Jump to content

Γινεται;

JdCZT

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ακουστε πως εχει το θεμα....δε βρηκα κατι παρομοιο και δεν εχω ξανασχοληθει με ασυρματο δυκτιο ποτε ξανα...εχουμε λοιπον....

1.Ενα laptop(vista) με wifi που συνδεεται σε ασυρματο router του διαμερισματος και περνει κανονικα internet...

2.Ενα laptop(xp) με wifi που θελω να συνδεθει με το ασυρματο router διαφορετικου διαμερισματος(ενας τοιχος το χωριζει με το προηγουμενο)...για να παρει internet.

3.Ενας desktop(xp) με ethernet που ειναι ηδη συνδεδεμενος σε τοπικο δυκτιο με το παραπανω laptop και τα χωριζει ενας ακομη τοιχος(δεν μας καιει εφοσον ειναι ενσυρματο το δυκτιο)...και θελω να παρει και αυτος internet...

Γινεται?Ενας απλος τοιχος ειναι αρκετος να εξασθενησει τοσο το σημα ωστε να μην γινεται συνδεση του 2ου laptop με το router;

Κανονικα δε θα ρωτουσα αλλα θα το προσπαθουσα αλλα το δυκτιο δε θα στηθει απο εμενα καθως το ολο εγχειρημα θα γινει σε αλλη πολη...εγω απλα θα βοηθω τηλεφωνικως...

2.LAPTOPwifi-ethernet(XP)( ( ( ( |ROUTER| ) ) ) )1.LAPTOPwifi(VISTA)

|

|

|

|

| LAN CABLE

|

|

|

|

3.DESKTOP ethernet(XP)

Eγω σκεφτηκα πως θα γινει νεα συνδεση στο Internet μεσω του 2ου LAPTOP και μετα το καθιερωμενο ICS για τον 3ο DESKTOP...αλλα τα παιδια μου λενε πως για καποιο λογο το 2ο LAPTOP δε βλεπει το ROUTER....ακομα και αν ειναι στο ιδιο διαμερισμα...αυτα τα λιγα ευχαριστω προκαταβολικα...

Ps:Στοχος του παραπανω να μοιρασουν τη συνδεση και οι 3 καθως η καθεμια ηθελε να βαλει internet ξεχωριστα αλλα τις εψησα για να τους ερθει ποιο οικονομικα... :p

Μια χαρα το εχετε στησει το σκηνικο αλλα το μονο που το χαλαει ειναι το 2ο laptop....

Ξερεις κατι αφου δεν το βλεπει το ρουτερ και χωρις εχoντας αλλη επιλογη μπορειτε να το κανε ενσυρματα και για το desktop και για το 2ο(χωρις να ξερω τι ειδους ρουτερ ειναι) θα σου ελεγα να παρετε ενα switch.....

Ενας τοιχος δεν ειναι αρκετος να μειωσει εντελως το σημα...

Αυτο που με προβληματιζει ειναι γτ δεν το βλεπει το Router...θα ειχε τελειωσει η ολη η ιστορια...Βεβαια αν καταλαβα καλα λες να συνδεσω ολα τα pc σε ενα switch...ενσυρματο τοπικο δυκτιο...και να τραβανε το 2ο Laptop και το 3ο Desktop internet απο το 1ο Laptop...κατι τετοιο ομως θα μειωνε πολυ τη λειτουργικοτητα καθως το 1ο Laptop θα επρεπε να εμενε συνεχεια ανοιχτο...αν κατι δεν καταλαβα σωστα εξηγησε το μου....

2.LAPTOPwifi-ethernet(XP)

|

|

|

|LAN CABLE

|_____________/SWITCH/_______1.LAPTOPwifi(VISTA) ( ( ( ( |ROUTER| ) ) ) )

________________|

|

|LAN CABLE

|

3.DESKTOP ethernet(XP)

Βάλε μια ασύρματη κάρτα στο desktop για να μην κάνεις ματσακωνιές με το laptop. Τώρα γιατί δε συνδέεται είναι άλλο θέμα και δε δίνεις αρκετές πληροφορίες για να κάνουμε troubleshooting.

Αρχική απάντηση από JdCZT [Σήμερα, στις 01:56]

Αυτο που με προβληματιζει ειναι γτ δεν το βλεπει το Router...θα ειχε τελειωσει η ολη η ιστορια...Βεβαια αν καταλαβα καλα λες να συνδεσω ολα τα pc σε ενα switch...ενσυρματο τοπικο δυκτιο...και να τραβανε το 2ο Laptop και το 3ο Desktop internet απο το 1ο Laptop...κατι τετοιο ομως θα μειωνε πολυ τη λειτουργικοτητα καθως το 1ο Laptop θα επρεπε να εμενε συνεχεια ανοιχτο...αν κατι δεν καταλαβα σωστα εξηγησε το μου....

|

|

|

|LAN CABLE

|_____________/SWITCH/_______1.LAPTOPwifi(VISTA) ( ( ( ( |ROUTER| ) ) ) )

________________|

|

|LAN CABLE

|

3.DESKTOP ethernet(XP)

Δεν ειναι απαραιτητο το 1ο λαπτοπ να μεινει ανοικτο...το 2ο & 3ο θα τραβανε απο το switch το οποιο ειναι συνδεδεμενο με το router ενσυρματα....με λιγα λογια αυτο που πρεπει να ειναι παντα ανοικτο ειναι router&switch....

Αν εβαζα ασυρματη στο desktop θα ηταν ψιλορισκο για τον απλο λογο οτι μεταξυ του Desktop και του Router υπαρχει αλλο διαμερισμα...που σημαινει εξασθενηση του σηματος...

Αρχική απάντηση από MOS [Σήμερα, στις 11:32]

Δεν ειναι απαραιτητο το 1ο λαπτοπ να μεινει ανοικτο...το 2ο & 3ο θα τραβανε απο το switch το οποιο ειναι συνδεδεμενο με το router ενσυρματα....με λιγα λογια αυτο που πρεπει να ειναι παντα ανοικτο ειναι router&switch....

ΟΚ τωρα το πιασα...λογικα θα εχει ethernet τo router...

|

|

|

|LAN CABLE

|_____________/SWITCH/____ ( ( ( ( |ROUTER| ) ) ) )1.LAPTOPwifi(VISTA)

________________|

|

|LAN CABLE

|

3.DESKTOP ethernet(XP)

Ακριβως αυτο που εχεις στο σχημα εννοουσα.... :T: :T:

Πολυ καλος σκιτσογραφος εισαι...:p :P :p :P

ΟΚ τουλαχιστον βρηκαμε μια εναλλακτικη...τωρα εαν παμε παλι στην αρχικη μου ερωτηση,δε γινεται να πειραξουμε ρυθμισεις του router και του 2ου laptop (Physical-MAC Address Filtering με ενεργο WPA);Δεν το εχω ξαναδουλεψει γι αυτο αν πεταξα πατατα συγχωρηστε με....

Εdit:Να δεις σε κωδικα στη C τι εχω κανει....:devil:

Ποια ειναι η ερωτηση σου δλδ...???

Το δευτερο laptop ομως δεν βλεπει το router...για ποιο λογο τι σου εχουν πει ??

Βασικα δε ξερουν για ποιο λογο...μεχρι προτινος δεν ασχολουνται τοσο με Η/Υ οποτε καταλαβαινεις σε ορισμενους τομεισ οι γνωσεις τους ειναι περιορισμενες...οπως και οι δικες μου.Αυτες απλα ενεργοποιησαν το wi-fi ειδαν οτι δεν εβλεπε το router και το αφησαν.Αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι πρεπει να γινει κατα καποιο τροπο προσθηκη της MAC address του 2ου Laptop στις ρυθμισεις του router....χωρις να το εχω μπροστα μου και χωρις να το εχω δοκιμασει καπως ετσι το καταλαβαινω...ευχαριστω παντως για το κοπο σου :worship:

Οχι ενταξει δεν κανει κοπο σιγα.....

Το θεμα ειναι οτι μεν θα το κανεις αυτο αλλα θα το κανεις μεσω τηλεφωνου...ομως τι απο αυτα θα καταλαβουν τα κοριτσια ?

Καλυτερα ας παρουν ενα φτηνο με λιγες εξοδους switch που ειναι και ευκολο στην συνδεση και ας κανουν την δουλεια τους....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.