Jump to content

Πρόβληματακι με Win_XP Profesional (32bit)

The Blackjohn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα.

Εχω ενα προβλημα και θα ηθελα καποια βοηθεια.

Εχω παρει καινουριο η/υ και περασα προχθες τα XP Prof.

Ολα καλα μεχρι χθες, όσπου δοκιμασα να κανω διπλο κλικ στα φακελακια στην κατηγορια προγραμάτων από το μενου Start αλλά.... δεν!

Δηλ. πηγαίνοντας:

Start/Programs/και μετα 2πλο κλικ (ή δεξί κλικ και open) σε οποιοδηποτε φακελο/συντομευση για να τον ανοιξει, αυτός δεν ανοίγει...

Τι να φταιει....

Εκανα Σύστεμ Ρεστόρ - αλλά μάταια...

:o :o :o

Οποια βοηθεια, δεκτή!

Ευχαριστω.

σου βγαζει κανενα σφαλμα η απλα δεν ανοιγει τους φακελους;

Δοκιμασε με κανενα registry cleaner (πχ ccleaner) και κανενα διαγνωστικο (πχ norton win doctor) μηπως φτιαξουν το προβλημα...Αν οχι εδω θα ειμαστε...:)

Δες τον event viewer αν εχει καταγραψει καποιο error.

Αν οχι, ή αν τελικα δε βγαζεις ακρη, κανε repair win απο το cd των win -οχι repair console-, αφου οπως λες το format ειναι προσφατο, κατι ισως να πηγε λαθος κατα το installation.

Και επισης δες και πιο πανω, οντως ποιο προγραμμα εβαλες τελευταιο και θυμισου αν πριν απο αυτο στο εκανε..

Καλημερα.

Τι έβαλες την τελευταία φορά στο pc σου;

Παδια, updates περναγα, και μικρα utilities που περναω παντα...

Δε θυμαμαι κατι το ιδιαιτερο...

σου βγαζει κανενα σφαλμα η απλα δεν ανοιγει τους φακελους;

Δοκιμασε με κανενα registry cleaner (πχ ccleaner) και κανενα διαγνωστικο (πχ norton win doctor) μηπως φτιαξουν το προβλημα...Αν οχι εδω θα ειμαστε...

Κανενα σφαλμα, ολα δουλεβουν αριστα!!

Εχω περασει τα παντα, και τα προαναφερθενται - αλλα κ RegCure!

Τωρα που το λετε... Το error αυτο μου το κανει -νομιζω- οταν ακομα ολα δουλεβαν ΟΚ και γω περασα το ccleaner ή τοRegCure να φτιαξει την registry...

Μαλλον κατι απο τα δυο την εκανε...

Δοκιμαστικα ετρεξα το backθπ του ccleaner που κρατα την προιγουμενη - αλλα τζίφος...

Δες τον event viewer αν εχει καταγραψει καποιο error.

Αν οχι, ή αν τελικα δε βγαζεις ακρη, κανε repair win απο το cd των win -οχι repair console-, αφου οπως λες το format ειναι προσφατο, κατι ισως να πηγε λαθος κατα το installation.

Το λαθος αυτο παρουσιαστηκε μετα την εγκατασταση...

:o :o

:cry: :cry: :cry: :confused:

Αρχική απάντηση από ShadowRunner [Σήμερα, στις 12:44]

Ερωτηση: Τι τον ήθελες τον registry cleaner σε καινούργια εγκατάσταση;

Λοιπόν, βγάλτο αυτό και δες ξανά.

Ελα'μου ντε...

Αχαρηστιας γαρ....

Τι να βγαλω?

Να τον κανω uninstall? (τι θα κερδισω?)

’ν νομίζεις ή υποπτέυεσαι πως μετά απο την εγκατάσταση αυτού του προγράμματος έγινε ότι έγινε, βγάλτο και ίσως φτιάξει... συνήθως τα windows χαζέβουν με κάτι τέτοια προγράμματα και χρειάζονται λίγο βοήθεια...

Αρχική απάντηση από ShadowRunner [Σήμερα, στις 12:59]

’ν νομίζεις ή υποπτέυεσαι πως μετά απο την εγκατάσταση αυτού του προγράμματος έγινε ότι έγινε, βγάλτο και ίσως φτιάξει... συνήθως τα windows χαζέβουν με κάτι τέτοια προγράμματα και χρειάζονται λίγο βοήθεια...

Εχεις δικιο, θα το κανω απεγκατασταση - αλλα αν εχει κανει ζημια θα διορθωθει ετσι?

Μάλλον, θα διορθωθεί..άν δεν είναι ούτε και εκείνο το πρόγραμμα θα βγάλεις και το προηγούμενο που έβαλες... αλλά ένα ένα τα βήματα για να καταλάβουμε που είναι και το πρόβλημα...

Μα να μην χρησιμοποιώ ποτέ Registry cleaners?

Δεν ξέρω τι σου άλλαξε και τι γίνεται ακριβώς φίλε μου, αλλά αφού είναι φρέσκια η εγκατάσταση δεν κάνεις ένα repair install?

Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι με ένα uninstall δεν κάνουν αλλαγή, αφού οι "διορθώσεις" που έχουν κάνει, είναι αφαιρέσεις από την registry.

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=45481

Θα σου πάρει 20 λεπτάκια και δεν θα χάσεις τίποτα :)

Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 16:29]

Δεν ξέρω τι σου άλλαξε και τι γίνεται ακριβώς φίλε μου, αλλά αφού είναι φρέσκια η εγκατάσταση δεν κάνεις ένα repair install?

Θα σου πάρει 20 λεπτάκια και δεν θα χάσεις τίποτα :)

Δηλ. δε θα χαθει τιποτα απο ρυθμισεις, sortcuts, προγραμματα, κτλ...?

:o:(

Εντελη - τζίφος...

Εκανα ρεπαιρ με το τροπο που περιγραφε το σαιτ, αλλα το προβλημα παραμενει...

Βασικα ενα αλλο που ειχα/εχω ειναι οτι τα windows κανουν πολυ ωρα να ξεκινησουν!

Στην μαυρη οθονη με την παυλα απο κατω που πηγαινοερχεται...

Επειδη εχω και Βίστα, αλλο ενα τελευταιο προβληματακι δημιοργηθηκε με το Ρεπέιρ,

Σβηστηκε μαλλον το σταρτ απ μενου για να επιλεξω λειτουργικα.

Το διωρθωνω με το dvd των vista?:whistling

σα να τα γ@..σες λίγο.....

Πήγαινε Start>RUN και δώσε regedit + OK.

Μετά πήγαινε στο παρακάτω κλαδί και πες μας τι έχει μεσα (πεδία και τιμές):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Επίσης δες το ίδιο και εδώ:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce

Να δούμε τι τρέχει όταν ξεκινάς. Μεγάλο ποσοστό από virus και προβλήματα ξεκινά από εκεί.

Πατατα τα εκανα και δε ξερω το πως...!!

Οριστε τα

Run:

v1effcf3u6cqzpb97xul_thumb.jpg

Runonce:

uwmquukhjndsvz7txan1_thumb.jpg

(Για ιους το αποκλειω!)

Μαλλον παμε για τον hard way.... :o :red: :flag:

Ρε παιδια, please help!

Εκανα Φορμάτ γιατι σπασαν τα νευρα μου με ολη την κατασταση, μην ασχολειστε αλλο με το θεμα αυτο...

Το μονο που θελω ειναι να μαθω πως μπορω να κανω στην αρχη να βγαζει την boot screen για την επιλογη δηλ. με πιο λειτουργικο να ξεκινησει!

Εχω ΧΡ και Vista .

- Οταν βαζω το Cd των winΧΡ για να κανω FixBoot - ξεκιναει μονο με ΧΡ.

- Στην πορεια αν βαλω των Vista για FixStartuP τοτε ξεκιναει μονο με Vista....

?????

:( :( :( :(

Τελικα εκανα τη δουλεια μου με ενα EasyBCD ή BootECD - δε θυμαμαι...

Το βρηκα μετα με αναζητηση - μιας κ ο φιλος jpavly μου θυμησε οτι υπαρχει κ αυτη με την παρεπομπη του θμετος απο πανω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.