Jump to content

Help! 4Gb Ram in BIOS@2Gb in windows

sakislife

Recommended Posts

Please τα φωτα σας !!!

Στο συστημα της υπογραφης μου, ενω στο BIOS βλεπει κανονικοτατα και τα 4 dim, συνολικα 4 Gb (με memory remap enabled), στα windows (XP 32 bit) με οποιια τιμη και να βαλω στο pagefile βλεπει μονο 2 Gb.

Να τονισω οτι και σε overclocked κατασταση (4GHz Orthos stable) και σε default συχνοτητες το προβλημα παραμενει.

Καμμια ιδεα ? :worship: :worship: :worship:

τα 32αρια δεν βλεπουν στανταρ μεγεθος

κυμαινεται

τα 32bit δηλωνουν addressing (κατι τετοιο)

και εχει σχεση μεχρι ποσες συσκευες εχει πανω

αν αφεραισει καποες καρτες η κανει disable απο το bios κανα κοντρολερ τοτε πιθανοτατα να βρει κι αλλη μνημη το λειτουργικο

Thanx για τις απαντησεις αλλα τα ξερω ολα αυτα guys.

Tο θεμα ειναι γιατι να βλεπει σταθερα 2 γιγα οτι και να του κανω. Εχω ξαναβαλει 4 γιγα σε 32ρια και αναλογα με τη ρυθμιση του pagefile εβλεπε μεχρι και 3,5 γιγα. Δοκιμασα και φρεσκια εγκατασταση μπας κ ηταν κολλημα των windows αλλα παλι τα ιδια.

Καμμια αλλη ιδεα ?:( :(

Στην Asus P5B-E που έχω και XP-32 και XP-64 με 4GB Ram, γιά να "δουν" τα ΧΡ-32 3GB, από το BIOS, Advanced, North Bridge Chipset Configuration, Memory Remap Feature επιλέγω Disabled σε αντίθεση με τα XP-64. Περιορίζεις και το Pagefile σε 512-1024.

Δεν συστήνεται μηδενισμός.

Αρχική απάντηση από ribo [Σήμερα, στις 02:18]

Στην Asus P5B-E που έχω και XP-32 και XP-64 με 4GB Ram, γιά να "δουν" τα ΧΡ-32 3GB, από το BIOS, Advanced, North Bridge Chipset Configuration, Memory Remap Feature επιλέγω Disabled σε αντίθεση με τα XP-64. Περιορίζεις και το Pagefile σε 512-1024.

Χμμμ... δεν το χα σκεφτει ετσι. Θεωρησα οτι το μεμορυ ρεμαπ θα βοηθουσε την κατασταση. Κλεινω το PC για τσεκ και επανερχομαι...

Αρχική απάντηση από ribo [Σήμερα, στις 02:18]

@ribo, ειχες δικιο !!! Τωρα βλεπει 3 γιγα. Much better !!!

Thanks !!!:clap:

Αρχική απάντηση από ribo [Σήμερα, στις 08:16]

Μερικές πληροφορίες γιά το όριο 4G στα Windows 32 (XP ή Vista)

http://www.start64.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1848&Itemid=1

Did not understood...Christ !!! :boxed:

Καποιος να κανει μια απλη περιληψη σε....simplified chinese ? :bye:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.