Jump to content

οικιακος ups

saradis1

Recommended Posts

για το καλο της δικης σου ψυχικης υγειας παρτο απο καπου αλλου εστω και εαν σε πονανε αυτα τα 5-10ευρω που θα το βρεις πιο ακριβο:)

Επειδη απο οτι φαινεται δεν εγινα κατανοητος :

Εμενα ισα ισα, ενα MGE Nova 600 (Line Interactive) καποια στιγμη, χωρις λογο και αιτια καηκε (εριξε και το ρελε του σπιτιου), μου εκαψε και ενα τροφοδοτικο. Ειχα μιλησει με το service της MGE και μου ειπαν οτι για τα UPS δεν προσφερουν καποια εγγυηση για τον εξοπλισμο που εχει πανω, σε αντιθεση με τα πολυμπριζα ασφαλειας τους (ναι αυτα των 15 ευρω!), που σε καλυπτουν. Αν ειναι δυνατον... Το μεν εχει ολοκληρο κυκλωμα AVR και δεν σου εγγυουνται τπτ, ενω το δε εχει μονο μια αντισταση για τις υπερτασεις... Πρωτη φορα αγορασα κατι απο τα φτηνα και μου βγηκε τελειως μαπα. (Ειχε ξαναπαει για service επειδη το pc δεν το αναγνωριζε)

Δεν σου λεω ποιο να παρεις... Απλα σου λεω ποιο να ΜΗΝ παρεις :tomato: Στην δικια μου περιπτωση αποδειχτικε οτι καλυτερα να μην εχεις καθολου UPS παρα να πας και να παρεις ενα φτηνιαρικο.

APC και ξερο ψωμι.. Μπορει οι τιμες να ειναι τσιτα για τσιτα, αλλα ξερεις οτι τι δουλεια του θα την κανει στο 100% (για τον πρωτο καιρο) και οτι δεν θα εχεις εκπληξεις.

Αρχική απάντηση από JohnnyGR [Χθες, στις 23:21]

APC και ξερο ψωμι.. Μπορει οι τιμες να ειναι τσιτα για τσιτα, αλλα ξερεις οτι τι δουλεια του θα την κανει στο 100% (για τον πρωτο καιρο) και οτι δεν θα εχεις εκπληξεις.

ΑPC Και από μένα...

550W τροφοδοτικο.. Αλλα watt τρωει στο load, αλλα στο idle.. Οποτε ας το υπολογισουμε με το peak..

Επισης η CRT οθονες νομιζω οτι τρωνε γυρω στα 60-80 (και TFT/LCD στα 25-50, διορθοστε με αν κανω λαθος).. Βαλε και τον εκτυπωτη και τιποτα αλλα ψιλολοϊδια πανω.. και εισαι στα 650W fair and square.

Οποτε σου προτεινω το δευτερο..

(Πες οτι σπαει ο διαολος το ποδαρι του.. Απο e-shop μην παρεις για το καλο της ψυχικης σου υγειας.. :p)

Αρχική απάντηση από JohnnyGR

550W τροφοδοτικο.. Αλλα watt τρωει στο load, αλλα στο idle.. Οποτε ας το υπολογισουμε με το peak..

Επισης η CRT οθονες νομιζω οτι τρωνε γυρω στα 60-80 (και TFT/LCD στα 25-50, διορθοστε με αν κανω λαθος).. Βαλε και τον εκτυπωτη και τιποτα αλλα ψιλολοϊδια πανω.. και εισαι στα 650W fair and square.

Οποτε σου προτεινω το δευτερο..

(Πες οτι σπαει ο διαολος το ποδαρι του.. Απο e-shop μην παρεις για το καλο της ψυχικης σου υγειας.. :p)

χμμ...λογικό ακούγεται. ναι οι CRT τρώνε κάτι παραπάνω...

Τι λέτε οι υπόλοιποι? συμφωνήτε με την πρόταση του JohnnyGR?

Υ.Γ... αλήθεια....γιατι όχι απο e-shop???και μάλιστα για το καλό της ψυχικής μου υγείας???

Αρχική απάντηση από saradis1 [Σήμερα, στις 17:02] Υ.Γ... αλήθεια....γιατι όχι απο e-shop???και μάλιστα για το καλό της ψυχικής μου υγείας???

Λογο πολιτικης RMA.. Θα σου βγαλουν το λαδι αν σου κατσει κατι ελλατοματικο στο προϊον..

Για το παρακατω συστημα ποιο UPS μου προτινετε; Εχω βρει αυτα τα δυο, το ενα πιο καλη μαρκα, το αλλο πιο "δυνατο". Το Αccupower λεει 45db που ειναι πολυ φασαρια, το αλλο δεν λεει.

Ενας σταθεροποιητης τασης προστετευει το συστημα; Ποια η διαφορα του απο το ups??

http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=23&Category=69978261&Products=540242%2c945064

post-7649-1416073360,3944_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από FANISTELROOY

Ενας σταθεροποιητης τασης προστετευει το συστημα; Ποια η διαφορα του απο το ups??

Ο σταθεροποιητής παρέχει «υγειές» ρεύμα στο σύστημα αλλά μόλις αυτό βγεί εκτός ορίων το πιθανότερο είναι να κλείσει και να κλείσει και ο υπολογιστής μαζί.

To ups κάνει το ίδιο αλλά με την μπαταρία που διαθέτει σου δίνει το χρόνο να αντιδράσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.