alexis2044 Ιανουάριος 28, 2008 #21 Ιανουάριος 28, 2008 Η αποψη μου είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο Συντονιστής του Οργάνου που λεγεται Εκκλήσια, και το οποίο μας έσωσε κυριολεκτικά σε περιόδους δύσκολες για το έθνος.Μόνο και μόνο για σεβασμό στο έργο της έκκλησίας και στην μνήμη των προκατόχων του, άξίζει να γίνει κηδεία δημοσία δαπάνη.
Jaco Ιανουάριος 28, 2008 #22 Ιανουάριος 28, 2008 Κάποια στιγμή πρέπει να διαχωριστεί η πίστη από την Εκκλησία... λίγη ιστορία δεν βλάπτει... δεν σημαίνει ότι όποιος δεν πιστεύει στην Εκκλησία ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή εκκλησιαστικής οργάνωσης και στους μετόχους της δεν πιστεύει και στο Θεό... ο Θεός δεν είναι trademark κανενός...πέθανε ο Χριστόδουλος, αλλά μέχρι το βράδυ θα έχουν πεθάνει μόνο στην Ελλάδα μερικοί δεκάδες από διάφορες αιτίες και κανείς δεν θα έχει νοιαστεί γι' αυτούς... λυπάμαι το ίδιο για όσο λυπάμαι για κάθε άνθρωπο που πεθαίνει και μάλιστα μετά από ταλαιπωρία και μάχη με τον καρκίνο...Ας κοιτάξουμε να είμαστε σωστοί, δίκαιοι και να μην γινόμαστε βάρος στην κοινωνία και τους γύρω μας, γιατί στο τέλος μόνο αυτό μένει... τίποτα άλλο...
LevelOne Ιανουάριος 28, 2008 #23 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από GoMaR δε θελω να σχολιασω γιατι δε θελω να ανοιξουμε θεμα περι θρησκειας και περι πιστης γιατι δε θα τελειωσουμε ποτε..και εγω αθεος ειμαι αλλα το θεμα το εφτιαξα μονο κ μονο σα νεο..ασχετα με το ποσο με ενδιαφερει..Γιατι πιστευω οτι πολλους τους ενδιαφερει εδω μεσα..Φιλικα Ιασωνα, δεν εκανα κανένα απολύτως σχόλιο για το θέμα πίστης και θρησκείας... Εσυ όπως λές δεν πιστεύεις, αλλα δεν είδα να μπέις και να σκυλευσεις το τόπικ, το αντίθετο θα έλεγα... Το αντιμετώπισες με εναν Χ σεβασμό (θέλω να πιστεύω). Φαντάσου τώρα -χτύπα ξύλο- να απεβίωνε κάποιο κοντινό μου πρόσωπο, να ηθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να έβλεπα ενα σχόλιο "Α ναι αυτος ο μ@@@@ας... Χρωστάει της μιχαλούς κλπ κλπ" Ε δεν είναι να σου γυρνανε τα άντερα κοκορέτσι;Κάτσε ρε μάστορα, εδω ειναι άλλο στορυ, σε προλάβανε... Δεν είπε κανείς οτι ηταν υπεράνω κριτικής και οτι ήταν ασφαλτος (σικ) αλλα λιγο τακτ δεν βλάπτει...Αν θες να κράξεις τον οποιοδήποτε ανοιξε (οπως πολυ σωστα ειπωθηκε) ενα νεο τοπικ και χωσε. Μοναχος σου χόρευε και οσο θέλεις πηδα που λεει και ο λαός...
astrolabos Ιανουάριος 28, 2008 #24 Ιανουάριος 28, 2008 Ο άνθρωπος συγχωρέθηκε. Τέλος. Όλοι μας έχουμε τις απόψεις μας αλλά καλό είναι να μάθουμε να τις εκφέρουμε σεβόμενοι και τον αντίλογο. Όποιος δε μπορεί να το κάνει αυτό η λύση είναι απλή.
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 28, 2008 #25 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από LevelOne [Σήμερα, στις 15:33] Εδω γίνονται δημοσία δαπάνη κηδείες αλλων και άλλων, του Αρχιεπίσκοπου δεν θα γίνει; Αντι να μας ενοχλούν τα κρυφά που γίνονται πίσω απο την πλάτη μας, σας πειράζουν και τα ΠΛΕΟΝ τυπικά; Οπως και να το κάνουμε, ηταν πνευματικός ηγέτης ολων των Ελλήνων, και υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν. Φαντάζεσται να έβγαινε η πολιτεία και να έλεγε "η κηδεία ΔΕΝ θα γίνει δημοσία δαπάνη"... Ποιος είδε το ποίμνιον και δεν το φοβήθηκε... Μπορεί ο μακαριότατος να είχε υποπέσει σε ορισμένα σφάλματα στους ενδότερους κύκλους της εκκλησίας, αλλα στις δημόσιες σχέσεις του ήταν άψογος. Μην ξεχνάτε οτι κατα την θητεία του έγινε η προσέγγιση της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, αλλα και (πολυ πιο σημαντικό) επι Χριστοδούλου στάλθηκαν ισχυρές ενισχύσεις προς πληγέντες περιοχές και το πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος ενισχύθηκε κατα πολύ στο εξωτερικό (βλέπε αποστολή ανεξάρτητης βοήθειας στους πληγέντες στο Ιράκ). Επίσης επι Χριστοδούλου η εκκλησία εφερε κοντά της τους εξαρτημένους απο ναρκωτικά, τις ανύπαντρες μητέρες κλπ κλπ Κριτική αυτη την ημέρα δεν χωράει, αφήστε την μετά την ταφή του και την διαδοχή του... Θα υπάρξει μπόλικη, σας δινω το λόγο μου... Προσωπικα με ενοχλουν και τα κρυφα και τα φανερα,απλα για τα κρυφα δεν μπορω να εκφραζω παντα αποψη μιας και δεν τα ξερω....Λογικοτατο εξαλου,δεν νομιζεις? Εκτος και εαν θεωρεις εαυτον Μακη στη θεση του Μακη και εχεις βαλλει σαν στοχο να αποκαλυψεις καθε τι κρυφο και μυστηριο που μαστιζει την ελληνικη και μη κοινωνια. Δεν ειναι καθολου το πλεον τυπικο το να ταφει ο αρχιεπισκοπος με τιμες αρχηγου κρατους,δεν γινετε δα και καθε μερα αυτο και φυσικα δεν ειναι καθολου τυχαιο το οτι επιλεχθηκε ο συγκεκριμενος αρχιεπισκοπος,την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο (δεν μας εφτανε η Ζαχοπουλιαδα και η κοντρα-αρλουμπα Μακη-Θεμου,ενω τρεχουν φλεγοντα ζητημα στην ελληνικη κοινωνια οπως το ασφαλιστικο και το συνταφιοδοτικο) Συνεπως δεν νομιζω πως ειναι θεμα πρωτοκολου... Οσο για το ποιμνιο,εαν θεωρεις την ελληνικη κοινωνια ενα κοπαδι προβατα (aka ποιμνιο) τοτε λογικο να εκφραζεις αυτη τη θεση. Κριτικη χωραει παντου και παντα αρκει να ειναι επικοδομιτικη και οχι στειρα (οπως το ιδιο και η στειρα αρνηση) και δεν πιστευω πως ειναι θεμα image και "προφιλ" το κατα ποσο ενα προσωπο ειναι καλο/κακο ή στο απυροβλητο της κριτικης...Στην τελικη την δουλεια του εκανε (η την δουλεια που του ανεθεσαν αν το προτιμας),οποτε δεν με συγκινει καθολου το δημοσιο προφιλ του.Παπας ειναι κ αυτος,μονο που ειναι Παπας που ασχολουνταν με τα παντα χωρις να του αρμοζει Αρχική απάντηση από JaguarOne [Σήμερα, στις 15:35] ωραία, τώρα που πέθανε λοιπόν δεν χρειάζεται να πληρώνεις τον μισθό του απο την τσέπη σου. Κάνε μας την χάρη τώρα και αι στα κομματια απο αυτό το thread και άνοιξε άλλο με τα flames σου αν δεν εχεις τπτ πιο επικοδομητικο να προσθεσεις στη κουβεντα καλυτερα να μασας παρα να μιλας.Το ποιος αρχιζει flame ειναι ολοφανερο. Εγω διατυπωσα την αποψη μου σε ενα θεμα το οποιο εμφανιστηκε σε ενα δημοσιο φορουμ και επιδεχεται σχολιασμου. Εαν σε ενοχλει και δεν εχεις τπτ ουσιαστικο να πεις απλα αγνοησε το :clap: Ζητημα πιστης και θρησκειας δεν εθεσα ετσι και αλλιως το οποιο ειναι κατι που εκανες εσυ με την αστοχη απαντηση σου Αρχική απάντηση από LevelOne [Σήμερα, στις 17:32] Αυτός ο ΜΗ-διαχωρισμός που αναφέρεις.... {...}....λίγο αυτο το μηδενισμό... Ελεος πιά... Επαναστάτες χωρίς αιτία... Επαιξε τον ρολο του (συνηθως αντιδραστικα η αληθεια) ναι αλλα σε καμια περιπτωση δεν ηταν η αιτια που οδηγησε στην απελευθερωση,κατι το οποιο ειναι και επιστημονικα τεκμηριωμενο.Αν δεν το γνωριζεις μαλιστα,το "κρυφο σχολειο" δεν υπηρξε ποτε Ιστορικα... Οσο για την θεση της εκκλησιας στη χωρα μας,δεν νομιζω πως ειναι και τιμητικο-αξιεπαινο γεγονος,παρα το αντιθετο...Οδηγει στη θρησκοληψια και τον πουριτανισμο,εμποδιζοντας καθε τι προοδευτικο στη χωρα και το μονο που προσφερει ειναι εμποδια στην κοινωνικη εξελιξη της κοινωνιας... Οσο για το αν εχω δουλεια ή θεση για να απαντησω οντας αθεος,Δωδεκαθειστης,Σατανιστης ή οτιδηποτε αλλο νομιζω πως ειναι το πιο ακυρο απο ατα που ειπες... Σε δημοσιο φορουμ,σε ενα δημοσιο νημα μπορω να βγω και να πω την αποψη μου ελευθερα χωρις να ζητησω την αδεια κανενος.Αν δεν σου αρεσει τοτε μπορεις εσυ να υποβαλλεις τα παραπονα σου στους αρμοδιους ή να ανοιξεις εσυ με τη σειρα σου το αναλογο θεμα και να μην την αποψη σου. Δεν ηξερα πως απαιτειτα και πιστοποιτικο πολιτικων,κοινωνικων και θρησκευτικων πεπηθησεων προκειμενου καποιος να πει την γνωμη του στο TheLab (το οποιο ειναι και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ φορουμ και οχι cosmopolitan,σημειωση: δεν δεν αποτελει μπιχτη για τον δημιουργο του θεματος σε καμια περιπτωση,το ξεκαθαριζω). Δωθησης της ευκαιριας μπορω να εκφρασω την αποψη μου μιας και το συγκεκριμενο θεμα εχουν την δυνατοτητα να το διαβασουν ολοι οι επισκεπτες αυτου του δικτυακου χωρου οπως ακριβως μπορεις να κανεις και εσυ.Δεν ειμαι ομως υποχρεωμενος να συμφωνω μαζι σου Οπως ειδες εξεφρασα την διαφορετικοτητα μου με πολυ κοσμιο τροπο και χωρις μακαβριωτητες και ασεβειεςοπως αναφερθηκε Αρχική απάντηση από LevelOne [Σήμερα, στις 21:03] Ιασωνα, δεν εκανα κανένα απολύτως σχόλιο ...[...]...ανοιξε (οπως πολυ σωστα ειπωθηκε) ενα νεο τοπικ και χωσε. Μοναχος σου χόρευε και οσο θέλεις πηδα που λεει και ο λαός... Καλο θα ειναι να μην αναφερεσε σε υποθετικα σεναρια και να μην λες ανακριβειες.Και φυσικα δεν τιθεται ζητημα τακτ και καθωσπρεπισμου.Την αποψη μου κομψοτατα ειπα χωρις καφρηλες και υβρεις.Ολα τα αλλα ειναι θεωριες συνομοσιας μεσα στο μυαλο σου και καλα θα κανεις να μην ψαχνεις φαντασματα για να τα κυνηγησεις... Και θα το πω για τελευταια φορα Δημοσιο φορουμ,σε δημοσιο θεμα ανοιχτο σε ολους ειναι,οποτε μπορω να πω την αποψη μου ελευθερα,αρκει να μην προσβαλω ανοιχτα καποιον.Απο τη στιγμη που τετοιο θεμα δεν τιθεται,χαλαρωσε και εαν δεν σου αρεσει μπορεις να κανεις αυτο που ειπε ο Astrolabos Sorry για το υπερβολικα μακροσκελες ποστ,αλλα ελλειπα και τωρα ειδα τις απαντησεις
astrolabos Ιανουάριος 28, 2008 #26 Ιανουάριος 28, 2008 Την γνώμη σου να την λές ελεύθερα δε σε εμποδίζει κανείς. Το θέμα είναι να γίνεται στα πλαίσια ενος εποικοδομιτικού διαλόγου και όχι μιας στείρας αντιπαράθεσης. Δεν αναφέρομαι στο τρελό μυρμήγκι συγκεκριμένα, γενικά μιλάω.
morfeas-dsl- Ιανουάριος 28, 2008 #27 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από Jaco [Χθες, στις 19:49] Κάποια στιγμή πρέπει να διαχωριστεί η πίστη από την Εκκλησία... λίγη ιστορία δεν βλάπτει... δεν σημαίνει ότι όποιος δεν πιστεύει στην Εκκλησία ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή εκκλησιαστικής οργάνωσης και στους μετόχους της δεν πιστεύει και στο Θεό... ο Θεός δεν είναι trademark κανενός...πέθανε ο Χριστόδουλος, αλλά μέχρι το βράδυ θα έχουν πεθάνει μόνο στην Ελλάδα μερικοί δεκάδες από διάφορες αιτίες και κανείς δεν θα έχει νοιαστεί γι' αυτούς... λυπάμαι το ίδιο για όσο λυπάμαι για κάθε άνθρωπο που πεθαίνει και μάλιστα μετά από ταλαιπωρία και μάχη με τον καρκίνο...Ας κοιτάξουμε να είμαστε σωστοί, δίκαιοι και να μην γινόμαστε βάρος στην κοινωνία και τους γύρω μας, γιατί στο τέλος μόνο αυτό μένει... τίποτα άλλο... συμφωνω με τον jaco. θεωρω οτι ηταν ατομο συμφεροντων και λαθος αντιληψεων. σε καθε περιπτωση ομως πεθανε και το να πω κατι ασχημο θα ηταν αστοχο. RIP λοιπον και ευχομαι ο επομενος να κρατησει μονο τα καλα στοιχεια του
Petrossortep Ιανουάριος 28, 2008 #28 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 13:07] Απο τη μια πληρωσαμε ενα σκασμο λεφτα για τα νοσηλια,πεταμενα κιολας γιατι το αποτελεσμα ηταν γνωστο,αντι να πανε πουθενα αλλου για να καλυφθει καμια τρυπα ή σε καποιους αλλους που τα εχουν αναγκη,βλεπε αναδασωση,φτωχεια,πυροπληκτους,κ.ο.κ και απο την αλλη του κανουμε και την τιμη που τοσα χρονια εκανε τον κουμανταδορο στα ελληνικα τεκτενομενα λες και ηταν ο προθυπουργος της χωρας (βλεπε ΜΗ-διαχωρισμος Κρατους-Εκκλησιας) Ο Χριστόδουλος ζήτησε και προαιρετική αναγραφή του θρησεύματος, αλλά ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό. Πολύ δύσκολο να γίνει βλέπεις. Γιατί με τα λεφτά από το επιπλέον μελάνι θα κτίζαμε νοσοκομεία, σπίτια κτλ. Τουλάχιστον ικανοποιήθηκε ένα γνωστό λόμπι απ'όσο γνωρίζω Τόσα λεφτά τρώγονται πανταχόθεν και μας πείραξαν τα της εκκλησίας. Τουλάχιστον την εκκλησία την αποφεύγεις αν θέλεις. Την παγκόσμια τράπεζα, το ΔΝΤ και τους πρώτους μισθούς των 300/μήνα όχι. Τέσπα, ο Χριστόδουλος ήταν ηγέτης από τους λίγους. Αιωνία του η μνήμη.
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 28, 2008 #29 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από Petrossortep [Σήμερα, στις 01:48] Ο Χριστόδουλος ζήτησε και προαιρετική αναγραφή του θρησεύματος, αλλά ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό. Πολύ δύσκολο να γίνει βλέπεις. Γιατί με τα λεφτά από το επιπλέον μελάνι θα κτίζαμε νοσοκομεία, σπίτια κτλ. Τουλάχιστον ικανοποιήθηκε ένα γνωστό λόμπι απ'όσο γνωρίζω Τόσα λεφτά τρώγονται πανταχόθεν και μας πείραξαν τα της εκκλησίας. Τουλάχιστον την εκκλησία την αποφεύγεις αν θέλεις. Την παγκόσμια τράπεζα, το ΔΝΤ και τους πρώτους μισθούς των 300/μήνα όχι. Τέσπα, ο Χριστόδουλος ήταν ηγέτης από τους λίγους. Αιωνία του η μνήμη. μαλλον διαβαζεις οτι θελεις ή μαλλον οτι σε συμφερει... Ειπα ευθης εξαρχης πως ολα αυτα με πειραζουν,αλλα στην προκειμενη περιπτωση το θεμα δεν εχει σαν τιτλο "Ποιοι φαγαν τα λεφτα" και αφορα κατι πολυ συγκεκριμενο... Αν δεν εχεις κατι επικοδομητικο να συνησφερεις στην κουβεντα keep it to yourself edit: και φυσικα μας(με) πειραξαν τα λεφτα που τρωει η εκκλησια. Γιατι της ανοικει η μιση Ελλαδα (ακινητη περιουσια) και παρ'ολα αυτα απο τον μισθο τον δικο μου και της φαμελιας μου πληρωνονται οι παπαδες και τα παραρτηματα (εκκλησιες) που χτιζουν σε καθε γωνια Μην λεμε και οτι θελουμε δλδ....Μιλαμε για περιουσια Τρισεκατομμυριων και βαλλε....
Petrossortep Ιανουάριος 28, 2008 #30 Ιανουάριος 28, 2008 Και να μην δίνονταν λεφτά για τα νοσήλεια που λες, πάλι αλλού θα τρώγονταν. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.εδιτ:Όντως τρώει λεφτά η εκκλησία αλλά κάνει και έργο. Βέβαια το έργο της υπονομεύευται από άπληστους ιερείς σε πόστα κοινωνικής προσφοράς όπως αυτοί που παρακολουθήσαμε στις εκπομπές του Ευαγγελάτου. Είναι απολύτως αναμενόμενα τέτοια κρούσματα διαφθοράς παντού και όχι μόνο στους εκκλησιαστικούς κόλπους. Δεν είναι πρόβλημα της εκκλησίας αλλά όποιου θεσμού διαχειρίζεται μεγάλα ποσά.Εμείς εδώ όμως σχολιάζουμε το έργο και τη στάση του Χριστόδουλου ως αρχιεπισκόπου συγκρινόμενου με τους προγενέστερούς του.
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 29, 2008 #31 Ιανουάριος 29, 2008 το προβλημα ειναι οτι τρωγονται και στην προκειμενη περιπτωση εφοσον ξερουμε που φαγωθηκαν μπορουμε να καταδειξουμε τον ηπετιο...so simple...δεν υπαρχει λογος να ξεκινας μια αντιπαραθεση για το τπτ...Ειπα ευθης εξαρχης,τα 250k που δοθηκαν για τα νοσηλεια,ας τα εδειναν πουθενα αλλου...Πιστευω πως θα μπορουσαν να φυτεψουν τουλαχιστον καμια χιλιαδα δεντρα σε καποια απο τις καμενες περιοχες ανα την Ελλαδα....Αλλα η ευαισθησια για τις πυρκαιες εχει κανει φτερα μολις μετα απο μερικους μηνες,αυτο βλεπω...
Daytime Dreamer Ιανουάριος 29, 2008 #32 Ιανουάριος 29, 2008 Εμενα μου φαινεται περιεργο ποσο βροντερος και θαρραλεος ηταν, οταν ολα ηταν καλα, και στα τελευταια του ηταν σαν βρεγμενη γατα. Θα μου πειτε ολοι οι ανθρωποι μπροστα στο Θανατο θα χασουν το θαρρος τους, αλλα τετοια στροφη δεν την περιμενα απο τον "ηγετη" της εκκλησιας. Μηπως φοβαται την θεια κριση? (αν υποθεσουμε οτι υπαρχει θεος) Μηπως δεν εζησε τοσο "εναρετη" ζωη οπως μερικοι τα παρουσιασαν? god only knows ...Αν και δεν τον πηγαινα με την καμια, R.I.P
ea6gka Ιανουάριος 29, 2008 #33 Ιανουάριος 29, 2008 Αρχική απάντηση από PetrossortepΤέσπα, ο Χριστόδουλος ήταν ηγέτης από τους λίγους. Αιωνία του η μνήμη. .αδικηθηκε παντως , χαντακωθηκε στην εκκλησια. επρεπε να ακολουθησει καριερα σαν πολιτικος να παιρνει το 4% του μαυροτζαφερη να νοιωθει δικαιωμενος.
Petrossortep Ιανουάριος 29, 2008 #34 Ιανουάριος 29, 2008 Αρχική απάντηση από ea6gka [Χθες, στις 16:14] εγω ευχομαι ο θεος να τον συγχωρεσει , δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το κανει ομως :...: Είναι εύκολο να κρίνεις ηγέτες, ιδίως να τους κατακρίνεις για ατασθαλίες στελεχών που εμπιστεύθηκαν. Όταν βρίσκεσαι σε τέτοια πόστα πρέπει να συμβιβάσεις πολλά αντίθετα μεταξύ τους πράγματα. Δεν γλιτώνεις τους συμβιβασμούς.
MasterCommander Ιανουάριος 29, 2008 #35 Ιανουάριος 29, 2008 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 02:12] . αδικηθηκε παντως , χαντακωθηκε στην εκκλησια. επρεπε να ακολουθησει καριερα σαν πολιτικος να παιρνει το 4% του μαυροτζαφερη να νοιωθει δικαιωμενος. δεν καταλαωβαίνω τι θες να πεις,εγώ το 1973 διάβαζα....
Guest Ιανουάριος 29, 2008 #36 Ιανουάριος 29, 2008 Αρχική απάντηση από GoMaR [Χθες, στις 16:39] Δε νομιζω πως ειναι ωραιος ο τροπος σου.. Ο καθενας εχει δικαιωμα να μη πιστευει..και επισης δε νομιζω πως πρεπει να κατηγοριοποιουμε τους ανθρωπους.. Θα σαρεσε καποιος να σου μιλαγε ετσι επειδη πιστευεις ; Γιατι για εναν αθεο το ιδιο πραγμα ειναι αυτο.. πηγή
JaguarOne Ιανουάριος 29, 2008 #37 Ιανουάριος 29, 2008 Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Χθες, στις 23:21] αν δεν εχεις τπτ πιο επικοδομητικο να προσθεσεις στη κουβεντα καλυτερα να μασας παρα να μιλας.Το ποιος αρχιζει flame ειναι ολοφανερο. Εγω διατυπωσα την αποψη μου σε ενα θεμα το οποιο εμφανιστηκε σε ενα δημοσιο φορουμ και επιδεχεται σχολιασμου. Εαν σε ενοχλει και δεν εχεις τπτ ουσιαστικο να πεις απλα αγνοησε το :clap: Ζητημα πιστης και θρησκειας δεν εθεσα ετσι και αλλιως το οποιο ειναι κατι που εκανες εσυ με την αστοχη απαντηση σου μα είπα αυτό που είπα είναι επικοδομητικό. Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι οι φωτιές στην ελλάδα είναι ον τοπικ μάλλον είσαι ο έξυπνος της παρέας. Αλλά όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, μια και απο το ποστ σου φαίνεται η ανικανότητά σου να βλέπεις πέρα απο την μύτη σου. Αν μπορούσες, θα έβλεπες και τα έργα της εκκλησίας, θα έβλεπες τι αλλαγές έφερε ο συγκεκριμμένος άνθρωπος που έκανε και κάποια πράγματα και δεν καθόταν απλά σε μια καρέκλα. Η περιουσία της εκκλησίας είναι οφφ τοπικ (όπως και οι.... φωτίες) καθώς είναι απο δωρεές και management της υπάρχουσας περιουσίας. Αλλά μάλλον επειδή δεν μπορείς να τα βάλεις με όλους αυτόυς που είναι στην εκκλησία και στηρίζουν τον θεσμό της εκκλησίας και αυτούς που κάνουν δωρέες στην εκκλησία τα βάζεις με έναν τον "αρχηγό" για να νιώσεις και εσύ πιο ψηλός. Και η ανοησία σου φτάνει σε τέτοιο βαθμό που σε ενοχλεί που δοθήκανε 250Κ για την θεραπεία του λες και θα λείψουνε απο πουθενά. Τόσα προβλήματα υπάρχουν και εσύ βρήκες να τα βάλεις με τον νεκρό! ’νοιξε τα μάτια σου (και καμμια εφημερίδα), δες τι έκανε και τι δεν έκανε ο άνθρωπος στο περιβάλλον που λειτούργησε και μετά άνοιξε το στόμα σου. Επίσης, για το αν η εκκλησία οδηγεί στον πουριτανισμό και την θρησκοληψία (κλπ κλπ κλπ) θα σου πρότεινα να πας και καμμια φορά στην εκκλησία και να μιλήσεις και με κανέναν παπα. Κάτι που προφανώς δεν έχεις κάνει οπότε ναι καλύτερα να μασάς και να μην μιλάς. Αερολογίες είναι εύκολο να πούμε όλοι. Το ίδιο έυκολο είναι να πούμε τα κόμπλεξ μας, τους φανατισμούς μας και την ξεροκεφαλιά μας. Ακόμη πιο έυκολο είναι να λέμε αυτό που λένε οι άλλοι και αυτό που μας έμαθε η μαμα και ο μπαμπας.
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 29, 2008 #38 Ιανουάριος 29, 2008 Αρχική απάντηση από JaguarOne [Σήμερα, στις 11:27] μα είπα αυτό που είπα είναι επικοδομητικό. Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι οι φωτιές στην ελλάδα είναι ον τοπικ μάλλον είσαι ο έξυπνος της παρέας. Αλλά όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, μια και απο το ποστ σου φαίνεται η ανικανότητά σου να βλέπεις πέρα απο την μύτη σου. Αν μπορούσες, θα έβλεπες και τα έργα της εκκλησίας, θα έβλεπες τι αλλαγές έφερε ο συγκεκριμμένος άνθρωπος που έκανε και κάποια πράγματα και δεν καθόταν απλά σε μια καρέκλα. Η περιουσία της εκκλησίας είναι οφφ τοπικ (όπως και οι.... φωτίες) καθώς είναι απο δωρεές και management της υπάρχουσας περιουσίας. Αλλά μάλλον επειδή δεν μπορείς να τα βάλεις με όλους αυτόυς που είναι στην εκκλησία και στηρίζουν τον θεσμό της εκκλησίας και αυτούς που κάνουν δωρέες στην εκκλησία τα βάζεις με έναν τον "αρχηγό" για να νιώσεις και εσύ πιο ψηλός. Και η ανοησία σου φτάνει σε τέτοιο βαθμό που σε ενοχλεί που δοθήκανε 250Κ για την θεραπεία του λες και θα λείψουνε απο πουθενά. Τόσα προβλήματα υπάρχουν και εσύ βρήκες να τα βάλεις με τον νεκρό! ’νοιξε τα μάτια σου (και καμμια εφημερίδα), δες τι έκανε και τι δεν έκανε ο άνθρωπος στο περιβάλλον που λειτούργησε και μετά άνοιξε το στόμα σου. Επίσης, για το αν η εκκλησία οδηγεί στον πουριτανισμό και την θρησκοληψία (κλπ κλπ κλπ) θα σου πρότεινα να πας και καμμια φορά στην εκκλησία και να μιλήσεις και με κανέναν παπα. Κάτι που προφανώς δεν έχεις κάνει οπότε ναι καλύτερα να μασάς και να μην μιλάς. Αερολογίες είναι εύκολο να πούμε όλοι. Το ίδιο έυκολο είναι να πούμε τα κόμπλεξ μας, τους φανατισμούς μας και την ξεροκεφαλιά μας. Ακόμη πιο έυκολο είναι να λέμε αυτό που λένε οι άλλοι και αυτό που μας έμαθε η μαμα και ο μπαμπας. Μου αρεσει η ικανοτητα (ή μηπως ανικανοτητα? :X: ) σου να απομονονεις μεσα απο ολα οσα ειπα,τα πιο ασημαντα για να επιχειρηματολογησεις υπερ της θεσεως σου.Ομολογω πως ειναι σοβαρο προτερημα. Τι το φοβερα καινοτομο και επαναστατικο εφερε δλδ στην ελληνικη κοινωνια για να καταλαβω?Καθοταν απλως σε μια καρεκλα και εξυπηρετουσε οτιδηποτε αλλο περα απο τα καθηκοντα που του αρμοζουν λογω θεσης.Πιο πολυ σαν πολιτικος συμπεριφεροταν παρα σαν θρησκευτικος κατι που μονο ο Παπας κανει. Και η αρχικη περιουσια της εκκλησιας πως προεκυψε απο παρθενογενεση?Πολυ αθωα τα εχεις μεσα στο μυαλο σου και τα παρουσιαζεις. Δεν εχω κανενα προβλημα να "τα βαλλω" με οποιονδηποτε οπως λες και φενετε εξαλλου και απο το γεγονος οτι γραφω αυτα που γραφω εδω,οπου επιδεχονται σχολιασμου και δεν εχω κανα ζορι να φανω ψηλος γιατι ειμαι ηδη.1.87 ειναι αρκετα καλα πιστευω και δεν χρειαζετε να ψηλωσω παραπανω Τα 250k δεν θα λειψουν απο πουθενα λες ε?Ενδοιαφερον.Εδω το παιδακι ειχε χασει τη ζωη του για μικροτερο ποσο επειδη απλουστατα η τραπεζα δεν αποδεσμευε τα χρηματα για να πανε στο νοσοκομειο και να γινει η επεμβαση του,ενα 20% των κατοικων αυτης της χωρας ζει κατω απο το οριο της φτωχειας,τα λουσα και οι λιμουζινες των Ιερεων ξεπερνουν καθε προηγουμενο και συ μου λες πως τα 250 ψωροχιλιαρικα (γιατι ως τετοια τα αντιμετωπιζεις),δλδ τα περιπου 85.000.000 παλιες καλες ψωροδραχμες ειναι αμελητεα ποσοτητα και μετα θεωρεις πως εγω εθελοτυφλω,ενω εσυ με το αγρυνπο ματι σου κατανεμεις την σοβαροτητα και την αναγκαιοτητα με βαση τα δικα σου μοναδικα και αδεκαστα πιστευω. Τι εκανε και δεν εκανε και εχω διαβασει και εχω ακουσει (και αλλα τοσα που ακουγονται οπως και για καφε αλλο δημοσιο προσωπο τα οποια δεν θετω καν προς διαβουλευση γιατι αποτελουν ικασιες αναποδεικτες) εδω και τοσα χρονια που ειναι στο προσκηνιο και στο παρασκηνιο και δεν περιμενα εσενα να ρθεις και να με φωτισεις. Ποτε δεν εκφερω γνωμη και αποψη χωρις να επιχειρηματολογω και χωρις να εχω προηγουμενη γνωση της καταστασης,μερικη ή ολικη κατι το οποιο για σενα ειναι αγνωστο μιας και βασιζεις τα λεγομενα σου στον θρησκευτικο φανατισμο-δογματισμο και τη μοιρολατρεια. Αερολογιες,κομπλεξισμους,φανατισμο,ξεροκεφαλια και παπαγαλιες (κοινως πιπιλημα της καραμελας) κανεις και εφαρμοζεις εσυ λογω ακριβως της ανικανοτητας σου να αντιληφθεις πως οπου υπαρχει λογος,υπαρχει και αντιλογος,οσο και αν αυτο δεν σου αρεσει.Ποσο μαλλον οταν ο αντιλογος ειναι στοιχειοθετημενος και χρησημοποιει επιχειρηματα εναντι των συνεσ8ηματισμων για την δημιουργια εντυπωσεων που χρησημοποιεις εσυ... Οποτε μαλλον εσυ θα πρεπει να ανοιξεις τα ματια και τα αφτια σου και να δεις λιγο περα απο τη μυτη σου.... Ειναι πολυ πιο ευκολο να σηντηρεις μια κατασταση,οσο αρρωστημενη αυτη και αν ειναι,απο το κανεις το βημα να την αμφισβητησης και να ρθεις αντιμετωπος με ενα κατεστημενο που διαιωνιζεται,μιας και απαιτει κατι παραπανω απο τυπολατρεια συναισθηματισμους,απαιτει αντιληψη και κριτικη ικανοτητα... Φιλοι δεν ειμαστε και ουτε προκειται να γινουμε (μιας και το ανεφερες σε προηγουμενο ποστ σου) αλλα εκπλησομαι απο την ανεχεια που σου επιδεικνυουν οι αρμοδιοι για τις υβρεις και τις προσβολες που μεχρι στιγμης εχεις απευθηνει στο προσωπο μου... Τελικα καποια πραγματα οντως δεν αλλαζουν με τπτ
GoMaR Ιανουάριος 29, 2008 Author #39 Ιανουάριος 29, 2008 ρε παιδια εγω ενα απλο εκοιμηθη ειπα......που να φανταστω...
JaguarOne Ιανουάριος 29, 2008 #40 Ιανουάριος 29, 2008 Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 13:01] Μου αρεσει η ικανοτητα (ή μηπως ανικανοτητα? :X: ) σου να απομονονεις μεσα απο ολα οσα ειπα,τα πιο ασημαντα για να επιχειρηματολογησεις υπερ της θεσεως σου.Ομολογω πως ειναι σοβαρο προτερημα. Τι το φοβερα καινοτομο και επαναστατικο εφερε δλδ στην ελληνικη κοινωνια για να καταλαβω?Καθοταν απλως σε μια καρεκλα και εξυπηρετουσε οτιδηποτε αλλο περα απο τα καθηκοντα που του αρμοζουν λογω θεσης.Πιο πολυ σαν πολιτικος συμπεριφεροταν παρα σαν θρησκευτικος κατι που μονο ο Παπας κανει. Και η αρχικη περιουσια της εκκλησιας πως προεκυψε απο παρθενογενεση?Πολυ αθωα τα εχεις μεσα στο μυαλο σου και τα παρουσιαζεις. Δεν εχω κανενα προβλημα να "τα βαλλω" με οποιονδηποτε οπως λες και φενετε εξαλλου και απο το γεγονος οτι γραφω αυτα που γραφω εδω,οπου επιδεχονται σχολιασμου και δεν εχω κανα ζορι να φανω ψηλος γιατι ειμαι ηδη.1.87 ειναι αρκετα καλα πιστευω και δεν χρειαζετε να ψηλωσω παραπανω Τα 250k δεν θα λειψουν απο πουθενα λες ε?Ενδοιαφερον.Εδω το παιδακι ειχε χασει τη ζωη του για μικροτερο ποσο επειδη απλουστατα η τραπεζα δεν αποδεσμευε τα χρηματα για να πανε στο νοσοκομειο και να γινει η επεμβαση του,ενα 20% των κατοικων αυτης της χωρας ζει κατω απο το οριο της φτωχειας,τα λουσα και οι λιμουζινες των Ιερεων ξεπερνουν καθε προηγουμενο και συ μου λες πως τα 250 ψωροχιλιαρικα (γιατι ως τετοια τα αντιμετωπιζεις),δλδ τα περιπου 85.000.000 παλιες καλες ψωροδραχμες ειναι αμελητεα ποσοτητα και μετα θεωρεις πως εγω εθελοτυφλω,ενω εσυ με το αγρυνπο ματι σου κατανεμεις την σοβαροτητα και την αναγκαιοτητα με βαση τα δικα σου μοναδικα και αδεκαστα πιστευω. Τι εκανε και δεν εκανε και εχω διαβασει και εχω ακουσει (και αλλα τοσα που ακουγονται οπως και για καφε αλλο δημοσιο προσωπο τα οποια δεν θετω καν προς διαβουλευση γιατι αποτελουν ικασιες αναποδεικτες) εδω και τοσα χρονια που ειναι στο προσκηνιο και στο παρασκηνιο και δεν περιμενα εσενα να ρθεις και να με φωτισεις. Ποτε δεν εκφερω γνωμη και αποψη χωρις να επιχειρηματολογω και χωρις να εχω προηγουμενη γνωση της καταστασης,μερικη ή ολικη κατι το οποιο για σενα ειναι αγνωστο μιας και βασιζεις τα λεγομενα σου στον θρησκευτικο φανατισμο-δογματισμο και τη μοιρολατρεια. Αερολογιες,κομπλεξισμους,φανατισμο,ξεροκεφαλια και παπαγαλιες (κοινως πιπιλημα της καραμελας) κανεις και εφαρμοζεις εσυ λογω ακριβως της ανικανοτητας σου να αντιληφθεις πως οπου υπαρχει λογος,υπαρχει και αντιλογος,οσο και αν αυτο δεν σου αρεσει.Ποσο μαλλον οταν ο αντιλογος ειναι στοιχειοθετημενος και χρησημοποιει επιχειρηματα εναντι των συνεσ8ηματισμων για την δημιουργια εντυπωσεων που χρησημοποιεις εσυ... Οποτε μαλλον εσυ θα πρεπει να ανοιξεις τα ματια και τα αφτια σου και να δεις λιγο περα απο τη μυτη σου.... Ειναι πολυ πιο ευκολο να σηντηρεις μια κατασταση,οσο αρρωστημενη αυτη και αν ειναι,απο το κανεις το βημα να την αμφισβητησης και να ρθεις αντιμετωπος με ενα κατεστημενο που διαιωνιζεται,μιας και απαιτει κατι παραπανω απο τυπολατρεια συναισθηματισμους,απαιτει αντιληψη και κριτικη ικανοτητα... Φιλοι δεν ειμαστε και ουτε προκειται να γινουμε (μιας και το ανεφερες σε προηγουμενο ποστ σου) αλλα εκπλησομαι απο την ανεχεια που σου επιδεικνυουν οι αρμοδιοι για τις υβρεις και τις προσβολες που μεχρι στιγμης εχεις απευθηνει στο προσωπο μου... Τελικα καποια πραγματα οντως δεν αλλαζουν με τπτ quote wars for the win ! (ή αλλιώς η πιο χαζός κερδίζει) καταρχάς δεν απομόνωσα τα πιο ασήμαντα για να.... επιχειρηματολογήσω μιας και εγώ δεν προσπαθώ καν να επιχειρηματολογήσω. Αλλά μιας και τα είπες και είναι κομμάτια της άποψης σου λογικό είναι να σχολιάσω πάνω σε αυτά. Επιπλέον, δεν σχολίασα σε άσχετα και ασήμαντα όπως θα ήθελες να λες. Το τι καινοτόμο και επαναστατικό έφερε, δεν χρειάζεται να το πω εγώ, έχουν γραφτεί και τα καλά που έκανε, και τα κακά αλλά αυτό είναι κομμάτι πάντα της αλλαγής. Μην ξεχνάς τον προηγούμενο ηγούμενο που, καλός χρυσός άνθρωπός, αλλά οχι δραστήριος... Μην ξεχνάς ότι η συγκεκριμμένη θέση δεν φέρει μόνο θρησκευτική βαρύτητα - δεν ειναι καθολική εκκλησία που έχουν τον παπα για μαριονέτα και απο κάτω οι καρδιναλιοι είναι οι πολιτικοί (ή έστω έτσι λένε κάποιοι). Δεν παρουσιάζω τίποτε ως αθώο, αλλά μην προσπαθείς να προκαλείς με το να λες ότι είναι το χειρότερο πράγμα στο κόσμο (οι "παπαδες"). Τα 250Κ που μάλλον θεωρείς ότι θα λύσουν όλα τα προβλήματα του κόσμου, σε επίπεδο κράτους δεν θεωρώ ότι είναι φοβερά λεφτά. Όσον αφορά τις λιμουζινες (που δεν καταλαβαίνω γιατι συνεχώς βάζεις νεα άσχετα πράγματα στην συζητηση) δεν είναι κάτι που συμφωνώ. Πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνονται οι παπάδες απο τα χρήματα των φορολογούμενων, αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει και τίποτε-είναι μια άποψη και μάλιστα υπάρχει και αντίλογος γιατί αυτή η άποψη είναι λανθασμένη. Όπως και να έχει είναι μια συνήθεια, αν θες, και χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας που νομίζω ότι δεν είναι και τόσο κακιά. (σε αντίθεση με τα λαμόγια, φοροδιαφυγείς, απατεώνες, τους πετάω-το-τσιγάρο-απο-το-παράθυρο, τους οδηγάω-όπως-γουστάρω κλπ κλπ) Το αν δέχομαι τον αντίλογο, φαίνεται απο το πως αντιδρας όταν γράφω, πόσο μάλλον όταν το μόνο που αρνείσαι να δεις είναι οτι ο άνθρωπος πέθανε και η ιστορία και οι ιστορικοί θα τον κρίνουν για το έργο του. Αν νομίζεις ότι το παρόν thread είναι κατάλληλο για να ξεκινήσεις τον προσωπικό σου πόλεμο ενάντια του χριστόδουλου και της εκκλησίας δικό σου πρόβλημα, αλλά μην χαλιέσαι που δεν το δέχομαι. (ή μήπως δεν σου αρέσει τελικά ο αντίλογος?). Εντυπώσεις? δεν με εντυπωσιάζουν, δεν μιλάω με φανφάρες και δεν χρειάζομαι emoticons για να μεταφέρω συναίσθημα και επιπλέον νόημα. Ότι λέω απλά σου την λέω γιατί δεν είναι η ώρα και το μέρος για να πεις αυτά που λές. Τέλος απο μένα, ζητώ και συγνώμη απο τους υπόλοιπους που αναγκαστήκανε να παρακολουθήσουνε την σαπουνόπερα μας, ζητώ συγνώμη και απο σένα αν πιστεύεις πραγματικά ότι σε έθιξα χωρίς να το αξίζεις.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.