BeetleJuice Ιανουάριος 25, 2008 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 καλησπερα φιλε μου και καλως ηλθεςλοιπον φυσικα και μπορεις να βαλεις αλλο δοχειοαλλα οι "απωλειες" πως ακριβως οριζονται?εγω κοβω το λαιμο μου οτι μετα απο λιγο παλι θα παγωσουν ολα ειτε βαλεις δοχειο ειτε οχιτο υγρο παγωνει γιατι δεν κατεβαινει -60 και στερεοποιειταιη δικη μου γνωμη ειναι να προσθετουμε παγο (ταχω κανει ηδη αυτα δεν τα λεω θεωρητικα) σιγα σιγα στο παραφλου μεχρι να κατεβουμε καπως , του στυλ αν το παραφλου πηγαινει -5 ,ας παμε -3 αυτο ΜΟΝΟ μπορεις να κανειςαπο την αλλη με παγακια μπορεις ανετα να εχεις ενα +5 που ειναι ωραιοτατοτο μονο ζητημα ειναι αν θες να δωσεις λεφτα για παγο ή για παγακιαοτι αλλο θες εδω ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 25, 2008 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 δεν ξερω αν ειμαι ο πρωτος η καποιος απο τους ενδιαμεσους...αλλα ολη η ιδεα-απαντηση μου στηριχ8ηκε απο αυτο το ποστ..του παλαιμαχου ninja..(που χαθηκε??)εδω το ποστκαι πιο συγκεκριμενα ...θυμομουν αυτο........θα τα δείς όλα με την μόνωση όλου του κυκλώματος παραφλού.Γιατί μόνο καθαρό 100% παραφλού, αρκετα ρευστο και με πολύ χαμηλό δείκτη παγώματος...-50 κοινώς. Για να μην παιδεύεσαι να ψάχνεις -> SONAX από Praktiker. Δοκίμασα πολλά και το μόνο που έκανε (σχεδον) δουλεια είναι αυτό..........H απορια (τουλαχιστον σε μενα) ..εξακολουθει να παραμενει...με τις εξης προδιαγραφεςΑντικατασταση του νερου με το παραπανω παραφλου...Ριψη d.ice οχι με το τσουβαλι ...και σιγουρα οχι για το απολυτο bench..(ακα -50...-40)απλα μερικους βαθμους κατω απο 0...(πχ -20 ..βαρια -10) ..Για 0...-3 ..ουτε καν παραφλου δεν χρειαζεται...η κινηση του νερου δεν θα το επιτρεψει να παγωσει..και εφοσον μιλαμε για bench και οχι για απλο σερφαρισμα στο νετ @default..ισως να μη δουμε ουτε καν κρυσταλλο παγου στο ταπερ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιανουάριος 25, 2008 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 με ολο το σεβασμο το dry ice ειναι κατι που αν δεν τοχεις δουλεψει απλα κανεις εικασιες λανθασμενεςο παγος ξερεις ποση ωρα μενει στερεος σε φαση Bench και σιγα σιγα τρωγεται μεχρι που εξαφανιζεται?αμα σου πω και 5 λεπτα δεν θα το πιστευειςεστω οτι γεμιζω παγο και πιανω -50 τοτε , αν το τιγκαρω στον παγο θα μεινει ετσι για 15 λεπτα ΣΙΓΟΥΡΑ και θα βραζει στο ζουμι τουπαντα βεβαια παιζει ρολο και το ποσο παγωμενο ειναι το δοχειο η το υγρο και το ποσο παγο εχεις μεσατι θελω να πω με αυτοβαζεις εσυ παγο και κατεβαινει οκ?ε να στο πω απλα στα 500 γραμμαρια περιπου ολα θα εχουν γινει ενα σωμαγιατι δυσκολευεσαι να πιστεψεις οτι το παραφλου θα παγωσει?πετρα θα γινει ΕΚΤΟΣ και αν εχεις τοσες απωλειες που δεν καταφερει να κατεβει -50τοτε ναι θαναι σαν ζελεη τελευταια σου παρατηρηση ειναι πολυ σωστησε φαση bench ναι στο ταπερ αν ριχνεις με ρεγουλα δεν θα δεις παγο και ολα θα πανε καλααυτο που ειπα εγω να προσεχετε ειναι οτι αν ο παγος αρχισει να γινεται μικρουλης θα περασει μεσα απο την αντλια και θα εξαχνωνεται (οχι εξατμιζεται) μεσα στο κυκλωματωρα εφοσον μιλαμε για ανοιχτο κυκλωμα γινεται ταυτοχρονα και εξαερωση αλλα οκ ποτε δεν ξερειςσκαθαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 25, 2008 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 Δεν θα παγώσει το παραφλού, αν ανανεώνουμε ξηρό πάγο, μέσα σε οινόπνευμα, σε μπρίκι βυθισμένο στο tank.Το μπρίκι το σηκώνουμε και το βγάζουμε έξω από το παραφλού, όποτε δούμε ότι πλησιάζει στο σημείο πήξης.Όπως μας είπε ο NTG, αν το SONAX (από Praktiker) πήζει στους -50, μπορούμε εύκολα να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία του στους -20.Είναι τέλεια λύση για extreme bench με SLI ή CF και με κάρτες που κατά τα άλλα τις είχαμε με κοινή υδρόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 25, 2008 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 http://www.voulis.com/products.asp?id=136 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 25, 2008 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 -75!! και διαλύεται σε απιονισμένο νερό.Δεν αλλοιώνεται και δεν αφρίζει (σημαντικό).Ωραίος ΓιαγκΤ.Βρήκα και τον αντιπρόσωπο στην ΑθήναΛ.Ιωνίας 196Κ. ΠατήσιαΤ.Κ. 111 45ΑΘΗΝΑ τηλέφωνα: 210-2024657 fax: 210-2014919Σκέφτομαι ότι μια καλή λύση είναι ένα μεγάλο χάλκινο μπρίκι, ψηλό και με ξύλινη λαβή που θα πατάει πάνω σε μια μεταλλική βάση από γκαζάκι του καφέ.Το μπρίκι θα είναι μισοβυθισμένο στο παραφλού μέσα στο tank. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Ιανουάριος 25, 2008 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 ναι αλλά η αντλία θα αντέξει τέτοιες θερμοκρασίες?Επίσης δεν θα δημιουργηθεί υγροποίηση στις σωλήνες και στα μπλοκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 25, 2008 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 Έχω σωλήνες από καθαρή σιλικόνη 1/2" που το πάχος των τοιχωμάτων είναι 4mm.Η αντλία είναι φυγοκεντρική με κεραμική κεφαλή. Δεν έχει πρόβλημα.Η υγροποίηση στους σωλήνες όπως είδες στη φωτό σε προηγούμενο ποστ, λύνεται με επένδυση αρμαφλέξ.Για τις κάρτες ίσως χρειαστεί κάποια μόνωση.Πάντως με παγάκια και με ανεμιστήρες δεν είχαμε καθόλου υγροποίηση στις κάρτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Ιανουάριος 26, 2008 Author #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2008 εγώ έχω ψηθέι πάντως......λολ ........ πρέπει να κανονίσω με τον σκάθαρο να πάρω παγο λολ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 26, 2008 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2008 Εμείς θα το δοκιμάσουμε στην πράξη το άλλο Σάββατο σε υγρόψυξη με τρεις κάρτες γραφικών.Έχω μια αμφιβολία για το αποτέλεσμα γιατί ο darkcount είχε πει ότι σε chiller, με παραφλού, ενώ σε idle η θερμοκρασία στη GPU κατέβαινε -30, σε load ανέβαινε +60, δηλαδή χειρότερα και από αέρα.Αυτό με προβλημάτισε λίγο, γιατί μπορεί μεν να οφείλεται στο ότι είχε παγώσει πολύ το παραφλού και δεν υπήρχε ικανοποιητική ροή, αλλά δεν είναι και σίγουρο.Το καλό με το tank (χωρίς ψυγείο στο κύκλωμα) είναι ότι ελέγχεται η ρευστότητα του παραφλού άμεσα με έναν αναδευτήρα και ρυθμίζεται η θερμοκρασία του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 26, 2008 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2008 @mariosalice.. Δεν εχεις παρει ακομα το pot?? Αμα ειναι να παιξετε με dice ...γιατι να μην το κανετε σωστα?? Δεν θα κρυωσουν οι καρτες βεβαια...αλλα απο το να μονταρεις καρτες για ρευματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 26, 2008 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2008 Έχουμε pot για τον επεξεργαστή.Στις τρεις κάρτες που έχουν block υδρόψυξης και είναι μονταρισμένες για ρεύματα θα βάλουμε το παραφλού και το μπρίκι με dice.Δεν έχουμε δεύτερο ποτ.Δεν είναι ακόμα έτοιμο το δικό μου.Αλλά νομίζω ότι το μπρίκι με λαβή θα είναι ευκολότερο στο χειρισμό.Προτείνεις κάτι διαφορετικό?Δεν κατάλαβα.Η αρχική ιδέα που θα δοκιμάσουμε ήταν του blindy όπως την έκανε σε σχεδιάγραμμα σε προηγούμενο ποστ.Την είδα και μου άρεσε.Δεν μας είπε αν τη δοκίμασε ο ίδιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
out_of_limits Ιανουάριος 26, 2008 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2008 χρειάζεται να μονωθούν οι σωλήνες της υδροψυξης για ένα τέτοιο ενχειρημα>? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιανουάριος 26, 2008 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 00:15] -75!! και διαλύεται σε απιονισμένο νερό.Δεν αλλοιώνεται και δεν αφρίζει (σημαντικό).Ωραίος ΓιαγκΤ.Βρήκα και τον αντιπρόσωπο στην ΑθήναΛ.Ιωνίας 196Κ. ΠατήσιαΤ.Κ. 111 45ΑΘΗΝΑ τηλέφωνα: 210-2024657 fax: 210-2014919Σκέφτομαι ότι μια καλή λύση είναι ένα μεγάλο χάλκινο μπρίκι, ψηλό και με ξύλινη λαβή που θα πατάει πάνω σε μια μεταλλική βάση από γκαζάκι του καφέ.Το μπρίκι θα είναι μισοβυθισμένο στο παραφλού μέσα στο tank. απιστευτο ειμαι στο διπλα στενο! 1 λεπτο με τα ποδια....ελεος τι αλλο θα δω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 26, 2008 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από mariosalice Έχουμε pot για τον επεξεργαστή. Στις τρεις κάρτες που έχουν block υδρόψυξης και είναι μονταρισμένες για ρεύματα θα βάλουμε το παραφλού και το μπρίκι με dice. Δεν έχουμε δεύτερο ποτ. Δεν είναι ακόμα έτοιμο το δικό μου. Αλλά νομίζω ότι το μπρίκι με λαβή θα είναι ευκολότερο στο χειρισμό. Προτείνεις κάτι διαφορετικό? Δεν κατάλαβα. Η αρχική ιδέα που θα δοκιμάσουμε ήταν του blindy όπως την έκανε σε σχεδιάγραμμα σε προηγούμενο ποστ. Την είδα και μου άρεσε. Δεν μας είπε αν τη δοκίμασε ο ίδιος. Δεν τα ηξερα αυτα.... Καλο μου ακουγεται ... Ενας να παιζει με το pot στον επεξεργαστη και ο αλλος να "σιγοψηνει μερακληδικα καφεδες"....καλο μου ακουγεται... Ελπιζω να δω συντομα καλα νουμερα.. Με τον phil το ολο εγχειρημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιανουάριος 26, 2008 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 12:16] Έχουμε pot για τον επεξεργαστή.Στις τρεις κάρτες που έχουν block υδρόψυξης και είναι μονταρισμένες για ρεύματα θα βάλουμε το παραφλού και το μπρίκι με dice.Δεν έχουμε δεύτερο ποτ.Δεν είναι ακόμα έτοιμο το δικό μου.Αλλά νομίζω ότι το μπρίκι με λαβή θα είναι ευκολότερο στο χειρισμό.Προτείνεις κάτι διαφορετικό?Δεν κατάλαβα.Η αρχική ιδέα που θα δοκιμάσουμε ήταν του blindy όπως την έκανε σε σχεδιάγραμμα σε προηγούμενο ποστ.Την είδα και μου άρεσε.Δεν μας είπε αν τη δοκίμασε ο ίδιος. σε καταγγελω οτι κανεις επικινδυνα εγχειρηματα χωρις να με εχεις προσκαλεσειμετα την καταγγελια μου να σου πω οτι με 3 καρτες το μπρικι δεν χρειαζεται γιατι τα βατ ειναι τοσα πολλα που δεν θα προλαβεις καν διωχνεις τη ζεστηκανε αυτο που σουπα με το τουλι η με μια σιτα σε μεγαλο τανκ και βαλε και αναδευσηδεν ξερω αν το κανετε πολλοι απλα θελω να θιξω ενα αλλο θεμαεμενα μαρεσει να κανω μια μοντα και αν πετυχει να την ανακοινωνωτο να ανοιγεις ολα τα χαρτια σου πριν κανεις κατι δεν μαρεσεικρατα μας σε αγωνια λιγο , παρε κανα copyright , να πουμε ας πουμε οτι αυτη η μοντα ειναι του μαριουοπως καποτε βαζαμε μνημακια "the voudas way" και εμεινε ετσιTHE BEETLE WAYχωσε παγο στο τανκ σε τουλι και οποτε θες τραβα τον εξω και τεζαρισετα ολατο radiator βαλτο μεσα στο ψυγειακι με τον παγοΜΗΝ το αφησεις να buffαρει καθολου και προλαβει και τα παγωσει ολαπαιξε με 2 αντλιες αν εχεις την δυνατοτητα (εγω φερνω την eheim 1250 αν θες)αν η αντλια σου αντεχει ,και φυσικα η τσεπη σου βαλε παντου οινοπνευμα που δεν πηζει με τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιανουάριος 26, 2008 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2008 Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 14:07] Δεν τα ηξερα αυτα.... Καλο μου ακουγεται ... Ενας να παιζει με το pot στον επεξεργαστη και ο αλλος να "σιγοψηνει μερακληδικα καφεδες"....καλο μου ακουγεται... Ελπιζω να δω συντομα καλα νουμερα.. Με τον phil το ολο εγχειρημα? TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII??????????/ ΜΕ ΤΟΝ PHIL??????????????????????????// που τον ξερω 5 χρονια???????????????????????/ και δεν μου λετε τπτ?????????????????????????????// δεν υπαρχει καταρα στην γλωσσα τςν ανθρωπων , των ξωτικων για να εκφρασει αυτη την καταστροφη.... :p :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
oneofthem Ιανουάριος 27, 2008 #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2008 ρε παίδες μιας και θα το κάνετε και μιας και έχει δίκιο ο BeetleJuice που λέει ότι αν δεν το δεις στην πράξη δεν το πιάνεις το θέμα, μήπως να τραβήξετε κανα video κιόλας? ή το πολύ πολύ ας μαζευτούμε όλοι μαζί μιας και είμαστε κοντά, να το δούμευπό προυποθέσεις όμως... να υπάρχει καλό σουβλατζίδικο για καύσιμα, καίω πολύ τελευταία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιανουάριος 27, 2008 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2008 εγω ειμαι παντα μεσα ειδικα για κοψιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 27, 2008 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2008 Δεν το συζήτησα ακόμα με τον Phill ότι σκοπεύω να βάλω μπρίκι μέσα στο τανκ του.Ίσως αν δει τι σκοπεύω να κάνω να μη με καλέσει ούτε εμένα LOL.Το τούλι δεν μου αρέσει ως ιδέα γιατί θα έχουμε πολύ καπνό και πολλές φυσαλίδες CO2 που θα μπούνε στο κύκλωμα.Το μπλε οινόπνευμα είναι φθηνό, αλλά καταστρέφει και αντλία και σωλήνες και δεν αποδίδει όσο το καθαρό οινόπνευμα.Το ψυγείο μέσα στο τανκ έχει ήδη δοκιμαστεί και υπάρχει εμπειρία από αρκετούς.Νομίζω όμως ότι τα περισσότερα ψυγεία μειώνουν τη ροή και δεν προσφέρουν σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν ή και χαμηλότερα.Για το αν ένα μπρίκι επαρκεί, είναι θέμα επιφάνειας που έρχεται σε επαφή με το παραφλού.Όσο μεγαλύτερη τόσο πιο χαμηλή θερμοκρασία θα πετύχουμε στο παραφλού.Για παράδειγμα ένα ποτ με εξωτερικά fins ή ίσως μια χάλκινη ψύκτρα για βάση στο μπρίκι να κάνει καλύτερη δουλειά.Θα πιάσουν τόπο και οι ψύκτρες που παίρνουμε με τους επεξεργαστές και τους πετάμε στο υπόγειο.Αναφέρθηκαν πολλές ιδέες και όποιος θέλει μπορεί να τις δοκιμάσει.Επέλεξα να δοκιμάσω την ιδέα του blindy και ζήτησα τη γνώμη σας.Πιθανόν κάποιος άλλος να έχει ήδη ανάλογη εμπειρία.Η λίστα με τα υλικά που πρέπει να έχω.Σωλήνας σιλικόνης 1/2" με χοντρά τοιχώματαΑντιψυκτικό Ελαστικός επίδεσμος για μόνωση σωλήνων.Σίτα για το λάστιχο που φεύγει από το τανκtai wrapΜπακιρένιο κατσαρολάκι με ξύλινη λαβήΨύκτρες από επεξεργαστές (τρεις ίδιες)Καθαρό οινόπνευμαΞηρός πάγοςΞύλινη κουτάλα[/list=1] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.