Jump to content

Περί ηχείων και κάρτας ήχου..

KoMM

Recommended Posts

Χλωμό τόσα λεφτά, όπως είπα 180-200 βαρια βαρια..

Τα ακουστικά ανοικτού τύπου τι είναι;Τι διαφορές έχουν από τα κανονικά ακουστικά;

Γενικά δε με πολυψήνουν τα ακουστικά με το βάλε βγάλε κάθε λίγο και λιγάκι.

Τα ανοικτού τύπου ακουστικά αφήνουν τον ήχο τόσο να εισέρχεται όσο και να εξέρχεται. Το πλεονέκτημά τους έναντι των κλειστώνείναι ότι δεν χρωματίζουν τον ήχο λόγω έλλειψης αντηχήσεων μέσα στην κάψουλα των ακουστικών. Έχουν αχρωμάτιστο, καθαρότερο και λιγότερο κουραστικό ήχο εν ολίγοις.

Να ξέρεις ότι με 200 δεν θα βρεις κάτι αξιόλογο σε 5.1. Σε 2.1 η άλτεκ έβγαζε παλιά κάτι πολύ ωραία ξύλινα που δεν θυμάμαμαι τον κωδικό τους. Υπάρχουν όμως και αυτά http://www.slcentral.com/altec-lansing-mx5021-speaker-system/ που κάπου διάβασα ότι οι ψηλές τους είναι υπερτονισμένες αλλά αυτό διορθώνεται. Όπως και αυτά http://www.nextgenelectronics.com/al6021.php που έχουν αποσπάσει καλές κριτικές αλλά έχω μια αμφιβολία για το αν μπορούν να δώσουν σωστές μεσοχαμηλές. Ρώτησε ακόμα τον Λάιο που φέρνει τα κλιπς αν υπάρχουν ακόμη τα klipsch promedia 2.1 thx. Τηλέφωνο εδώ http://www.hotelsupplier.gr/member.php?company_id=2164. Αν τα έχει χτύπα τα.

μετά από βόλτα πλαίσιο είδα και τα promedia 2.1 gmx και τα 5021. Φοβερό design τα κλιψ , αν δεν είχα διαβάσει από τόσα πολλά άτομα ότι ψοφάνε εύκολα θα τα είχα αγοράσει προ πολλού.Και τα αλτεκ ωραία φαίνονται , σα ψεύτικα :p..Δε με άφησαν όμως να τα ακούσω.

Και δεν έχω καταλήξει πουθενά :(

Γιατί δεν κοιτάς και τα megaworks 250d; Παίζουν ποιοτικά και δυνατά. Σε ποιότητα ήχου, πάντως, ειδικά στη μουσική καλύτερα είναι τα promedia(και λόγω ύπαρξης τουίτερ) με βάση αυτό που άκουσα στον Λάιο. Από ένταση μου φάνηκαν λίγο αδύναμα, αλλά μπορεί να έφταιγε και το κομμάτι. Τα άκουσα σε τζαζ και έπαιζαν πολύ όμορφα.

Πέρασε μια βόλτα από τον Λάιο αν είσαι Αθήνα τώρα. 3ης Σεπτεμβρίου 133(αν θυμάμαι) στη μεριά του ΟΤΕ αντίθετα του Πολυτεχνείου. Κατεβαίνεις Βικτώρια.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να ακούσεις τίποτα, καλύτερα να στραφείς προς τα promedia που λες. Εγώ τουλάχιστον τα εγκρίνω κάργα.

Τηλεφώνησα στον Λαιο αλλά δεν είχε τπτ γενικά από promedia.Μετά πήρα online τα g500 από eshop αλλά μετά από 2 μέρες με πήραν και μου είπαν ότι δε θα τα φέρουν .Ε μετά είδα πλαίσιο ότι τα αλτεκ 5021 πήγαν στα 159 και τα τσίμπησα.Τα κλιψ είναι πάρα πολύ όμορφα, και μου φάνηκε πολύ στιβαρή η κατασκευή τους, αλλά διάβασα πολλά παράπονα σχετικά με διάρκεια ζωής, καθώς και μαγνητική θωράκιση :(

Από εβδομάδα εντυπώσεις από prelude+altec 5021 . :)

και γω το ψηνω για αλλαγη καρτουλας αλλα στα creative 5.1 ηχειακια μου σιγα κιολας την διαφορα που θα ακουσω.

ΑΝ βρω καμια X-Fi σε καλη τιμη ....και το θηριο 5.1 της Logitech(ολοι ξερετε πιο λεω)

Αρχική απάντηση από Nephilim [Χθες, στις 23:44]

και γω το ψηνω για αλλαγη καρτουλας αλλα στα creative 5.1 ηχειακια μου σιγα κιολας την διαφορα που θα ακουσω.

ΑΝ βρω καμια X-Fi σε καλη τιμη ....και το θηριο 5.1 της Logitech(ολοι ξερετε πιο λεω)

Διαφορα στον ηχο θα δεις σιγουρα. Απλα η διαφορα αυτη δε δικαιολογει την αγορα ακριβης καρτας ηχου, για το λογο οτι τα ηχεια σου δεν ειναι και τοσο καλα. Παρολα αυτα μπορεις αν θελεις να τοποθετησεις στο συστημα σου μια καρτουλα, οπως η Audigy SE. Την ειχα για παρα πολυ καιρο, μαζι με ενα απλο set ηχειων 5.1 της Creative (Inspire 5100) και ο ηχος ηταν πολυ καλυτερος απο τον ηχο της on-board καρτας ηχου. Τωρα αν σκοπευεις να παρεις τα Logitech Z-5500, τοτε θα παρεις και μια καλη καρτα ηχου για να τα απολαυσεις.:D

βασικα ειχα την onboard αλλα τωρα ,εδω και λιγο καιρο δουλευω με μια παναρχαια Crative 5.1 που ειχα.

Εχω που χω σαπχιο επεξεργαστη ας μην τον επιβαρυνω τοσο πολυ...

Αρχική απάντηση από SirDiman

Με γειες και απο εμενα!!! Περιμενουμε τις εντυπωσεις σου γιατι ενδοιαφερoμαι για τα altec 5021 εχουν και ωραιο controller :p

Ήρθαν σήμερα...Μιας και δεν είμαι σχετικός με ήχο θα τα πω όσο πιο απλά μπορώ :)

Σχετικά με την εγκατάσταση απλά τα πράματα, λίγα καλώδια, εύκολα και όμορφα.

Ο ήχος είναι εξαιρετικά ομοιογενής σε σχέση με τα προηγούμενα ηχεία. Φαντάζομαι ρόλο παίζει και η prelude η οποία είναι επίσης φοβερή. Σε ότι έχω ακούσει μέχρι τώρα, δλδ, hard rock, χαλαρά ροκάκια, λίγο beatακια,λίγο chill out, λίγο orbital -δε ξερω τι είδος θεωρείται-, πολύ καλή εντύπωση μου έκανε το μπάσο το οποίο δεν είναι "πλαδαρό".Δεν έχει το boom booom που είχαν τα προηγούμενα ηχεία και δένει πάρα πολύ ωραία με τα υπόλοιπα.

Επίσης ακούγονται όλα πολύ πιο καθαρά.

Το controller έχει τα απαραίτητα, και τα μπλε φωτάκια δένουν τέλεια με eizo-habu-stacker.Κυριαρχεί το μαύρο-μπλε...λολ

Το remote παρ ότι εμένα δε μου χρησιμεύει, θέλει αρκετά συγκεκριμένη γωνία για να πιάσει καθώς η θύρα υπέρυθρων (?) είναι στο κάτω μέρος του controller.

Τέλος, δε δοκίμασα πολύ την ένταση, στο 1/5 με καλύπτει για να κάθομαι στο pc χαλαρά κ ωραία.Δεν είμαι πολυ φαν της δυνατής μουσικής ,αλλά μέχρι το 3 που τα πήγα για λίγο είναι αρκετά δυνατά για να καλύψουν ένα νορμαλ δωμάτιο.

Games-movies δεν έχω βάλει ακόμα.

Αυτά.

υ.γ. περιττό να πω ότι ακούγονται πράματα που δεν ακουγόντουσαν ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.