Jump to content

Συγκριτικο-Check in αν οι θερμοκρασιες μας ειναι ok.

jimakos21

Recommended Posts

Pavou να φανταστω οτι εισαι με αερα ε??

Γιατι οι θερμοκρασιες σου στο load στις gpu ειναι λιγο ανισυχιτικες.. κυριως η gpu1 το καλοκαιρι θα αναψει για τα καλα :p

τα φουρφουρια ποσο τα εχεις?? 60%?

Κανε κατι οπως 1ον) καθαρισμος κουτιου και φιλτρων

2ον) συμαζεμα καλωδιων για καλυτερη ροη μεσα στο case.

Καλημέρα!

Έχω το σύστημα της υπογραφής,

θερμοκρασίες:

idle temps (+10 σε crysis)

cpu: 50c (333x9, 1,3V)

gpu: 70c (stock cooler)

hdd1: 49c

hdd2: 48c

θερμοκρασία δωματίου: ~21c

για ψύξη cpu έχω Thermalright IFX-14 με 12αρι coolermaster fan.

και το tower είναι της Coolermaster το Cosmos, κοίταξα τα coolers δουλεύουν όλα στις ~1000+ rpm, και το κουτί μέσα είναι "καθαρό", με καλώδια μαζεμένα κλπ, καμία ιδέα τι ζόρι τραβάει και ψύνει κουλουράκια? Η ψύκτρα πατάει καλά, και έχει και κρέμα.

Inside view:

dsc00031iq5.jpg

dsc00030ak8.jpg

dsc00029rm6.jpg

@jimakos21

Ναι φίλε μου με αέρα είμαι , τα φίλτρα είναι πεντακάθαρα και τα καλώδια είναι μαζεμένα όσο δεν παίρνει και τοποθετημένα μόνο όσα χρειάζονται λόγω modulator του PSU , στα game η Νο1 κάρτα ανεβάζει μέχρι 87c.

Η κάρτα που είναι στο PCIx16 No1 πάντα έχει 10c παραπάνω από την Νο2 , όταν ήμουν με μόνο μια κάρτα είχα 10c-12c λιγότερα στο idle και 5c-7c στο load .

Στις κάρτες άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα , καθάρισα και τις ψήκτρες από τις κάρτες και …… δεν μπορώ να πω είδα μια καλύτερη συμπεριφορά αχαχαχα .

Τέλος τα φουρφούρια είναι στο Auto δηλαδή παίζουν από 31% idle έως 37%με 41% σε Load .

@Lunabel

Φίλε μου εγώ είχα κάνει μια λάθος τοποθέτηση στον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού και αντί να βοηθάει βγάζοντας τον αέρα αυτός έβαζε με αποτέλεσμα να μην αφήνει να βγαίνει ο ζεστός αέρας από το CPU, με λίγα λόγια έλεγξε την ροή του αέρα στο κουτί σου .

Υ.Γ Αν ανοίξεις το πλαϊνό καπάκι οι θερμοκρασίες σου πέφτουν ?

@Lunabel

Φίλε μου εγώ είχα κάνει μια λάθος τοποθέτηση στον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού και αντί να βοηθάει βγάζοντας τον αέρα αυτός έβαζε με αποτέλεσμα να μην αφήνει να βγαίνει ο ζεστός αέρας από το CPU, με λίγα λόγια έλεγξε την ροή του αέρα στο κουτί σου .

Υ.Γ Αν ανοίξεις το πλαϊνό καπάκι οι θερμοκρασίες σου πέφτουν ?

Το κουτί απόσο βλέπω έχει 4 fans, 2 πάνω ρουφάνε, 1 πίσω επίσης, και 1 κάτω φυσάει.

Αν το αφήσω ανοιχτό φαντάζομε πως πέφτουν (έχει και ηχομόνωση οπότε έξτρα ζέστη) άλλα κάνει θόρυβο και δεν το αφήνω ποτέ! Υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι λάθος στα bios settings?, μόνο το vcore voltage (1.3) αλλάζει τη θερμοκρασία έτσι δεν είναι? όλα τα άλλα τα έχω auto, από voltages εκτός από dram και vcore.

Το 1.3v στο CPU σου δεν είναι μεγάλο για να σου ανεβάσει την θερμοκρασία τόσο , το παράξενο είναι ότι και οι σκληροί σου έχουν μεγάλες θερμοκρασίες γι΄αυτό σου είπα για την ροή του αέρα ,υπομονή η λύση είναι κάπου εκεί μπροστά σου θα το βρεις έλεγξε ξανά .

Στην τελική βάλε τα όλα στα default από το bios και φτου από την αρχή .

Παιδες τοποθετηθικε επιτελους η υδροψυξη και στην καρτα γραφικων οποτε οι θερμοκρασιες του συστηματος εχουν ως εξης:

Idle

Cpu: 33 C Watercooled

Mobo: 42 C

Gpu: 39 C Watercooled

Full

Cpu: 42 C Watercooled

Mobo : 44 C

Gpu: 50 C Watercooled.

Να τονισω οτι ακομα ΔΕΝ εχει εφαρμοστη καλα η παστα στην gpu. Τις επομενες η μερες θα πεση αλλους 2-3 βαθμους η καρτα. Επισης η υδροψυξη στην καρτα ειναι στο low speed.

Θερμοκρασια δωματιου 23-25 C .

Lunabel κανε ενα cmos reset και ξανα πες μας της θερμοκρασιες σου.

Να ξερες οτι ΟΛΑ ειναι θεμα ροης του αερα στο pc σου.

Και 99.9% αυτος ειναι ο λογος που οι θερμοκρασιες των σκληρων σου ειναι ανεβασμενοι.

Οσον αναφορα τον επεξεργαστη σου

1ον) δες αν παταει καλα η ψυκτρα πανω του

2ον) αλλαξε θερμοαγωγιμη παστα.

Σύστημα υπογραφής με folding 24/7 και στους δύο πυρήνες

Θερμοκρασία δωματίου 20 βαθμούς θα έλεγα.

Ψύξη αέρας 5x12cm με 2 μπροστά στο κουτί να βάζουν δύο πίσω ο ένας του τροφοδοτικού

και ένας στην Thermalright 120 Ultra Extreme. GPU παθητική:

i5ftfin2wet306tzekq0.jpg

skkcoa0x5t4q8c6mcrxb.jpg

Lunabel κανε ενα cmos reset και ξανα πες μας της θερμοκρασιες σου.

Να ξερες οτι ΟΛΑ ειναι θεμα ροης του αερα στο pc σου.

Και 99.9% αυτος ειναι ο λογος που οι θερμοκρασιες των σκληρων σου ειναι ανεβασμενοι.

Οσον αναφορα τον επεξεργαστη σου

1ον) δες αν παταει καλα η ψυκτρα πανω του

2ον) αλλαξε θερμοαγωγιμη παστα.

Έκανα cmos reset, άλλαξα πάστα, και καλώδια τα έβαλα όλα απ'την πίσω μεριά του cosmos, temp σε cpu πήγε στα 35c stock clock, ~43c σε 3ghz. Πάει 55+ σε crysis.

ps. Αυτό πιο πρόγραμμα είναι?

skkcoa0x5t4q8c6mcrxb.jpg

• 2 months later...

Παιδιά τα πράγματα δεν πάνε καλά και τα κλόκια μου πέφτουν με την κολόζεστη!

Την υδρόψυξη μου μεσα.

Η gpu άγγιξε τους 49 και ο επεξεργαστής τους 50. (κλοκαρισμένα )

Ασυνήθιστα temps.

Δεν θα έπρεπε να κόβει η υδρόψυξη?? Περίμενα να ειμαι 4-5βαθμούς, πάνω απο το περιβάλλον αλλα εγω τραβάω 10-12βαθμους παραπάνω απο την θερμοκρασία δωματίου που δυστηχώς τις τελευταίες μερες είναι στα ύψη

Κι εγώ μια απ τα ίδια.Με θερμοκρασία δωματίου στους 29 βαθμούς πιάνω:

idle:35

load:52

mb:43

Με το κλιματιστικό που δοκίμασα σε 19 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου είχα

idle:24

load:35

mb:29

Άρα η ζέστη φταίει....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.