AN7 OverClocker Ιούνιος 13, 2008 #181 Ιούνιος 13, 2008 Οι workstation δεν λένε θερμοκρασία στο n/b την μαμά ψύξη την είχα για 1 μέρα. Μετά έκανα αυτή τη μόντα. Όπως βλέπεις δεν έμεινε heatpipe Πάντως μπορώ να πώ ότι είχε κάποιο υγρό μέσα..και αρκετό μάλιστα
mariosalice Ιούνιος 13, 2008 Author #182 Ιούνιος 13, 2008 Αγνώριστη έγινε. Με νερό στο NB πετάει όπως είδαμε.
AN7 OverClocker Ιούνιος 14, 2008 #183 Ιούνιος 14, 2008 και σιγά το block έτσι,της foxconn το block είναι σαφώς ανώτερο.
mariosalice Ιούνιος 14, 2008 Author #184 Ιούνιος 14, 2008 Νέοι οδηγοί nforce 15.17 για όλες τις εκδόσεις 680, 780, 790 κτλ.http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-usΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕκαι σιγά το block έτσι,της foxconn το block είναι σαφώς ανώτερο.Και η κάρτα ήχου είναι καλύτερη και τα caps είναι θηρία. Δεν ξέρω μόνο πόσες φάσεις έχει η foxconn σε CPU και μνήμη.
mariosalice Ιούνιος 15, 2008 Author #186 Ιούνιος 15, 2008 Σε μένα που είχα δύο δίσκους jbod και δύο σε stripe (raid-0) μου έβγαζε ένα error.Source nvstore64.A parity error was detected on \Device\RaidPort1.Το είδα στο administrative events (με δεξί κλικ my computer - manage - Event viewer - Custom views).Επιπλέον μου έβγαζε το ίδιο μήνυμα ως pop up και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να γράψω να μην το εγκαταστήσετε ακόμα. Μια αιτία είναι το "NVRaidService"="C:\\Windows\\system32\\nvraidservice.exe" που μπαίνει στο auto run από το πρόγραμμα raidtool της Nvidia.[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]Αν λειτουργεί αυτό, μου βγαζει το ίδιο μήνυμα ακόμα και με προηγούμενους οδηγούς.Δοκίμασα ένα hdtach και είχε πέσει πολύ η απόδοση. Αιτία ήταν τελικά το acoustic management.Το ψάχνω ακόμα το θέμα.Σε τελική ανάλυση, τους ίδιους οδηγούς εγκαθιστούν και τα Vista 64 με το update, χωρίς όμως τα raidtol. Αν εξαιρέσουμε το jbod, φαίνονται εντάξει με το RAID-0.Πάντως έκανα απεγκατάσταση τους οδηγούς και το raidtool δεν βγαίνει με τίποτα.Ούτε restore μπορούσα να κάνω.Είμαι στο ψάξιμο ακόμα, για να δω τι φταίει με το jbod.
takis20 Ιούνιος 15, 2008 #187 Ιούνιος 15, 2008 Καλησπερα σας,Χτες ένας φίλος αγόρασε την συγκεκριμένη μητρική. Όταν πάμε να εγκαταστήσουμε τα Vista 64bit μόλις κάνουνε επανεκίνηση τρώνε μπλε οθόνη. Έχουμε περάσει την τελευταία εκδοση του BIOS. Μερικές φορές ελεγε BOOT DISK FAILURE .... Εχουμε σε raid 2 Raptor και 1 dvd-rw SATA. Δοκιμάσαμε τα πάντα. Βεβαια δεν δοκιμάσαμε χωρις RAID.Παιδιά σώστε μας γιατί θα τρελαθούμε... Σας Ευχαριστώ!
mariosalice Ιούνιος 15, 2008 Author #188 Ιούνιος 15, 2008 Καλησπερα σας,Χτες ένας φίλος αγόρασε την συγκεκριμένη μητρική. Όταν πάμε να εγκαταστήσουμε τα Vista 64bit μόλις κάνουνε επανεκίνηση τρώνε μπλε οθόνη. Έχουμε περάσει την τελευταία εκδοση του BIOS. Μερικές φορές ελεγε BOOT DISK FAILURE .... Εχουμε σε raid 2 Raptor και 1 dvd-rw SATA. Δοκιμάσαμε τα πάντα. Βεβαια δεν δοκιμάσαμε χωρις RAID.Παιδιά σώστε μας γιατί θα τρελαθούμε... Σας Ευχαριστώ!Δοκιμάστε τα παρακάτω, αν και μπορεί να παίζει ασυμβατότητα με το SATA DVD RW ή να είναι πράγματι χαλασμένος ένας δίσκος.Μπορείτε να ελέγξετε τους δίσκους με πρόγραμμα σε bootable floppy και να δοκιμάσετε να κάνετε την εγκατάσταση από ένα κοινό IDE DVD.Αλλά καλύτερα να αρχίσετε με τα παρακάτω.BIOSΒάλτε τους δύο δίσκους στα SATA 1-2Βάλτε το DVD στο SATA 3Δηλώστε enable raid όλα εκτός από το SATA 3Βάλτε 2.0v στη μνήμη και 1.36v στο ΝΒ.Φτιάξετε με F10 ξανά το RAID (stripe).ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΚάντε εγκατάσταση με 2GB μνήμη.Κανονικά δεν απαιτούνται οδηγοί. Οι οδηγοί των απλών Vista (χωρίς SP1) είναι μια χαρά για RAID.Αν έχετε ADSL δηλώστε να γίνουν τα update από internet όταν σας ρωτήσει κατά την εγκατάσταση.Αν έχετε Vista SP1, προτιμήστε τα.
anthis Ιούνιος 16, 2008 #189 Ιούνιος 16, 2008 Προβληματα αναλογα στο RAID0 μου εμφανιζει και εμενα στο 680i...Αδιεξοδο τα chipακια της nvidia, θελουμε και sli ομως τι να κανουμε...?Αξιζει η μεταβαση απο P5N32e SLI σε Striker II formula ή Evga 780i? Τι να προτιμησω αν πραγματι αξιζει? Με την τωρινη ο Q6600 δεν ανεβαινει πανω απο 3.3 αλλα και σε stock το συστημα ειναι ασταθες!! Vista blue screen εξαρχης και το WD diagnostics ουτε να ξεκινησει δεν προλαβαινει, πεταγεται μπλε οθονη και restart.....
takis20 Ιούνιος 16, 2008 #190 Ιούνιος 16, 2008 BIOSΒάλτε τους δύο δίσκους στα SATA 1-2Βάλτε το DVD στο SATA 3Δηλώστε enable raid όλα εκτός από το SATA 3Βάλτε 2.0v στη μνήμη και 1.36v στο ΝΒ.Φτιάξετε με F10 ξανά το RAID (stripe).Το εχω δοκιμάσει. Τωρα θα προσπαθησω μια φορά με IDE και μετα με 2GB μόνο.
takis20 Ιούνιος 16, 2008 #191 Ιούνιος 16, 2008 To πρώτο post το έκανε ενας φιλος μου με το δικό μου account. Το πρόβλημα λύθηκε βάζοντας IDE DVD-RW. Μάλλον κάποιο πρόβλημα είχε με το SATA LG LS GH20LS15 Sata R B&W. Όλα μια χαρα και σας ευχαριστώ για την βοήθεια... Θα σας χρειαστώ πάλι για να ανεβάσω τον Q9450.
FANISTELROOY Ιούνιος 16, 2008 #192 Ιούνιος 16, 2008 @AN7 OverClockerMε νερο στο ΝΒ παει καλυτερα; γιατι δεν εβαλες και SB? λετε να το κανω ετσι οταν την παρω;
AN7 OverClocker Ιούνιος 16, 2008 #193 Ιούνιος 16, 2008 Πάει αρκετά..αλλά αυτό το μπλοκ δεν είναι και κάτι τρελό.Κάτι ψιλά καλύτερο απο ένα καλό σύστημα ψύξης για n/b.Στο north δεν είχα μπλοκ να βάλω και δεν χρειάζεται κι όλας.Το σύστημα ψύξης που έβαλα είναι από μια Maximus formula που το έκοψα/έραψα ε.Για να βάλεις μπλοκ θέλεις 2 ψύκτρες για τα Mosfet της Thermalirght(30€ κ τα 2) ένα μπλόκ για North(~25€) και 2 ψυκτράκια.1 για το PLX που κάνει κατανομή των lanes και 1 για το southbridge
mariosalice Ιούνιος 16, 2008 Author #195 Ιούνιος 16, 2008 Προβληματα αναλογα στο RAID0 μου εμφανιζει και εμενα στο 680i...Αδιεξοδο τα chipακια της nvidia, θελουμε και sli ομως τι να κανουμε...?Αξιζει η μεταβαση απο P5N32e SLI σε Striker II formula ή Evga 780i? Τι να προτιμησω αν πραγματι αξιζει? Με την τωρινη ο Q6600 δεν ανεβαινει πανω απο 3.3 αλλα και σε stock το συστημα ειναι ασταθες!! Vista blue screen εξαρχης και το WD diagnostics ουτε να ξεκινησει δεν προλαβαινει, πεταγεται μπλε οθονη και restart.....Οι μπλε οθόνες δεν είναι θέμα μητρικής αλλά ρυθμίσεων στο BIOS, εγκατάστασης λειτουργικού και οδηγών. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Θα έπρεπε να είσαι απόλυτα σταθερός με τη μητρική αυτή. Βάλε σωστές ρυθμίσεις στο BIOS, ανάλογες με αυτές που γράψαμε κι εδώ βάλε Vista και θα είσαι μια χαρά. Δεν αξίζει να πάρεις άλλη μητρική. Αυτή που έχεις είναι πολύ καλή.Τα chipset της Nvidia όχι μόνο δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το raid, αλλά είναι και πολύ εύκολα στη χρήση, σταθερά και γρήγορα. Έχω χρόνια raid-0 με nvidia chipsets και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αρκεί να ακολουθούμε κάποιους πολύ απλούς κανόνες. Προσωπικά αποφεύγω τους δίσκους της WD. Παλιότερα ή δεν θα ήταν sata2 ή δεν θα είχαν ncq (native command queuing), όλο κάτι τους έλλειπε, που έπρεπε να ψάχνομαι τις πταίει και δεν παίζει το έρημο. Ποτέ μην εγκαταστήσετε όλους τους οδηγούς chipset από την Nvidia. Ούτε software τόσο της Nvidia όσο και του CD της ASUS.Για την ακρίβεια δεν χρειάζονται καθόλου. Το windows update στα Vista (32 και 64) έχει τους τελευταίους οδηγούς και βάζει μόνο αυτά που πρέπει, χωρίς άχρηστες σαχλαμάρες που δημιουργούν προβλήματα.Μπορούμε όμως, αν έχουμε πολλούς υπολογιστές ή για δοκιμή να εγκαταστήσουμε manually τους Nvidia οδηγούς από το φάκελο όπου αποσυμπιέζονται. Δεν επιλέγουμε τίποτα για εγκατάσταση. Μετά βρίσκουμε το φάκελο C:\NVIDIA\nForceWinVista64\15.17\IS\IDE\WinVista64\sataraid (ανάλογα με το τι έχουμε) και αντιγράφουμε τη διαδρομή. Στο device manager, βρίσκουμε τον οδηγό Nvidia Nforce Raid Controller και του λέμε να κάνει update από τη διαδρομή αυτή.Για απεγκατάσταση επιλέγουμε επιπλέον και διαγραφή όλων των αρχείων (προσεκτε το τικ), πάλι από τον ίδιο οδηγό στο device manager. Ποτέ δεν απεγκαθιστούμε τον πρώτο οδηγό των Vista, παρά μόνο ότι εγκαταστήσαμε εμείς μετά. Αυτό πρέπει να το κάνουμε κάθε φορά που θέλουμε να βάλουμε νέο οδηγό.Αν έχουμε πέντε οδηγούς τον έναν πάνω στον άλλον, τότε φυσικά και θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα.Ευτυχώς τα Vista δεν επιτρέπουν πολλές καγκουριές και έχουν τους τελευταίους οδηγούς SATA.
AN7 OverClocker Ιούνιος 16, 2008 #196 Ιούνιος 16, 2008 Xm το έκοψες/έραψες???Καλύτερα να μη μιλήσω έσπασα μερικά τρυπάνια μωρέ και το κάνεις θέμα
mariosalice Ιούνιος 16, 2008 Author #197 Ιούνιος 16, 2008 Πάει αρκετά..αλλά αυτό το μπλοκ δεν είναι και κάτι τρελό.Κάτι ψιλά καλύτερο απο ένα καλό σύστημα ψύξης για n/b.Στο north δεν είχα μπλοκ να βάλω και δεν χρειάζεται κι όλας.Το σύστημα ψύξης που έβαλα είναι από μια Maximus formula που το έκοψα/έραψα ε.Για να βάλεις μπλοκ θέλεις 2 ψύκτρες για τα Mosfet της Thermalirght(30€ κ τα 2) ένα μπλόκ για North(~25€) και 2 ψυκτράκια.1 για το PLX που κάνει κατανομή των lanes και 1 για το southbridgeΕμένα το μαμίσιο block που είχε η μητρική σου, μου φάνηκε πολύ καλό. Είπες ότι δεν ήταν κούφια και τα heatpipes, οπότε πολύ θα ήθελα να δω μετρήσεις πριν την αλλαγή. Κρίμα που δεν το μέτρησες με κάποιο θερμόμετρο. Εντάξει, το νερό δεν παίζεται και είναι πολύ καλύτερο, οπότε δεν είχες λόγο να το μετρήσεις.
AN7 OverClocker Ιούνιος 16, 2008 #198 Ιούνιος 16, 2008 Εμένα το μαμίσιο block που είχε η μητρική σου, μου φάνηκε πολύ καλό. Είπες ότι δεν ήταν κούφια και τα heatpipes, οπότε πολύ θα ήθελα να δω μετρήσεις πριν την αλλαγή. Κρίμα που δεν το μέτρησες με κάποιο θερμόμετρο. Εντάξει, το νερό δεν παίζεται και είναι πολύ καλύτερο, οπότε δεν είχες λόγο να το μετρήσεις. Δυστυχώς δεν έχει και readings η μητρική για θερμοκρασία στο n/b ώστε να είχα μια ιδέα
anthis Ιούνιος 16, 2008 #199 Ιούνιος 16, 2008 @Mariosalice ευχαριστω πολυ θα κανω format να περασω μονο vista 32bit, ελπιζω να δουλεψει.. To προβλημα ομως ειναι οτι και οι 2 δισκοι μου ειναι Western Digital... 250GB 7200rpm 8mb cache.. Θα δουλεψει?
mariosalice Ιούνιος 16, 2008 Author #200 Ιούνιος 16, 2008 Καμιά σχέση. Φυσικά και θα δουλέψει. Άλλο θέμα η προτίμηση και άλλο η λειτουργία. Τα Vista 32 δεν χρειάζεται να είσαι guru για να τα κάνεις να δουλέψουν. Μόνο να κάνεις εγκατάσταση με 2Χ1GB μνήμη ή με σύνδεση ethernet για internet ADSL. Εκτός και αν έχεις Vista SP1 DVD. Η μητρική είναι αστέρι για έναν μέσο χρήστη που θέλει τα πάντα. Μη σφίξεις πολύ το block στον επεξεργαστή, ανέβασε τις τάσεις όπως είπαμε και φτιάξε σωστά το raid πατώντας F10. Στο BIOS, όπου έχεις σκέτα sata που δεν τα έβαλες στο raid, να τα δηλώνεις disabled. Όλα τα άλλα enabled. Οι sata controllers είναι τρεις για τα sata 1&2, 3&4 και 5&6. Αν σε κάποιον controller και τα δύο SATA ενός controller είναι RAID disabled, (επειδή για παράδειγμα έχουμε συνδέσει στον δεύτερο controller στα 3&4 δύο απλούς SATA δίσκους και όχι raid), το λειτουργικό θα εγκαταστήσει δύο ειδών οδηγούς. Ο ένας θα είναι για τους απλούς SATA. Βρίσκεται στη διαδρομή C:\NVIDIA\nForceWinVista64\15.17\IS\IDE\WinVista64\sata_ide και εγκαθιστά τα αρχεία nvstor64.inf και nvstor64.sys Ο άλλος οδηγός, είναι για όσους controllers έχουν έστω και ένα από τα δύο sata, δηλωμένα ως raid enabled. Βρίσκεται στη διαδρομή C:\NVIDIA\nForceWinVista64\15.17\IS\IDE\WinVista64\sataraid nvrd64.inf, nvrd64.sys και nvstor64.sys Έχουμε δύο διαφορετικούς οδηγούς πχ για τα sata 1&2 και άλλον για τα 3&4. Είναι προφανές ότι θα έχουμε πιθανά conflicts. Προσέξτε ότι τα αρχεία nvstor64.sys στα δύο dir ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ. Τουλάχιστον ας είχαν άλλο όνομα. Αυτός είναι ο λόγος που είτε αφήνω ένα κενό σε κάθε controller, ώστε να το δηλώσω ως raid enabled και να εγkατασταθεί μόνο ο raid οδηγός, που πάντα ήταν καλύτερος και πάντα δούλευαν σωστά και τα απλά SATA με αυτόν. Αν έχουμε παραπάνω απλούς δίσκους και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε κενά, η λύση είναι να τα δηλώσουμε όλα Jbod και raid enabled. Με αυτό τον τρόπο πάλι πετυχαίνουμε να εγκατασταθεί ένας μόνο οδηγός. Εδώ όμως είναι το πρόβλημα με τους νέους οδηγούς, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλοί. Οι προηγούμενοι 9.99 ήταν τέλειοι (από το πακέτο 9.64 της Nvidia). Δείτε το νούμερο ανάποδα Μπουαχαχα.... Αυτή τη στιγμή έχω τους τελευταίος οδηγούς που τους εγκατέστησα από το Windows update. Σε έλεγχο των αρχείων, είναι ακριβώς ίδια με αυτά που έχει η Nvidia στη διαδρομή C:\NVIDIA\nForceWinVista64\15.17\IS\IDE\WinVista64\sataraid Δηλαδή τους σωστούς οδηγούς και όχι τους sata_ide. Η πλάκα είναι ότι μπήκαν επιλέγοντας το update με όνομα Nvidia Corporation driver update for Nvidia Nforce Serial ATA Controller και όχι με τους Nvidia Corporation driver update for Nvidia Nforce RAID controller. Η M$ κάτι ξέρει και αν επιλέξουμε Nforce RAID controller update εγκαθιστά τους 9.99.09 Αν επιλέξουμε το Serial ATA Controller update εγκαθιστά τους τελευταίους 10.3.0.21 αλλά είναι ίδιοι με τους 15.17\IS\IDE\WinVista64\sataraid. Αν πάμε στο device manager και επιλέξουμε update το raid έχοντας ήδη τους 9.99, δεν βρίσκει update. Γιατί??? Αν όμως ζητήσουμε update το Nvidia Nforce Serial ATA controller (οποιοδήηποτε από τα τρία) βρίσκει τη νέα έκδοση και τη βάζει και στο Nvidia Nforce RAID controller. Αυτό και μόνο για μένα σημαίνει ότι κάτι ξέρει η M$ για τα προβλήματα των νέων οδηγών. Αν λοιπόν έχετε RAID, μείνετε στους 9.99.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.