Jump to content

το περιεχομενο της παιδειας

nekro8afths

Recommended Posts

nekro8afths ελπίζω να άκουσες τον panea...

να διαβάζεις!

Μπορεί να μην είμαι μεγάλος,αλλά πιστεύω ότι μετά ίσως χτυπάς το κεφάλι σου....

• 2 weeks later...

nekro8afths νομιζω οτι εχεις παρεξηγησει καποια πραγματα

Οι πανελληνιες(στην εποχη μου τουλαχιστον) ηταν ενα μεγαλο κοσκινο,οποιος "το ειχε" περναγε σε σχολη,οποιος δεν το ειχε απλα παλευε για ενα απολυτηριο.

Τοτε,διναμε μονο 4 μαθηματα,και για να περασεις δε χρειαζοταν να μαθεις το βιβλιο απεξω.Επρεπε να μαθεις μεθοδολογια,τροπο σκεψης και να λυσεις απειρες ασκησεις.Οι εξεταστες μπορουν να ξεχωρισουν ποιος γνωριζει το αντικειμενο και ποιος οχι.Δε χαλασε ο κοσμος αν κολλησεις και απαντησεις με δικα σου λογια ενα θεωρητικο ζητημα.Αυτο ομως προυποθετει να γνωριζεις το αντικειμενο και να μην εισαι αλλος ενα παπαγαλος

Κι αν νομιζεις οτι εμεις τοτε ημασταν σιγουροι τι κανουμε και που θα καταληξουμε,κανεις λαθος.Κι εμεις παραπονιομασταν για το συστημα,τον τροπο εισαγωγης,τα ογκωδη βιβλια.

Και μια μερα μπαινεις στο πανεπιστημιο και σε ενα διωρο(το πρωτο διωρο) ο καθηγητης εξαντλει το βιβλιο της Γ'λυκειου που διαβαζαμε μηνες ολοκληρους και προχωραει παρακατω

Το επιπεδο και οι απαιτησεις στο πανεπιστημιο δεν εχουν καμμια σχεση με το σχολειο.Αλλα και το επιπεδο των ανθρωπων που συναναστρεφεσαι ειναι ανεβασμενο(αρκει να μεινεις μακρια απο τα τραπεζακια των παραταξεων)

Η επαγγελματικη αποκατασταση στην Ελλαδα ομως ειναι α ν υ π α ρ κ τ η.Εχω αρκετα παραδειγματα φιλων με πτυχιο ΑΕΙ+master στο εξωτερικο,που ψαχνουν κατι στο επιπεδο τους και δε βρισκουν(με αστειες αποδοχες)Λογικο να ετοιμαζονται να ξαναφυγουν απο την Ελλαδα

Αντιθετως φιλος που μετακομισε στο UK με απλο πτυχιο ΑΕΙ εχει μπει ηδη σε μια σειρα και ξεκιναει καρριερα

Παντως,αν ειχα τη δυνατοτητα να γυρισω πισω,λιγο πριν τις πανελληνιες,θα εφευγα για το εξωτερικο,θα τελειωνα σε 3 χρονια το αντικειμενο που θα ειχα επιλεξει να σπουδασω(τοτε καταθεταμε μηχανογραφικο και δεν ξεραμε που θα περασουμε) και θα εβρισκα δουλεια εκει(πολυ πιθανο μεσω του πανεπιστημιου)

Οσο για τα εξοδα να σπουδασεις εξω?Πανω κατω οσο κοστιζει η προετοιμασια με φροντιστηρια κλπ+τα ανεμελα φοιτητικα χρονια,που πληρωνουν οι γονεις τον κανακαρη τους να αραζει στο κυλικειο :whistling

Ελπιζω να βγαζει νοημα το κειμενο

οποιος εχει αποφοιτησει απο ΤΕΙ ή τωρα μπηκε ας διαβασει

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκυριακου 2-3 Φλεβαρη 2008

σελιδα 24

παραθετω ενδεικτικα.

34 ΤΕΙ μεταξυ των οποιων και αρκετα που εχουν σχεση με Η/Υ δινουν πτυχιο χωρις επαγγελματικη κατοχυρωση.

πολυ σοβαρο θεμα νομιζω....για check it

ναι, ετσι ειναι. Ειχαν πει στο σκαι οτι γινονται κινησεις να αναγνωριστουν(με πρωτο τομεα την πληροφορικη), το ποτε τωρα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο....

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 00:51]

Παντως,αν ειχα τη δυνατοτητα να γυρισω πισω,λιγο πριν τις πανελληνιες,θα εφευγα για το εξωτερικο,θα τελειωνα σε 3 χρονια το αντικειμενο που θα ειχα επιλεξει να σπουδασω(τοτε καταθεταμε μηχανογραφικο και δεν ξεραμε που θα περασουμε) και θα εβρισκα δουλεια εκει(πολυ πιθανο μεσω του πανεπιστημιου)

Οσο για τα εξοδα να σπουδασεις εξω?Πανω κατω οσο κοστιζει η προετοιμασια με φροντιστηρια κλπ+τα ανεμελα φοιτητικα χρονια,που πληρωνουν οι γονεις τον κανακαρη τους να αραζει στο κυλικειο :whistling

Ελπιζω να βγαζει νοημα το κειμενο

Βασικα με τα παραπανω που ειπες συμφωνω 100% αλλα τωρα με την φαση "αν ειχα την επιλογη να γυρισω πισω, θα την κοπανουσα για εξωτερικο..." χαλαει το πραγμα.

Ειδικα οταν λες "εξοδα αγγλιας=φροντιστηρια+κυλικειο"

Και ποιος μου λεει εμενα οτι αν π.χ. απο την 1η λυκειου (ή απο οποια τελος παντων ταξη ξεκινανε φρoντιστηρια) ηξερα οτι θα παω Αγγλια, και μου ελειπε αυτη η πιεση και η τσιτα που ολοι μας ειχαμε στις πανελληνιες, οτι δεν θα τα σκ#$να ΚΑΙ στην Αγγλια???

Και μην ακουσω επιχειρηματα οτι (σαν 15-18χρονων ηλιθιο) θα ειχα την εγκρατεια και την σοφια, να ειμαι συνετος μαθητης παρολο που λειπει ο... μπαμπουλας των Πανελληνιων και το ...καροτο του 4ετους Πανεπιστημιακου Ταβλι πανω απο το κεφαλι μου.

Αμα ημουνα τετοιος ανθρωπος και κουβαλουσα τετοια μυαλα... θα μπορουσα να ειχα μπει ετσι κι αλλιως οπου ηθελα και να ακολουθησω την πορεια ελληνικο ΑΕΙ-->εξωτερικο.

Γενικοτερα ειμαι παντως υπερ του εξωτερικου αλλα μην ξεχνας οτι εκει ευκολα μπαινεις, δυσκολα βγαινεις. Και δεν σημαινει οτι επειδη εχουνε ολα την ταμπελα "University of ...." και φορανε το ιδιο βλαμμενο καπελλο στην αποφοιτηση ειναι ξαφνικα το ιδιο να στειλεις το παιδι σου στο Cambridge και το ιδιο με το KsystisShire.

SLN παρεξηγησες μια μικρη λεπτομερεια

Οταν εδινα εγω(τον προηγουμενο αιωνα)συπληρωνες μηχανογραφικο και περναγες σε καποια απο τις επιλογες σου,λιγο στην τυχη.

Αν συνυπολογισεις οτι το ΣΕΠ οποτε γινοταν ηταν η ωρα του παιδιου,καταλαβαινεις οτι καποιοι περασαν σε σχολη που απλα δεν τους πηγαινε :whistle2:

Αν πηγαινα καρφωτος εξω,υποθετω οτι θα ειχα κανει εκτενεστερη ερευνα και θα επελεγα κατι που να μου αρεσει περισσοτερο

Anyway,τωρα ειναι αργα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.