Jump to content

Γλώσσα Προγραμματισμού Ή Κάποιο Παιχνιδάκι

DarkJL

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή δεν ξέρω και θέλω να μάθω το τι πρεπει να μάθει κάποιος για να φτιάξει ενα μικρό παιχνιδάκι όχι τιποτα σπουδαίο κατι για αρχή. Τι θα μου προτίνατε να αρχίσω να μάθω, εννοώ καποια γλώσσα προγραμματισμού; Ξέρετε κανένα βιβλίο ή κανα site που θα μπορούσα να κατεβάσω κάποιο βιβλίο ή έστω να αγοράσω κάτι από κανα βιβλιοπωλείο.

Ευχαριστώ..

Υ.Γ. Κανα παιχνιδάκι σε στιλ φιδάκι ή έστω κανα μικρό πρόγραμμα για αρχή.

μπορεις να αρχησεις τα βασικα για C απο δω

http://www.it.uom.gr/project/cmanual/index.htm

σε αυτο το site εχει και για αλλεσ γλωσσες αν ψαξεις

ολες οι γλωσσες περιπου τιν ιδια λογική εχουν ....ο τροποσ συντάξεις τον εντολών αλλάζει....

μετα κανε ενα search στο goggle "source programme" και θα βρεισ ετοιμα προγραμματα-παιχνιδια για παραδηγματα

καλη αρχη και καλο κουραγιο....

Ειναι τοσο μα τοσο δυσκολο να φτιαξεις ενα τοσο δα μικρο Game....το λινκ παραπανω δεν σου προσφαιρει τπτ...

Στο τει πληροφορικης που ειναι τα εχουμε κανει σχεδον ολα αυτα που λεει το Link....και το μονο που θα καταφερεις ειναι φτιαξεις τον απλουστερο κωδικα μετα απο κει πρεπει να δημιουργησεις το 3d περιβαλλον ακομι και ενα κουμπακι να δημιουργησεις ειναι πολυ δυσκολο...

Ειχαμε ζητησει σαν ταξη απο τον καθηγητη να μας δειξει να κανουμε ενα μικρο game και μας ειπε "θελουμε τουλαχιστον 2 εξαμηνα να σας πω πραγματα τα οποια δεν υπαρχουν στο βιβλιο"

και κανουμε C++.....

Το CRYSIS εγινε με το visual studio 2005 και με C++.....

Αν θες να παρεις καποιο βιβλιο για να αρχισεις να μαθαινεις τα απλα και σιγα σιγα να ανεβαινεις,παρε του HERBERT SCHILDT ο οποιος εχει ξεφτιλησει την C/C++....

Βασικά άσε τα C, C++ tutorials... Αν ξέρεις την γλώσσα δεν σου προσφέρουν τίποτα.

Κοίτα εδω: http://nehe.gamedev.net/

OpenGL tutorial, για να φτάξεις κάτι σε 3d, να μάθεις τα βασικά του 3d programming και μετά βλέπεις..

εγώ θα σου πρότεινα visual basic είναι εύκολη γλώσσα.εγώ την αρχισά εντελώς μόνος όταν πήγαινα β γυμνασίου και τα κατάφερα μια χαρά!πάρε και κανένα βιβλίο οδηγό και θα σαι κομπλέ!

Νομίζω ότι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις μικρά παιχνίδια και εύκολα είναι η Flash...

Επίσης μπορείς να ψάξεις για έτοιμες μηχανές παιχνιδιών που σου παρέχουν και το IDE ή τον editor (όπως και μερικά παιχνίδια δίνουν τον editor τους)... Αν ψήνεσαι για adventures δοκίμασε το Adventure Game Studio...

Εγω θα σου προτεινα να αρχισεις με visual basic για αρχη και μετα πας πιο πανω.

Με visual ειχα κανει το παιχνιδακι το οποιο εχει μια μπαλα που κτυπαει στοις ακριες και προσπαθεις εσει με μια ραβδο να τη πιασεις

Γενικα με τι visual θα μαθεις τα βασικα αν δεν τα ξερεις ειδη

θα προτεινα τις πρωτες εβδομαδες να δεις πως ειναι η αλγοριθμικη σκεψη..

δηλαδη καποιους standar αλγοριθμους που χρησιμοποιουνται και πως κατασκευαζεις δικους σου..

το βιβλιο της 3 λυκειου σου δινει αυτη τη δυνατοτητα.. χρησιμοποιει ψευδογλωσσα βεβαια, αλλα το θεμα ειναι παρεις μια ιδεα...

απο κει και περα ειναι θεμα ημερων(η ωρων) να συνηθισεις το ''στυλ'' καποιας γλωσσας..

C ξερω και μπορω να σου πω οτι ειναι αρκετα δυστροπη/στριφνη γλωσσα..

βεβαια εξαρταται παντα σε τι επιπεδο προγραμματιστικο φτανεις..

θα προτεινα παντως οχι C δεδομενου οτι θα ασχοληθεις μονος σου

Αν ξερεις προγραμματισμο, τότε μπορείς να δοκιμασεις την Dark Basic. Ειναι οτι πρεπει για μικρα παιχνιδάκια.

Αλλιως, αν θες κατι πιο ολοκληρωμενο, θα πρεπει να ξερεις C/C++ και κυριως Object Oriented Programming με εμπειρια στο UML ώστε να κατανοησεις ενα DirectX βιβλιο. Βεβαια θα χρειαστει να φτιαξεις και 3d models με το mesh και αλλα παρομοια...ουτε κ εγω θυμαμαι τι θελει.

Αν δεν ξερεις προγραμματισμο, τότε δοκιμασε το βιβλιο της Γ Λυκειου που λεει και ο φιλος Unknown για να μπεις στο νόημα. Μετά, ίσως με Visual Basic φτιάξεις κανενα παιχνιδι σε στιλ φρουτάκια κλπ.

Ξεκίνα απευθείας με ms visual studio (βγήκε κ το 2008) και .net framewοrk.

Κάποιο tutorial για τα βασικά της γλώσσας (προτείνω C#) και μετά παιρνάς

και στα γραφικά πάνω της.

Το ξέρω οτι είναι λίγο αργα αλλα τώρα ειδα το post...

Αν θές για την πλάκα σου να φτιάξεις game... δές καμιά Dark Basic και παρόμοια πράγματα.. ή μάθε C/C++ και χρησιμοποίησε καμιά έτοιμη Engine.. Να ξέρεις πως το να φτιάξεις ένα 3D Game πολύ απλό πολλές φορές είναι πιο δύσκολο απο ένα ίδιο Game σε 2D.

Αν τώρα θές να ασχοληθείς ωστε να μάθεις και να ασχοληθείς επαγγελματικά στο μέλλον τότε σε καμία περίπτωση Java ή Dark Basic. Πρέπει να μάθεις C/C++ και αν θές να ασχοληθείς με XBOX XNA κλπ.. τότε και C#!

όπως και να χει... C -> C++ -> C# (για ΧΝΑ), Java (mobile Games)

Αυτά q;

Θα συμφώνήσω με τον unreal, μάθε καμιά dark basic η ακόμα καλύτερα άρχισε να μαθαίνεις την πάντοτε μισητή μου JAVA. C/C++ θα σε ανακατέψει παααααρα πολυ καιρό για games.Όταν λές παντως για game ελπίζω να εννόεις ένα απλό δισδιάτο παιχνιδάκι η λίγα 3d.Αλλιώς αν θέλεις κάτι με 3d grafika κτλ κτλ καλύτερα να δουλέψεις 3-4 χρόνια μόνο με το συγκεκριμένο τομέα συνδυάζοντας studio max με C++

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.