδωρα που είναι Q748A102 μέχρι τώρα δεν έχουν μειωθεί σε απόδοση... αλλά από την αρχή ήθελαν παραπάνω ρεύμα... σε σχέση με τους υπόλοιπους...

fafoulis τι step έχεις?

Kι εγώ το ίδιο είχα dark κι ήμουν ο πρώτος που είδε την απόκλιση κι άρχισα να ψάχνομαι..:(

Αρχική απάντηση από Spyrus [Σήμερα, στις 16:34]

Σε εσάς απλά γίνανε ήδη τα benchs πριν τους πάρετε :p και γίνανε μπανάνες

:hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

κάτσε να ετοιμάσω κάτι που φτιάχνω και θα του ποιο το αίμα...

ούτε στα 2Mhz δεν θα μπαίνει....:p:boxed:

RΜΑ μέχρι πόσα volt περνάει?? :rolleyes:

Αφου εχουν heatspreader και 5 να τους ριξεις δεν φαινεται...........

Εκαψα εναν 3200+ απο λαθος mod και περασε εγγυηση κανονικοτατα.........

Q748A141 in da house.

Έχει προδιαγραφές για μεγάλη μπανάνα (waffer 297).

Aλλά αντέχει στην τάση χαλαρά :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.