Jump to content

οικιακος ups

saradis1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά,επειδή μου κάηκε το ups από τις βλακείες της Δ.Ε.Η,μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κανένα φτηνό οικιακό ups;:giveup: :help:

Αρχική απάντηση από Wizard!

Το φθηνό θα σου ξανακαεί και πιθανότατα θα σου κάψει και το μηχάνημα...

:-O το μηχανιμα??? Πως??

Από τη στιγμή που καίγεται, παύει να λειτουργεί σωστά. Πως ξέρεις ότι θα συνεχίσει να προστατεύει?

Έχω δεί 5KVA ups να τινάζεται λόγο ΔΕΗ και να πέρνει μαζί του και 8 υπολογιστές που δούλευαν εκείνη την ώρα.

Δυστυχώς μερικές φορές τα απλά backup και Line interactive ups δεν προλαβαίνουν να σταματήσουν ένα spike από την καλή μας ηλεκτρική εταιρεία με αποτέλεσμα να περνάει ένα ποσοστό ακόμα και αν καούν ή πέσουν οι ασφάλειες τους και να προκαλεί βλάβες στο πισί.

Εξαρτάται μετά πόσο καλό τροφοδοτικό έχει ο υπολογιστής και αν αυτό καταφέρει να αντέξει το ποσοστό που πρόλαβε να περάσει.

(EDIT: Με πρόλαβε ο dpolal όσον αφορά το πρώτο σκέλος)

Καλά πως μπορείς να κάψεις UPS?

Αυτά δεν έχουν εγγύηση? Δεν υποτίθεται ότι ανταπεξέρχονται σε τέτοιες περιπτώσεις? Δεν υποτίθεται ότι τα αγοράζεις για τέτοιες περιπτώσεις?

Η εγγύηση του προϊόντος τι γράφει? Μήπως απλά κάηκε μόνο καμιά ασφάλεια που έχει πάνω?

Αρχική απάντηση από yanni

(EDIT: Με πρόλαβε ο dpolal όσον αφορά το πρώτο σκέλος)

Καλά πως μπορείς να κάψεις UPS?

Αυτά δεν έχουν εγγύηση? Δεν υποτίθεται ότι ανταπεξέρχονται σε τέτοιες περιπτώσεις? Δεν υποτίθεται ότι τα αγοράζεις για τέτοιες περιπτώσεις?

Η εγγύηση του προϊόντος τι γράφει? Μήπως απλά κάηκε μόνο καμιά ασφάλεια που έχει πάνω?

Μαλλον φιλε μου απλα "υποτίθεται".

Το φθηνό θα σου ξανακαεί και πιθανότατα θα σου κάψει και το μηχάνημα...

Ε εντάξει. δεν είπα να μου πείτε του "πεταματού" Ups. ένα αξιοπρεπές ups όσο το δυνατόν φτηνότερο αλλά να ειναι αξιόπιστο.

Από τη στιγμή που καίγεται, παύει να λειτουργεί σωστά. Πως ξέρεις ότι θα συνεχίσει να προστατεύει?

το συγκεκριμένο ήταν μια και έξω. δεν ανάβει κάν. το άνοιξα και δεν πέρνει καν τάση στην είσοδο (ηλεκτρολόγος είμαι). Ίσως καμια ασφάλεια να κάηκε (Δεν το έψαξα ακόμα) αλλα δεν νομίζω οτι αξίζει η επιδιόρθωση του. Ευκαιρία ειναι για καινούργιο.

Πρέπει να αναφέρεις το setup που έχεις.

Ανάλογα με τα μηχανήματα θα παίζουν αντιστοιχούν και τα βολταμπέρ του ups.

Για καλές και «αξιόπιστες» μάρκες κοιτάς για APC και Merlin Gerin.

Από εκεί και μετά θα βρείς ένα σωρό άλλα, ανάλογα με την τσέπη σου.

Αρχική απάντηση από dpolal

+1

Πρέπει να αναφέρεις το setup που έχεις.

Ανάλογα με τα μηχανήματα θα παίζουν αντιστοιχούν και τα βολταμπέρ του ups.

Μην φαντάζεσαι κάτι το τρομερό: ένας υπολογιστής με 550W τροφοδοτικό, ένας εκτυπωτής inject. και μια οθόνη crt 17''.

ωραία παιδιά. έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια για APC και για τα Merlin Gerin. Συμφωνώ. τώρα για την τιμή.....θα ήθελα να αποφύγω πάνω απο 120 Ευρώ. Φυσικά όσο φτηνότερα αλλα αξιόπιστα τόσο καλήτερα. Έχετε κανένα να προτείνετε?

Δηλαδή....υπάρχει και καλή λύση με κάτω απο 100????:banging: (τσιγγούνης...χαχαχα)

Επειδη λογικα δεν ειδατε μια προσφατη συζητησουλα που ειχαμε, και επειδη ειναι επι του θεματος για να μην επαναλαμβανομαι, διαβαστε ΕΔΩ

Οποτε εμενα η αποψη μου ειναι μακρια απο τα φτηνα MGE. 2-3 καλα (και πιο ακριβα) που εχω δει δεν παρουσιασαν ποτε καποιο προβλημα παντως

Στο link πάντως φίλε qbiefoxi δεν γίνεται πρόταση για κάποιο "οικονομικό" Ups. γίνεται γενικότερα συζήτηση πάνω στα ups και οτι πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω για να είσαι ήσυχος (συμφωνώ αλλα εγώ δεν πέρνω πολλά λεφτα και βγαίνω ίσα ίσα).

Παιδιά, θα με βοηθούσατε ίσως αν μου προτείνατε 1-2 ups με ένα normal κόστος απλά για οικιακή χρήση και με τα φορτία που σας είπα.

Στα 120 ευρώ που έχεις όριο μπορώ να προτείνω αύτά:

1- MGE NOVA 1100VA AVR

2- APC Back UPS RS 500

3- Mustec UPS Powermust 1000VA line interactive

που είναι Line interactive

ή

1- MGE Ellipse 750VA

2- APC Back UPS CS 650

που είναι Stanby.

καλές προτάσεις. έτσι για να ξεκαθαρίσω κάτι. line interactive ειναι οταν κάνει προστασία και απο υπερεντάσεις ενώ standby ειναι οτι κάνει προστασία μόνο απο πτώση τάσεως? δεν το έχω ξεκαθαρίσει καθόλου

Αρχική απάντηση από saradis1

καλές προτάσεις. έτσι για να ξεκαθαρίσω κάτι. line interactive ειναι οταν κάνει προστασία και απο υπερεντάσεις ενώ standby ειναι οτι κάνει προστασία μόνο απο πτώση τάσεως? δεν το έχω ξεκαθαρίσει καθόλου

To line interactive κάνει συνεχές voltage regulation και filtering του ρεύματος πέρα από την προστασία που παρέχει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.