chaosmaster Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2008 Καλημετα παιδια.Πριν λιγες μερες περασα ubuntu στο laptop μου.Πρεπει να κανω καποιες αλλαγες σε αρχεια conf του συστηματος.Δλδ σε καποια προγραμματα να δηλωσω καποιες τιμες μονος μ.Τεσπα.Το θεμα για ολο αυτο ειναι οτι χρειαζομαι su δικαιωματα μια κ η αλλαγη γινεται σε φακελο του συστηματος..Πως μπορω ν συνδεωμαι απο την αρχη σαν sudo και να κανω οτι θελω..(σε αυτη τη περιπτωση ξεχναμε τερματικο για su)...δλδ θελω να εχω μονιμα δικαιωματα su.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 29, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2008 (χωρίς να τον κόβω κιόλας) δοκίμασε την "sudo bash" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιανουάριος 29, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2008 Αυτό που λέει ο trendy θα δουλέψει, αλλά επίσης υπάρχει στο add/remove programs ένας terminal ο οποίος είναι by default με root privileges...ή μήπως εννοείς ότι θες να είσαι με κάποιο τρόπο root και στο desktop και όχι μόνο στο terminal...? Σε αυτήν την περίπτωση δεν νομίζω ότι γίνεται στο ubuntu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιανουάριος 29, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2008 η εντολή είναι: sudo -i . Ολες οι εντολές είναι με root δικαιώματα. Τώρα αν θέλεις να έχει και γραφικό root περιβάλλον, τότε μέσα από την κονσόλα, δίνεις το όνομα του περιηγητή που χρησιμοποείς. πχ αν είσαι στο gnome session, δώσε nautilus . Αυτόματα ανοίγει ο nautilus και έχεις δικαιώματα root να κανεις ότι θελεις. Τώρα αυτό που σου λέω, είναι μια λύση και τίποτα παραπάνω, καθώς δεν μπορείς να κανεις log in ως root ή sudo στο session. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.