Jump to content

ASUS Striker II Formula

mariosalice

Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ για το info!!! Θα το χαλαρωσω λιγο το μπλοκ περασα παλι το 1203 bios..

Πειραζει να γινει η εγκατασταση με 4x1 GB RAM? Εχω συνδεδεμενο ethernet για ADSL..

Και με μια τελευταια απορια.. Επειδη τα heatpipes πως ειπαμε δεν λειτουργουν.. Θα βαλω στο 680i μια HR05 με 7cm fan, στο northbridge μια παλια ψυκτρα chipset απο 965 αλλα με τα mosfets τι να κανω?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976881&product=943304

Αν εφαρμοσω επανω αυτα τα ψυκτρακια επαρκουν????

Το αλλο που μπορω να κανω ειναι να κοψω τα heatpipes απο τα mosfet heatsink και να τα αφησω επανω, αλλα δεν θελω να κανω κατι τετοιο γιατι θα χασω την εγγυηση....

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Στο 780 (Striker II Formula) δεν λειτουργούν τα heatpipes. Δεν είπα πουθενά ότι δεν λειτουργούν στις 680 μητρικές (Striker extreme και Asus P5N32-E SLI). Το αντίθετο είπα. Μην μπερδεύεσαι. Αρκεί να έχεις τα ανεμιστηράκια της ASUS πάνω τους. Έστω και ένα. Αν έχεις ανεμιστήρα στη CPU που χτυπάει ο αέρας προς τη μητρική δεν χρειάζονται ούτε ανεμιστηράκια. Η γνώμη μου είναι να μην το αλλάξεις το σύστημα ψύξης που έχει η μητρική σου, εκτός και αν πρόκειται να βάλεις νερό. Θα τα κάνεις χειρότερα τα πράγματα. Οι μητρικές αυτές είναι απίθανες. Η HP διάλεξε την Striker Extreme για το ακριβότερο μοντέλο της το Black bird

http://h20435.www2.hp.com/#/home/

Σχετικά με την εγκατάσταση, κάνε ότι νομίζεις, αλλά υπάρχει κίνδυνος να μη λειτουργεί το ADSL και να έχεις πρόβλημα στην εγκατάσταση. Κοινή λογική είναι. Γιατί να το διακινδυνεύσεις και να χάνεις χρόνο? Να βγάλεις λοιπόν τα δύο dimm καλού κακού για να κάνεις την εγκατάσταση και όλα τα updates, μέχρι και το SP1. Άσε δύο στα άσπρα slots. Μετά βάλε τα άλλα δύο dimm, αλλά να ξέρεις ότι δεν πρέπει να ενεργοποιήσεις το SLI των μνημών και χρειάζεται παραπάνω τάση και στο NB και στις μνήμες όταν έχεις τέσσερα dimm.

Αααα μααλιστα!!!! Ναι ειναι ζεστα τα heatpipes απλα ζεματανε οι ψυκτρες γενικα.. Δεν εχω ανεμιστηρια της ASUS δεν υπηρχαν στο κουτι.. Και η CPU ειναι υδροψυκτη αρα δεν φυσαει τιποτα σχεδον επανω στα fins.. Γενικα εχω μια HR05 και ενα heatsink αλο για southbridge οποτε ελπιζω με χαλκινα ramsinks στα mosfet να ειμαι οκ..

Θα κανω και αυτο που ειπες για την εγκατασταση και τα Dimms και θα ποσταρω αποτελεσματα..

Το WD diagnostics ειναι λογικο παντως να πεταει μπλε οθονη? Εννοω μπορει να τρεχει κατι με το προγραμμα και το raid κλπ κλπ.. Να ειναι οκ το hardware δηλαδη..

Αν δεν κάνω λάθος τα ανεμιστηράκια της ASUS που είναι κατάλληλα για την extreme προσαρμόζονται μια χαρά πάνω στη δική σου. Θα τα αφήσεις τα heatpipes γιατί κάνουν καλή δουλειά. Πρόσθεσε δύο ανεμιστηράκια ASUS που φυσάνε κάθετα στα mosfets και δεν θέλεις τίποτα άλλο. Κάπου θα βρεις. Εϊναι εντελώς αθόρυβα και κάνουν τέλεια δουλειά. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν τα heatpipes για την ψύξη των NB και SB.

Ενταξει να τα αφησω τα heatpipes αλλα δεν βρισκω ανεμιστηρια της ASUS πουλανε πουθενα????

Ενταξει να τα αφησω τα heatpipes αλλα δεν βρισκω ανεμιστηρια της ASUS πουλανε πουθενα????

αν σε φερει ο δρομος απο Στουρναρη μερια,

κατεβα μια στο extreme, στην υπογα και ζητα τον Κοπριτη

πρεπει να χω καμια 5αρα απο δ'αυτα και καθονται σκονιζονται τσαμπα ;)

Μήπως αν κάνεις παραγγελία από την ASUS μέσω καταστήματος. Δοκίμασε στο Πλαίσο ή κάνε μια βόλτα από τα Εxtreme Στουρνάρη και ρώτα.

Για έλεγχο δίσκων να προτιμήσεις κάποια bootable έκδοση. Έτσι θα αποφύγεις ενδεχόμενες ασυμβατότητες με τα Windows, που μετά τα XP δεν επιτρέπουν low level άμεση πρόσβαση.

Καλημερα!! Τελικα αντικατεστησα το συστημα ψυξης στην P5n32e sli εβαλα μια HR05 με εναν 7cm fan σε full rpm, ειναι πιο δροσερο τωρα το chipset αν και ιδιες θερμοκρασιες δειχνει στο everest, γυρω στα 48 σε idle..

O Q6600 επισης ειναι ζεστος καθως με 2 διπλα ψυγεια και αντλια L30 μαζι με eleven block και arctic ceramique σε stock συχνοτητα και voltage εχει γυρω στους 50 βαθμους συν πλην 2 στους πυρηνες σε idle..

Ειναι και καλοκαιρι βεβαια, ισως αν βαλω κλιματιστικο στο δωματιο διορθωθει η κατασταση..

Στο southbridge εβαλα την ψυκτρα που ειχε στο chipset μαζι με εναν 4cm ανεμιστηρα σε full στροφες.. Στα mosfets αφησα τις υπαρχουσες ψυκτρες.. Βεβαια για να γινει αυτο εκοψα τα heatpipes, παει η εγγυηση.. Δεν πειραζει θελω να την κρατησω γιατι το SLI παει πολυ καλα.. (P9968 στο Vantage με CPU@3.3Ghz και VGA@720/1000)

Ανεβαινει καλα στα 3.3ghz και βγαζει το Vantage ανετα αλλα αν ειμαι πολυ ωρα στα windows κανει κατι restart σε ασχετες στιγμες παλι, με μπλε οθονη..

(Εκανα νεα εγκατασταση των vista χωρις επιπλεον RAID drivers, οπως εγραψε o mariosalice, κατι που πετυχε!!:) )

Περασα και το SP1..

Απλα θα ηθελα αν εχει καποιος προτεινομενες περιπου τασεις για να τον κρατησω stable στα 3.3

Ενδεικτικα οι τασεις που δινω και εχει μια μικρη ασταθεια ειναι οι εξεις:

Vcore: 1.475

NB: 1.45

SB: 1.5

1.2V HT: 1.45

CPU Vtt: 1.50

Vdimm: 2.05 (Κανονικα τρεχουν στα 800mhz 4/4/4/12 me 1.8volts δεν νομιζω το 2.05 να ειναι λιγο για τα 733mhz 4/4/4/12 ας ειναι και 4 dimms)

Στα dimm ref voltage δινω +0.1mv

To fsb 1466 με multi 9 και μνημες στο sync mode..

Τα spread spectrum κλπ ολα disable..

PCie clocks ολα 100mhz..

Αρχικά να πω ότι είμαστε εκτός θέματος και καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα δικό σου thread, γιατί η μητρική σου δεν είναι S2F.

Τα προηγούμενα είχαν εφαρμογή και στην S2F, αλλά αυτό όχι.

Θα έλεγα ότι ίσως μπορείς και με ένα-δύο κλικ μικρότερες τάσεις στα vtt και ΗΤ.

Δοκίμασε το ΝΒ στα 1.5 αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Θα έλεγα επίσης να αφήσεις τα timing στο auto με 2.2Vdimm και να ψάξεις ένα FSB, γύρω από το 1466 FSB που θέλεις, όπου unlinked με 900 τη μνήμη, να σου τη δίνει ακριβώς 900 από κάτω το BIOS.

Αλλά τελικά μου φαίνεται ότι εσύ ξέρεις καλύτερα και μάλλον θα πρέπει να σε ρωτάμε πλέον.

Στα dimm το ref voltage +0.1mv βοηθάει στη σταθερότητα?

Πάντως τώρα καλοκαιριάτικα με τόση ζέστη, δεν είναι και ότι καλύτερο ο υπερχρονισμός.

Για το dimm ref voltage ειχα διαβασει σε ενα ξενο forum οτι βοηθαει να ειναι ετσι ελαφρως ανεβασμενο.. Για τα υπολοιπα θα τα διαμορφωσω καπως ετσι.. Πανω απο 1.45 δεν ειχα δωσει ποτε NB, θα δωσω 1.5..

Οσο για το θεμα ναι πραγματι sorry για την παρεκβαση..:)

Δεν θεωρω οτι γνωριζω κατι παραπανω απο κανεναν εδω μεσα..

• 5 months later...

exw 4x1GB Ram Corsair Dominator CM2X1024-8500C5D kai me to pou tis anevazw panw apo 800 exw kolimata, ble o8ones kai genikotera asta8eia. reuma tous dinw 2.1V opws leei o kataskeuasths, ka8ws oi mnhmes einai 1066ares. BIos exw to 1802.

Auto emafanisthke apo tote pou evala ta deutero zeugari mnhmes...

Με 4GB δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα υπερχρονισμού.

Τη μνήμη μπορείς άνετα να την πας στα 900 με 4GB και 2.1v.

Δες προηγούμενα ποστ. Λέμε διάφορα. Πχ ανέβασε την τάση στο ΝΒ 1.4, το 1.2ΗΤ στα 1.3 και βάλε τα gtlref (CPU MB +30).

Αυτό το πρόβλημα το έχω με τα 8GB, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τα ανεβάσεις κι αυτά.

Απλά είναι πιο δύσκολο.

αυτή τη στιγμή τρέχω τον 8400 στα 3.825Mhz [9x425(1700) 1:1 αναλογία με τις μνήμες] με 1.344V *από cpuz η μέτρηση, στη mobo έχω βάλει γύρω στα 1,4+.

NB :1,46V

SB: 1,5V

VTT:1,4V

PLL: 1,6V

1.2v HT:1,4V

cpu GtL : +30

Mem : 2.1V

οι θερμοκρασίες είναι πολύ κοντά σ'αυτές που έχει το σύστημα όταν δεν είναι overcloacked, 32-35 C σε idle και 55-60 C σε load με orthos (οι μετρήσεις γίνονται με coretemp).To σύστημα είναι σταυερότατο σ'αυτη τη συχνότητα εδώ και 4-5 μέρες.

έχω προσπαθήσει να ξεπερασω τα 4GHZ όπου αρχικά δεν είχα πρόβλημα,ήταν σταθερό στο orthos για πανω από 10 ώρες αλλα παρουσιαστηκαν crashes σε εφαρμογες, οπότε αναγκάστηκα να κόψω λίγο.

π.χ. o firefox 3 κράσαρε μέσα στο πρώτο 10λεπτο και στο Company of Heroes πάγωναν τα γραφικά, γίνονταν μαύρατα textures και το game κράσαρε μερικές φορές εντελώς.

Κάποια ιδέα για να ξεπεράσω το φράγμα των 4GHZ full stable;;;

parathrw polu Vdroop sth Striker 2 formula mou pantws, eseis stis dikes sas?

Τα greeklish δεν επιτρέπονται.

Διόρθωσε τα post σου.

Χοντρικά είδα τι γράφεις.

Μάλλον δεν διάβασες τα προηγούμενα ποστ γιατί θα έπρεπε να έχεις ίδια τάση στον επεξεργαστή με αυτή που δίνεις.

Ενεργοποίησε το CPU calibration ή κάπως έτσι.

Δοκίμασε και μεγαλύτερο νούμερο στο trfc.

Συγγνωμη για τα greeklish μου..

Μάριε, άρχισα να γραφω στο forum αφού πρώτα το διάβασα και εφάρμοσα όσα θεώρισα ότι ταιριάζουν στην περίπτωση μου, αυτό φαίνεται εξ'άλλου και απο το πιο πάνω post μου για τα fans πάνω στο chipset, θέμα που αν θυμάμαι καλά έχεις αναφερθεί και εσύ εκτενώς.

Σ'αυτό το σημείο θα θέλα να συγχαρώ, αλλά και να ευχαριστήσω, όλους εσάς πού έχεται κάνει φύλο και φτερό αυτό το MOBO προσφέροντας μας ένα μεγάλο αριθμό ρυθμισέων και επιλογών λύνοντας μας τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

Για το σύστημά μου τώρα, το Loading Calibration το έχω enable εκτώς απο κάποιες περιπτώσεις που κάνω κάποιο "τρελό" overclock για benchmarks.

Το trfc to είχα στο Αuto και είχε μέτρηση 56, το έβαλα στα 60, το βρήσκεις οκ? (αυτές

οι ρυθμίσεις δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν και δεν τις έιχα αλλάξει, μόνο τα timings έβαλα στο 5-5-5-15).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.