Jump to content

Βοήθεια για επιλογή router

Φάνης

Recommended Posts

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με την επιλογή ενός router για ADSL.

Ο διπλανός μου έχει κάνει μια σύνδεση με το πρόγραμμα diodos και θέλουμε να μοιραστούμε το internet...Αυτός προφανώς έχει usb modem και λογικά κάνει κλήση κάθε φορά που θέλει να μπει. (δεν το έχω δει ακόμα).

Το θέμα είναι οτι αν τα πράγματα είναι έτσι, δε μπορώ να τον υποχρεώσω να τον έχει ανοιχτό όλη μέρα για να μπαίνω κι εγώ, οπότε η λύση λογικά είναι ένα router και η σύνδεσή του σε ethernet. (τουλάχιστον για μένα)

Σκέφτομαι να τραβήξω ένα μεγάλο καλώδιο (~10μ) και να το βάλω στη δική μου ethernet.

Αυτός θα μπορεί να μπει και μέσω usb (ανεξάρτητα από εμένα...); Επίσης στο router θα μπει και το σταθερό του διπλανού.

Με ενδιαφέρει να είναι οικονομικό, αφού έτσι κι αλλιώς πρόκειται να σπάσουμε μια 768 στα 2, οπότε δε νομίζω οτι αξίζει μια πιο ακριβή επιλογή...

Επίσης μήπως είναι καλύτερα ένα wireless;

Έχω δει αυτά:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803095

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803093

Κάνουν για αυτό που τα θέλω;

1) Και οι δυο να βάλετε router. USB-κλησεις και βλακειες δεν ειναι σοβαρα πραγματα για broadband συνδέσεις.

2)Αν η απόσταση που σας χωρίζει είναι μικρή και δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια, τότε νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να έχετε 2 ασύρματους routers.

Για over pstn -> Annex A

Για over isdn -> Annex B

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

USB-κλησεις και βλακειες δεν ειναι σοβαρα πραγματα για broadband συνδέσεις.

’τοπο επιχείρημα που ενοχλεί. Μπορείς να το επαναδιατυπώσεις καλύτερα.

Όσο για την λύση του προβλήματος, συμφωνό με τον trendy. Ένα router και ethernet και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι.

Αρχική απάντηση από astrolabos

’τοπο επιχείρημα που ενοχλεί. Μπορείς να το επαναδιατυπώσεις καλύτερα.

Σορρυ αρχηγέ αν ακούστηκα απότομος, δεν είχα σε καμία περίπτωση τέτοια πρόθεση.

Συνδέοντας ένα router σε USB στην ουσία μετατρέπεις το router σε modem. Δεν χρησιμοποιείς καμια δυνατότητα του router (QoS, NAT, Port Forwarding κλπ) παραμόνο για να κάνεις κλήση στο Internet. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι, κατά αυτόν τον τρόπο πρέπει να έχεις μια σουίτα Firewall/Antivirus (αφού δεν υπάρχει NAT) και να το έχεις σωστά ρυθμσμένο. Πράγμα που βαραίνει το όλο σύστημα, και παρόλα αυτά δεν είναι το ίδιο σαν το ΝΑΤ. Τέλος, οι ταχύτητες που θα πιάνεις θα είναι ελαφρώς μικρότερες απο αυτές που θα έπιανες αν το είχες με Ethernet. . Επίσης, αν το βάλεις σαν router, δεν χρειάζεται να κάνεις καμία εγκατάσταση σε κανένα λειτουργικο (ειδικα αν βαλεις Linux, παίζει με την μία και δεν μπλέκεις με ρυθμίσεις). Θεωρώ πώς, η λύση του Router είναι πιο ασφαλή για broadband συνδέσεις, αφού ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιδέα απο Internet, πόσο μάλλον απο Firewall, και απλά συνδέεται και σερφάρει... Σε 5 μέρες format λόγο ιών... Καλύτερα να παιδευτείς λίγο στην αρχή με το setup, παρά να τρέχεις μια ζωή.

Προτινόμενο router το 9108 της USR. Εγω έχω το 9107. Αξίζει τα λεφτά του.

Ρωτήστε σε κανένα OTEshop αν υπάρχει το SpeedTouch 536. ~35e νομίζω είναι η τιμή του και είναι φοβερό ρουτεράκι για τα λεφτά του.

Βρείτε κι ένα μεταχειρισμένο/καινούριο 5άρι switch γύρω στα 10~15e και θα είστε μια χαρά.

Ρε παιδιά το θέμα είναι οτι το άλλο παιδί έχει ήδη modem ή router, οπότε μάλλον τα λεφτά θα τα βάλω αποκλειστικά εγώ. Και δε με παίρνει να δώσω πολλά-δυστυχώς.

Εξάλλου όπως είπα στην αρχή, πρόκειται να μοιραστούμε μια φοιτητική 768Κ, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει, τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση...

Γιατί οτι θα μου μείνει για μελλοντικές χρήσεις, αυτό εξυπακούεται...

Αρχική απάντηση από Φάνης [31-01-2008 20:49]

Ρε παιδιά το θέμα είναι οτι το άλλο παιδί έχει ήδη modem ή router, οπότε μάλλον τα λεφτά θα τα βάλω αποκλειστικά εγώ. Και δε με παίρνει να δώσω πολλά-δυστυχώς.

Εξάλλου όπως είπα στην αρχή, πρόκειται να μοιραστούμε μια φοιτητική 768Κ, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει, τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση...

Γιατί οτι θα μου μείνει για μελλοντικές χρήσεις, αυτό εξυπακούεται...

Εφόσον το άλλο παιδί έχει router τότε αγοράζεις ένα SWITCH (http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=SWITCH&category2=5%20PORTS) οι τιμές αρχίζουν από 10,90 , δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις περισσότερα ευρώ !!! Και αν θες να μεινη για μελοντικη χρήση αγοράζεις ένα GIGABIT SWITCH :NETGEAR GS605GR 10/100/1000 5-PORT SWITCH

modem εχει ? ή router ειναι σημαντικο αυτο ?????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.