Jump to content

ASUS Striker II Formula

mariosalice

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Update για το 790i

Τελικα εκτος απο τη Striker II Extreme

striker2extreme.jpg

θα βγει και η "Pinot Noir" με full υδροψυξη ενσωματωμενη

Asus_Pinot_Noir_board_01.jpg

Άλλοι λένε ότι είναι με 790, άλλοι τη λένε για Χ48..

Στο hwbox πάντως την έβγαλαν Χ48 :p

• 2 weeks later...

Με την ASUS Striker II Formula........και Ε6600 ή Q9450 γενικά .....με 4GB RAM στα 3,0 -3,3

παιζει απροβληματιστα με πολυ ανθρωπινα ρευματα ετσι ωστε να μην χρειαστουν τα coolers στο

chipset? - Aν και μου φαινονται διακοσμητικά αυτα τα coolers

Nα περιμενω κι άλλο την EVGA 780i ?

H΄ με το nVidia chipset θα μπλεξω ασχημα όπως και να εχει?

Μιλαω για 3,0 - 3,3 Μhz στο όποιο cpu, το chipset εκει πάλι θα καιει?

Βλεπω η ASUS έχει και καλό ήχο ...

http://www.bit-tech.net/hardware/2008/01/25/asus_striker_ii_formula/6

και την ΕVGA δεν την βλέπω να ρχεται ποτε

Edit: θα παιξει ρε παιδια? Ή θα μου σπασει τα νευρα...

Έχω βάλει ένα τεσσαρι ανεμιστηράκι χαμηλού προφίλ πάνω στο NB με τέσσερις βίδες που χωράνε ανάμεσα στα fins, ώστε να πιαστεί. Το σύνδεσα πάνω σε τροφοδοσία της μητρικής, που να ρυθμίζει στροφές ανάλογα με τη θερμοκρασία. Έβαλα ένα θερμόμετρο στο NB και πάνω στο αντίστοιχο αισθητήρα. Είδα στο BIOS ότι το θερμόμετρο δείχνει 12 βαθμούς πιο χαμηλά από το ΝΒ. Ρύθμισα τις στροφές του ανεμιστήρα με όριο τους 50°C, που στην πραγματικότητα είναι 62°C για το NB. Με αυτό τον τρόπο δεν ακούγεται ποτέ το ανεμιστηράκι και είμαι σίγουρος ότι δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από 62. Κάποιες μόνο φορές στα παιχνίδια όπως το Crysis δίνει όλες τις στροφές. Τις περισσότερες φορές είναι στις 3000. Είμαι με διπύρηνο στα 3600 και 4gb μνήμη στα 900 με ενεργοποιημένο το SLI μνήμης και auto timing, ώστε να είναι σφιχτά.

Ένα μόνο πρόβλημα είχα, ότι μετά από S3 (suspend to ram) χανόταν το ethernet. Διορθώθηκε με το νέο BIOS 1101. Θα δούμε σύντομα και το 1201.

Να ξέρεις μόνο ένα πράγμα DEM,

Ότι οι μητρικές αυτές είναι οι τελευταίες που βγάζει η Nvidia που να δέχονται κάρτες γραφικών χωρίς hybrid SLI.

Από εδώ και πέρα η βασική κάρτα γραφικών (η πρώτη), θα είναι η igp στο chipset και η οθόνη θα συνδέεται πάνω στη μητρική.

Μόνο με hybrid SLI θα μπορεί να παίξει μια κάρτα γραφικών, ως δεύτερη. Άρα ξεχνάμε τις παλιές κάρτες.

psiloshac

Μεγειά μεγειά. Η τέλεια μητρική για τα δικά μου γούστα. Μόνο που θέλει πολύ χρήμα η αλλαγή των DDR. Θα μείνω στα αυγά μου.

Έχω βάλει ένα τεσσαρι ανεμιστηράκι χαμηλού προφίλ ..........

Να ξέρεις μόνο ένα πράγμα DEM,

Ότι οι μητρικές αυτές είναι οι τελευταίες που βγάζει η Nvidia που να δέχονται κάρτες γραφικών χωρίς hybrid SLI.

Από εδώ και πέρα η βασική κάρτα γραφικών (η πρώτη), θα είναι η igp στο chipset και η οθόνη θα συνδέεται πάνω στη μητρική.

Μόνο με hybrid SLI θα μπορεί να παίξει μια κάρτα γραφικών, ως δεύτερη. Άρα ξεχνάμε τις παλιές κάρτες.

psiloshac

Μεγειά μεγειά. Η τέλεια μητρική για τα δικά μου γούστα. Μόνο που θέλει πολύ χρήμα η αλλαγή των DDR. Θα μείνω στα αυγά μου.

Συμφωνώ..

Όντως το 790 ειναι πιο εξελιγμενο, αλλά και εγω νομιζω ότι εφόσον έχεις 780/DDR2 καλα έκανες και δεν αλλαξες.

Δεν αξίζει η μετάβαση ιδίως τωρα.....

Ξέρω για το Hybrid, και εγω πιστευω ότι ειναι πολυ σημαντικο, ιδιως αν παιξει και σωστά και το power saving mode μ αρεσει σαν ιδέα, αλλά νομιζω θα αργησει, πιστευω στα μεσα του άλλου χρονου...καιρoς ηταν να το κανουν ακομα και η 9800GTX καιει πολλα...

Επίσης γενικά ισχυει ότι και απο την 9 σειρά των VGA και μετά, θα υποστυριζουν hybrid SLI.

Όμως στην αρχή αρχή έλεγαν ότι οι GTX/ULTRA θα το υποστηριζουν, γνωρίζεις νέα σχετικά μ αυτό?

Αυτό το hybrid θα ήθελα πολυ να το δω να δουλευει.

Πολυ σημαντικη για μενα(έχω εξωτερικους estata) είναι και ελλειψη e sata απο την ASUS, ούτε η EVGA έχει.

Η asus εκτός απο την καλυτερη υλοποιηση σε καρτα ηχου, ίσως να εχει και καλυτερο support στα bios, αλλά και η EVGA δεν εχει ασχημο δικτυο,δεν το περιμενα...

Εdit: Επίσης αυτό το ωραίο που έκανες με το fan στο chipset, εγώ δεν θα μπορεσω να το κάνω

γιατι έχω Zalman 9700ΝT και δεν θα χωραει (αν έχεις καμια προχειρη φωτ. δώσε αν μπορεις να το δουμε) , Αντιθετα σκεφτομαι ότι έτσι πως ειναι το fan στην EVGA θα μπορω να το αλλάξω και να χωρεσει με ένα άλλο, όπως εδώ http://www.evga.com/forums/tm.asp?m=212748&mpage=1&key=&

Εdit2:

mariosalice μαλλον εγω χωρίς νερό θα μπλεξω ασχημα

δες εδω...με γενικα τόση ζεστη μεσα στο κουτι δεν θα την παλευει η Zalman μου

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=49660

• 2 weeks later...

Γειά σε όλους τους φίλους

Είμαι ένας κάτοχος ενός mobo striker ii formula εδώ και 3 εβδομάδες και έχω τρελαθεί τελείως γιατί δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει όπως θέλω.Κάνοντας αναβάθμιση το αγόρασα γιατί θεώρησα ότι είναι από τα πιο γρήγορα της αγοράς και το χρειαζόμουν για την πιο σκληρή δουλεία που είναι η επεξεργασία ασυμπίεστου ψηφιακού βίντεο σήματος (BETA DIGITAL) με την συνεργασία του adobe premiere .το σύστημα αποτελείτε από έναν επεξεργαστή Core 2 Duo 8400 s775/3,00 Box μνήμη Transcend 2 χ 1GB 1066Mhz DDR2 κάρτα γραφικών Sparkle 9600GT 512 .4 sata hd (οι 2 raid1 ) και η πέτρα του σκανδάλου μια PCI DeckLink Pro (http://www.blackmagic-design.com/products/sd/ ) για capture-editing -export με την οποία ενώ δεν υπάρχει κανένα εμφανές comflict δεν μου κάνει export και όταν δουλεύω στο premiere ήχος και εικόνα δεν συγχρονίζουν με τπτ .Σώστε με ρε παιδιά ούτε οβερκλοκινκ θέλω να κάνω ούτε τα γαμάτα παιχνίδια θέλω. Να δουλέψει σωστά η pci θέλω. Υπάρχει περίπτωση ?

Οι κάρτες αυτές νομίζω ότι είναι παλιές και ίσως δεν παίζουν σωστά σε PCI τελευταίας γενιάς. Μπορεί να θέλουν παλιότερες μητρικές. Κατά τη γνώμη μου δεν προσφέρουν παραπάνω ταχύτητα από τη θύρα ΙΕΕ1394 που έχει η μητρική. Τη δοκίμασες?

Τα Vista 32 έχουν καλύτερο συγχρονισμό από τα XP, αρκεί να υποστηρίζονται με drivers. Αν έχεις XP απενεργοποίησε το HPET στο BIOS στην κατηγορία APM configuration.

Ο προηγούμενος υπολογιστής που την δούλευα ήταν ένας amd 64 στα 3mhz σε mobo elite a939 και δούλευε άψογα .ΙΕΕ1394 δεν μου κάνει γιατί δουλεύω το βίντεο με την sdi .επόμενη κίνηση είναι φορματ και πέρασμα XP64 και μετά vista.Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και ελπίζω να έχω θετικά νέα

Παιδες πηρα και εγω μια Asus Striker II Formula. Η μητρικη αυτη σηκωνει καλα 4γιγα (2Χ2) ή και 8? (4Χ2)

Εχω τα εξης σετ και δεν ξερω με ποιες μνημες γενικως παιζει καλυτερα

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964492

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1078771

Και τις Geil Evo One 800 με 5-5-5 τις οποιες το πλαισιο δεν εχει διαθεσιμες

Αφου οπως διαβασα, το 780i προτιμα τα σφιχτα timmings τοτε ισως οι Corsair καλυτερα. Or not?

Nα περιμενω κι άλλο την EVGA 780i ?

H΄ με το nVidia chipset θα μπλεξω ασχημα όπως και να εχει?

Εχεις σκοπό να κάνεις sli , ?

Εχεις σκοπό να κάνεις sli , ?

καπως έτσι το σκεφτομουν

1.Όλα ξεκινησαν στο μυαλό μου απο την στιγμή που χαλασε η max.

απο την άλλη να δωσω την 8800GTX με λίγα e δεν μου πάει η καρδια

και με το GT200 πάλι δεν θα μου πηγαινει αργοτερα...

2.θα μου κρατησει και πιο πολυ καιρό αν εχω SLI, αν και γενικά είμαι αντιθετος με το SLI.

Aν μου κρεμόντουσαν απο τα μπατζακια, δεν θα το συζητουσα, θα παιρνα Intel

και θα πουλουσα - αγοραζα VGA, non SLI...και το λέω αυτό γιατι η 24" ειναι κοντά...

3......Θα μου πεις δε βαθος χρονου, εχεις δυνατοτητα να κανεις CF με Ιntel.....

.....ΔΕΝ την βλέπω την ATI να ορθοποδει ρε γμτ....ειδα-δοκιμασα και την 3870Χ2.......

και το λέω με το χερι στην καρδια, ΔΕΝ θα την άλλαζα την δική μου μ αυτην,

και τζαμπα... ***

4.και μιλάμε για ένα ατομο που θα ειναι πάντα με αερα και

που δεν ειναι πάνω απο 3,0-3,2 24/7 λογο θρυβου, οποτε η o/cing

απλυτες επιδοσεις δεν με απασχολουν...

και απο οτι ειδα η EVGA δινεται μονο via net στο ΠΛΑΙΣΙΟ, δεν ξερω αν την εχουν τα καταστηματα.

αυτα.

*** όχι, δεν εχω σχεση με φανμποισμους ΑΤΙ/NVIDIA....ίσως λίγο Αbit.

Eγώ πάλι λέω να χτυπήσεις ενα χ38 , ευκολο , δροσερό , γρηγορο chipset . Aσε που οπως ειναι τα πράγματα πλεόν ακόμη και με μια 8800gt των 160e παιζεις το 90% των games με > 60fps . Sli και crosfire ειναι άλλη φάση

Και αφου λες και αυτο

και μιλάμε για ένα ατομο που θα ειναι πάντα με αερα και

που δεν ειναι πάνω απο 3,0-3,2 24/7 λογο θρυβου, οποτε η o/cing

απλυτες επιδοσεις δεν με απασχολουν...

Απο την μια δλδ θα εχεις low consumption το cpu και απο την αλλη θα εχεις βαλεις μέσα στο κουτί 2 φουρνάκια να σου σπανε τα @@ το καλοκαίρι .

Επαναλαμβάνω ... Ειναι πολύ καλη εποχή για single cards και λόγω των τιμών τους αλλα ερχεται και καλοκαίρι.

Παιδιά τζίφος τελικά .Πάω να σουβλίσω και επιστρέφοντας πούλημα το Στρικερ

Λόγο ασυμβατότητας με την κάρτα του μοντάζ ..Μάλλον θα βρώ κάτι με intel chip

Και θα παρακαλάω να δουλέψει .Αμα έχετε κάποιον δικό σας να ενδιαφέρετε μου το λέτε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.