Jump to content

Ερώτηση σχετικά με βλαπτικότητα των WiFi

geogeoland

Recommended Posts

Λίγο απο τα κινητά, λίγο απο τις κεραιες (ραδιο, τηλεοραση, ασυρματοι κλπ) λίγο απο τις οθόνες μας, λίγο απο τα μηχανηματα και τα καλόδια που μας περιβάλουν +δορυφόροι + + +...........:rip:

Καλό είναι οσο μπορόυμε να το αποφέυγουμε τα ασυρματα δυκτια κλπ. ολα επηρεάζουν σε καποιο βαθμό. όσο ποιο πολλές συσκευες εκπομπής έχουμε τόσο θα μεγαλώνει αυτος ο βαθμός.

Αυτη είναι η γνώμη μου....

τα υπόλοιπα ας μας ανοιξει τα ματια κανένας απο πανεπιστήμιο ραδιολογίας. Αυτοι σίγουρα θα ξέρουν το τι παίζει.:unsure::...:

Παιδιά υπάρχει κάποιος άλλος (εκτός από μένα) που του αρέσει πριν κοιμηθεί

να surfarei λίγο ασύρματα, ξαπλωμένος με το λάπτοπ πάνω του?

Οι αποστάσεις που πρέπει να παίρνουμε, υποθέτω είναι από τη κεραία και όχι από

την ασύρματη κάρτα... σωστά? Οι κεραίες στα φορητά είναι στα 2 άκρα στο πάνω

μέρος της οθόνης απ'όσο ξέρω... είναι για όλα τα φορητά αυτό?

Και κάτι τελευταίο, έχω χαμηλώσει στο minimum την δύναμη της κάρτας

απο τη διαχείρηση συσκευών αλλά και την δύναμη του ασύρματου ρούτερ.

Κερδίζω κάτι ή τρώω την ίδια ακτινοβολία και πάλι?

Ανησυχώ... :unsure:

Αρχική απάντηση από johnson

Παιδιά υπάρχει κάποιος άλλος (εκτός από μένα) που του αρέσει πριν κοιμηθεί

να surfarei λίγο ασύρματα, ξαπλωμένος με το λάπτοπ πάνω του?

Μια από τα ίδια... αλλά αν έχεις επιλογή να το κάνεις με καλώδιο δικτύου, ακόμα καλύτερα... οπότε αν έχεις τον router στον ίδιο χώρο με το κρεββάτι σου τράβα ένα καλώδιο, συνήθεια είναι...

Όσο λιγότερη ακτινοβολία έχεις στον χώρο σου και ειδικά την νύχτα που κοιμάσαι τόσο το καλύτερο για σένα...

Αρχική απάντηση από Jaco [Σήμερα, στις 08:46]

Μια από τα ίδια... αλλά αν έχεις επιλογή να το κάνεις με καλώδιο δικτύου, ακόμα καλύτερα... οπότε αν έχεις τον router στον ίδιο χώρο με το κρεββάτι σου τράβα ένα καλώδιο, συνήθεια είναι...

Όσο λιγότερη ακτινοβολία έχεις στον χώρο σου και ειδικά την νύχτα που κοιμάσαι τόσο το καλύτερο για σένα...

Ναι το σκέφτομαι να τραβήξω καλώδιο αλλά ρε γμτ το router είναι στο σαλόνι

και έχει μεγάλη απόσταση. :...:

Αρχική απάντηση από geogeoland [26-01-2008 19:20]

Χαιρετώ! :) Η ερώτηση αυτή τη φορά έχει ως εξής...το wi-fi, τί βλαπτικότητα έχει? Το να έχεις ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι σου τί συνέπειες μπορεί να έχει στην υγεία? Με τί θα το συγκρίνατε σε ποσοτικά μεγέθη, ένα κινητό τηλέφωνο, ενα σταθερό τηλέφωνο, κάτι παραπάνω ή λιγότερο? Και, ποιοί παράγοντες παίζουν ρόλο? Πχ, εγώ που έχω ενα router rangemax g+mimo δηλαδή (με τις 7 κεραίες), μπορεί να εισπράτω περισσότερη ακτινοβολία απο κάποιον που έχει ενα απλό routerάκι g, όπως πχ το speedtouch 585? Ή λιγότερη? Αν έχεις το router στο χώρο όπου κυρίως βρίσκεσαι (δωμάτιο-γραφείο) μπορεί να βρίσκεσαι σε πιο δεινή θέση απο το αν το έχεις σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού, κατα κύριο λόγο πιο μακριά απο εσένα? Ή σε καλύτερη? Κλπ. Για άλλη μια φορά, τα φώτα σας παρακαλώ! :)

δες εδω

Jaco

Το σίγουρο είναι ότι τα νευρικά κέντρα του νευρικού συστήματος έχουν το καθένα την δική του συχνότητα έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τον εγκέφαλο χωρίς να επιρρέαζουν το ένα τον άλλο... αυτό που λέγεται τώρα είναι ότι στην πολυχρησιμοποιημένη συχνότητα των 2.4GHz το νεύρο που επιρρεάζεται περισσότερο είναι το ακουστικό...

Αυτό που λές ειναι λάθος δεν επικοινωνούν έτσι τα νευρικά κύτταρα μεταξύ τους

Η βλάβη που προκαλείται σε αυτά είναι απο την θερμική ακτινοβολία

Αρχική απάντηση από xdoc [Σήμερα, στις 14:16] Αυτό που λές ειναι λάθος δεν επικοινωνούν έτσι τα νευρικά κύτταρα μεταξύ τους

Η βλάβη που προκαλείται σε αυτά είναι απο την θερμική ακτινοβολία

Έχω διαβάσει πως η επικοινωνία των νεύρων γίνεται με ηλεκτρικές εκκενώσεις συγκεκριμένης συχνότητας ανάλογα με το νευρικό κέντρο...

Μπορείς να μου εξηγήσεις την λειτουργία των νεύρων και τον ρόλο τις συχνότητας των εκκενώσεων...? Πολύ πιθανό να μην έχω ενημερωθεί σωστά...

Αρχική απάντηση από Jaco [Σήμερα, στις 13:03]

Έχω διαβάσει πως η επικοινωνία των νεύρων γίνεται με ηλεκτρικές εκκενώσεις συγκεκριμένης συχνότητας ανάλογα με το νευρικό κέντρο...

Μπορείς να μου εξηγήσεις την λειτουργία των νεύρων και τον ρόλο τις συχνότητας των εκκενώσεων...? Πολύ πιθανό να μην έχω ενημερωθεί σωστά...

Δες τα δύο παρακάτω link που βρήκα πρόχειρα

1

2

Πιστεύω να σε καλύπτουν

Υ.Γ Μετά την δουλειά θα ψάξω να σου βρώ περισσότερες λεπτομέρειες στο σύγγραμμα της Νευρολογίας

@xdoc

Είδα το πρώτο link (το δεύτερο δεν παίζει)... το σύγκρινα και με το αγγλικό wiki... αναφέρει δυο είδη επικοινωνίας... η μια είναι καθαρά ηλεκτρική με μεταφορά παλμών ηλεκτρικής ενέργειας και η άλλη είναι χημική (με παρόμοια λειτουργία σαν αυτή των mosFET στα ηλεκτρονικά) η οποία όμως πάλι ενεργοποιείται από ηλεκτρικό ερέθισμα... άρα και στις δυο περιπτώσεις ο ηλεκτρισμός παίζει ρόλο...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάπως μέσα στην ιστορία πρέπει να χωρέσει η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, χωρίς απαραίτητα να εκφράζεται σε θερμότητα...

Δυστυχώς υπάρχουν έρευνες από διάφορα ινστιτούτα τα οποία χρηματοδοτούνται με απίστευτα λεφτά, οι οποίες έρευνες αναφέρουν σαφώς την επιρροή με ηλεκτρομαγνητικό τρόπο του νευρικού συστήματος... τέτοιες έρευνες διεξάγει το Oak Ridge National Laboratory για λογαριασμό του Αμερικανικού υπουργείου ενέργειας, το USAF Institute for National Security Studies για λογαριασμό της Αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, η Raytheon για την πάρτη της και ένα σωρό άλλοι οργανισμοί δημόσια και μη χρηματοδοτούμενοι... είχαν μεγάλο δάσκαλο τον Jose Delgado και συνεχίζουν ακόμα τις έρευνες του...

Έρευνες που έχουν βγει στην επιφάνεια αναφέρουν πειράματα με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και μικροκύμματα τα οποία μπορούν να αποσυντονίσουν το νευρικό σύστημα... όταν ένα όπλο μπορεί να προκαλέσει κρίση επιληψίας σε έναν υγιή οργανισμό σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσει ταυτόχρονα πολλά νευρικά κέντρα μαζί...

Μπορεί να συμβεί αυτό τελικά λόγο θερμότητας από τα μικροκύμματα ή λόγο ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής...? Τώρα που σε βρήκαμε σχετικό με το αντικείμενο θα μαρτυρήσεις μέχρι που να καταλάβω...

:whistling

Έρευνες και πειράματα γίνονται συνεχώς, το πιστεύω ακράδαντα, πάνω στον τομέα αυτό... το μόνο σίγουρο είναι ότι το νευρικό σύστημα επηρεάζεται με κάποιο τρόπο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία... έρευνες σαν και αυτές δεν βγαίνουν άμεσα στην φόρα, αλλά υπάρχουν μερικές αν ψάξεις... σου στέλνω σε pm μια από αυτές, αλλά λόγο σκληρότητας δεν την δίνω public, γιατί περιέχει 2-3 σκληρές εικόνες από πειραματόζωα και θα μας πάρουν με τις πέτρες...

Αρχική απάντηση από geogeoland

Αλήθεια παιδιά, για τα 2,5GHZ είπαμε. Με τα 5, τί παίζει? Καλύτερα η χειρότερα? :)

πραγματικά δεν νομίζω να μπορεί κανείς να σου απαντήσει με σιγουριά... :nothing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.