nekro8afths Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 παιρνοντας αφορμη απο αυτο το λινκ παραθετω τις δικες μ σκεψεις αυτο ειναι ενα γραμμα που ετοιμαζω για τον Λαζοπουλο ελπιζω συντομα να ειναι ετοιμο εισαστε οι πρωτοι που το διαβαζου : Ιστορία , Μαθηματικά , Φυσική , Αρχές Οικονομικής Θεωρίας κ άλλες πολλές πολλές θεωρίες! Θεωρίες, σ ένα εκπαιδευτικό σύστημα, φτιαγμένο από «ΣΟΦΟΥΣ», γεμάτες, ωστόσο, από στείρες γνώσεις! Στoίβες από «ΑΔΕΙΑ» βιβλία που μας μαθαίνουν αράδες τις παπαγαλίες, που μας μυούν από μικρούς στον δικό τους τρόπο σκέψης, στην δικιά τους ΣΤΕΙΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑ! Και απώτερος σκοπό τους? Ποιος άλλος από μια νεολαία σε μόνιμο λήθαργο, εύκολα χειραγωγήσιμη, με ό,τι είδους μηνύματα «επιβάλλει» η εποχή? Ποιος ο λόγος να μάθεις ένα βιβλίο 50, 60 ή κ 100 σελίδων απέξω κ αυτολεξεί χωρίς να νοιάζει κανέναν αν έχεις καταλάβει το νόημα ή όχι ? Ποιος ο λόγος να μάθεις 100 τύπους στην φυσική για να εξεταστείς για 3 ώρες στις πανελλήνιες ? Γιατί 12 χρόνια παιδείας να είναι για τις 18 ώρες πανελληνίων κ όχι 12 χρόνια παιδείας για 1 ολόκληρη ζωή? Ποιος ο λόγος να «χαλάνε» οι γονείς 5000 ευρώ ( για τηνΓ΄ Λυκείου μόνο ) για να μάθουμε αυτά που θέλουν? 10 αράδες από 10 διαφορετικά βιβλία? Αυτό είναι ολοκληρωμένη προσωπικότητα με κριτική σκέψη? Αυτό είναι που αναδεικνύει το σημερινό σχολείο ? Η σημερινή παιδεία? Για να γίνουμε ένα τέλειο εξάρτημα της μηχανή τους? Αυτό είναι παιδεία ? Εγώ παιδεία έμαθα ότι είναι η ανάπτυξη του πνεύματος, του χαρακτήρα, διαπλάτυνση των οριζόντων . Να ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ και όχι να σε μαθαίνουν αυτά που θέλουν κ μόνο αυτά !! Να μαθαίνεις να σκέφτεσαι σφαιρικά και όχι όπως σου επιβάλουν σαν με παρωπίδες μέσα από βιβλία γεμάτα με ¨τίποτα¨ Παιδεια ειναι να αναπτυσεις τις σκεψεις σου στην εκθεση οχι να μαθαινεις απο τα φροντιστηρια τις σκεψεις των αλλων κ αν εισαι καλος στη παπαγαλια εγραψες 20αρι. Aλλοστε πλεον εχουμε καταληξει σε μια κοινωνια που ολα μετρανε με αριθμους ... αξιζει να μας κρινει ο καθεις με ενα απλο νουμερο ? ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Κ ΣΚΕΨΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ Κ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ Γιατι η ζωη μας να εξαρταται απο ενα νουμερο ?? το μεγαλειο της ανθρωπινης σκεψης δεν το φτανει ΚΑΝΕΝΑ νουμερο. Επεισης δεν δεχομαι κανενα νουμερο που απο την καρεκλα του καθεται κ λεει οτι υπαρχει πραγματικη παιδεια. Αναρωτιεμαι εχει μπει κανενας υθυνοντας σε αιθουσα? Η εχουν δει εστω κ απεξω πως ειναι το σχολειο ? Αλλα αποτι φαινεται ζουνε κλεισμενοι σε ενα κλουβι που θεωριτικα ολα ειναι τελεια ? εγω που εχω προσωπικα τελεντα οπως κ οποιοδηποτε αλλο παιδι στην ελλαδα ποτε μου δωθηκε η ευκαιρια να το αποδειξω ? δηλαδη μονο οσοι ασχολουνται με τον αθλητισμο εχουν ταλεντο? Μονο εκει ειναι τα ταλεντα? αυτοι περνουν τα μορια με το τσουβαλι ?εγω κ οποιοσδηποτε εγω που εχω ενα ταλεντο στους Η/Υ γιατι να μην το αναπτυξω ? να μη το αξιοποιησω? Που ειναι οι ευκαιριες που θα μου δωθουν να το κανω ? σας πληροφορω δεν υπηρξε ουδεμια εως τωρα! οπως κ ουδεμια ειναι η γνωση αυτων στις μεγαλες δερματινες καρεκλες για την παιδεια κ την καταντια της... ειμαι 99% σιγουρος πως ουτε τον ορισμο της λεξεως δεν ξερουν κ ας ρωτησετε την μαριετα (θεος συγχωρεςτην) αν τον ξερει κ καθε μαρριετα ... κ ναι θα ειμαι πρωτος στις καταλυψεις οσο κ αν λενε οι δικοι μου να μην κανω βηματα μεγαλα ΝΑΙ θα μπω μπροστα οχι επειδη ακολουθω καποια ιδεολογια (ειμαι απολυτα αντιθετος με τετοιες κινησεις στα σχολεια) αλλα επειδη ακολουθω το δικο μου μυαλο την αγαπη μου για αυτην την χωρα την τοσο δοξασμενη επιτελους ποιος θα μπει μπροστα να διεκδικισουμε αυτο που εχουμε δικαιωμα να εχουμε ? ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ? εγω δεν θα αλλαξω τον κοσμο αλλα δεν θα κατσω κ να ¨αρραξω¨ . αναρωτιεμαι αραγε γιατι ΟΛΟΙ οι μεγαλοι ΕΛΛΗΝΕΣ που ειναι μεγαλα κεφαλια ειναι ολοι στο εξωτερικο ? γιατι δεν ειναι εδω στην ελλαδα να μασ διδαξουν εμας που διψαμε?γιατι δεν ερχονται να αλλαξουν την παιδεια μας ? Κ τους κρατανε καλα οι αμερικανοι κ ολες οι αλλες χωρες ΑΡΑΓΕ? Αραγε ? αραγε........ Οσο για τους γoνεις? Τι κανουν κ αυτοι που μεγαλωσανε οι περισσοτεροι με στερησεις κ χωρις προτυπα κ σωστες γνωσεις δεν τους κατηγορω που πανε ταξιδια στα μπουζουκια βαφου τα νυχια τους κ ολα οσα καθε ελληνικη οικογενοια ξερει καταβαθος (ο ελληνας εχει αυτογνωσια,αποδοχη του εαυτου του δεν εχει ) ελληψαν στους περισσοτερους αλλα κ στις οικογενειες στις οποιες μεγαλωσανε δεν πηραν τους σωστους δρομους πλευσεις κ δεν θα τους αλλαξουμε εμεις . ειναι λαθος αλλα ας μην τους κατηγορουμε δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως εμεις πρεπει να δρασουμε κ ολοι τους να μας στιριξουν να πουν ναι στις κινησεις μας ... να πουνε οχι στην παραπαιδεια να που τους εχει κοψει τα ποδια ... να μπουν μαζι μας στα σχολεια ...να απαιτησουν απο τα παιδια τους να ερθουν μαζι μας ... ναι υπαρχουν κ καλα παιδια εκει που το κανουν επειδη νοιαζονται κ οχι για να χασουν μαθημα υπαρχουν σκεπτομενα ατομα με σεβασμο ηθη κ αρχες κ ΑΥΤΑ ειναι που μας κανουν να προβουμε σε αυτα τα βηματα.... Γνωση ζηταω ελευθερη αναπτυξη του εαυτου μου της προσωπικοτητας μου σεβασμο του ειναι μου ....σεβασμο σε εμενα ...οχι μια ψευδεσθηση γνωση που δινουν απλα τα σχολεια... ειναι πολλα? Κ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΥΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΩ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΚΑΠΝΙΖΩ (κακο παιδι ) Κ ΒΓΑΖΩ 12 ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Π***ΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Κ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΕΝΟ Κ ΑΔΕΙΟ Κ ΝΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ Κ ΟΤΙ Μ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΠΟΛΛΑ.... ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ Κ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ Κ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΒΡΕΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΟΠΟΥ Κ ΑΝ ΣΤΑΘΩ ΟΠΟΥ Κ ΑΝ ΒΡΕΘΩ
Maximus Ιανουάριος 23, 2008 #2 Ιανουάριος 23, 2008 Σε γενικές γραμμές μπορεί να έχεις κάποιο δίκιο, εγώ θα στηριχθώ σε 2-3 σημεία:1) Δεν είναι ανάγκη να δίνουν οι γονείς 5χίλιαρα για να βγάλει το παιδί τους με καλό βαθμό τη Γ Λυκείου. Μπορείς, και χωρίς φροντιστήρια. Μπορείς, και χωρίς παπαγαλία.2) Οι Έλληνες που πάνε στο εξωτερικό και "μεγαλουργούν" πάνε για 2 λόγους. Ο ένας είναι τα λεφτά και ο άλλος είναι ότι κάποιες χώρες ευννοούν την ανάπτυξη ερευνών και επιστημονικών προγραμμάτων. Η Ελλάδα, έχει τον τουρισμό και μόνο (πλέον).3) Τους γονείς τους έφαγε το Αμερικάνικο όνειρο, η εκκλησία και ο Βασιλάκης Καϊλας. Γι αυτό σκίζονταν-νται τόσα χρόνια. Γι αυτό σε στέλνουν σε φροντιστήρια. Γι αυτό "μορφώνεσαι". Λέγεται αλλιώς και καπιταλισμός.Πραγματική παιδεία είναι ποια κατά τη γνώμη σου? Το να μάθουμε και να καταννοήσουμε ο καθένας αυτό που του αρέσει? Η εξειδίκευση σε τομείς που μας ενδιαφέρουν και είμαστε καλοί σε αυτούς, με μια ταυτόχρονη σωστή απορρόφησή μας από το κράτος? Εν τέλει που αποσκοπείς? Στο να ασκήσεις ένα λειτούργημα - την επιστήμη σου, ή να βγάλεις λεφτά?
nekro8afths Ιανουάριος 23, 2008 Author #3 Ιανουάριος 23, 2008 1) ειναι μεγαλη αναγκη πιστεψε με ειμαι Γ λυκειου κ ξερω παρα πολυ καλαπραγματικη παιδεια ειναι η αναπτυξη του πνευματος της λογικης να γινεις ενα ατομα ορθολογικο να μπορεις να κρινεις κ να καταπτυνεις οτι πρεπει να επιβραβευεις το σωστο ενα τετοιο ατομο δεν ενδιαφερετε για τα λεφτα κ μονο αλλα για το πνευμα τα λεφτα μαζευονται τελειωνουν κτλ η γνωση η επιγνωση ο σεβασμος κτλ που θα πρεπει να εχει κ να αποκτα το ατομο ομως ειναι για παντα κ σαν δακτυλικο αποτυπομα τον ακολουθουν παντου γτ ενα διαμαντι κ στα ***** να το βαλεις θα λαμπει
alexis2044 Ιανουάριος 23, 2008 #4 Ιανουάριος 23, 2008 Αρχική απάντηση από gznp Σε γενικές γραμμές μπορεί να έχεις κάποιο δίκιο, εγώ θα στηριχθώ σε 2-3 σημεία:1) Δεν είναι ανάγκη να δίνουν οι γονείς 5χίλιαρα για να βγάλει το παιδί τους με καλό βαθμό τη Γ Λυκείου. Μπορείς, και χωρίς φροντιστήρια. Μπορείς, και χωρίς παπαγαλία. Αυτομάτως όταν στελνει ενας γονιός το παιδί του σε φροντιστήρι οτο θέτει πάνω απο τον ανταγωνισμό . Έτσι δεν έχεις ουσιαστικά επιλογή αν θες το παιδί σου να συμβαδιζει με τον ανταγωνισμό και να έχει ίσες πιθανότητες με τους άλλους.Εξουρούνται παιδιά-ταλέντα, με νοητικά προβληματα κτλ....Αρχική απάντηση από gznp2) Οι Έλληνες που πάνε στο εξωτερικό και "μεγαλουργούν" πάνε για 2 λόγους. Ο ένας είναι τα λεφτά και ο άλλος είναι ότι κάποιες χώρες ευννοούν την ανάπτυξη ερευνών και επιστημονικών προγραμμάτων. Η Ελλάδα, έχει τον τουρισμό και μόνο (πλέον). Ίσως ο κυριότερος λόγος είναι το πσοσό των γνώσεων που λαμβάνουμε στα ελληνικά σχολεία. Μαλιστα με τις πανελλήνιες αναγκαζόμαστε να αφομοιώσουμε πραγματα που σε άλλες χωρες ουτε καν ονειρεύονται...Έτσι και εξασκείται το μυαλό των παιδιών μας αλλα και πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.Το σύστημα παιδίας της χώρας μας ίσως είναι απαρχαιωμένο και πολλές φορες παράλογο αλλα όπως και το κάθετι δεν μπορει να έχει μόνο μειωνεκτήματα...Στην Αμερική όταν πήγα είδα στα σχολέια ότι στην αντίστοιχη Τριτη Λυκειου κάνανε για πρώτη γορα εξισώσεις 2ου βαθμου(!) ενω όρια και παραγώγους κανανε στα κολεγια και στα πανεπιστημια. Εμείς αυτά τα θεωρουμε δεδομένα.Αρχική απάντηση από gznp3) Τους γονείς τους έφαγε το Αμερικάνικο όνειρο, η εκκλησία και ο Βασιλάκης Καϊλας. Γι αυτό σκίζονταν-νται τόσα χρόνια. Γι αυτό σε στέλνουν σε φροντιστήρια. Γι αυτό "μορφώνεσαι". Λέγεται αλλιώς και καπιταλισμός. Κατ'εμε τα φροντιστήρια άρχισαν για τον λόγο που προανεφερα. Ενας γονιός έστειλε το παιδί του σε φροντιστήριο και μετα και άλλος, και άλλος. Αυτο σε συνδυσαμό και με τα ολοένακαι αυξανόμενης δυσκολίας θέματα των πανελληνιων τα οποια και συσκολεύουν για να μπορουν να "κοσκινισουν" μια νεολαία που ήδη έχει μαθει υπερ αρκετά και έχει εξασκηθεί αναλόγως.
Guest Ιανουάριος 24, 2008 #5 Ιανουάριος 24, 2008 Αρχική απάντηση από nekro8afths 1) ειναι μεγαλη αναγκη πιστεψε με ειμαι Γ λυκειου κ ξερω παρα πολυ καλαπραγματικη παιδεια ειναι η αναπτυξη του πνευματος της λογικης να γινεις ενα ατομα ορθολογικο να μπορεις να κρινεις κ να καταπτυνεις οτι πρεπει να επιβραβευεις το σωστο ενα τετοιο ατομο δεν ενδιαφερετε για τα λεφτα κ μονο αλλα για το πνευμα τα λεφτα μαζευονται τελειωνουν κτλ η γνωση η επιγνωση ο σεβασμος κτλ που θα πρεπει να εχει κ να αποκτα το ατομο ομως ειναι για παντα κ σαν δακτυλικο αποτυπομα τον ακολουθουν παντου γτ ενα διαμαντι κ στα ***** να το βαλεις θα λαμπει Την παιδεία θα την βρεις "έξω". Στο σχολείο θα βρεις παρέες, φίλους, γέλιο, αναμνήσεις καθώς κι ένα "χαρτί" με ένα νούμερο που απλά σου αυξάνει τις πιθανότητες να βρεις μια πιο υψηλόμισθη δουλειά με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της.Και καλώς ή κακώς τα λεφτά (επειδή αυτός είναι ο ουσιαστικός σκοπός της δουλειάς) είναι εξίσου σημαντικά με το πνεύμα που εκφράζεις. Γιατί το πνεύμα που για σένα και για πολλούς άλλους εκπροσωπεί μια υπερηφάνεια ανεκτίμητης αξίας, το ίδιο από μόνο του δεν μπορεί να σε ταίσει, να σε ντύσει, να σου δώσει μια στέγη, να σε προφυλάξει από παθήσεις στο σεξ, να σε γιατρέψει σε περιπτώση ατυχήματος, να σου αγοράσει την διασκέδαση, να σου δώσει επιλογές για σένα, την οικογένειά σου και τους ανθρώπους που αγαπάς. Τα λεφτά μπορούν να το κάνουν αυτό. Μέσω αυτών, μπορείς να φας, ντυθείς, αγοράσεις σπίτι/προφυλακτικά/άριστη ιατρική περίθαλψη/διασκέδαση (από clubs μέχρι video games) και ότι άλλο επιθυμείς/πιστεύεις θα κάνει την ζωή σου καλύτερη. Αντιστρόφως, αν πρώτα από όλα δεν έχεις λεφτά να καλύψεις τις πρώτες βιολογικές σου ανάγκες, κοινώς να φας, τότε πως θα βρεις το κουράγιο και την δύναμη να υπερηφανευτείς για το πνεύμα σου? Γιατί αργά ή γρήγορα θα "ζητιανέψεις" για ένα κομμάτι ψωμί κι εκεί είναι που θα ξεχάσεις το πνεύμα. Αλλιώς πεθαίνεις της πείνας και όλες αυτές οι πεποιθήσεις περί ήθους μαζί με τις προσπάθειες για "κάτι καλύτερο/ανώτερο" χάνονται με την τελευταία εκπνοή σου.Με πιο απλά λόγια, λεφτά και "πνεύμα" αλληλοϋποστηρίζονται. Απλώς για το πρώτο υπάρχει ένα σύστημα για να επιτευχθεί αυτό. Το κατά πόσο καλό ή κακό είναι ή το πόσα λεφτά θα σου παρέχει στο τέλος είναι σίγουρα σημαντικά ερωτήματα. Σίγουρα ως σύστημα έχει μειονεκτήματα και "λάθη" αλλά σίγουρα μπορεί και να βελτιωθεί προς κάτι εποχιακά καλύτερο. Και το πιο σημαντικό ερώτημα που θέλω να σου κάνω, γιατί δείχνεις άνθρωπος που είναι υπερήφανος και θέλει να προχωρήσει μπροστά προς το καλύτερο, είναι εσύ τι βελτιώσεις, και με τι κόστος/τίμημα προέρχονται αυτές, έχεις να προτείνεις για αυτό? Ή τελικά στην προσπάθειά σου για βελτίωση "δείχνεις" ένας άνθρωπος σαν τους άλλους που πορεύεται και αντιδράει με σκόπο για ένα "τζάμπα γεύμα"? Διότι αν ένα μπαλάκι του τέννις το χτυπήσουμε με ρακέτα από την δεξιά του πλευρά, εκείνο θα φύγει από τα αριστερά. Αν όμως θέλουμε το μπαλάκι να φύγει προς τα δεξιά, τότε όλοι οι κόποι που βάζουμε με το να το χτυπάμε από την δεξιά του πλευρά, αυτομάτως πάνε χαμμένοι και το να επιμείνουμε σε αυτή τη πράξη έχοντας κατά νου διαφορετικό σκοπό τότε τι νομίζεις ότι πραγματικά ζητάμε? Ένα "τζάμπα γεύμα" θα ήταν η πιο ειλικρινής απάντηση...
nekro8afths Ιανουάριος 24, 2008 Author #6 Ιανουάριος 24, 2008 κανω οτι περναει απο το χερι μου γτ στην συγκεκριμενη περιοδο δεν ειναι κ πολλα ειμαι απο τα παιδια που κανανε ακρη το τι θα πει ο κοσμος μιας κ ζω σε μια πολυ μικρη κοινωνια αυτη της καλαματυας κ ημουν προτεσταντης στις καταλυψεις επειδη το πιστευα οχι για να χασω μαθημα εχω γραψει στην βουλη των εφηβων αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη ...... με ψιλοπαρεξηγησες HERO δεν λεω οχι στα λεφτα λεω οχι στον κοινωνικο / σκεπτικο κομφορμισμο που προβαλεται μεσω του συστηματος που κυριαρχει αυτη την στιγμη στο Ελλαδισταν αγαπω αυτον τον τοπο περισσοτερο απο εμενα κ βλεπω μυαλα να χανονται γτ δεν υπαρχει μεριμνα η βλεπω ατομα που μονο που τους ενδιαφερει ειναι τα φραγκα γτ πολυ απλα αυτο προβαλει η κοινωνια μας που ειναι οι πνευματικοι ανθρωποι αυτου του τοπου ?μονο τσοντες κ ανυθηκες μαλακιες βλεπουμε στα ΜΜΕ ελαχιστες εκπομπες αξηζουν κ αυτες ειναι μετα τις 12 κ αυτος ειναι κ ο κυριως παραγοντας ολης αυτης της *******ς γτ δειχνουν μονο σκουδια για να κοιμιζουν ολους γτ ποιος θελει αφυπνισμενους πολιτες? οι αφυπνισμενοι πολιτες ειναι κ ενεργοι.............ολοι ξερουμε οτι πραγματικα η κοινωνια/μμε/παιδεια(μεσω του σχολειου ) πασχει αλλα αμεσως μολις παμε να κανουμε μια κηνηση μας κατακρινουν οι ιδιοι οι παθουντες(γονεις κτλ)ελλαδα το μεγαλειο σου
Dr.Paneas Ιανουάριος 24, 2008 #7 Ιανουάριος 24, 2008 Φιλε νεκροθαφτη, σου εύχομαι να είσαι κοράκι και στα μαθήματά σου. Μην χάνεις χρόνο και προβληματίζεσαι και κάνεις καταλήξεις και διάφορα άλλα τετοια. Κάτσε διάβασε μέχρι να λιώσεις και να γίνεις φυτό σαν τον κάκτο.PS: Οσοι είστε Γ Λυκείου, κλείστε/πεταξτε το PC. Καίει κύτταρα και δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε. οσοι έχετε το μικρόοβιο του techfreak μέσα σας, κρατήστε το για ενα χρόνο σε νάρκη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, για το καλό σας!
alexis2044 Ιανουάριος 24, 2008 #8 Ιανουάριος 24, 2008 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas PS: Οσοι είστε Γ Λυκείου, κλείστε/πεταξτε το PC. Καίει κύτταρα και δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε. οσοι έχετε το μικρόοβιο του techfreak μέσα σας, κρατήστε το για ενα χρόνο σε νάρκη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, για το καλό σας! +1 Πονάει αλλα περνάει...
unknown Ιανουάριος 24, 2008 #9 Ιανουάριος 24, 2008 να μιλησω και εγω σαν βετερανος μαθητης??? ΛΟΛλοιπον σκυψτε το κεφαλι διαβαστε μαθετε το Κ@ΛΟαοδε και περαστε στο πανεπιστημιο...περισυ pc δεν υπηρχε στο δωματιο.. ειχε παρει ποδι..λοιπον η αληθεια ειναι οτι δεν θα αλλαξει κατι σε αυτη τη κ@λοχωρα το πιστευω αυτο....περαστε σε ενα ''καλο'' πανεπιστημιο παρτε χαρτι και μετα γεια σας.. αλλαζω χωρα...αν δεν περασετε και εχετε φραγκα ΠΑΛΙ γεια σας υπαρχουν πολλα πανεπιστημια η μαγαζακια στο εξωτερικο να παρετε χαρτι..περαστε στη σχολη που ΘΕΛΕΤΕ .. αν αγαπατε το αντικειμενο της τοτε θα θυσιασετε οτι εχετε και δνε εχετε... θα διαβαζετε οτι βλακεια σας δωσουν...περι θεματα ηθικης μ'αρεσει δεν μ'αρεσει ξερω γω τι (δεν ημουν καλος στην εκθεση).......(εγραψα ομως ΑΟΔΕ ΛΟΛΕΝ) δεν υπαρχουν...αιντε...περιμενω τα quote σας να μου αλλαξετε γνωμη :devil: :devil: :devil: :banging: :banging: :banging: :banging:εδιτ νομιζω ο paneas τα ειπε καλυτερα και πιο συντομα απο μενα LOL...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΟΝΙΑ!!!!ΞΑΝΑ ΕΔΙΤ θα το πω... δεν ξερω αν θα βοηθησει τους υποψηφιους... εμενα με βοηθησε....ΚΑΘΕ φορα πυο βαριομουνα να διαβασω σκεφτομουνα οτι υπαρχουν αλλες μερικες χιλιαδες ΖΩΑ σαν και μενα που ξεστραβωνονται την ιδια στιγμη... αν εχεις καποιο στοχο ΜΗΝ τους αφησεις να στον κατακτησουνοεο μιλησα
Guest Ιανουάριος 24, 2008 #10 Ιανουάριος 24, 2008 Αρχική απάντηση από alexis2044 +1 Πονάει αλλα περνάει... ... κι έρχεται η περίοδος του πανεπιστημίου με τις καταλήψεις, με τους "αδιάφορους" καθηγητές, με τα "πολλά και άσχετα" μαθήματα και μπλα μπλα μπλα. Βέβαια αυτή είναι η αρνητική πλευρά του θέματος και χωράει μερόνυχτα συζήτησης η κουβέντα. Προσωπικά θα προτιμούσα να αφιερώσω αυτά τα "μερόνυχτα" σε κανά MMO με την παρέα μου. Το ίδιο άσκοπο μου φαίνονται και τα δύο αλλά το τελευταίο είναι πολύ διασκεδαστικότερο στην διάρκειά του. nekro8afths διαβάσεις ή όχι, επαναστατήσεις ή μη, όλα αυτά είναι δικές σου επιλογές κι εννοείται ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Επίσης θα μπορούσες να ξεχωρίσεις τι ακριβώς ζητάς και αποσκοπείς με το γράμμα. Πνεύμα? Παιδεία? Ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα? Να "καούν" τα "σκουπίδια" που υπάρχουν γύρω μας? Τα δύο πρώτα έχουν να κάνουν κυρίως σε προσωπικό επίπεδο. Αν ο άλλος δεν θέλει να ασχοληθεί με αυτά, δεν μπορείς να τον αναγκάσεις. Το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι για να βρεις μια "καλύτερη" δουλειά γιατί από μόνα τους η φυσική, τα μαθηματικά και η χημεία δεν σε κάνουν άνθρωπο με πνεύμα και παιδεία. Μπορεί να καλλιεργούν το μυαλό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα σε αποτρέψουν να κλέψεις, να γίνεις υποκριτής, να σκοτώσεις. Το μυαλό σου θα σε αποτρέψει να τα κάνεις αυτά όπως επίσης αυτό έχει την "δίψα" για βελτίωση. Όσο για το να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη, με λιγότερα σκουπίδια, μία καλή λύση είναι να φύγουμε μακριά τους προτού, μεταξύ σοβαρού και αστείου, γίνουμε ένα με αυτά. Αυτό που σου προτείνω είναι να το διασκεδάσεις και να νιώθεις πολύ καλά κι ευχάριστα με ότι κάνεις. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που αντιδρούσαν όταν ήταν νεότεροι, ιδίως στα σχολικά χρόνια. Τώρα συχνά εύχονται να είχαν διασκεδάσει περισσότερο με την παρέα τους παρά να αφιέρωναν τόσο χρόνο σε καταλήψεις, διαδηλώσεις, κτλ. Αφού θες να βελτιωθείς ως άνθρωπος και να μην "φαίνεσαι" ως ένα νούμερο βαθμολογίας, δοκίμασε να τους ακούσεις. Κάτι θα ξέρουν και αυτοί... ΥΓ. Και κάτι ακόμα. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις περισσότερο τα σημεία στίξης μέσα στις προτάσεις γιατί με τα τωρινά σου κείμενα, ομολογώ πως ψιλοχάνομαι κατά το διάβασμά τους. edit: Με αφορμή το ποστ του unknown που το είδα μετά που έγραψα το δικό μου, έχω να σχολιάσω πως δίνετε συμβουλές σκεπτόμενοι ότι και ο άλλος έχει τις ίδιες προτεραιότητες με εσάς. ’νθρωποι αυθόρμητοι και σκεπτόμενοι χρειάζονται σε αυτόν τον κόσμο αλλά όταν τους λέμε "ξέχνα τις ηθικές και διάβαζε για να περάσεις" είναι σαν να μαζικοποιούμαστε και να γινόμαστε ένα με το "πλήθος". Μετά φυσικά μας φταίει η μάζα κι εμείς είμαστε οι ξεχωριστοί. Αυτό δεν είναι πνεύμα αλλά η παραπάνω συμβουλή έχει να κάνει με τα λεφτά για αυτό υποστήριξα παραπάνω πως πνεύμα και λεφτά αλληλοϋποστηρίζονται. Και στην τελική αν δεν θέλει να διαβάσει, υπάρχει η επιλογή να φύγει εξωτερικό όπου εκεί οι ευκαιρίες δουλειάς είναι καλύτερες κατά γενικό κανόνα σε σύγκριση με Ελλάδα.
Guest Ιανουάριος 24, 2008 #11 Ιανουάριος 24, 2008 Αρχική απάντηση από unknownπεραστε σε ενα ''καλο'' πανεπιστημιο παρτε χαρτι και μετα γεια σας.. αλλαζω χωρα... Γίνεται με ελληνικό χαρτί να πας πχ αγγλία?
unknown Ιανουάριος 24, 2008 #12 Ιανουάριος 24, 2008 Γίνεται με ελληνικό χαρτί να πας πχ αγγλία? Αρχική απάντηση από unknown [Χθες, στις 22:16] ...... αν δεν περασετε και εχετε φραγκα ΠΑΛΙ γεια σας υπαρχουν πολλα πανεπιστημια η μαγαζακια στο εξωτερικο να παρετε χαρτι...... + το απολυτηριο...εξαρταται και ο βαθμος που εχεις...οσο καλυτερος τοσο καλυτερο πανεπιστημιο θα σου αντιστοιχηθει.... οταν λες αγγλια θα πρεπει να βαζεις και ενα πηχη... 100+ πανεπιστημια υπαρχουν... δεν ειναι ισα και ομοια (γι αυτο αν προσεξες ανεφερα ''μαγαζακια'') εδιτ.. βεβαια δεν αρκει μονο αυτο... αναλογα το επιπεδο aka απαιτησεις του πανεπιστημιου θα πρεπει να εχεις επιπλεον καποιο διπλωμα που να αποδεικνυει οτι κατεχεις τη γλωσσα.. αν και στο μεσο ορο αυτων δεν ειναι ο κανονας... πάρχει η επιλογή να φύγει εξωτερικό όπου εκεί οι ευκαιρίες δουλειάς είναι καλύτερες κατά γενικό κανόνα σε σύγκριση με Ελλάδα. συμφωνω ΕΝΤΕΛΩΣ εννοειται ΑΛΛΑ μην μπερδευουμε το σπουδες στον τοπο Χ =>δουλεια στον τοπο Χ
Guest Ιανουάριος 24, 2008 #13 Ιανουάριος 24, 2008 Σορρυ δεν ήμουν συγκεκριμένος. Αυτό που κατάλαβα από το quote σου έτσι όπως το έθεσες ήταν να πας να δουλέψεις κατευθείαν στο εξωτερικό με το που πάρεις πτυχίο εδώ. Αυτό ρώτησα αν γίνεται.
unknown Ιανουάριος 24, 2008 #14 Ιανουάριος 24, 2008 αν ξερεις τη γλωσσα που ειναι το προβλημα?βεβαια δεν ξερω κανεναν που να εχει σπουδασει ελλαδα και να δουλευει εξωτερικο χωρις να εχει μεταπτυχιακο/διδακτορικο σε εξωτερικο
Guest Ιανουάριος 24, 2008 #15 Ιανουάριος 24, 2008 Αρχική απάντηση από unknown αν ξερεις τη γλωσσα που ειναι το προβλημα?βεβαια δεν ξερω κανεναν που να εχει σπουδασει ελλαδα και να δουλευει εξωτερικο χωρις να εχει μεταπτυχιακο/διδακτορικο σε εξωτερικο Ρώτησα αν γενικότερα τα δέχονται.
LevelOne Ιανουάριος 25, 2008 #16 Ιανουάριος 25, 2008 Φίλε nekro8afth, είπες θα το στείλεις το κείμενο στον Λαζόπουλο...Δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ εναν σοβαρό κείμενο σε εναν "δημοσιογραφο" που πριν λίγα χρόνια έπινε κόκα -μαζι με ενας θεός ξερει ποιούς- σε γιώτ εφοπλιστή στη Μύκονο παρέα, ή σε κάποιον που δεν εχει ορκιστεί να υπηρετεί την πατρίδα μεχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος του.... Το οτι το ζήτημα εχει ξεχαστεί, ή τα νούμερα που βαράει, δέν σημαίνουν τίποτα. Δεν ειμαι κανένας για να κρίνει ποιος δημοσιογράφος είναι άμεμπτος και ικανός να επεξεργαστεί και να προωθήσει την επιστολή σου, αλλα σίγουρα αυτος που επέλεξες ειναι ακατάλληλος για αυτη τη δουλειά...Ξέρεις ποσοι άνθρωποι γελάνε με τον Λαζόπουλο και τον χειροκροτάνε χωρίς να καταλαβαίνουν σε ποιόν την λέει και γιατί; Η συντριπτική πλειοψηφία σε πληροφορώ. Βρες λοιπόν κάποιον ικανό αποδέκτη για την διαμαρτυρία σου, μην την αφήσεις να πάει χαμένη (η να καρπωθεί άλλος απο αυτήν)Φιλικά, Δημήτρης.Επίσης, μια παρένθεση. Η "παιδεία" που μετέχει η νεολαία στους πονηρούς καιρούς που ζούμε, ειναι απλα ενα παραπέτασμα, ενα "τούλι", η πολύ λαϊκά μια παρωπίδα. ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΑΤΑ.Πλέον, μην έχετε καμια απαίτηση να μαθαίνετε αυτα που μας έκαναν και μας κάνουν να ξεχωρίζουμε σαν έθνος (άρχαιά, θρησκευτικά, ΙΣΤΟΡΙΑ, κλπ κλπ) καθώς στα παγκοσμιοποιητικά καθεστώτα που υπακούνε οι εθνάρχες μας δεν χωράνε πατριωτισμοί. Ειναι στο χέρι σας, στο χέρι όλων μας, να διαβάσουμε ανεξάρτητα απο το σχολείο, και να μάθουμε τα αυτονόητα. Μην περιμένεις απο κανενα ΥΠΕΠΘ να σε διδάξει Ισοκράτη, ή πως να εκτιμήσεις μια κωμωδία του Αριστοφάνη. Το ίδιο ισχύει και για την νεότερη ιστορία και τις προσπάθειες διάσχισης της θρησκείας μας απο αυτήν. Φαντάζεσαι τι θα είχε γίνει το 1821 (κλισε) αν δεν υπήρχε ο Π.Π.Γερμανός ή η εκκλησία;Μην επαναπαυεσθε στην φθηνη γνώση που έχουμε (ο πατέρας μου ελεγε το φθηνό κρεας το τρώνε τα σκυλια - ποσο μάλλον το δωρεάν) και γινετε πολίτες με εθνική συνείδηση.Σορρυ για το Λιακό στυλ του πόστ, αλλα οποιος δε γουστάρει αυτα που διάβασε να πάει να τα σκάσει στο IST να γίνει ενας πλήρως εξειδικευμένος υπάλληλος μιας χρήσης παρά ενας άνθρωπος με τα σωστά εφόδια, με κριτικό νού και άποψη.Ο Ιησούς είχε πεί "δωσε μου ενα ψάρι και δεν θα πεινάσω για μια μέρα, μάθε με να ψαρεύω και δεν θα πεινάσω ποτέ..."Καλη σας ημέρα. Το ποστ αυτο συνοδεύετεαι άψογα με μια παγωμένη σόδα η τονικ.
sotiris Ιανουάριος 25, 2008 #17 Ιανουάριος 25, 2008 @levelone: Δεν είναι για όλους το υπέρτατο ιδεώδες η πατρίς. Αυτό πρέπει να το δεχτείς! Επίσης η σκέψη και η πορεία ενός ανθρώπου στο δημόσιο βίο, δεν έχει να κάνει με τον ιδιωτικό. Τώρα το να ψάχνεις τον "άμεμπτο" που λες, είναι όλα εξαρτώμενα με τη βάση που δουλεύεις. ’σε που ο Λαζόπουλος είναι ηθοποιός, και πολύ καλός μάλιστα, και όχι δημοσιογράφος. Δεν έχει δηλαδή "ανάγκη" από τα μεμπτά και τα άμεμπτα για να παίξει θέατρο. Τώρα για την παγκοσμιοποίηση, καλή είναι η γνώση του εθνικού πλούτου, αλλά και η γνώση του διεθνούς είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα. Η ελλάδα σήμερα αποτυπώνεται από αυτούς τους στίχους:Στους εθνικούς σου δρόμους λάστιχα σκασμένα και ζώα σκοτωμέναστου κράτους σου τους νόμους όνειρα κλεμμένα χαρτιά σημαδεμέναπολίτες δίχως πόλη οπλίτες δίχως βόλιοι λίγοι ψυχωμένοι κι οι άλλοι ξοφλημένοιΠού ναι το φως σου το κρυμμένο αυτό που χρόνια περιμένωεσύ που λες πως δεν πεθαίνεις μόνο για λίγο ξαποσταίνειςάντε κουνήσου και νυχτώνει κι έχουμε μείνει πάλι μόνοιΤα μαγικά σου βράδια σκουπίδια και ρημάδια σκυλάδικα σκοτάδιατης ψήφου τα στραβάδια του γήπεδου κοπάδια σου κλέβουνε τα χάδιααρχαία μεγαλεία ερείπια σχολείατα αγάλματα σωπαίνουν κι οι ποιητές πεθαίνουν....Πού ναι το φως σου το κρυμμένο αυτό που χρόνια περιμένωεσύ που λες πως δεν πεθαίνεις μόνο για λίγο ξαποσταίνειςάντε κουνήσου και νυχτώνει κι έχουμε μείνει πάλι μόνοικαι μη μου πεις ξανά ποιος φταίει κι έχουμε μείνει τελευταίοι
nekro8afths Ιανουάριος 25, 2008 Author #18 Ιανουάριος 25, 2008 levelone σευχαριστω θα με ενδιεφερε αυτο που μ ειπες αλλα μιας κ ειμαι κ εγω ενα ων που προσπαθει να ξεφηγει απο αυτην την μαζοποιηση βεβαι εχωντας σωας τα φρενας κ γνωριζοντας οτι αυτο δν ειναι απολυτα εφικτο , αλλα ως ενα τετοιο ων δεν ξερω που αλλου να απεφθηνθω δεν υπαρχει τπτ εκτως απο σκουπιδια ποιοσ πηδηξε ποιον κτλ θεωρησα οτι ισως ηταν καλη η σκεψη για το λαζοπουλο αλλα με αυτο που μ ειπες μαλλον οχι δν θα του εκανα τετοια χαρη ..... ηξερα καποια πραγματα αλλα δεν εχα μια εκτενεστερη αποψη / γνωμη τωρα με το θεμα εξωτερικο εχω ηδη τελειωσει με τις αιτησεις δεν μπορω να κανω αλλιως :/
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 26, 2008 #19 Ιανουάριος 26, 2008 Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.Είναι ανάξιοι λόγου οι παραπάνω στίχοι αφού στην προσωπική του ζωή ο ποιητής ήταν στερημένος ομοφυλόφιλος.Αλλά και Wagner μην ακούσετε ποτέ, αφού ήταν σαδιστής και καθίκι.Μακριά από πίνακες του αλήτη και μέθυσου Caravaggio .Αλκοολικός ο Churchill σβήστε τον από την ιστορία.Reggae: Τι να μας πούνε τα μαστουρια Rap: Μακριά, σνηφαρουνε coca και καπνίζουνε κρακ οι περισσότεροι.Rock: Ούτε για αστείο, αυτοί παίρνουνε από όλα.
Dr.Paneas Ιανουάριος 26, 2008 #20 Ιανουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤReggae: Τι να μας πούνε τα μαστουρια Rap: Μακριά, σνηφαρουνε coca και καπνίζουνε κρακ οι περισσότεροι.Rock: Ούτε για αστείο, αυτοί παίρνουνε από όλα. Stay Heavy :banging: :happy2:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.