Daytime Dreamer Μάϊος 12, 2008 #121 Μάϊος 12, 2008 333Χ9 = 3ghz ποσταρει - great success που λεει και ο borat!Αν και οταν ξαναμπηκα bios, στο auto που ειχα αφησει τα ρευματα εδινε οτι να ναι η μητρικη. Μαλλον πρεπει να του τα καρφωσω ολαΝα ρωτησω και κατι αλλο εαν ξερει καποιος : H πανω-πανω 8800gt ζεσταινεται κανονικα ενω η κατω (SLI εχω) ειναι κρυα ... μαλλον δεν την βλεπει καθολου μεχρι να μπω windows ετσι?Η επιλογη στο BIOS για Nvidia Certified GPU ξερει κανεις τι ειναι?
mariosalice Μάϊος 12, 2008 Author #122 Μάϊος 12, 2008 Μην τρελενεσαι Μαριε.Οχι και απειρος εσυ.Πιστευω ειναι και θεμα σε τι καρπουζι....εεεε...striker ηθελα να πω,θα πεσεις.Ακομα δεν εχω βρει γιατι η ριμαδα η δικια μου εχει τοσο χαμηλο memory bandwith.Αν δε σου κανει κοπο ριξε και ενα δικο σου απο everest. Φίλιππα, δεν έχω σφίξει τίποτα στα timing. Ότι δίνει η μητρική στο auto τα έχω. Δεν ξέρω αν σου κάνει το παρακάτω. Εδώ έχω και χαμηλότερη τάση στον επεξεργαστή και μου φαίνεται πολύ πιο σταθερός αυτή τη στιγμή με τις νέες τιμές που δοκίμασα για υπερχρονισμό. Για φυσιολογική λειτουργία είναι ΟΚ. Θα κάνω κι άλλες δοκιμές. Τι επεξεργαστή έχεις? Edit Στα 3600 έτρεξα εν τω μεταξύ ένα 3DMark Vantage και το έβγαλε. Οι κάρτες γραφικών είναι στα default, χωρίς opimizations. Μου έδωσε P10132 (performance). http://service.futuremark.com/compare?3dmv=104931 Μπήκα στο BIOS για να σώσω τις ρυθμίσεις αυτές σε αρχείο στο δίσκο και για να τις καταγράψω. Τα βασικά είναι γνωστά και τα έγραψες phil. Εδώ θα γράψω τις τάσεις που έβαλα στο BIOS με τη σειρά που τις έχει. Είχα ξεχάσει να ανοίξω το ανεμιστηράκι του NB και ίσως αυτό να έκανε τη διαφορά από πριν. Ο υπολογιστής μου είναι σε κλειστό κουτί και δεν το είχα προσέξει. CPU 1.45 PLL 1.58 (πιθανότατα και 1.56) VTT 1.4 Mem 2.2 (δουλεύει και χαμηλότερα) NB 1.48 (ίσως και 1.46) SB 1.5 1.2v HT 1.4 Bridge Auto CPU GTL REF Ratio +30 NB GTL REF Ratio Auto (ή αυτό ή το ανεμιστηράκι έκανε τη διαφορά) Τα υπόλοιπα DDR στο auto.
Daytime Dreamer Μάϊος 12, 2008 #123 Μάϊος 12, 2008 Ποσταρει με 1.19 απο bios το οποιο δινει 1.16 real (οσο το VID του δηλαδη) στα 333Χ9 με τις μνημες στα 1000 και 5-5-5-15 με 2.1volt και ολα τα αλλα settings των μνημων στο autoΞερει κανεις πανω κατω τις υπολοιπες ρυθμισεις μνημης για 500 fsb?
phil1416003162 Μάϊος 13, 2008 #124 Μάϊος 13, 2008 Φίλιππα, δεν έχω σφίξει τίποτα στα timing. Ότι δίνει η μητρική στο auto τα έχω. Δεν ξέρω αν σου κάνει το παρακάτω.Εδώ έχω και χαμηλότερη τάση στον επεξεργαστή και μου φαίνεται πολύ πιο σταθερός αυτή τη στιγμή με τις νέες τιμές που δοκίμασα για υπερχρονισμό. Για φυσιολογική λειτουργία είναι ΟΚ. Θα κάνω κι άλλες δοκιμές. Τι επεξεργαστή έχεις? Αυτο κατω κατω εννοουσα στη φωτο.Tools-->Cache And Memory Benchmark Στη παρουσα φαση εχω τον QX6850.
Daytime Dreamer Μάϊος 19, 2008 #125 Μάϊος 19, 2008 Λοιπον παιδες κατι παει πολυ λαθος με αυτην την μητρικηΜε οποιοδηποτε overclock δε ειναι σταθερο το συστημα ... και εκτος αυτου (επειδη ειμαι μεγαλος γκαντεμης!), οταν περασα τους chipset drivers μετα απο εγκατασταση windows (χωρις overclock) μου πεταγε συνεχεια μπλε οθονη με "IRQ NOT LESS OR EQUAL" ...τι να πωΜπορει να μας πει καποιος (οπως εχει ο Phil σε ενα ποστ του) καποιες γενικες ρυθμισεις του BIOS, οπως πχ τα ρευματα σε NB Και ΣΒ ποσο πρεπει να ειναι ωστε να μην τα εχουμε στο auto και να τα βαλουμε χειροκινητα?
mariosalice Μάϊος 19, 2008 Author #126 Μάϊος 19, 2008 Έχει βγει 1301 BIOS.ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/Striker_II_Formula/StrikerIIFormula1303.zip
Daytime Dreamer Μάϊος 19, 2008 #127 Μάϊος 19, 2008 1303 λεει το zip dude ... απο windows η απο dos να φλασαρω? Με USB ειναι οκ διοτι με δισκετα δυσκολο να βρω. Την 0902 bios version εχω προς το παρον
Daytime Dreamer Μάϊος 19, 2008 #128 Μάϊος 19, 2008 Καποιοι στο XS αναφερουν οτι ειχαν καποια bad flash με το 1303. Και ενας εξυπνακιας ονοματι Hipro5 τους βοηθησε :jump1:http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=153172Το εχει οντως δοκιμασει καποιος το 1303 και ολα να εχουν παει καλα? Αν ναι επισης αναφερατε τι μνημες ειχατε επανω. Εγω εχω 2Χ2gb Corsair 800 4-4-4-12
phil1416003162 Μάϊος 19, 2008 #129 Μάϊος 19, 2008 Εγω εχω 2Χ2gb Corsair 800 4-4-4-12Εχεις δοκιμασει να τις παιξεις με 5αρια;Εμενα κατι Mushkin 2Χ2 δεν μου παιζουν με 4αρια ουτε στα 800.
Daytime Dreamer Μάϊος 19, 2008 #130 Μάϊος 19, 2008 Με 5αρια στα 800 ειμαι για να ειμαι οκ ... δεν ξερω αν βαλω το καινουργιο Bios αν θα φτιαξει τιποτα ... εν αναμονη για να δουμεΠαντως η μητρικη ειναι γενικα πολυ ασταθης. Ισως ειναι τα ρευματα που πρεπει να μπουν χειροκινητα, ισως το Bios update, ισως κατι αλλο ... ακομα ακρη δεν εχω βγαλει
cptkoulis Μάϊος 19, 2008 #131 Μάϊος 19, 2008 Μην τρελενεσαι Μαριε.Οχι και απειρος εσυ.Πιστευω ειναι και θεμα σε τι καρπουζι....εεεε...striker ηθελα να πω,θα πεσεις.Ακομα δεν εχω βρει γιατι η ριμαδα η δικια μου εχει τοσο χαμηλο memory bandwith.Αν δε σου κανει κοπο ριξε και ενα δικο σου απο everest.Υπαρχει θεμα με τις μνημες πανω απο καποια συχνοτητα.Η "αποδοση" τους πεφτει αντι να ανεβαινει μετα απο καποιο σημειοπροχειρο link
phil1416003162 Μάϊος 19, 2008 #132 Μάϊος 19, 2008 Με 5αρια στα 800 ειμαι για να ειμαι οκ ... δεν ξερω αν βαλω το καινουργιο Bios αν θα φτιαξει τιποτα ... εν αναμονη για να δουμεΠαντως η μητρικη ειναι γενικα πολυ ασταθης. Ισως ειναι τα ρευματα που πρεπει να μπουν χειροκινητα, ισως το Bios update, ισως κατι αλλο ... ακομα ακρη δεν εχω βγαλει Αν δεις τα δυσκολα φερτην καμια βολτα απο δω να δουμε τι παιζει.Αν δε κανω λαθος μενεις Αγια Παρασκευη οποτε κοντα ειμαστε Υπαρχει θεμα με τις μνημες πανω απο καποια συχνοτητα.Η "αποδοση" τους πεφτει αντι να ανεβαινει μετα απο καποιο σημειο προχειρο link Το εχω παρακολουθησει το thread απο την αρχη.Κατι παιζει με τα cpu πιστευω εγω.Στη δικια μου με τον Kentsfield(και μαλον οτιδιποτε εκτος penryn)δεν εχω δει σοβαρο bandwith πουθενα.Αν και δεν θυμαμαι καλα,εχω την εντυπωση οτι η πρωτη striker II formula που ειχα στα χερια μου,μου εδωσε καλο bandwith με τον Kantsfield αφου πρωτα επαιξε επανω της ενας Yorkfield.Κατι σα να ξεκλειδωσε ενα πραμα Θα ξερω μολις πιασω στα χερια μου εναν wolfie;)
Daytime Dreamer Μάϊος 19, 2008 #133 Μάϊος 19, 2008 Phil, thanks man! αν τα βρω σκουρα μετα το bios flash θα μιλησουμε
Daytime Dreamer Μάϊος 24, 2008 #134 Μάϊος 24, 2008 Αυτο το bandwidth Μου βγαζει εμενα παιδες το Everest Πολλα ευχαριστω και στον Phil που με βοηθησε να "ξεκολλησω" την μητρικη και να καταλαβω λιγο γενικως τι παιζει με το 780i Μνημες ειναι οι 800αρες οι corsair 4-4-4-12 2Χ2gb
Daytime Dreamer Μάϊος 24, 2008 #135 Μάϊος 24, 2008 Επαιζα Sega Rally και μου εκανε ενα hard lock μετα απο λιγο ... μηπως θα επρεπε να χαλαρωσω τιποτα στα subtimmings των μνημων? Παραθετω και καποια αλλα screens μπας και εχει κανεις καποιες προτασεις
Daytime Dreamer Μάϊος 24, 2008 #136 Μάϊος 24, 2008 Τελικως η μητρικη ειναι τελειως unstable ... στο stretch benchmark του Everest μετα απο λιγο κανει Hard lock (freeze) ειτε εχω 360Χ8 , ειτε 360Χ9 απο 1.30 εως 1.35 volts παντα με loadline calibration enabled γιατι χωρις ουτε windows δεν μπαινει η freezαρει αμεσωςΠρεπει να ειναι θεμα cpu μιας και στο cpu test κολλαει μετα απο λιγο.
phil1416003162 Μάϊος 24, 2008 #137 Μάϊος 24, 2008 Αυτο το bandwidth Μου βγαζει εμενα παιδες το EverestΠολλα ευχαριστω και στον Phil που με βοηθησε να "ξεκολλησω" την μητρικη και να καταλαβω λιγο γενικως τι παιζει με το 780i Μνημες ειναι οι 800αρες οι corsair 4-4-4-12 2Χ2gb Νασαι καλα φιλε μου To bandwith δεδομενου του επεξεργαστη(η θεωρια μου θα αποδειχθει η οχι αυριο που θα εχω εναν 8500)ειναι πολυ καλο.Αυτο βεβαια το αποδιδω κυριως στο fsb/strap το οποιο πρεπει να ειναι πολυ σφυκτο στα 360Mhz που εισαι.Το γελιο ειναι οτι η δικια μου σε αυτο το fsb δεν μπουταρει με την καμια:fist: Το ιδιο bandwith εχω στα : 8Χ460fsb με τις μνημες συγχρονα στα 920Mhz @4-4-4-9 2Τ 8X450fsb με τις μνημες ασυγχρονα στα 1145Μηζ @4-4-4-9 2Τ Το μονο κακο με αυτο το fsb και τον επεξεργαστη σου ειναι οτι λογο multi δεν μπορεις να πας το cpu πιο πανω. Επαιζα Sega Rally και μου εκανε ενα hard lock μετα απο λιγο ... μηπως θα επρεπε να χαλαρωσω τιποτα στα subtimmings των μνημων?Παραθετω και καποια αλλα screens μπας και εχει κανεις καποιες προτασεις Για αρχη θα ελεγα να βγαλεις ολη την ψυκτρα της μητρικης και να αφαιρεσεις την παστα στοκο που εχει βαλει η ASUS και να την αντικαταστησεις με Ceramique.Οχι artic Silver γιατι ειναι αγωγημη και μπορει να γινει καμια στραβη. Αυτο το λεω γιατι βλεπω στο chipset σου 66 βαθμους(προφανως σε ηρεμια)ενω το δικο μου δεν ξεπερνα τους 60. Κατι αλλο που ισως θα ηταν καλο να χαλαρωσεις ειναι το TRC.Αν δε βλεπω λαθως ειναι 27 το οποιο θεωρω πολυ σφυκτο(κατι σε πανω απο 40 θα το θεωρουσα πολυ πιο φυσιολογικο για καθημερινη χρηση. Κανε αυτα μετα βλεπουμε.
phil1416003162 Μάϊος 24, 2008 #138 Μάϊος 24, 2008 Τελικως η μητρικη ειναι τελειως unstable ... στο stretch benchmark του Everest μετα απο λιγο κανει Hard lock (freeze) ειτε εχω 360Χ8 , ειτε 360Χ9 απο 1.30 εως 1.35 volts παντα με loadline calibration enabled γιατι χωρις ουτε windows δεν μπαινει η freezαρει αμεσωςΠρεπει να ειναι θεμα cpu μιας και στο cpu test κολλαει μετα απο λιγο.Κανε αυτα που ειπα πιο πανω,αλλα δοκιμασε πρωτα και με περισσοτερο vcore(1.4~1.45) η 7 multi για να δεις αν ειναι οντως το cpu.
mariosalice Μάϊος 25, 2008 Author #139 Μάϊος 25, 2008 Η δική μου θεωρία για την αστάθεια που αναφέρθηκε σε υπερχρονισμό είναι η εξής.Δεν λειτουργούν τα heatpipes και δεν ψύχονται καθόλου τα SB-NF200. Ακουμπήστε τα. Καίνε. Ακουμπήστε και τα heatpipes. Είναι σχετικά χλιαρά, ενώ θα έπρεπε να καίνε, όπως στην Extreme Striker. Δεν μεταφέρουν θερμοκρασία από το chipset στις ψύκτρες που βάζουμε τα optional ASUS ανεμιστηράκια.Κατά τη γνώμη μου θέλουν αλλαγή τα heatpipes, αλλά είναι μανίκι. Όλο το σύστημα ψύξης πάει άχρηστο χωρίς heatpipes και η μόνη λύση είναι αντικατάσταση όλου του block ή να διαλυθεί και να αντικατασταθούν τα heatpipes με άλλα από το εμπόριο.Επαιζα Sega Rally και μου εκανε ενα hard lock μετα απο λιγο ... μηπως θα επρεπε να χαλαρωσω τιποτα στα subtimmings των μνημων?Παραθετω και καποια αλλα screens μπας και εχει κανεις καποιες προτασειςΘα έλεγα να προτιμήσεις 450Χ9, με τη μνήμη στα 900, το CPU VTT να είναι ίδιο με την τάση της CPU, και να αυξήσεις το CPU GTL ref +30. Δώσε και στις μνήμες GTL ref +10 έως +20. Η τάση του επεξεργαστή αν είναι στα 1.3v, όπως βλέπω, είναι χαμηλά κατά τη γνώμη μου. Δοκίμασε 1.4 με ίδιο CPU VTT.Βρες τρόπο να είναι κρύο το SB και το NF200 (δίπλα από SB, κάτω από την ψύκτρα της κάρτας γραφικών. Αλήθεια πώς? Δεν χωράει τίποτα εκεί. Μόνο heatpipe.
mariosalice Μάϊος 26, 2008 Author #140 Μάϊος 26, 2008 @ Phil Με τον E8500 default το FSB πάει 1333 αυτόματα και πόση τάση δίνει στο NB το BIOS? Η αλλαγή επεξεργαστή έγινε ομαλά? Καλορίζικος
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.