Jump to content

Dry ICE και υδρόψυξη........

f117

Recommended Posts

καλησπερα φιλε μου και καλως ηλθες

λοιπον φυσικα και μπορεις να βαλεις αλλο δοχειο

αλλα οι "απωλειες" πως ακριβως οριζονται?

εγω κοβω το λαιμο μου οτι μετα απο λιγο παλι θα παγωσουν ολα ειτε βαλεις δοχειο ειτε οχι

το υγρο παγωνει γιατι δεν κατεβαινει -60 και στερεοποιειται

η δικη μου γνωμη ειναι να προσθετουμε παγο (ταχω κανει ηδη αυτα δεν τα λεω θεωρητικα) σιγα σιγα στο παραφλου μεχρι να κατεβουμε καπως , του στυλ αν το παραφλου πηγαινει -5 ,ας παμε -3

αυτο ΜΟΝΟ μπορεις να κανεις

απο την αλλη με παγακια μπορεις ανετα να εχεις ενα +5 που ειναι ωραιοτατο

το μονο ζητημα ειναι αν θες να δωσεις λεφτα για παγο ή για παγακια

οτι αλλο θες εδω ειμαστε

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

δεν ξερω αν ειμαι ο πρωτος η καποιος απο τους ενδιαμεσους...αλλα ολη η ιδεα-απαντηση μου στηριχ8ηκε απο αυτο το ποστ..του παλαιμαχου ninja..(που χαθηκε??)

εδω το ποστ

και πιο συγκεκριμενα ...θυμομουν αυτο...

.....θα τα δείς όλα με την μόνωση όλου του κυκλώματος παραφλού.

Γιατί μόνο καθαρό 100% παραφλού, αρκετα ρευστο και με πολύ χαμηλό δείκτη παγώματος...-50 κοινώς. Για να μην παιδεύεσαι να ψάχνεις -> SONAX από Praktiker. Δοκίμασα πολλά και το μόνο που έκανε (σχεδον) δουλεια είναι αυτό.

.........

H απορια (τουλαχιστον σε μενα) ..εξακολουθει να παραμενει...με τις εξης προδιαγραφες

Αντικατασταση του νερου με το παραπανω παραφλου...

Ριψη d.ice οχι με το τσουβαλι ...και σιγουρα οχι για το απολυτο bench..(ακα -50...-40)

απλα μερικους βαθμους κατω απο 0...(πχ -20 ..βαρια -10) ..

Για 0...-3 ..ουτε καν παραφλου δεν χρειαζεται...η κινηση του νερου δεν θα το επιτρεψει να παγωσει..και εφοσον μιλαμε για bench και οχι για απλο σερφαρισμα στο νετ @default..ισως να μη δουμε ουτε καν κρυσταλλο παγου στο ταπερ..

με ολο το σεβασμο το dry ice ειναι κατι που αν δεν τοχεις δουλεψει απλα κανεις εικασιες λανθασμενες

ο παγος ξερεις ποση ωρα μενει στερεος σε φαση Bench και σιγα σιγα τρωγεται μεχρι που εξαφανιζεται?

αμα σου πω και 5 λεπτα δεν θα το πιστευεις

εστω οτι γεμιζω παγο και πιανω -50 τοτε , αν το τιγκαρω στον παγο θα μεινει ετσι για 15 λεπτα ΣΙΓΟΥΡΑ και θα βραζει στο ζουμι του

παντα βεβαια παιζει ρολο και το ποσο παγωμενο ειναι το δοχειο η το υγρο και το ποσο παγο εχεις μεσα

τι θελω να πω με αυτο

βαζεις εσυ παγο και κατεβαινει οκ?

ε να στο πω απλα στα 500 γραμμαρια περιπου ολα θα εχουν γινει ενα σωμα

γιατι δυσκολευεσαι να πιστεψεις οτι το παραφλου θα παγωσει?

πετρα θα γινει ΕΚΤΟΣ και αν εχεις τοσες απωλειες που δεν καταφερει να κατεβει -50

τοτε ναι θαναι σαν ζελε

η τελευταια σου παρατηρηση ειναι πολυ σωστη

σε φαση bench ναι στο ταπερ αν ριχνεις με ρεγουλα δεν θα δεις παγο και ολα θα πανε καλα

αυτο που ειπα εγω να προσεχετε ειναι οτι αν ο παγος αρχισει να γινεται μικρουλης θα περασει μεσα απο την αντλια και θα εξαχνωνεται (οχι εξατμιζεται) μεσα στο κυκλωμα

τωρα εφοσον μιλαμε για ανοιχτο κυκλωμα γινεται ταυτοχρονα και εξαερωση αλλα οκ ποτε δεν ξερεις

σκαθαρι

Δεν θα παγώσει το παραφλού, αν ανανεώνουμε ξηρό πάγο, μέσα σε οινόπνευμα, σε μπρίκι βυθισμένο στο tank.

Το μπρίκι το σηκώνουμε και το βγάζουμε έξω από το παραφλού, όποτε δούμε ότι πλησιάζει στο σημείο πήξης.

Όπως μας είπε ο NTG, αν το SONAX (από Praktiker) πήζει στους -50, μπορούμε εύκολα να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία του στους -20.

Είναι τέλεια λύση για extreme bench με SLI ή CF και με κάρτες που κατά τα άλλα τις είχαμε με κοινή υδρόψυξη.

-75!! και διαλύεται σε απιονισμένο νερό.

Δεν αλλοιώνεται και δεν αφρίζει (σημαντικό).

Ωραίος ΓιαγκΤ.

Βρήκα και τον αντιπρόσωπο στην Αθήνα

Λ.Ιωνίας 196

Κ. Πατήσια

Τ.Κ. 111 45

ΑΘΗΝΑ

τηλέφωνα: 210-2024657

fax: 210-2014919

Σκέφτομαι ότι μια καλή λύση είναι ένα μεγάλο χάλκινο μπρίκι, ψηλό και με ξύλινη λαβή που θα πατάει πάνω σε μια μεταλλική βάση από γκαζάκι του καφέ.

Το μπρίκι θα είναι μισοβυθισμένο στο παραφλού μέσα στο tank.

Έχω σωλήνες από καθαρή σιλικόνη 1/2" που το πάχος των τοιχωμάτων είναι 4mm.

Η αντλία είναι φυγοκεντρική με κεραμική κεφαλή. Δεν έχει πρόβλημα.

Η υγροποίηση στους σωλήνες όπως είδες στη φωτό σε προηγούμενο ποστ, λύνεται με επένδυση αρμαφλέξ.

Για τις κάρτες ίσως χρειαστεί κάποια μόνωση.

Πάντως με παγάκια και με ανεμιστήρες δεν είχαμε καθόλου υγροποίηση στις κάρτες.

Εμείς θα το δοκιμάσουμε στην πράξη το άλλο Σάββατο σε υγρόψυξη με τρεις κάρτες γραφικών.

Έχω μια αμφιβολία για το αποτέλεσμα γιατί ο darkcount είχε πει ότι σε chiller, με παραφλού, ενώ σε idle η θερμοκρασία στη GPU κατέβαινε -30, σε load ανέβαινε +60, δηλαδή χειρότερα και από αέρα.

Αυτό με προβλημάτισε λίγο, γιατί μπορεί μεν να οφείλεται στο ότι είχε παγώσει πολύ το παραφλού και δεν υπήρχε ικανοποιητική ροή, αλλά δεν είναι και σίγουρο.

Το καλό με το tank (χωρίς ψυγείο στο κύκλωμα) είναι ότι ελέγχεται η ρευστότητα του παραφλού άμεσα με έναν αναδευτήρα και ρυθμίζεται η θερμοκρασία του.

@mariosalice..

Δεν εχεις παρει ακομα το pot??

Αμα ειναι να παιξετε με dice ...γιατι να μην το κανετε σωστα??:p

Δεν θα κρυωσουν οι καρτες βεβαια...αλλα απο το να μονταρεις καρτες για ρευματα..

Έχουμε pot για τον επεξεργαστή.

Στις τρεις κάρτες που έχουν block υδρόψυξης και είναι μονταρισμένες για ρεύματα θα βάλουμε το παραφλού και το μπρίκι με dice.

Δεν έχουμε δεύτερο ποτ.

Δεν είναι ακόμα έτοιμο το δικό μου.

Αλλά νομίζω ότι το μπρίκι με λαβή θα είναι ευκολότερο στο χειρισμό.

Προτείνεις κάτι διαφορετικό?

Δεν κατάλαβα.

Η αρχική ιδέα που θα δοκιμάσουμε ήταν του blindy όπως την έκανε σε σχεδιάγραμμα σε προηγούμενο ποστ.

Την είδα και μου άρεσε.

Δεν μας είπε αν τη δοκίμασε ο ίδιος.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 00:15]

-75!! και διαλύεται σε απιονισμένο νερό.

Δεν αλλοιώνεται και δεν αφρίζει (σημαντικό).

Ωραίος ΓιαγκΤ.

Βρήκα και τον αντιπρόσωπο στην Αθήνα

Λ.Ιωνίας 196

Κ. Πατήσια

Τ.Κ. 111 45

ΑΘΗΝΑ

τηλέφωνα: 210-2024657

fax: 210-2014919

Σκέφτομαι ότι μια καλή λύση είναι ένα μεγάλο χάλκινο μπρίκι, ψηλό και με ξύλινη λαβή που θα πατάει πάνω σε μια μεταλλική βάση από γκαζάκι του καφέ.

Το μπρίκι θα είναι μισοβυθισμένο στο παραφλού μέσα στο tank.

απιστευτο ειμαι στο διπλα στενο!

1 λεπτο με τα ποδια....

ελεος τι αλλο θα δω...

Αρχική απάντηση από mariosalice

Στις τρεις κάρτες που έχουν block υδρόψυξης και είναι μονταρισμένες για ρεύματα θα βάλουμε το παραφλού και το μπρίκι με dice.

Δεν έχουμε δεύτερο ποτ.

Δεν κατάλαβα.

Η αρχική ιδέα που θα δοκιμάσουμε ήταν του blindy όπως την έκανε σε σχεδιάγραμμα σε προηγούμενο ποστ.

Την είδα και μου άρεσε.

Δεν τα ηξερα αυτα....

Καλο μου ακουγεται ...

Ενας να παιζει με το pot στον επεξεργαστη και ο αλλος να "σιγοψηνει μερακληδικα καφεδες"....καλο μου ακουγεται...:p

Ελπιζω να δω συντομα καλα νουμερα..

Με τον phil το ολο εγχειρημα?

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 12:16]

Δεν έχουμε δεύτερο ποτ.

Δεν κατάλαβα.

Την είδα και μου άρεσε.

σε καταγγελω οτι κανεις επικινδυνα εγχειρηματα χωρις να με εχεις προσκαλεσει

μετα την καταγγελια μου να σου πω οτι με 3 καρτες το μπρικι δεν χρειαζεται γιατι τα βατ ειναι τοσα πολλα που δεν θα προλαβεις καν διωχνεις τη ζεστη

κανε αυτο που σουπα με το τουλι η με μια σιτα σε μεγαλο τανκ και βαλε και αναδευση

δεν ξερω αν το κανετε πολλοι απλα θελω να θιξω ενα αλλο θεμα

εμενα μαρεσει να κανω μια μοντα και αν πετυχει να την ανακοινωνω

το να ανοιγεις ολα τα χαρτια σου πριν κανεις κατι δεν μαρεσει

κρατα μας σε αγωνια λιγο , παρε κανα copyright , να πουμε ας πουμε οτι αυτη η μοντα ειναι του μαριου

οπως καποτε βαζαμε μνημακια "the voudas way" και εμεινε ετσι

THE BEETLE WAY

χωσε παγο στο τανκ σε τουλι και οποτε θες τραβα τον εξω και τεζαρισετα ολα

το radiator βαλτο μεσα στο ψυγειακι με τον παγο

ΜΗΝ το αφησεις να buffαρει καθολου και προλαβει και τα παγωσει ολα

παιξε με 2 αντλιες αν εχεις την δυνατοτητα (εγω φερνω την eheim 1250 αν θες)

αν η αντλια σου αντεχει ,και φυσικα η τσεπη σου βαλε παντου οινοπνευμα που δεν πηζει με τπτ

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 14:07]

Δεν τα ηξερα αυτα....

Καλο μου ακουγεται ...

Ενας να παιζει με το pot στον επεξεργαστη και ο αλλος να "σιγοψηνει μερακληδικα καφεδες"....καλο μου ακουγεται...:p

Ελπιζω να δω συντομα καλα νουμερα..

Με τον phil το ολο εγχειρημα?

TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII??????????/

ΜΕ ΤΟΝ PHIL??????????????????????????//

που τον ξερω 5 χρονια???????????????????????/

και δεν μου λετε τπτ?????????????????????????????//

δεν υπαρχει καταρα στην γλωσσα τςν ανθρωπων , των ξωτικων για να εκφρασει αυτη την καταστροφη....

:p :p :p :P :p

ρε παίδες μιας και θα το κάνετε και μιας και έχει δίκιο ο BeetleJuice που λέει ότι αν δεν το δεις στην πράξη δεν το πιάνεις το θέμα, μήπως να τραβήξετε κανα video κιόλας? ή το πολύ πολύ ας μαζευτούμε όλοι μαζί μιας και είμαστε κοντά, να το δούμε

υπό προυποθέσεις όμως... να υπάρχει καλό σουβλατζίδικο για καύσιμα, καίω πολύ τελευταία...

Δεν το συζήτησα ακόμα με τον Phill ότι σκοπεύω να βάλω μπρίκι μέσα στο τανκ του.

Ίσως αν δει τι σκοπεύω να κάνω να μη με καλέσει ούτε εμένα LOL.

Το τούλι δεν μου αρέσει ως ιδέα γιατί θα έχουμε πολύ καπνό και πολλές φυσαλίδες CO2 που θα μπούνε στο κύκλωμα.

Το μπλε οινόπνευμα είναι φθηνό, αλλά καταστρέφει και αντλία και σωλήνες και δεν αποδίδει όσο το καθαρό οινόπνευμα.

Το ψυγείο μέσα στο τανκ έχει ήδη δοκιμαστεί και υπάρχει εμπειρία από αρκετούς.

Νομίζω όμως ότι τα περισσότερα ψυγεία μειώνουν τη ροή και δεν προσφέρουν σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν ή και χαμηλότερα.

Για το αν ένα μπρίκι επαρκεί, είναι θέμα επιφάνειας που έρχεται σε επαφή με το παραφλού.

Όσο μεγαλύτερη τόσο πιο χαμηλή θερμοκρασία θα πετύχουμε στο παραφλού.

Για παράδειγμα ένα ποτ με εξωτερικά fins ή ίσως μια χάλκινη ψύκτρα για βάση στο μπρίκι να κάνει καλύτερη δουλειά.

Θα πιάσουν τόπο και οι ψύκτρες που παίρνουμε με τους επεξεργαστές και τους πετάμε στο υπόγειο.

Αναφέρθηκαν πολλές ιδέες και όποιος θέλει μπορεί να τις δοκιμάσει.

Επέλεξα να δοκιμάσω την ιδέα του blindy και ζήτησα τη γνώμη σας.

Πιθανόν κάποιος άλλος να έχει ήδη ανάλογη εμπειρία.

Η λίστα με τα υλικά που πρέπει να έχω.
Σωλήνας σιλικόνης 1/2" με χοντρά τοιχώματα
Αντιψυκτικό
Ελαστικός επίδεσμος για μόνωση σωλήνων.
Σίτα για το λάστιχο που φεύγει από το τανκ
tai wrap
Μπακιρένιο κατσαρολάκι με ξύλινη λαβή
Ψύκτρες από επεξεργαστές (τρεις ίδιες)
Καθαρό οινόπνευμα
Ξηρός πάγος
Ξύλινη κουτάλα
[/list=1]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.