JUSTINS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Kαλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!Μέτα από αρκέτο καίρο σκέψης αποφάσισα να φτιάξω τον υπολογιστή μου(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!! ).Το λέω αυτο καθως αυτη την στιγμη διαθέτω έναν υπολογιστή - καλό για την εποχή του - αλλά όχι για τα σημερινά δεδομένα(επεξεργασίες μεγάλων δεδομένων,encoding,photoshop,παιχνίδια - μου έχει τσαντίσει τα νεύρα - και Ο/C γιατί θέλω να δώ τις επιδώσεις των νέων επεξεργαστών και των υπολοίπων parts).Για να μην σας τα πολυ-λέω εχω μια σύνθεση και η αγορά της οποίας θα γίνει άμεσα....’πλα χρειάζομαι λίγη βοήθεια από τους πιο έμπειρους!!!! Λοίπον το καινούργιο PC θα χρείαζεται να βγάζει εις πέρας όλες τις βαριές εργασίες - τα προανέφερα - όπως επίσης παιχνίδια σε πολυ καλές αναλύσεις(Αναμένω NEW οθονίτσα - θα το συζητήσουμε σε άλλο θέμα),ίντερνετ κ.τ.λ.Το ποσό θα είναι 1000-1150 euros.Σάφως αν ανέβει και λίγο δεν πειράζει! Το παρόν πισάκι είναι Pentium 4 με HT2.4Gh-Mobo Albatron -Μνήμη 512-Gpu fx5600ultra-αν και δεν μου φαίνεται ! Ο νέος υπολογιστής θα έχει: Επεξεργαστή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=924962 ή διπύρινο από τούς καινούργιους Μητρική http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=974757 ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1021982 Μνήμη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1014331 ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=925675 ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1026399 ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1036548 Κάρτα γραφικών http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1029339 ή οποιαδήποτε άλλη καλύτερη(θέλουμε επιδόσεις) Δίσκοι σκέφτομαι για έναν 500άρι http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1043056 και για βασικό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=538574 PSU http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=923265 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=988723 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=923273 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=923281 Όσο για κουτάκι θα αγοραστεί από e-shop αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700281 ώραίο για παλιό μοντέλο DVD -RW http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977751&product=1044133 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977751&product=1054244 Και όλα τα υπόλοιπα......τα πήραμε απ' τον μπαμπά....εεεεε hehe:P Ανεμιστηράκια, dvd-rw και αξεσουάρ όπως λάμπες και τέτοια δώστε καμιά ιδέα! Επιπλέον δεν γνωρίζω πότε βγαίνουν τα καινούργια προιόντα.Αν είναι για μικρό χρονικό διάστημα μπορώ να περιμένω για κάτι καλύτερο!Σημαντικό είναι το θέμα του θορύβου επίσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
Frostbyte Ιανουάριος 24, 2008 #2 Ιανουάριος 24, 2008 Λοιπον, Απο επεξεργαστη εισαι ok. Εαν δεν χρησιμοποιεις πολυ εφαρμογες που κανουν encoding και γενικα χρησιμοποιηουν τον επεξεργαστη στο maximum που μπορει να προσφερει.. Καλυτερα να πας σε δυπυρηνο για να κερδισεις περισσοτερο σε MHz.. (Τωρα απο την αλλη μπορει να θελεις και τον Quad λογο cache.. Γουστα ειναι αυτα) Απο πλευρας μητρικης τωρα, εξαρταται τι θελεις να κανεις με τις γραφικο-καρτες. Τι εννοω? Αν σκοπευεις να παιξεις ποτε σε CrossFire (2 καρτες της ATi πανω στη μητρικη), τοτε καλυτερα ειναι να παρεις μητρικη με X38 chipset.. Αλλιως σε καλυπτει και μια P35 και γλυτωνεις και λευτα.. Και απο 'κει και περα οτι σε βολευει απο πλευρας layout και επεκτασημων θυρων.. (Οσον αφορα τις Gigabyte εχω ακουσει οτι σου βγαζουν το λαδι για να κανεις overclock, η DS4 ειδικα - για τις αλλες δεν ξερω, αν σκοπευεις να κανεις o/c καποια στιγμη, εγω στην θεση σου θα την απεφευγα - αυτο αποτελει δικια μου γνωμη, οποιος εχει αντιρηση μπορει ελευθερα να την εκφρασει) Για την καρτα γραφικων εαν διατηθεσε να δωσεις γυρω στα 60Ε παραπανω, καλυτερα παρε μια GTS (εχουν κι αυτες G92 πανω, πλεον). Αλλιως, καλη κι αυτη.. Δισκοι τωρα.. Εγω θα σου προτεινα να παρεις και τον πρωτο σε Western Digital.. (Παλι, δικια μου γνωμη) Για το PSU, εαν παλι σκοπευεις να χρησιμοποιησεις 2 καρτες γραφικων, καλυτερα παρε 550W το ελαχιστο.. Αλλιως και με λιγοτερα καλα θα εισαι.. (450-500) Αν τωρα σκοπευεις να παρεις μεγαλο για να το εχεις και για την επομενη αναβαθμηση, μπορεις να το κανεις κι αυτο.. Οι μαρκες που σου προτεινω: Seasonic & Corsair. (Απο αυτα εχω δει τις πιο σταθερες τασεις σε διαφορα reviews) Κουτακι οτι σε βολευει, αν σκοπευεις να πας σε υδροψυξη μετα, φροντησε να παρεις ενα ευρυχωρο και να μονταρεται ευκολα (Οχι κανα Chieftec που εχει χαλυβα δηλαδη - χωρις να θελω να πω οτι τα Chieftec δεν ειναι ποιοτηκα, καθε αλλο) DVD-RW θα σου συνειστουσα εαν μπορουσες να βρεις κατι σε Plextor και να αποφυγεις τα no-name και τα NEC (Παλι δικια μου αποψη, οσα NEC εχω δοκιμασει, μου εχουν βγει ιδιετερα επιλεκτικα στα δισκακια που διαβαζουν/γραφουν, ενω τα Plextor οχι τοσο). Καλο θα ηταν επισης να παρεις κατι σε Dual Layer (δεν ξερω αν πλεον παιζει κανενα στην αγορα, που να μην ειναι..) Για καλωδιακια/λαμπες/ανεμιστιρια, εκει βαζεις την φαντασια σου να δουλεψει και δημιουργεις.. Θα σου δωσω μερικες χρησιμες πληροφοριες ομως: Απο λαμπες μπορεις να βαλεις δυο ειδη, απλες (οποιο χρωμα θελεις) και UV (Υπερυωδες).. Οι UV λαμπες βγαζουν ενα αχνο μωβ χρωμα και πανε σε συνδιασμο με τα sleeves (τα κανουν να φωσφοριζουν).. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι επιβλαβης σε τοσο μικρη ποσοτητα που βγαινει απο μια 10cm λαμπα που θα βαλεις στο PC.. Οι απλες τωρα φωτιζουν πολυ παραπανω, και 2 μαζι μπορουν να βγαλουν πολυ φως.. (ενα midi case το κανουν σαν φακο..) Τα sleeves που ανεφερα παραπανω, ειναι UV reactive υλικο, που χρησιμοποιητε με UV λαμπες.. Αυτα ειναι δυο τυπων: Ετοιμα UV reactive καλωδια και sleeve kits για να τα περασεις εσυ ο ιδιος στα καλωδια σου (αυτο χρειαζεται τις περισσοτερες φορες αν δεν εχεις μαμα-sleeved τροφοδοτικο, για να το κανεις εσυ.. Προυποθετει να βγαλεις τα pins απο τα βυσματα ή να κοψεις τα καλωδια και να τα ξανασυνδεσεις προκειμενου να βαλεις το UV reactive πλεχτο, εκτος αν ειναι ελαστικο και περναει.. Δεν το χω δοκιμασει για να σου πω) Οφειλω επισης να σου πω οτι μονο για τους δισκους, καλο θα ηταν να αποφυγεις τα ετοιμα-sleeved καλωδια και να χρησιμοποιησεις αυτα που σου δινει η μητρικη.. Γιατι μπορεις να φας απο μπλε οθονες μεχρι κατασταση με corruption που να θες format μετα.. Μιας που δεν ειναι ιδιετερα καλης ποιοτητας καλωδια αυτα.. (Τα UV round cables που χρησιμοποιουντε στο floppy και τα υπολοιπα οπτικα drives, δεν εχουν προβλημα γιατι συνηθως ειναι με μασκα και κανονικα καλωδια απο μεσα) Οσον αφορα τα ανεμιστιρια.. Παρε 120ρια (πιο αθοριβα, εχουν μεγαλυτερη ροη και παει λεγοντας).. Και εχει υποψιν οτι οι λαμπες θα σου ανεβασουν λιγο θερμοκρασια στο κουτι (οχι πολα πραγματα ομως). Αυτα.
JUSTINS Ιανουάριος 26, 2008 Author #3 Ιανουάριος 26, 2008 Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου φίλε Johnny!Σκεφτόμουνα να πάρω από θέμα επεξεργαστή τον quad γιατί εκτός από τους πυρίνες διαθέτει μεγαλύτερη μνήμη(δεν ξέρω φυσικά αν υπάρχει μεγάλη διαφορά με έναν dual όπως ο 8400 σε MB).....Αυτό που θέλω είναι να παίζει καλά στα παιχνίδια γιατί στις εφαρμογές είναι πολύ καλός!Μια άλλη εκδοχή θα ήταν να περιμένω τον νέο αλλά θα αργήσει.Τώρα σε Mhz δεν νομίζω να με απογοητεύση.... Ως πρός την Mobo εξαρτάται από τα εξής:Σε θέμα κάρτας γραφικών θα επιλέξω την 8800GTS(αφού είναι καλύτερη από την GT) επειδή έχω παρατηρήση ότι οι Nvidia γενικά είναι πιο σταθερές από τις αντίστοιχες ATI(γνωρίζω ότι και η 3850 και η 3870 είναι πόλυ καλές)Σκεφτόμουνα την εκδοχή CF αφού οι περισσότερες μητρικές το διαθέτουν αλλά δεν γνωρίζω από επιδόσεις...Από εκεί και πέρα mobo με SLI δεν μπορώ να βρώ τουλάχιστον από το πλαίσιο.Αν κάποιος μπόρει να βοηθήσει και να προτείνει θα ήταν ότι καλύτερο.Για το overclocking θα ήθελα να κάνω για να ανεβάσω λίγο την συχνότητα ώστε να παίζει καλύτερα ο επεξεργαστής αλλά είναι ασφαλές αυτό ή μπόρει να προξενήσει το οτιδήποτε στο μηχάνημα? Το λέω αυτο γιατί ανεβάζοντας πιέζεται λογικά και ο επεξαργάστης.Τώρα για τις εισόδους εξόδους το μόνο που χρειάζομαι είναι μια για δίκτυο δύο μηχανημάτων σε μία οθόνη και μία για internet!Ελπίζω να με βολέψει! Πολλές απόριες έχω .... το ξέρω αλλα δεν γνωριίζω και πολλά Για τους δίσκους ο WD είναι σίγουρος αλλά για τον seagate από εδώ διάβασα ότι είναι καλός λόγο του Mb.Βγαίνει σε wd ή όχι.Δηλαδή θα υπάρχει πρόβλημα γιάτι δεν γνωρίζω.... Για το τροφοδοτικό 550w έλεγα.Λογικά θα αντέξει και άλλη GPU και πιθανή αναβάθμιση.Seasonic πιθανότατα! Υδρόψυξη δεν νομίζω να βάλω γιατί εκτός της συντήρησης είναι λίγο επικίνδυνο αν δεν το ελέγχεις συχνά!Αλλά θα βάλω καλά ανεμιστήρια για καλύτερη ψύξη σε όλο το κουτί(θα χρειαστώ και λίγη βοήθεια) καθώς και σε μνήμες,δίσκους(αν χρειάζεται),GPU και επεξεργαστή. Αντιγραφικά έλεγα το asus και το samsung ή το LG...Για plextor γνωρίζω οτί είναι από τα καλύτερα αλλά που θα βρω είναο το θέμα.Μάλλον θα πάω και από αθήνα. Για μνήμες έχεις καμία ιδέα.Είναι πόλλες και τώρα που πέσαν και οι τιμές έλεγα να τσιμπήσω και άλλο ένα στικάκι να το κάνω 4GB. Όλα τα υπόλοιπα με ανεμιστήρια,λάμπες,molex(δεν θα ασχοληθώ με μονταρίσματα καλύτερα) σε ευχαριστω για τις συμουλές και τις ιδέες που παραχώρησες.Μόλις φτιάξω την λίστα θα την ποστάρω.Αυτό που με απασχολεί είναι όλα τα υπόλοιπα! Ευχαριστώ!
SirDiman Ιανουάριος 26, 2008 #4 Ιανουάριος 26, 2008 Να προσθεσω οτι αφου θελεις ενα υσηχο μηχανημα παρε και ενα PSU με >600Watt και ενα σχετικά μεγάλο ανεμηστηρακι προτεινω Corsair 650W, Silvestone strider
Frostbyte Ιανουάριος 26, 2008 #5 Ιανουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 16:24] Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου φίλε Johnny!Σκεφτόμουνα να πάρω από θέμα επεξεργαστή τον quad γιατί εκτός από τους πυρίνες διαθέτει μεγαλύτερη μνήμη(δεν ξέρω φυσικά αν υπάρχει μεγάλη διαφορά με έναν dual όπως ο 8400 σε MB).....Αυτό που θέλω είναι να παίζει καλά στα παιχνίδια γιατί στις εφαρμογές είναι πολύ καλός!Μια άλλη εκδοχή θα ήταν να περιμένω τον νέο αλλά θα αργήσει.Τώρα σε Mhz δεν νομίζω να με απογοητεύση.... Η cache παιζει συμαντικο ρολο.. Σε ορισμενα παιχνιδια ο Q6600 παταει μεχρι και τον 8400 με ελαφρι o/c. (Reference) Τα περισσοτερα παιχνιδια την βγαζουν με δυπυρηνο, τωρα αν εσυ θελεις να τρεχεις εφαρμογες που χρησιμοποιουν παραληλλισμο (encoding) ή πολλαπλες εφαρμογες και το συστημα να εχει μια ανεση γενικα.. Τοτε πας κατευθιαν για Quad Damage.. ερχμ.. Quad Core. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 16:24] Ως πρός την Mobo εξαρτάται από τα εξής:Σε θέμα κάρτας γραφικών θα επιλέξω την 8800GTS(αφού είναι καλύτερη από την GT) επειδή έχω παρατηρήση ότι οι Nvidia γενικά είναι πιο σταθερές από τις αντίστοιχες ATI(γνωρίζω ότι και η 3850 και η 3870 είναι πόλυ καλές)Σκεφτόμουνα την εκδοχή CF αφού οι περισσότερες μητρικές το διαθέτουν αλλά δεν γνωρίζω από επιδόσεις... Εγω θα ελεγα οτι η ATi εχει πιο ωριμους drivers απο την NVidia. Οι 3870 και 3850 δεν ειναι κακες.. Αλλα αν ειναι να πας σε CF τοτε αποκλειστικα πας σε X38 chipset.. Αλλα να εχεις υποψιν οτι δεν υποστηριζετε το CF/SLi απο ολα τα παιχνιδια.. Η επιλογη δικια σου. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 16:24] Για το overclocking θα ήθελα να κάνω για να ανεβάσω λίγο την συχνότητα ώστε να παίζει καλύτερα ο επεξεργαστής αλλά είναι ασφαλές αυτό ή μπόρει να προξενήσει το οτιδήποτε στο μηχάνημα? Το λέω αυτο γιατί ανεβάζοντας πιέζεται λογικά και ο επεξαργάστης. Ασφαλες ειναι, οι καινουργιες μητρικες εχουν κλειδωματα για τις συχνοτητες των υπολοιπων συσκευων, warnings για τις θερμοκρασιες, και αμα το παρακανεις και χτυπησεις καμια εξωφρενικη θερμοκρασια καταλαθως, υπαρχει ασφαλεια που θα στο κλεισει για να στο προστατευσει (Αν το κανεις καθε μερα ομως ο επεξεργαστης δε θα τη βγαλει). Το ποσο θα τον ανεβασεις και με τι θερμοκρασιες, θα εξαρτηθει απο τη μητρικη, της μνημες (οσο ανεβαινει το FSB τοσο και αυτες), τον επεξεργαστη και το συστημα ψυξης. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 16:24] Τώρα για τις εισόδους εξόδους το μόνο που χρειάζομαι είναι μια για δίκτυο δύο μηχανημάτων σε μία οθόνη και μία για internet!Ελπίζω να με βολέψει! Πολλές απόριες έχω .... το ξέρω αλλα δεν γνωριίζω και πολλά Για οθονες δεν ειμαι και το καταληλοτερο ατομο για να σε συμβουλεψω.. Υπαρχει ενα αντιστοιχο forum, μπορεις να κανεις την ερωτησουλα σου κι εκει. Εκτος και αν εννοεις κατι αλλο ή εγω καταλαβα λαθος. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 16:24] Για τους δίσκους ο WD είναι σίγουρος αλλά για τον seagate από εδώ διάβασα ότι είναι καλός λόγο του Mb.Βγαίνει σε wd ή όχι.Δηλαδή θα υπάρχει πρόβλημα γιάτι δεν γνωρίζω.... Προβληματα με τις κατασκευαστριες εταιριες και τους δισκους δεν υπαρχουν. Το θεμα ειναι να μη σου κατσει προβληματικος.. (συμβαινει και στα καλυτερα σπιτια.. ερχμ.. μαρκες) Επισης εγω προτημω να εχω πολους δισκους, παρα ολα μαζεμενα σε εναν.. Γιατι αν μου χτυπησει ενας, μικροτερο το κακο.. Αυτη τη στιγμη ειμαι με 2xWD 250GB παντως, και δεν εχω δει κανενα προβλημα οσο τους εχω. (Πανω απο 3 χρονια ο ενας, και ο αλλος εχει 1.5 χρονο και κατι ψιλα) Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 16:24] Για το τροφοδοτικό 550w έλεγα.Λογικά θα αντέξει και άλλη GPU και πιθανή αναβάθμιση.Seasonic πιθανότατα! 550W το ελαχιστο, εαν πας σε setup με 2 καρτες γραφικων. Αν οχι, κανεις τη δουλεια σου και με λιγοτερα watt, λιγοτερα λευτα και λιγοτερη επιβαρυνση του περιβαλλοντως. (Μπορεις να παρεις και μεγαλυτερο [700-750?] για μελλοντικη αναβαθμηση ή βαρυ overclock) Μαρκες που σου προτεινω: PC Power & Cooling, Corsair, Seasonic. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 16:24] Υδρόψυξη δεν νομίζω να βάλω γιατί εκτός της συντήρησης είναι λίγο επικίνδυνο αν δεν το ελέγχεις συχνά!Αλλά θα βάλω καλά ανεμιστήρια για καλύτερη ψύξη σε όλο το κουτί(θα χρειαστώ και λίγη βοήθεια) καθώς και σε μνήμες,δίσκους(αν χρειάζεται),GPU και επεξεργαστή. Εαν εχεις δοκιμασει το κυκλομα για διαρροες πριν το βαλεις, δεν εχεις προβλημα.. Κατα τη γνωμη μου μονο τον πρωτο καιρο θελει κοιταγμα.. Μετα αν δεν πειραξεις κατι, δεν εχει αναγκη. Δεν ειναι κατι το δυσκολο, απλα θελει προσοχη. Η αεροψυξη θα σε περιορισει λιγο παραπανω στο overclock. Καλη κυκλοφορια του αερα, στο κουτι, πρεπει να εχεις ανεξαρτητως. Τουλαχιστον ενας ανεμιστιρας για εισαγωγη και ενας για εξαγωγη του αερα ή ανοιχτο το κουτι στο πλαι, προκειμενου να αεριζονται (το μυαλλο σας εσας ολο στο πονηρο ε?) οι δισκοι και τα διαφορα chips της μητρικης. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 16:24] Για μνήμες έχεις καμία ιδέα.Είναι πόλλες και τώρα που πέσαν και οι τιμές έλεγα να τσιμπήσω και άλλο ένα στικάκι να το κάνω 4GB. Εαν εχεις 32bit λειτουργικο, δεν θα σου αναγνωρισει πανω απο 3GB. Εξαλλου πανω απο 2GB δεν χρειαζεσε κατα τη γνωμη μου. Καλυτερα να παρεις πιο γρηγορες και ποιηοτικες (για το overclock) μνημες, παρα του κιλου και ας ειναι και 1TB χωριτικοτητας. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 16:24] Όλα τα υπόλοιπα με ανεμιστήρια,λάμπες,molex(δεν θα ασχοληθώ με μονταρίσματα καλύτερα) σε ευχαριστω για τις συμουλές και τις ιδέες που παραχώρησες.Μόλις φτιάξω την λίστα θα την ποστάρω.Αυτό που με απασχολεί είναι όλα τα υπόλοιπα! Ευχαριστώ! Χαρα μου να βοηθαω οσο μπορω!
JUSTINS Ιανουάριος 27, 2008 Author #6 Ιανουάριος 27, 2008 Οπότε σε επεξεργαστή θα προτιμήσω να πάρω τον Quad!Όμως σε γραφικών δεν ξέρω ποια από όλες....Την 8800GT γνωρίζω ότι είναι πολύ καλή σε σχέση απόδοσης/τιμής.Δεν ξέρω αν αξίζει η GTS...θα έχει διαφόρες ή ψιλοπράματα? Σχεδόν το ιδιο ισχύει και για την 3870 σε απόδοση με την τιμή που έχει.Έχω παρατηρήση στο gpureview ότι η ati ξεπερνάει την 8800gt....δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη σελίδα είναι.Σε θέμα bandwidth την περνάει αρκετά.Είναι σημαντική αυτή η διαφορά? Σε mobo λέω να πάρω το gigabyte μιας και είναι κάλο αλλά με ψιλοάγχωσες στο θέμα o/c.Λίγο θα γίνει αλλά όχι τίποτα το φοβερό καθώς δεν θα βάλω water/ing.Οπότε ότι γίνει με αερόψυξη. Αρχική απάντηση από JohnnyGR [Χθες, στις 17:22] Για οθονες δεν ειμαι και το καταληλοτερο ατομο για να σε συμβουλεψω.. Υπαρχει ενα αντιστοιχο forum, μπορεις να κανεις την ερωτησουλα σου κι εκει. Οοοοps...Τα μπλέξαμε λίγο Εννοούσα στο θέμα των έξτρα εισόδων - εξόδων θα με βολέψει η gigabyte γιατί στα χαρακτηριστικά αναφέρει μόνο μία ethernet ενώ η asus έχει δύο.To λέω γιατί δεν ξέρω πως ενώνονται δυο pcακια με μία οθόνη και υπέθεσα από δίκτυο!;0).Όσο για την οθόνη θα γίνει νέο θέμα καθώς και σε αυτό οι απορίες είναι πολλές Για PSU σίγουρα 550 για να είναι εντάξει το PC. Δίσκοι αυτοί που ανέφερα παραπάνω...Θα πάρω τον 32άρι και μόλις βγάλει η WD τους ίδιους παίρνω ακόμη ένα.Έτσι και αλλιώς οι δίσκοι είναι πλέον το πιο σημαντίκο.Αποθηκεύουμε τόσα δεδομένα που δεν μας φτάνει και αυτός! Σε μνήμες και είμαι της ίδιας άποψης ένα καλό 2GB αλλά τί?Έχεις να προτείνεις τίποτα και αν ναί σε 800 ή 1000 mhz(timings συμπεριλαμβάνονται)? Ευχαριστώ!
Frostbyte Ιανουάριος 27, 2008 #7 Ιανουάριος 27, 2008 Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 14:22] Όμως σε γραφικών δεν ξέρω ποια από όλες....Την 8800GT γνωρίζω ότι είναι πολύ καλή σε σχέση απόδοσης/τιμής.Δεν ξέρω αν αξίζει η GTS...θα έχει διαφόρες ή ψιλοπράματα? Σχεδόν το ιδιο ισχύει και για την 3870 σε απόδοση με την τιμή που έχει.Έχω παρατηρήση στο gpureview ότι η ati ξεπερνάει την 8800gt....δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη σελίδα είναι.Σε θέμα bandwidth την περνάει αρκετά.Είναι σημαντική αυτή η διαφορά? Βασικα, παρολο που εχει 33% περισσοτερο bandwidth η 3870, υστερει κατα 20% εναντι της 8800GT.. (What the hell ATi was thinking? ) Η GTS αντιστοιχα ειναι κι αυτη, εφοσων δινεις τα λευτα, καλο κοματι.. Αυτες με το G92 χανουν απο τις GTX μολις κατα 2-3 fps και εχουν καλυτερη μαμα-ψυξη. Για 3870 θα το θεωρουσα μια σοβαρη επιλογη μονο εαν θα πηγαινα σε CrossFire.. Οπου εκει μπορει να περασει μεχρι και την Ultra, αλλα παλι φτανεις στα ιδια λευτα σχεδον και δεν αξιζει τοσο για μενα, διοτι δεν υποστηριζουν, στο 100%, ολα τα games το CF/SLi. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 14:22] Σε mobo λέω να πάρω το gigabyte μιας και είναι κάλο αλλά με ψιλοάγχωσες στο θέμα o/c.Λίγο θα γίνει αλλά όχι τίποτα το φοβερό καθώς δεν θα βάλω water/ing.Οπότε ότι γίνει με αερόψυξη. Φροντησε τοτε να βαλεις οσο πιο καλη αεροψυκτρα μπορεις.. Αυτα που εχω ακουσει ηταν κυριως για τις DS4.. Δεν ξερω κατα ποσο αντιπροσοπευτικα ειναι.. Αλλα εχω ακουσει οτι ειναι πολυ ζορικες.. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 14:22] Οοοοps...Τα μπλέξαμε λίγο Εννοούσα στο θέμα των έξτρα εισόδων - εξόδων θα με βολέψει η gigabyte γιατί στα χαρακτηριστικά αναφέρει μόνο μία ethernet ενώ η asus έχει δύο.To λέω γιατί δεν ξέρω πως ενώνονται δυο pcακια με μία οθόνη και υπέθεσα από δίκτυο!;0).Όσο για την οθόνη θα γίνει νέο θέμα καθώς και σε αυτό οι απορίες είναι πολλές Αμα θελεις να κανεις δυκτιο και μια ethernet σου φτανει.. Απλα συνεδεσε τα υπολοιπα PC πανω στο ιδιο router (ειτε ασυρματα, ειτε ενσυρματα) και παιξε με το remote desktop.. Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 14:22] Για PSU σίγουρα 550 για να είναι εντάξει το PC. Καλο το βρησκω, αλλα δεν ξερω αν θα χρειαστεις παραπανω watts με το overclock που θα βγαλεις.. Αν ειχα το budget εγω θα επαιρνα "ενα κλικ παραπανω" τροφοδοτικο. (παλι απο τις μαρκες που σου προτεινα) Αρχική απάντηση από JUSTINS [Σήμερα, στις 14:22] Σε μνήμες και είμαι της ίδιας άποψης ένα καλό 2GB αλλά τί?Έχεις να προτείνεις τίποτα και αν ναί σε 800 ή 1000 mhz(timings συμπεριλαμβάνονται)? Τα timings τα αναγραφουν πανω τους, τα περισσοτερα kits. Εδω αναλογως το budget, μπορεις να παρεις και 1066 μνημες αν θες.. Και απλα αν παιξεις με μικροτερη συχνοτητα (800) να σφυξεις πιο πολυ τα timings απ' οσο λεει ο κατασκευαστης.. Παρολαυτα και οι περισσοτερες 800ρες σηκωνουν βαρυ overclock χωρις να κανεις ιδιετερες θυσιες στα timings.. (αρκει να εχουν micron ε.. )
netlooney1416003163 Ιανουάριος 27, 2008 #8 Ιανουάριος 27, 2008 φιλε σου προτεινς ανεπιφυλαχτα το Asus γιατι ειναι ενα απο τα καλυτερα και το λεω απο προσωπικη αποψη γιατι εχω το P5N32-E SLi Plus και εχει τρελες δυνατοτητες για overclicking!!! Οχι βεβαια οτι το Gigabyte υστερει σε κατι (Βλεπε MOS) :)
netlooney1416003163 Ιανουάριος 27, 2008 #9 Ιανουάριος 27, 2008 Οσο για μνημες θα σου προτεινα να παρεις OCZ και ΜΟΝΟ γιατι πολυ απλα ειναι οι μοναδικες στην κορυφη και ειναι μονες http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_reaper_hpc_edition
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.