saradis1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Καλημέρα παιδιά,επειδή μου κάηκε το ups από τις βλακείες της Δ.Ε.Η,μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κανένα φτηνό οικιακό ups;:giveup:
Wizard! Ιανουάριος 28, 2008 #2 Ιανουάριος 28, 2008 Το φθηνό θα σου ξανακαεί και πιθανότατα θα σου κάψει και το μηχάνημα...
jimakos21 Ιανουάριος 28, 2008 #3 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από Wizard! Το φθηνό θα σου ξανακαεί και πιθανότατα θα σου κάψει και το μηχάνημα... :-O το μηχανιμα??? Πως??
Wizard! Ιανουάριος 28, 2008 #4 Ιανουάριος 28, 2008 Από τη στιγμή που καίγεται, παύει να λειτουργεί σωστά. Πως ξέρεις ότι θα συνεχίσει να προστατεύει?
dpolal Ιανουάριος 28, 2008 #5 Ιανουάριος 28, 2008 Έχω δεί 5KVA ups να τινάζεται λόγο ΔΕΗ και να πέρνει μαζί του και 8 υπολογιστές που δούλευαν εκείνη την ώρα.Δυστυχώς μερικές φορές τα απλά backup και Line interactive ups δεν προλαβαίνουν να σταματήσουν ένα spike από την καλή μας ηλεκτρική εταιρεία με αποτέλεσμα να περνάει ένα ποσοστό ακόμα και αν καούν ή πέσουν οι ασφάλειες τους και να προκαλεί βλάβες στο πισί.Εξαρτάται μετά πόσο καλό τροφοδοτικό έχει ο υπολογιστής και αν αυτό καταφέρει να αντέξει το ποσοστό που πρόλαβε να περάσει.
yanni Ιανουάριος 28, 2008 #6 Ιανουάριος 28, 2008 (EDIT: Με πρόλαβε ο dpolal όσον αφορά το πρώτο σκέλος)Καλά πως μπορείς να κάψεις UPS?Αυτά δεν έχουν εγγύηση? Δεν υποτίθεται ότι ανταπεξέρχονται σε τέτοιες περιπτώσεις? Δεν υποτίθεται ότι τα αγοράζεις για τέτοιες περιπτώσεις?Η εγγύηση του προϊόντος τι γράφει? Μήπως απλά κάηκε μόνο καμιά ασφάλεια που έχει πάνω?
saradis1 Ιανουάριος 28, 2008 Author #7 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από yanni (EDIT: Με πρόλαβε ο dpolal όσον αφορά το πρώτο σκέλος)Καλά πως μπορείς να κάψεις UPS?Αυτά δεν έχουν εγγύηση? Δεν υποτίθεται ότι ανταπεξέρχονται σε τέτοιες περιπτώσεις? Δεν υποτίθεται ότι τα αγοράζεις για τέτοιες περιπτώσεις?Η εγγύηση του προϊόντος τι γράφει? Μήπως απλά κάηκε μόνο καμιά ασφάλεια που έχει πάνω? Μαλλον φιλε μου απλα "υποτίθεται".
saradis1 Ιανουάριος 28, 2008 Author #8 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από Wizard! Το φθηνό θα σου ξανακαεί και πιθανότατα θα σου κάψει και το μηχάνημα... Ε εντάξει. δεν είπα να μου πείτε του "πεταματού" Ups. ένα αξιοπρεπές ups όσο το δυνατόν φτηνότερο αλλά να ειναι αξιόπιστο.
saradis1 Ιανουάριος 28, 2008 Author #9 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από Wizard! Από τη στιγμή που καίγεται, παύει να λειτουργεί σωστά. Πως ξέρεις ότι θα συνεχίσει να προστατεύει? το συγκεκριμένο ήταν μια και έξω. δεν ανάβει κάν. το άνοιξα και δεν πέρνει καν τάση στην είσοδο (ηλεκτρολόγος είμαι). Ίσως καμια ασφάλεια να κάηκε (Δεν το έψαξα ακόμα) αλλα δεν νομίζω οτι αξίζει η επιδιόρθωση του. Ευκαιρία ειναι για καινούργιο.
dpolal Ιανουάριος 28, 2008 #10 Ιανουάριος 28, 2008 Πρέπει να αναφέρεις το setup που έχεις.Ανάλογα με τα μηχανήματα θα παίζουν αντιστοιχούν και τα βολταμπέρ του ups.Για καλές και «αξιόπιστες» μάρκες κοιτάς για APC και Merlin Gerin.Από εκεί και μετά θα βρείς ένα σωρό άλλα, ανάλογα με την τσέπη σου.
Wizard! Ιανουάριος 28, 2008 #11 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από dpolalΓια καλές και «αξιόπιστες» μάρκες κοιτάς για APC και Merlin Gerin.Από εκεί και μετά θα βρείς ένα σωρό άλλα, ανάλογα με την τσέπη σου. +1
saradis1 Ιανουάριος 28, 2008 Author #12 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από dpolal Πρέπει να αναφέρεις το setup που έχεις.Ανάλογα με τα μηχανήματα θα παίζουν αντιστοιχούν και τα βολταμπέρ του ups.Για καλές και «αξιόπιστες» μάρκες κοιτάς για APC και Merlin Gerin.Από εκεί και μετά θα βρείς ένα σωρό άλλα, ανάλογα με την τσέπη σου. Μην φαντάζεσαι κάτι το τρομερό: ένας υπολογιστής με 550W τροφοδοτικό, ένας εκτυπωτής inject. και μια οθόνη crt 17''. ωραία παιδιά. έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια για APC και για τα Merlin Gerin. Συμφωνώ. τώρα για την τιμή.....θα ήθελα να αποφύγω πάνω απο 120 Ευρώ. Φυσικά όσο φτηνότερα αλλα αξιόπιστα τόσο καλήτερα. Έχετε κανένα να προτείνετε?Δηλαδή....υπάρχει και καλή λύση με κάτω απο 100????:banging: (τσιγγούνης...χαχαχα)
qbiefox Ιανουάριος 28, 2008 #13 Ιανουάριος 28, 2008 Επειδη λογικα δεν ειδατε μια προσφατη συζητησουλα που ειχαμε, και επειδη ειναι επι του θεματος για να μην επαναλαμβανομαι, διαβαστε ΕΔΩ Οποτε εμενα η αποψη μου ειναι μακρια απο τα φτηνα MGE. 2-3 καλα (και πιο ακριβα) που εχω δει δεν παρουσιασαν ποτε καποιο προβλημα παντως
saradis1 Ιανουάριος 28, 2008 Author #14 Ιανουάριος 28, 2008 Στο link πάντως φίλε qbiefoxi δεν γίνεται πρόταση για κάποιο "οικονομικό" Ups. γίνεται γενικότερα συζήτηση πάνω στα ups και οτι πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω για να είσαι ήσυχος (συμφωνώ αλλα εγώ δεν πέρνω πολλά λεφτα και βγαίνω ίσα ίσα).
saradis1 Ιανουάριος 28, 2008 Author #15 Ιανουάριος 28, 2008 Παιδιά, θα με βοηθούσατε ίσως αν μου προτείνατε 1-2 ups με ένα normal κόστος απλά για οικιακή χρήση και με τα φορτία που σας είπα.
dpolal Ιανουάριος 28, 2008 #16 Ιανουάριος 28, 2008 Στα 120 ευρώ που έχεις όριο μπορώ να προτείνω αύτά:1- MGE NOVA 1100VA AVR 2- APC Back UPS RS 500 3- Mustec UPS Powermust 1000VA line interactive που είναι Line interactiveή1- MGE Ellipse 750VA2- APC Back UPS CS 650 που είναι Stanby.
saradis1 Ιανουάριος 28, 2008 Author #17 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από dpolal Στα 120 ευρώ που έχεις όριο μπορώ να προτείνω αύτά:1- MGE NOVA 1100VA AVR 2- APC Back UPS RS 500 3- Mustec UPS Powermust 1000VA line interactive που είναι Line interactiveή1- MGE Ellipse 750VA2- APC Back UPS CS 650 που είναι Stanby. καλές προτάσεις. έτσι για να ξεκαθαρίσω κάτι. line interactive ειναι οταν κάνει προστασία και απο υπερεντάσεις ενώ standby ειναι οτι κάνει προστασία μόνο απο πτώση τάσεως? δεν το έχω ξεκαθαρίσει καθόλου
blkik Ιανουάριος 28, 2008 #18 Ιανουάριος 28, 2008 Σχετικά topic:http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=169239&highlight=upshttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=30149&highlight=upshttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=38405&highlight=upshttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=38924&highlight=upshttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=27251&highlight=ups
dpolal Ιανουάριος 28, 2008 #19 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από saradis1 καλές προτάσεις. έτσι για να ξεκαθαρίσω κάτι. line interactive ειναι οταν κάνει προστασία και απο υπερεντάσεις ενώ standby ειναι οτι κάνει προστασία μόνο απο πτώση τάσεως? δεν το έχω ξεκαθαρίσει καθόλου To line interactive κάνει συνεχές voltage regulation και filtering του ρεύματος πέρα από την προστασία που παρέχει.
saradis1 Ιανουάριος 28, 2008 Author #20 Ιανουάριος 28, 2008 νομίζω οτι κατέληξα σε αυτό:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308ελπίζω να μην κάνω βλακεία..χαχαχαΑν σας έρθεί κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά....πείτε το. Ευχαριστώ πάντως όλους.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.