Jump to content

USB-B to Ethernet

geogeoland

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ! :) Θα ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας που να μετατρέπει ενα βύσμα USB (αρσενικό), σε αρσενικό ethernet. Αν ναι πού μπορώ να το βρώ και αν όχι, καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, γιατί όχι?

’μα βάλεις δλδ μία USB to Ethernet και βάλεις κι ένα καλώδιο που έχει 2 αρσενικά πάνω σε χαλάει; :p

[/borat mode on] Niiice! :T: [borat mode off]

Και... αυτό δουλέβει και στην περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις ένα usb δίσκο στο router?

(Γιατί γι αυτό το θέλω, αυτός ήταν ο λόγος που θέλω να μετατρέπει αρσενικό usb σε ethernet. Δηλαδή η θύρα του αντάπτορα να είναι θηλυκή. Υπάρχει καμια τέτοια λύση?) :) Αν ναι, με έχετε σώσει παιδιά. :D

(Μουμπλέ μουμπλέ... νομίζω πως υπάρχει... κάπου είχα δει μια επέκταση usb που ήταν θηλυκό-θηλυκό.. θα δουλέψει όμως κάτι τέτοιο?)

@jpavly, καθόλου θα έλεγα. ;):p

Αρχική απάντηση από tolis86

ποσο κανει ενα φτηνο N.A.S ? κατι τετειο δε θελεις να κανεις?

Ναι... ουσιαστικά δηλαδή δίσκο δικτύου θέλω να τοποθετήσω, να έχω πρόσβαση στα δεδομένα μου όποτε θέλω, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω το rig γι αυτό. Βρίσκω διάφορους δίσκους δικτύου, αλλά θα ήθελα να μη διαθέσω τα 200+ που θέλει κάτι τέτοιο. Δε πιστεύω πως αξίζει. Και μιας και έχω ήδη ενα δίσκο που χρησιμοποιώ για backup (εξωτερικό), αν μπορούσα απο usb να τον κάνω να δουλέψει ως ethernet, θα ήταν σωτήριο. :)

'Ωπα αρχηγόπουλε! Εσύ θέλεις USB B σε Ethe? Δεν ξέρω αν θα βρεις τέτοιο και αν παίζει...

Σου αλλάζω τον τίτλο μπας και ξέρεις κανείς ;)

To USB B είναι αυτό:

usb6.jpg

Τέτοιο παίρνει ο δίσκος σου;

Υπάρχουν κάτι kits για laptops στο εμπόριο με διάφορα βύσματα όπως αυτό http://www.welovemacs.com/lpcombo.html γύρω στα 20€ κάνουν.

Θα ρίξω ένα ψαξιματάκι αν σου κάνει δουλειά.

:p

Ναί ρε συ, τέτοιο παίρνει, αλλά δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Το είχα δει ως...συνδέεις το USB B στη θέση του, που στην άλλη άκρη έχει USB αρενικό. Και εκεί πάνω βάζεις το μετατροπέα. Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι απο πού θα παίρνει ρεύμα κάτι τέτοιο αν υπάρχει...απο το AC/DC του δίσκου? Δίνει αυτό και στην usb, ή απο την usb μόνο παίρνει?

Ναι, τα ξέρω αυτά τα kits, έχω κι εγώ 1. Το ανακάλυψα μόλις πριν απο μισή ώρα, πρέπει να το είχε πάρει ο πατέρας μου. Μέσα έχει κι εκείνο που λέω, USB θυλικό σε USB θυλικό. Αλλά έχω αμφιβολίες για το αν θα δουλέψει το άτιμο...

Δε γίνεται αυτό που θες.

Εσύ θέλεις να μετατρέψεις έναν usb δίσκο σε ethernet δίσκο.

Όλα αυτά τα usb2ethernet που βλέπεις είναι usb κάρτες δικτύου, τίποτα παραπάνω.

Yep, ακριβώς αυτό θέλω! :)

Το ξέρω πως δεν είναι τίποτα παραπάνω. Γι αυτό και εξηγούσα καλύτερα. Ώστε δε γίνεται ε? Εγγύηση έτσι?:(

Μα είναι λογικό να μη γίνεται.

Με αυτό τον τρόπο κάθε usb συσκευή θα μπορούσε να μετατραπεί σε ethernet.

Και πως θα μπορούσες να διαχειριστείς μια τέτοια συσκευή όταν υπάρχουν 1000αδες τέτοιες usb;

Σε καμιά περίπτωση δεν είναι η λύση σου αυτό που θα σου πω, αλλά μέχρι στιγμής αυτό που θες το έχω δει μόνο στους Ethernet My Book δίσκους οι οποίοι επειδή τρέχουν linux μπορούν να κάνουν mount άλλους εξωτερικούς δίσκους που συνδέονται στην usb θύρα του My Book και τότε μπορείς να τον δεις κανονικά σαν folder τον δίσκο στον δίκτυο...

Δηλαδή...:

[uSB Δίσκος] --> [uSB θύρα του My Book] --> [Σύνδεση του My Book μέσω Ethernet σ'ένα H/Y ή switch] --> [Folders στο δίκτυο και για το My Book και για τον δεύτερο εξωτ. USB]

Αυτό ίσως αξίζει αν θες να κάνεις και μια μελλοντική αναβάθμιση... οπότε παίρνεις ένα My Book και του κολλάς και έναν extra usb δίσκο...

Όσων αφορά τώρα απλό αντάπτορα δεν θα βρεις... μόνο κάποιο μίνι σύστημα με κανέναν arm και linux... To πρόβλημα έγκειται στο ότι οι σκληροί δίσκοι υποστηρίζουν το USB το οποίο δεν είναι κάποιο raw-data πρωτόκολλο αλλά έχει συνοχή, πολλαπλά επίπεδα και θέλει drivers από την πλευρά του υπολογιστή... επίσης και το ethernet χρειάζεται το tcp οπότε για να βάλεις τα μήλα και τα αχλάδια στο ίδιο καλάθι χρειάζεσαι ένα λειτουργικό σύστημα που θα σου κάνει αυτήν την μετατροπή, δηλ mount ένα drive που μιλάει σε USB και μετατροπή του μέσω ενός samba server πχ σε δικτυακό...

Αυτό που ζητάς το είχα σκεφτεί να το δοκιμάσω, αλλα θα χρειαστείς...

1. Δίσκο με εξωτερικό τροφοδοτικό,

2. Adaptor USB θηλυκό σε USB θηλυκό

spcusbftofadapter01ic4.jpg

3. Adaptor USB σε Ethernet

a07cgu9.jpg

Το κόστος για το 2 και 3 είναι περίπου 10.

Αλλά το αποτέλεσμα δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψει. Σαν θεωρεία καλό είναι, στην πράξη δεν ξέρω...

Εαν δουλέψει όμως πάει να πει ότι όποιον δίσκο βάλεις USB με adaptorες τέτοιους θα παίζει στο lan σου...

Προσοχή ότι το USB έχει δυο τρόπους λειτουργίας... ο ένας είναι o host controller και ο άλλος είναι το usb device...

O υπολογιστής είναι ένας host controller στον οποίο συνδέονται επάνω του usb devices... Μια θύρα usb που είναι host controller δεν μπορεί να γίνει usb device...

Οι converters που δείχνεις στην τελευταία φωτό έχει έναν micorcontroller με Ethernet PHY και το usb του είναι usb device... δηλαδή χρειάζεται έναν usb host controller να συνδεθεί (το pc) και με κατάλληλους drivers να του δώσει δυνατότητα δικτύου...

Από την άλλη οι σκληροί δίσκοι είναι και αυτοί usb devices και όχι usb host controllers... οπότε χρειάζονται και αυτοί έναν usb controller να συνδεθούν...

Η σύνδεση usb device με usb device δεν είναι δυνατή απ' ευθείας... Δηλαδή δεν μπορείς να συνδέσεις τον σκληρό δίσκο με αυτόν τον convertor..

επίσης και η σύνδεση usb host controller με usb host controller δεν είναι δυνατή... δεν μπορείς να συνδέσεις δυο θύρες usb ενός υπολογιστή μεταξύ τους απ' απευθείας...

Αρχική απάντηση από DMylonas [Σήμερα, στις 11:01]

a07cgu9.jpg

Αλλά το αποτέλεσμα δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψει. Σαν θεωρεία καλό είναι, στην πράξη δεν ξέρω...

Εαν δουλέψει όμως πάει να πει ότι όποιον δίσκο βάλεις USB με adaptorες τέτοιους θα παίζει στο lan σου...

Και τί IP θα παίρνει ο δίσκος ρε παλίκαρε? DHCP client ποιός θα τρέχει, το ανταπτοράκι?

Anyway, τα 10 λίγα είναι να τα πετάξεις αλλά καλύτερα να τα φας σε σουβλάκια με τζατζίκι.

Αρχική απάντηση από DMylonas

a07cgu9.jpg

Ναι, κι εγώ ακριβώς αυτό είχα σκεφτεί ως θεωρία, και είχα τεράστιους ενδοιασμούς. Εντάξει, το DHCP δε μου είχε περάσει απο το μυαλό γιατί οι γνώσεις μου για δίκτυα δεν είναι τόσο πολλές ώστε να μου έρχονται αμέσως στο μυαλό, αλλά τα υπόλοιπα, όπως και απο που θα είναι η τροφοδοσία κλπ κλπ μου είχαν περάσει.

Φίλε Dubber ωραίο το συστηματάκι μου έδειξες, αλλά δε μου κάνει. Δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, αυτό που θέλω ουσιαστικά είναι ενας δίσκος δικτύου με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Πάμε τελικώς σε ενα MyBook ethernet και τελειώσαμε. Απλώς ήθελα αν δω αν μπορώ να τη βγάλω πιο φτηνά! :p

Σωστά θέλει και IP να πάρει το μηχάνημα

Λοιπόν βρήκα και την παρακάτω συσκευή...

http://www.bb-elec.com/product.asp?SKU=ANYWHEREUSB/5

prd_usb_anywhereusb_lg.jpg

Στην Ελλάδα δεν κατάφερα να την βρω, εξωτερικό έχει 265$, άρα δεν συμφέρει.

Δεν ξέρω αν χρησιμοπουόυσαμε την είσοδο usb που έχουνε μερικά router για printer αν θα έπεζε.

Αλλιώς για κάποιον που θέλει να βάλει 2-3 usb σκληρούς από 1TB ο καθένας, δεν θα ήτανε άσχημη η λύση του να πάρει ένα παλιό P3 και να το κάνει server μόνο για αρχεία... Με 60-70 άνετα βρίσκεις κουτί...

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν έπιανε το εξής:

1. Πέρναμε τα εξαρτήματα που πρότεινα στο post #14,

2. Να συνδεάμε τον USB δίσκο σε ένα pc,

3. Χωρίζαμε τον USB δίσκο σε 2 partition (1gb το πρώτο),

4. Κάναμε bootable το 1ο και περνάγαμε linux.

Έτσι, θεωρητικά πάντα, θα μπορούσαμε να είχαμε συνέχεια ανοιχτό τον δίσκο, να είχε ξεκινήσει με linux και έτσι θα μπορούσαμε να ορίσουμε τα απαρέτητα IP/Subnet και τέτοια για το δύκτιο;

Τί λέτε;;; ;)

Θες να πεις δηλαδή ότι αν σε ένα δίσκο που έχω περασμένα linux τον βάλω απλά στο ρεύμα αυτός θα μπουτάρει το λειτουργικό κανονικά....

Μάλιστα.. το ακούσαμε κι αυτό..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.