Jump to content

ASUS Striker II Formula

mariosalice

Recommended Posts

Παιδιά βοήθεια..

Εκανά αλλαγή απο asus maximus formula σε asus striker II formula.

Έχω πελαγώσει με τις ρυθμίσεις στο bios.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Θα καταφέρω να δουλέψω τον q6600 στα 3,6 όπως παλιά?

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Την πηρες κιολας;Μεγεια:T:

Σου παραθετω τις δικες μου καθημερινες ρυθμησεις:

cpu level up:auto

AI overclocking tuner:manual

fsb&memory config-->cpu level up:auto

fsb-memory clock mode:linked

fsb memory ratio:auto

fsb(qdr)Mhz:1800(450fsb/900μνημες)

overclocking-->Memory Timing Setting-->4

4

4

12

2 clock

ολα τα αλλα auto

Spread Spectrum Control-->ολα disabled

cpu Internal thermal control:disabled

Limit cpuid MaxVal:disabled

enhanced C1:disabled

execute disable bit:disabled

virtualization technology:disabled

cpu multriplier:8

ldt frequency:5x

cpu core 2:enabled

cpu core 3:enabled

cpu core 4:enabled

overvoltage-->cpu voltage:1.375(τοσο θελει ο δικος μου με loadline calibration:enabled)

cpu pll:1.60(ισως και λιγοτερο)

cpu vtt:1.40

memory :εξαρταται απο τις μνημες αλλα να ξερεις οτι ειναι λιγο χαμηλοτερο απο την ονομαστικη τιμη

ΝΒ Core:1.46

SB Core:1.50

1.2 HT:1.40

Bridge Core:1.30

cpu gtl ref:+30

NB gtl ref:+30

DDRII Controller ref:+20

DDRII channel A:auto

DDRII channel B:auto

loadline calibration:enabled

Δοκιμασε τις μας λες.Για αρχη καλητερα παιξε τις μνημες σε αυτα τα settings προτου αρχισεις να ψαχνεσαι ασυγχρονα.

Την πηρες κιολας;Μεγεια:T:

Σου παραθετω τις δικες μου καθημερινες ρυθμησεις:

cpu level up:auto

AI overclocking tuner:manual

fsb&memory config-->cpu level up:auto

fsb-memory clock mode:linked

fsb memory ratio:auto

fsb(qdr)Mhz:1800(450fsb/900μνημες)

overclocking-->Memory Timing Setting-->4

4

4

12

2 clock

ολα τα αλλα auto

Spread Spectrum Control-->ολα disabled

cpu Internal thermal control:disabled

Limit cpuid MaxVal:disabled

enhanced C1:disabled

execute disable bit:disabled

virtualization technology:disabled

cpu multriplier:8

ldt frequency:5x

cpu core 2:enabled

cpu core 3:enabled

cpu core 4:enabled

overvoltage-->cpu voltage:1.375(τοσο θελει ο δικος μου με loadline calibration:enabled)

cpu pll:1.60(ισως και λιγοτερο)

cpu vtt:1.40

memory :εξαρταται απο τις μνημες αλλα να ξερεις οτι ειναι λιγο χαμηλοτερο απο την ονομαστικη τιμη

ΝΒ Core:1.46

SB Core:1.50

1.2 HT:1.40

Bridge Core:1.30

cpu gtl ref:+30

NB gtl ref:+30

DDRII Controller ref:+20

DDRII channel A:auto

DDRII channel B:auto

loadline calibration:enabled

Δοκιμασε τις μας λες.Για αρχη καλητερα παιξε τις μνημες σε αυτα τα settings προτου αρχισεις να ψαχνεσαι ασυγχρονα.

Δεν μπορέσα να κατεφέρω τίποτα....

Το μόνο που μπόρεσα να κάνω να έχω στην οθονίτσα το cpu init...

Υπάρχει σε κάνενα site επεξήγηση των ρυθμίσεων?

Στο xtremesystems είχα βρει για τη maximus αναλυτικά...

Δεν μπορέσα να κατεφέρω τίποτα....

Το μόνο που μπόρεσα να κάνω να έχω στην οθονίτσα το cpu init...

Υπάρχει σε κάνενα site επεξήγηση των ρυθμίσεων?

Στο xtremesystems είχα βρει για τη maximus αναλυτικά...

Αν δε το δοκιμασες,βαλε 9Χ400(1600)και ισως λιγο περισσοτερο ρευμα στο ΝΒ

Φανταζομαι οτι στα default παιζει κανονικα.

Εχω την ιδια μητρικη με 2X2gb corsair 4-4-4-12 και εναν quad G0, και μολις του βαλω οτιδηποτε απο bios για να τον κλοκαρω εκτος απο τα default δεν ποσταρει ... οτι να ναι

Εχω το bios 0902 ...

O Q6700 (200€) ανεβαίνει καλύτερα από τον διπύρηνο Ε6700 που είχα και μου φαίνεται καλύτερη επιλογή από τους Q6600 αυτή τη στιγμή.

Τα παρακάτω αναφέρονται περισσότερο στη λογική του BIOS και τα στάδια δεν είναι ανάγκη να τα ακολουθείτε επ' ακριβώς. Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα, αλλά κάποια στοιχεία και κόλπα, όπως αυτά που είναι με κόκκινα γράμματα, πιστεύω ότι θα σας φανούν χρήσιμα. Σε κάποιες περιπτώσεις θα έχετε κολλήματα στο BOOT. Δεν σημαίνει ότι κάποιο εξάρτημα είναι χαλασμένο. Απλά κάτι δεν κάνατε σωστά στη διαδικασία αναγνώρισης ή δεν καταλάβατε τη λογική του BIOS ή φταίει το BIOS. Δοκιμάστε ξανά ένα στάδιο και πιστεύω θα σας λειτουργήσει σωστά. Τα BIOS δεν είναι ίδια μεταξύ τους.

Τα BIOS που υπάρχουν είναι τα 101, 501, 601, 704, 901, 902, 1001, 1101, 1202, 1301. Η δική μου μητρική είχε έρθει με το 601 BIOS. Από το 1101 και μετά λύνεται το πρόβλημα αναγνώρισης του ethernet μετά από S3 (sleep). Για αναγνώριση νέου επεξεργαστή και μνημών νομίζω ότι καλύτερο είναι το 902 BIOS. Για λειτουργία καλύτερο είναι μάλλον το 1301. Ένα πρόβλημα που έχουν όλα τα BIOS μετά το 1101 είναι ότι σε υπερχρονισμό πάνω από 1200FSB δεν επιτρέπουν επιστροφή σε τιμές κάτω από 1200FSB. Επίσης κάνουν τριπλό έλεγχο μετά από restart και σώσιμο του BIOS, με θορύβους αναγνώρισης IDE DVD ROM (δυνατά τακ και τέτοια). Τέλος, αν κλείσουμε το ρεύμα στο PSU ή βγάλουμε την μπρίζα, μετά μπορεί να έχουμε προβλήματα αναγνώρισης και γενικά η συμπεριφορά διαφέρει από όταν κάνουμε απλά shut down, στα περισσότερα BIOS. Για παράδειγμα, το 1001 κάνει ένα beep στη δική μου περίπτωση. Άλλα, αναγνωρίζουν λάθος τις τάσεις που έχουμε δώσει στη μνήμη ή αλλάζουν τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή και κολλάνε. Στην περίπτωση αυτή αρκεί να πατήσουμε το power button για λίγη ώρα, να μπούμε στο BIOS και να φορτώσουμε τις έτοιμες ρυθμίσεις που έχουμε σώσει. Γενικά τα μέχρι τώρα BIOS της μητρικής αυτής πάσχουν και έχουν ιδιαιτερότητες.

Εγκατάσταση νέας CPU και λογική του BIOS.

Κλείσε τον υπολογιστή και το ρεύμα.

Πάτα το πίσω κουμπί που είναι για Clear CMOS.

Βγάλε το ρεύμα και την μπαταρία για λίγο και ξαναβάλε τη.

Βγάλε τις μνήμες όλες και άσε μια πάνω.

Μπες στο BIOS.

Φόρτωσε το Standard αντί για auto στη δεύτερη επιλογή.

Save and exit. Restart. BIOS. Shut down.

Με αυτό τον τρόπο βλέπει σωστά τον επεξεργαστή σου.

Σειρά έχει να δει η μητρική τις μνήμες σου στα μπλε και στα άσπρα slots χωριστά.

Κάνε ξανά τα παραπάνω, χωρίς όμως να βγάλεις την μπαταρία, προσθέτοντας και το δεύτερο dimm μνήμης στα μπλε και μετά ξανά τα ίδια, βάζοντας τα δύο dimm στα άσπρα slots. Αν έχεις μόνο δύο dimm και σκοπεύεις να έχεις χρονισμό 2Τ, τότε προτίμησε τα άσπρα mem slots. Μπορείς να δοκιμάσεις εξ αρχής και τα δύο dimm κατ' ευθείαν στα άσπρα slots, χωρίς να περάσεις από το στάδιο των μπλε.

Τέλος, αν έχεις 4 dimm, πρόσθεσε και τα άλλα δύο στα μπλε slots. Από εδώ και πέρα απέφυγε να κλείσεις το power στο PSU. Έχοντας φορτώσει τις standard ρυθμίσεις του BIOS, save and exit - del to enter BIOS και από ένα FAT32 partition του σκληρού δίσκου, όπου θα έχεις τα BIOS και τις σωμένες ρυθμίσεις σου, φόρτωσε το τελευταίο BIOS 1301.

Είσαι έτοιμος για υπερχρονισμό. Το καλύτερο είναι να αλλάξεις manual τις τάσεις του NB σε 1.42 και του dimm σε 2.1 όπως και τις τιμές στα βασικά timing πχ 5-5-5-15 2Τ και να δοκιμάσεις υπερχρονισμό βάζοντας αρχικά κάποια τιμή πάνω από 1200 FSB. Από τη στιγμή που θα υπερχρονίσεις πάνω από 1200, ξέχνα τις ρυθμίσεις κάτω από FSB 1200. Αλλάζει όλο το BIOS (βγάζει και μήνυμα) και θα πρέπει να κάνεις Clear CMOS για να βάλεις τιμή κάτω από 1200. (Νομίζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις, αν φορτώσουμε έτοιμες ρυθμίσεις διορθώνεται αυτό το πρόβλημα). Αν δεν σου υπερχρονίζει ούτε πάνω από 1200 ή κανε clear CMOS ή φόρτωσε κάποιες έτοιμες ρυθμίσεις που έχεις σώσει στο FAT32 partition.

Αυτά δεν τα χρειάζεται κανονικά.

Σε περίπτωση όμως που κάτι πάει στραβά, είναι χρήσιμες λύσεις.

Για παράδειγμα όταν κάποιος βάζει πάνω δύο ή τέσσερα dimm των 2GB το καθένα, ίσως υπάρξει πρόβλημα στην αναγνώριση ενός νέου τετραπύρηνου επεξεργαστή. Είναι λογικό αν το σκεφτείς.

Αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα μόνο της συγκεκριμένης μητρικής η περίπτωση 4 ή 8GB μνήμης με dimm των 2GB σε συνδυασμό με τετραπύρηνο επεξεργαστή.

Δοκίμασε το σε όποια μητρική θέλεις.

MariosALice, εμενα δεν πασχει απο κατι τετοιο ... απλα δεν θελει να κανει ποστ οταν κανω "save and exit" και εχω βαλει για παραδειγμα τον quad 6600 στα 400Χ8 με 1.4 (εστω να δω ποστ!) με τις μνημες default (Corsair 2X2gb 4-4-4-12, 2.1V) και δοκιμαζοντας ρυθμισεις που εχουν παραθεσει και αλλοι σε αυτο το thread

Εχω επανω 2Χ8800gt σε SLI, 1000W PSU, q6600 G0 me 1.1625VID, 2X2gb Corsair 4-4-4-12 στα 2.1V και το Bios 0902

Τις μνημες τις εχω στα ασπρα memory slots

Κατι αλλο επειδη SLI εχω να κανω απο 3dfx εποχες :rofl: Μονο η πανω καρτα δινει σημα στο monitor (αυτη πιο κοντα στο cpu), ετσι πρεπει να γινεται κανονικα?

Είναι δύο μέρες που έχω τετραπύρηνο Q6700 και δεν ξέρω πολλά για να σου πω.

Σε εμένα χωρίς κόπο πήγα αμέσως στα 3.350, με auto τάσεις, αθόρυβα και απόλυτα σταθερά.

Για τα 3600 όμως, είδα τις ρυθμίσεις του Phil και με λίγες δοκιμές το κατάφερα με πολλαπλασιαστή 10 (360Χ10), αλλά όχι σταθερά. Δεν δοκίμασα χαμηλότερο πολλαπλασιαστή ακόμα.

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=359916

attachment.php?attachmentid=30845&stc=1&d=1210606973

post-2226-1416073497,3903_thumb.jpg

Είναι δύο μέρες που έχω τετραπύρηνο Q6700 και δεν ξέρω πολλά για να σου πω.

Σε εμένα χωρίς κόπο πήγα αμέσως στα 3.350, με auto τάσεις, αθόρυβα και απόλυτα σταθερά.

Για τα 3600 όμως, είδα τις ρυθμίσεις του Phil και με λίγες δοκιμές το κατάφερα με πολλαπλασιαστή 10 (360Χ10), αλλά όχι σταθερά. Δεν δοκίμασα χαμηλότερο πολλαπλασιαστή ακόμα.

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=359916

attachment.php?attachmentid=30845&stc=1&d=1210606973

Αuto = οχι καλή ιδέα όμως..... Η asus μου σε αυτοματο vcore εδινε πάρα πολύ.. Η τακτική μου εμένα ειναι ολα manual με τις χαμηλότερες τιμές & default to voltage του cpu ( cpu - fsb κλπ ) και μετά ξεκινας ανέβασμα και οπου χρειάζεται τσιμπάς ανάλογα

Για μπές με τα settings που εισαι στο hardware monitor στο bios και δες τι ρευμα δίνει στον q στα 3350 :)

@ Athens2004

Στα 3350 δίνει 1.3v, με loadline calibration:disabled και είναι απόλυτα σταθερό.

Στα 3600 μπορώ να μπω και να δουλεύω internet και με 1.45v loadline calibration:enabled, αλλά κρεμάει όταν τρέχω 3DMark Vantage.

Γενικά δεν πάει ανάλογα με την αύξηση της τάσης στα 3600. Δηλαδή μοιάζει να θέλει συνδυασμό συγκεκριμένων τιμών.

Αυτό που μου φάνηκε περίεργο είναι ότι χρειάζεται απαραίτητα αύξηση το 1.2 HT:1.40

Από θερμοκρασίες που είσαι Μάριε?

Οι idle θερμοκρασίες μοιάζουν καλές. Αφού ο Phil τα κατάφερε στα 3600 σταθερά, προφανώς με κόβει η απειρία μου.

attachment.php?attachmentid=30854&stc=1&d=1210615663

post-2226-1416073497,7403_thumb.jpg

Οι idle θερμοκρασίες μοιάζουν καλές. Αφού ο Phil τα κατάφερε στα 3600 σταθερά, προφανώς με κόβει η απειρία μου.

attachment.php?attachmentid=30854&stc=1&d=1210615663

Μην τρελενεσαι Μαριε.Οχι και απειρος εσυ.Πιστευω ειναι και θεμα σε τι καρπουζι....εεεε...striker ηθελα να πω,θα πεσεις.Ακομα δεν εχω βρει γιατι η ριμαδα η δικια μου εχει τοσο χαμηλο memory bandwith.Αν δε σου κανει κοπο ριξε και ενα δικο σου απο everest.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.